Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hun_gery

aktív tag

válasz Alex91 #557 üzenetére

nem sértettél meg, mert nem ismerlek, csak elmondtam a véleményem, hogy _én_ miért nem veszek almát (a méret). egéybként tetszene, egy jb után nem érezném azt, hogy nem csinálhatok azt az eszközömmel, amit akarok, de _számomra_ az iphone kicsi, az ipad nagy. telefonom+táblám beszerzeéskori ára összesen kb 250k, tehát nem gagyi eszközök, ez kb körvonalazódhatott volna akkor, ha visszaolvasol, hiszen írtam, hogy 7"-on van 1280x800px.
    A legtöbb alma-robot kibeszélős topiban az megy, hogy valaki _csak azért_ nem vesz almát, mert nincs rá pénze. Erre gondoltam a 3 szavas hozzászólásod láttán, de lehet, hogy csak előítéletes voltam.

És hidd el, lesz@rnám, ha 200k lenne egy iphone, ami 4-4,3", vagy egy ipad, ami 7", megvenném. _de nincs ilyen_

_Én_ ugyanis kipróbálnám az i-eszközöket, de mint írtam sokszor, _nekem_ nem jó a méretük, és útálom, ha uniformizálni próbálnak, tartom magam annyira fejlett lénynek, hogy el tudja dönteni valamiről, hogy az nekem kézre áll-e, vagy sem, nem kell helyettem ezt a döntést meghozni Cupertino-ban.

itunes-sel kapcsolatban nincs tapasztalatom, de azt pl. útálnám, hogy egy zenét/filmet/doksit nem tudok átmásolni oda és akkor ahova és amikor akarom. (net nélkül persze).
    Nem vagyok egy nagy mp3-gyűjtő, ezért nem nyögnék a gyönyörtől, hogy bekatalogizálja a zenéimet, én ilyen régivágású volkov/norton/total/windows commander felhasználó vagyok, szeretem, ha egy eszközöm memóriáját meghajtóként látom a gépen.
    (lehet, hogy tudják az almás cuccok, ha igen, az örömhír)

Mellesleg a franc sem szeretne romolni, ha a gyártók legalább a csúcskészülékeikre kihoznák azt a romot, amit az xda-n pár unatkozó kocka. (Tényleg, miért nem alkalmazzák őket? Szerintem relatíve olcsón lehetne presztízsjavító eszköze ez bármelyik gyártónak.)

Retina disply-jel kapcsolatosan meg leírtam a véleményem abban a hozzászólásban, amit bemásoltál.
    Hidd el, sokmillió robotos felhasználó inkább szavazna egy közel kifagyhatatlan, borzasztóan optimalizált androidra, mint a 30 mp-es megjelenítésre.

Összefoglalva:
    ha valakinek van rá pénze, megfelelőek az almás cuccok méretei, együtt tud élni azok hülyeségeivel (=mert minden rendszernek vannak balf@sz dolgai, hacsak az user nem ír egyet saját magának), akkor vegye azt.
    vagy válasszon olyat, ami neki megfelel.

tehát: peace, love, and harmony :)

• hun_gery

aktív tag

válasz philoxenia #554 üzenetére

Moderátor vagy, tehát az van, amit te mondasz, de kérlek, mondd el, hogy ugyan mit feltételezzek abból a hozzászólásból. (Azt hiszem, hogy előtte egész emberi hangnemben sikerült dumálgatnom a többiekkel, majd jött a kolléga, és trollként, nem visszaolvasva egyszercsak beböfögött egy linket, amiben egy 200USD-s robotos táblagépről írnak, hogy "itt a gépem". Hát gratulálok még egyszer.)
    De tényleg mindegy, majd dumálgatok azokkal, akikkel érdemes, mert hozzátesznek a témához, nem csak....

• hun_gery

aktív tag

válasz philoxenia #550 üzenetére

Nem flamelek, egy read-only hozzászólásra reagáltam ("na, itt a cuccod...") hasonló stílusban.

7"-os ipad nincs, erre írtam ezt:

(#542) hun_gery válasza Everman (#537) üzenetére

Már csak a méret dolgát kéne megoldani valahogy (nálam 4-4," ill. 7"), és lehet, hogy én is váltanék. :)

• hun_gery

aktív tag

válasz Alex91 #546 üzenetére

veled mi van?
    read only üzemmód?
    vagy ittál?
    ha olvasol is, lehet, hogy észreveszed, hogy én a 7"-os ipadról beszéltem, ekkora táblám van most is, csak robotos.
    nembaj.
    viszont én is találtam neked valamit: [link]

• hun_gery

aktív tag

válasz Everman #537 üzenetére

Köszi, ez a dreamboard jópofa :)
    Jb után az itunes-függőség hogy alakul?
    Már csak a méret dolgát kéne megoldani valahogy (nálam 4-4," ill. 7"), és lehet, hogy én is váltanék. :)

• hun_gery

aktív tag

válasz mondomén #533 üzenetére

széthaxolni: szabadon választott launcher, téma, ikonpakk, háttérkép, widget, notification bar kiegészítések, gyári programok kitakarítása, undervolt, overclock, szabadon, illetve feladathoz szabott teljesítményvezérlés, stb stb stb.
    (hirtelen ennyi, de írhatnám a listát még hosszasan, de ez az, mait az egyszerű felhasználó pikkpakk megold programozói ismeretek nélkül.)

Én viszont azt nem tudom hogy jb után mi szabható testre az almákon. Ott mi?

• hun_gery

aktív tag

válasz Touch-ko #532 üzenetére

azért a lekerekített sarkú téglalapba biztos nem kellett több milliárdot beleölni :)
    Egyébként mi is a helyzet a notofocation bar-ral? Ott ki volt a tyúk, és ki a tojás?

hasonlóságok:
    saturn/media markt, tesco/auchan is egyforma nagyjából, csak a színük más.

Maradjunk annyiban, hogy ez a sok ostoba tyúkper vihar egy vödör vízben, és kb. arra szolgál, hogy _mindig_ benne legyenek a hírekben, _minden_ lap róluk cikkezzen, és lehetőleg _mindenki_ az ő termékük nevére emlékezzen, ha elmegy akármilyen táblát/telefont venni.

• hun_gery

aktív tag

Atyaúristen!
    Végigolvastam az egész csodálatos topicot, és azt hiszem itt sok embernek jót tenne, ha felállna a gép elől, kinyomkodná a pattanásait, és kimenne egy kicsit a szabadba levegőzni, mielőtt a lobotómia szintjéig mossák át az agyát az egyik, vagy a másik típusú marketing-fossal.

Szubjektív, android felhasználóként a véleményem a következő:

nekem nagy a tenyerem, tehát nekem egy telefon 4-4,3".
    ugyanezen ok miatt, a kényelmes egykezes használat táblánál 7".

Ezt nem tudja nekem megadni az alma, ha befeszül, akkor sem.
    (telefonom 800x480, táblám 1280x800)
    Pixeleket nem nagyon látok az eszközeimen, mert elenyésző azon esetek száma, amikor 5-10 cm-ről bámulom őket, esetleg nagyítóval a kézben vizsgálgatom a képernyőket.

Telefonom: hd2, főzött rommal, amit 10 perc alatt raktam fel 20 perc utánaolvasást követően.
    Kb 150 alkalmazás van rá telepítve, több ezer sms, és nem szaggat, nem riceg, nem laggol.
    Ez a minőségű rom lenne a követendő példa a minden androidos gyártó részéről is, és máris nem állna fenn a "robot lassú, szar, használhatatlanul lagzik" elmélet.

Általánosságban:

Droid:
    Néha riceg, cserébe rakhatsz ki widgetet is. (én pl. nagyon szeretem a weather&forecasat-ot, hiányozna ha nem lenne).
    Széthaxolhatod, ha akarod, úgy, és olyan lehet, amilyennek TE elképzeled.
    Nem vagy itunes-hez kötve.

Alma:
    Nem riceg, célhardverhez célszoftver.
    Nem tudod széthaxolni, olyan lesz (nagyjából), mint ahogy Cupertino-ban megtervezték.
    Itunes nélkül necces használni.
    Egy méret van mindenből, ha nem tetszik, nem veszed meg. Nem kapod meg a választás szabadságát, cserébe arra a 2 méretű vasra pöpecül ráheggesztették neked a gyárban a rendszert.

• hun_gery

aktív tag

vagány szajré lett nagyon, de az apjuk f@szát, hogy nincs belőle kisebb. (vagy akár a kettesből)
    Ezzel szerintem igencsak sok vásárlót elveszítenek, akinek egyszerűen nagy a 10".
    És mindez azért, mert anno a fővarázsló ezt álmodta meg. kösz.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés