Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Papírvékony a jövő a Samsungnál: íme, a Galaxy TriFold!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
persil
nagyúr
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Szerintem a 3 nem lesz annyival jobb/gyorsabb, mint amennyivel a 2 jobb/gyorsabb az 1-nél.
Ha kijön a 3 és a 2nek lejjebb megy az ára, akkor inkább lesz az best buy.
Persze lehet csak én gondolom rosszul, de most nehezebb lenne akkorát ugrani teljesítményben mint az 1-ről 2-re váltáskor.Mondjuk egy retinás ipad-et megnéznék...
(és remélem a köv iPhone kijelzője is picit nagyobb lesz, mondjuk 3.8-4inch, de marad a retina. Azt imádnám) -
Touch-ko
őstag
válasz
manchester85
üzenetére
Nemtudom mennyi az euro.
Valoszinuleg egy kiarusitas cimszoval meg akarnak majd szabadulni a `felhalmozott` keszletektol a boltok, es nyomott aron fogjak arulni az iPad3 mellett.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
manchester85
üzenetére
Hát ***** királyunk majd elintézi az IMF hiteleket

-
Touch-ko
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Altalaban 1 ev van modelfrissitesek kozott. Szerintem nezd meg mennyivel tud majd tobbet az uj, es ha szerinted eleg a 2 tudasa az ujhoz kepest, akkor vegyel iPad2-t, ugyis le fogjak vinni az arat, mint tavaly.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
március, kb mint tavaly. szerintem.
-
M@trixfan
addikt
Szeretnék egy retina kijelzős iPad 3-at

-
leipsing
csendes tag
válasz
sanyi.flat
üzenetére
nem lesz sztem sajnos

-
Touch-ko
őstag
Eloszor Jobs-ot kuldtek el, mert osszetuzesbe kerult a vezetoseggel. Masodszorra most teljesen mas a helyzet, mivel tovabb adta a tudast, es evekkel elore meg vannak a tervek, a keszulekekhez. A `latnok` dologban igazad van, hiszen eddig az Apple diktalt, a konkurencia csak kovette, szerintem at tudott adni annyi tapasztalatot, hogy ne legyen tul nagy gond. Majd meglatjuk mire lesz eleg.
-
sanyi.flat
csendes tag
Jobs 4 évre előre megtervezte a termékeket. ha mind jó lesz, akkor addig nem kell félniük. kérdés, hogy utána lesz-e ember aki olyan dolgokat tud kitalálni, mint ő.
-
Ricardo
titán
válasz
whitezo88
üzenetére
Ne hónapokban gondolkozz. Most, és még egy két évig "megélnek" az ő munkájából( az ipad3, és a következő iphone, legyen a neve bármi, még bőven az ő keze nyomát hordozza, hisz nem most kezdték el megtervezni), és abból amit maga után hagyott. tervek, ötletek...stb. Pár év múlva, viszont nélküle kell olyan döntéseket meghozni amik formálják a cég jövőjét, lereagálni konkurencia lépéseit, és ott fog nagyon hiányozni az ő tehetsége, amivel ráérzett hogy mihez hogyan kell hozzányúlni.
De ne legyen igazam.
-
persil
nagyúr
válasz
=Mentor=
üzenetére
A cikk arról szól, hogy egyes országokban 25-30%-ról leesett a iPhone-ok piaci részesedése 5-10%-ot.
Ez azt jelenti, - mivel 3gs-t nem nagyon vesznek, és 4-ről is inkább váltanak - hogy az iPhone 4s bizonyos országokban még mindig 20% körüli részesedéssel büszkélkedhet.
Tudsz mondani egy másik gyártót, akinek 1, vagy mondjuk 2 telefonja is fel tudja ezt mutatni?
Remélem értjük egymást.Tehát az egész arról szól, hogy az apple 2-3 telefonja(nem írok többet, mert hivatalosan csak 3gs-től felfele árusítanak) szemben az "androidos mezőnnyel" ami takar mondjuk 100 készüléket...
É így is a piac mondjuk 20%-át fedik le az iPhone-ok.
Igen, ez valóban hanyatlás. Szegény Apple.
-
k.
őstag
válasz
=Mentor=
üzenetére
Miért van az, hogy amikor a nokia felett gyülekezett egy kisebbfajta tornádó, ami elsöpri az egész céget, akkor jaj, hát majd meglátjátok, milyen jó is lesz, és tsai dumát lökted, most, amikor az apple a világ egyik legértékesebb cége, akkor már hanyatlik, és közeleg a vég...?
SG.hu-s cikkből pedig nem vonunk le következtetést....
-
Touch-ko
őstag
válasz
=Mentor=
üzenetére
Ez baromsag. Jelenleg az Apple annyi telefont ad el amennyit csak le tud gyartani. Sot, sok helyen szerintem meg mindig hianycikk. Az iPAd-nel ugyanez a helyzet. Az Apple Store-ok bevetelei folyamatosan novekednek, es egyre tobb boltot nyit a ceg. Tovabba a cikk pont a novemberi, illetve az azt megelozo 3 honapot vizsgalta. Ugye 3 honappal (nov vege ill. azt megelozo 3 honap) ezelott meg nem volt 4S, igy epp a 4 es a 4S kozotti idoszakot vizsgalta.
Tovabba minden termek a ciklusa vegen csokkeno keresletet tukroz. Mivel a 4S-rol mar nyaron kiderult, hogy oktoberben fogjak bemutatni, egyre kevesebben vasaroltak 4-et, mivel sokan inkabb a 4S-re vartak. Ez ugye oktoberben kozepen jelent meg, igy nana, hogy csokkentek oktoberig az iPhone eladasok. Majd oktobertol ismet novekedesnek indult, hala az iPhone 4S-nek tovabba a 4, es a 3GS modellek kedvezo ara miatt.
Q2-ben az Apple egyetlen keszulekevel a teljes piac 18%-at vedte le. Az osszes tobbi 82%-on osztozik tobb tucat gyarto tobbszaz, keszulekevel. Szerintem az adatok magukert beszelnek.A cikk egyertelmuen arra az idoszakra vilagit ra, amikor a 4 eletciklusa vegehez kozeledve csokkeno keresletet produkalt.
Tovabba ezeket a cikkeket mar olvashattuk a 2000-es evek elejen. Ugyanezt mondtak, az iPod bemutatojan, az iPhone es az iPad bemutatoja utan rengetegen irtak, hogy nem kiforrott technika, bukas lesz, az Apple tul nagy faba vagta a fejszet, valamint a tablet senkinek sem fog kelleni. Ehhez kepest tobb tabletet adnak el, mint netbook-ot. Tobb nagy gyarto meg is szuntette a netbook gyartasat, mert a tabletekre nagyobb az igeny, mint a szar netbookokra.
Ennyit az Apple bukasarol

-
Touch-ko
őstag
válasz
=Mentor=
üzenetére
Az Apple-nek nagyon el kellene szurnia valamit, hogy zuhanjanak az eladasai. Egyedul az iPod-okbol adnak el egyre kevesebbet, hala az iPhone- iPad parosnak. Mac-bol is tobb fogy, sot, mi tobb, az eladott Mac-ek 50%-a switcher, azaz uj felhasznalo. Tehat bovul a MAc piac. Nem is kicsit.
Az, hogy 5 ev mulva mi lesz, senki sem tudja.
-
irgum
addikt
válasz
manchester85
üzenetére
Ha te is akarnád, hogy az apple csillaga leáldozóban legyen, te is ilyeneket firkálnál.

-
baluka26
veterán
válasz
manchester85
üzenetére
Hamarosan már az Apple lesz a legértékesebb brand szvsz. Szegény Coca-Cola

-
=Mentor=
őstag
válasz
BloodyEddie
üzenetére
Jó kicsit talán túloztam, de a riválisok kezdik beérni, illetve túlszárnyalni őket, előbb vagy utóbb bekövetkezik a hanyatlás, persze minimum 5 év távlatában.
-
dobrev
csendes tag
Atyaég, mégis mi a fenéért nem lenne tök mindegy, hogy hogy fogják hívni a hatodik iphone-t. És kérem senki ne írja le többször, hogy a 4 miért lett 4.
-
Depression
veterán
Vagy 4G(S) lesz, vagy iPhone 5.1.
Nem mindegy? Vagy raknak bele egy tegra 3-mal megegyező procit, és máris lehet iPhone 5 is a neve.manchester85: ha mindenképp logikát és értelmet keresel az elnevezésekben, akkor vigasztaljon majd a tudat, ha véletlenül mégis iPhone 5 lenne majd egy következő generáció, hogy az ötös szám következik a 4-es után.
Hogy én miért nem tartom valószínűnek, hogy iPhone5 lesz? Azért, mert az egész sajtó ebben az évben ezt a nevet várta. Tehát, ha jövőre bejelentenék az iPhone5-öt, akkor sok emberben az a gondolat jön majd elő, hogy: 'Még csak most?', és ezt nem igazán engedheti meg magának az alma presztízs szempontjából.
-
Kivettem azokat, amikből vita kerekedhet.
Valahogy majdcsak elnevezik az új telefont.

-
válasz
manchester85
üzenetére
De, csak teljesen irreleváns. Majd meglátjuk, nincsen kedvem ezen vitatkozni veled.
-
válasz
manchester85
üzenetére
Végigolvastam. Nem te vagy az első akivel ezt lefutottam.
Vagy i5 lesz vagy új elnevezéssel jön az új szifon, de úgyis mindegy, mert ha minden igaz addigra lesz SGS3 és valószínűleg kenterbe veri.
Még a tableteknél előnyben van az alma azért is érdekelt volna a topik, de az egész arról szólt, hogy te vitatkozol a semmin.baluka26: ezt már én is lefutottam.

-
törölt tag
Az első 121 hsz.-ből pontosan 91 hsz. foglalkozott a következő iPhone számozásának témájával. Ez a 92-edik. Mindezt egy iPad3-ról szóló cikk kapcsán.
-
whitezo88
nagyúr
Még mindig ezen vagytok leragadva? Szinte biztos hogy 4g lesz a köv. És miért? Mert 4G lesz benne. Badum tss.
-
irgum
addikt
válasz
manchester85
üzenetére
Nem tudok de nem is kell más érv mellette. Minek? Ki az a hülye aki azon filózna, miért ez vagy az a neve egy kütyünek. Ilyet még nem hallottam hogy egy cég valamelyik új termékénél a találgatás ilyen viharos lett volna. Egy egyszerű ember ha megveszi az iPhone 6-ot, tuti nem értené meg elsőre, miért az jött a 4S után. A legegyszerűbb, legérthetőbb, amibe nem kell logikával belegabalyodni, az az 5-ös név. Szerintem ebben egyetértünk.
-
manchester85
veterán
A szimpatikus szón kívül tudsz egyetlen észérvet is mondani, miért kéne iPhone 5-nek hívni a 6. modellt? Miközben volt egy iPhone 4 is, ami a 4. modell volt.
(És ne kezdjük elölről, hogy 4S, 3G meg 3GS, mert ott minden esetben kapcsolódott valamihez a név. Vagy ahhoz, hogy ráncfelvarrt model jött, vagy a mobilkommunikáció támogatás, arról nem is beszélve, hogy nem csupán egy számérték állt az iPhone után...)
-
irgum
addikt
válasz
manchester85
üzenetére
Ha nem logikáznál rajta, hanem tegyük fel valaki gyorsan felsorolná neked az eddigi modellek elnevezéseit, tuti hogy az 5 lenne neked is a szimaptikus. Mint a kollega is írta, apple=egyszerűség.
-
manchester85
veterán
A #107-ben leírtak alapján nem úgy tűnik, hogy érted. Kiidéztél tőlem valamit, ami teljesen irreleváns a vitában. A vita nem arról szól, hogy milyen elv alapján fognak nevet adni az új iPhone-nak (sorozatszám, fantázianév, főbb feature) hanem, hogy mennyire logikus a 6. modellnek iPhone 5 nevet adni.
Tehát a vita nem arról szól, hogy milyen szempontot követ majd a következő névválasztás, hanem arról, hogy az egyik fél logikusnak tartja az iPhone 5-öt, a másik meg nem. Nekem tök mind1, hogy a következő modell neve mire utal, sorozatszámra vagy fantázianévre. Mi csupán az iPhone 5 ellen érvelünk, ami egyik kategóriába se tartozik, sokkal inkább a képzavar kategóriájába.

fazr!
Sajnos van rá esély, mert sokan egyből erre asszociálnak, hogy iPhone 5, és nem néznek a dolgok mögé. Mindenesetre egyetlen észérv se szól mellette, csak a képzavar, hidd el nekem.
-
fazr
senior tag
válasz
manchester85
üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nincs abban logika, amit ti mondtok, sőt azt sem mondtam, hogy nincs esély arra, hogy nem iPhone 5 lesz a neve. Viszont az irritál, hogy nem vagytok képesek elfogadni, hogy iPhone 5 névre is van esély, mert abban is van logika, ráadásul sokkal egyszerűbb, ami inkább jellemző az Apple-re.
Mindegy, a végeredményt majd meglátjuk jövőre.
-
irgum
addikt
válasz
manchester85
üzenetére
A 2. iPhone neve se iPhone 2 lett, a 3. iPhone neve se 3 lett, de a negyedik neve iPhone 4 lett.
Épp ezért egy katyvasz ez a számozás. Ezért nem biztos semmi, ezért megy a vita.
manchester85 Értem, hidd el. De én is feladom.
-
manchester85
veterán
"úgy egy név sem lenne logikus"
Hát persze. Indokot is kérnék, ha lehet.
"Az egész elméletetek ott meg is bukott, hogy az 5. iphone neve 4S lett."
Látod, hogy nem érted? Miért bukott meg? Nem ez lett a neve, és? A 2. iPhone neve se iPhone 2 lett, a 3. iPhone neve se 3 lett, de a negyedik neve iPhone 4 lett. Nem bírod megérteni, hogy mi nem azt mondjuk, hogy egy iPhone neve csak a termékgenerációra utalhat, hanem azt, hogy amennyiben szimpla számmegjelelölés van, akkor az a generációra utal.
Egy büdös szót nem értesz abból, amit persil, jómagam meg még egy jó páran írunk, ez a nagy helyzet.
Mondj egy iPhone-t, ami mellett csak egy szám szerepel, és az nem egyezik meg a termékgenerációval. Ja, nem tudsz? Bocsi.

Az a baj, hogy nemcsak, hogy fenntartod az esélyét annak, hogy iPhone 5 lesz, hanem még minket tartasz logikátlannak. FAIL!

-
fazr
senior tag
Mint írtam, mindenki érti a logikátokat, de túlbonyolítjátok. Ráadásul ahogy ti gondolkodtok, úgy egy név sem lenne logikus. Szóval lehetne akár iPhone Anonymus is

Apple = egyszerűség - > 4 után 5 jön - > 4-es széria után 5-ös jön [ez a következő hsz-hoz is tartozik: (#102) manchester85]
Az egész elméletetek ott meg is bukott, hogy az 5. iPhone neve 4S lett. Ebből elég világosan lejött, hogy szarnak rá hányadik iPhone-t minek nevezik el (és itt sem egyezik meg az iOS verziószáma és az iPhone neve). Most vagy kitalálnak valami teljesen új fajta elnevezést (kicsi esély), vagy iPhone 5 lesz a neve (nagy esély).
-
irgum
addikt
válasz
manchester85
üzenetére
Ha szakítanának a logikával, akkor az 5 a legvalószínűbb. Te is mondod, hogy az emberek az iPhone 5-re vártak. Így megkaphatnák. Ez az érdekük is. Írtam már, hogy az 5 az egy nem mindennapi szám, talán a 10 nél is szebben hangzik.
Azt is hozzá lehetne tenni hogy van verzionos iPhone 4, így akkor meg hívhatnák a te logikáddal 7-esnek is.

-
manchester85
veterán
De ha nincs benne logika, miért iPhone 5 jön?
Jöjjön iPhone 10 vagy iPhone 69, vagy akármi, nem?
Pont ez az, hogy az emberek mégis az iPhone 5-öt várják egy rosszul beidegzült logika alapján. Mondjuk ebben az Apple-nek is van némi szerepe, hogy 4S néven adtak ki valamit, miután már áttértek a sorszámozásra. -
irgum
addikt
válasz
manchester85
üzenetére
Csak azt mondd meg mi ráknak kell mindig logikának lennie a számozásban? Szerintem simán szakithatnának ezzel a "hagyományukkal". Én jobban örülnék neki, minthogy kimaradjon az 5-ös.
Mindenki elbeszél a másik mellett (én is)

Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Warhammer 40.000
- Revolut
- Xbox Series X|S
- BestBuy topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- EAFC 26
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590, 100% Akkumulátor
- Xiaomi 15 Ultra Silver Chrome 120 Hz WQHD+ LTPO AMOLED, Leica 1 + 200 MP periszkóp 16/512 GB
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest