- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
manchester85
veterán
A szimpatikus szón kívül tudsz egyetlen észérvet is mondani, miért kéne iPhone 5-nek hívni a 6. modellt? Miközben volt egy iPhone 4 is, ami a 4. modell volt.
(És ne kezdjük elölről, hogy 4S, 3G meg 3GS, mert ott minden esetben kapcsolódott valamihez a név. Vagy ahhoz, hogy ráncfelvarrt model jött, vagy a mobilkommunikáció támogatás, arról nem is beszélve, hogy nem csupán egy számérték állt az iPhone után...)
-
manchester85
veterán
A #107-ben leírtak alapján nem úgy tűnik, hogy érted. Kiidéztél tőlem valamit, ami teljesen irreleváns a vitában. A vita nem arról szól, hogy milyen elv alapján fognak nevet adni az új iPhone-nak (sorozatszám, fantázianév, főbb feature) hanem, hogy mennyire logikus a 6. modellnek iPhone 5 nevet adni.
Tehát a vita nem arról szól, hogy milyen szempontot követ majd a következő névválasztás, hanem arról, hogy az egyik fél logikusnak tartja az iPhone 5-öt, a másik meg nem. Nekem tök mind1, hogy a következő modell neve mire utal, sorozatszámra vagy fantázianévre. Mi csupán az iPhone 5 ellen érvelünk, ami egyik kategóriába se tartozik, sokkal inkább a képzavar kategóriájába.
fazr!
Sajnos van rá esély, mert sokan egyből erre asszociálnak, hogy iPhone 5, és nem néznek a dolgok mögé. Mindenesetre egyetlen észérv se szól mellette, csak a képzavar, hidd el nekem.
-
manchester85
veterán
"úgy egy név sem lenne logikus"
Hát persze. Indokot is kérnék, ha lehet.
"Az egész elméletetek ott meg is bukott, hogy az 5. iphone neve 4S lett."
Látod, hogy nem érted? Miért bukott meg? Nem ez lett a neve, és? A 2. iPhone neve se iPhone 2 lett, a 3. iPhone neve se 3 lett, de a negyedik neve iPhone 4 lett. Nem bírod megérteni, hogy mi nem azt mondjuk, hogy egy iPhone neve csak a termékgenerációra utalhat, hanem azt, hogy amennyiben szimpla számmegjelelölés van, akkor az a generációra utal.
Egy büdös szót nem értesz abból, amit persil, jómagam meg még egy jó páran írunk, ez a nagy helyzet.
Mondj egy iPhone-t, ami mellett csak egy szám szerepel, és az nem egyezik meg a termékgenerációval. Ja, nem tudsz? Bocsi.
Az a baj, hogy nemcsak, hogy fenntartod az esélyét annak, hogy iPhone 5 lesz, hanem még minket tartasz logikátlannak. FAIL!
-
manchester85
veterán
De ha nincs benne logika, miért iPhone 5 jön?
Jöjjön iPhone 10 vagy iPhone 69, vagy akármi, nem?
Pont ez az, hogy az emberek mégis az iPhone 5-öt várják egy rosszul beidegzült logika alapján. Mondjuk ebben az Apple-nek is van némi szerepe, hogy 4S néven adtak ki valamit, miután már áttértek a sorszámozásra.
-
manchester85
veterán
Én nem értem? Hogyne érteném. Hívjuk 5-nek a 4S utánit, mert a 3G-nél is így volt a számozás. Az meg tök mind1, hogy a 3G egy mobilkommunikációs hálózat neve volt, az is tök mind1, hogy az iPhone 4 neve azért az, ami, mert a 4. készülék. Ahol csak egy szimpla szám szerepelt, ott a generációszámra utalt a név. Ha azt vesszük, ez az első iPhone-ra is igaz.
Az iPad-nél még jó, hogy nem azt jelöli, mivel 99%-ban ugyanaz az OS fut rajta, és az iPhone-nal kezdődött az iOS története, nem az iPaddel.
Az iPad után ugyanúgy egy szám szerepel (végre egy kis on topic: iPad 2, iPad 3) van, ami a generációt jelöli.
Remélem, hogy kijön nyár végén az iPad 5,aztán majd leírom nektek, hogy mi ebben a logikátlan? Tök mind1, mit írunk utána, úgyse követ semmilyen elvet a megjelölés.
Azért szól a cikk is iPad 3-ról...
-
manchester85
veterán
"nem kell logikát keresni az elnevezésben"
Érdekes, eddig mindegyik utalt valamire. Ha nem kell logikát keresni, miért nem iPhone 10 jön?
"Az 5 az úgymond egy neves szám, az új modellnek "eleganciát" kölcsönöz"
Valóban, de ha semmilyen referenciája nincs, akkor azzal a cég következetességén ejt csorbát. Legyen a következő modellben 5-ös szám, de ne egy defektes logika alapján. Mittudomén, iPhone 5 superb.
"Szerinted nem hangzik szebben hogy iPhone 5?"
De, de ez önmagában kevés.
"Miért hagynák ki ezt a számot, ha az előző modellek elnevezésében sem volt egységes az utalás a telefonok generációjára, vagy éppen a tudására az előbbi verzióhoz képest."
Óriási különbség van aközött, hogy egy modell neve nem mutatja meg, hanyadik generációs a készülék, és aközött, hogy egy modell számozása parodox módon egy képzavaros számítást mutat. Eddig se volt következetes az iPhone-ok elnevezése, de ettől még nem volt logikátlan, hisz minden megnevezés jelölt valamit. Az a név, hogy iPhone 5, a 6. generációs modell esetében egy képzavaros számítási elven kívül semmit nem mutat. Jól hangzik meg szép meg minden, de ezzel le is zárult a kör.
tdk 112!
Azért nem biztos, hogy iPhone 6 lesz, hisz semmi nem bizonyítja, hogy ismét generációt jelöl majd a név. De iPhone 5 nem lesz, az tuti, vagy ha igen, akkor nagyon hülyék.
-
manchester85
veterán
Veszem észre...
(Az a baj, hogy nem egyet kell érteni velem, hanem megérteni, de úgy látszik, sokaknak ez is nehézségekbe ütközik.
)
Daniel909!
Így van, jól látod, erről van szó.
Irgum!
Te nagyon nem vágod, mi van. Nem azt mondtam, hogy csak sorozatszám megjelöléssel adhatnak ki iPhone-t, de ha csak egy szimpla szám áll utána, akkor az a generációra fog utalni, hacsak nincs valami más nyilvánvalóbb dolog, amit jelöl.
Így van, a 3G, 3GS, 4S egyike se azt jelöli. Viszont mindegyik jelöl valami mást. Na most azt mondd meg, mit jelöl az iPhone 5 a 6. generációs modellnél
Mert az nem vita tárgya, hogy a 4S az 5. generáció. Ha meg nem sorszámról van szó, miért lenne az a neve?
-
manchester85
veterán
Oké, mire utal az iPhone 4-ben a 4-es szám szerinted? A négy évszakra? Tudjuk, mire utal a 3G, tudjuk mire utal a 3GS, tudjuk mire utal a 4 és azt is feltételezzük, hogy mire utal a 4S. Mire fog utalni az 5, írd már le légy szíves! Leglogikusabb, persze.
Ki szerint?
"The iPhone 4S is a touchscreen slate smartphone developed by Apple Inc. It is the fifth generation of the iPhone"
Ez iPod nyelven 5G-t jelent, amihez iOS 5 párosul. Mégis milyen szisztéma szerint lesz a 6. telefon neve iPhone 5, mondd el kérlek, mitől olyan logikus. Mert előtte volt egy 3G hálózat nevét felvevő modell? Az iPhone 4 volt az egyetlen telefon, ahol a 4 a termékgenerációt jelentette. Ha ugyanilyen megjelölést kap a következő telefon, akkor az iPhone 5 nem más lenne, mint egy logikailag teljesen defektes megnevezés. Oké, lehet, hogy ez lesz a neve, de ne mondd már nekem, hogy ebben bármi logika is van, mert ez egyszerűen tény.
-
manchester85
veterán
"ha egyedül a 4. kapta meg a sorszámjelölést eddig, akkor kb akármi is lehet a következő készüléknél vagy sorszámjelölést kap vagy nem"
Így van. De az iPhone 5, az egy sorozatszám. Tehát ezt a 6. modell egyszerűen nem kaphatja meg. Úgyhogy vagy iPhone 6 lesz, vagy akármi más, de akkor nem csak egy szimpla számot kap.
Persze, mindenki csak találgat, de elég amatőr dolog lenne kihozni egy telefont teljesen következetlen megnevezéssel. Nyilván olyan nevet adnak, amilyet akarnak, de azért legyen már valami értelme a nevének.
Egyébként én nem azt írom, hogy mi lesz a neve, hanem hogy mi nem lesz.
(Ha mégis iPhone 5 lesz, akkor majd tisztesen viselem az osztást, de az tuti, hogy írok az Apple-nek, hogy mondják meg, mire utal az 5.
)
-
manchester85
veterán
"de az 5 miért lenne logikátlan? Ez a következő szám a sorban"
Nem, nem ez a következő, pont ez a lényeg.
3G= támogatja a hálózatot.
4= 4. modell, hisz egyszerűen erre utalt a megjelölés.
Ezt kéne megérteni, hogy a sorozatszám megjelölést egyedül az iPhone 4 kapta meg. Egy szám, ami csak annyit jelöl, hogy hanyadik generáció a sorban. Lehetett volna 4G is, de az az LTE miatt nem lett volna szerencsés. Az iPod-ok esetében ezzel viszont nincs gond, így ott használják is. A többi telefon vagy a hálózati támogatottságra utalt, vagy arra, hogy ráncfelvarrt változatról beszélünk. (3G->3GS, ahol az S=speed).
Ha simán iPhone 5 a neve, az mire is utal? A 6. telefont elnevezik az 5-nek, vagy mi? Az a baj, hogy itt sokakban azonosul az, hogy 3 meg 4, holott két teljesen különböző dologra utalnak. A 3G egy mobilkommunikációs megjelölés, míg az iPhone 4 egyszerűen a 4. iPhone-t jelenti. A két szám között teljesen fölösleges összefüggést keresni, hisz nincs. A 3G hálózat támogatását jelöli, semmi mást, hisz a legelső iPhone-t anno kritizálták, hogy nem támogatja a 3G-t. Ha szimplán egy szám jelöli az iPhone-t, az viszont nem nagyon utalhat másra, mint hogy hanyadik a sorban. Ebbe a számozásba minden modell beleszámított, így a következő esetén elég érdekes lenne, ha iPhone 5-nek hívnák a 6. telefont. Ha 5GHZ-es proci lesz benne (ez nyilván nonszensz, csak mondok egy példát) akkor hívhatják 5G-nek. De valamit csak jelölnie kell a számnak, nem? Annak mi értelme lenne, hogy kapna egy sorszámot, ami ki se jön sehogy se. Azzal meg kár takarózni, hogy a 3G--3Gs--->4--4S, akkor most 5 jön, hisz a két szám teljesen más dolgot jelöl. Most ha iPhone 720p lenne, akkor utána iPhone 721 jön?
-
manchester85
veterán
"3GS? Ugyanis az követte a 3-at nem a 4"
Nem érted, látom. A 3-as számot valamelyik modell 4-es számmal követte. De a két megjelölés egymástól teljesen független.
3G
3GS
4
4SEzek a számok nem állnak kapcsolatban egymással, hisz más-más dologra utalnak. A 3G a hálózatra, a 4 pedig egy sorozatszám. Ebből kiindulva miért is lesz a 6. telefon iPhone 5?
-
manchester85
veterán
Azért remélem, azzal tisztában vagy, hogy a 3-at nem azért követte a 4, mert az a következő szám. Ugyanis amíg a 3G esetében a 3G a hálózatra utal, addig az iPhone 4 esetében sorozatszámról beszélünk. Onnantól fogva, hogy az iPhone 4 lett a neve a 4. modellnek, logikusnak tűnt, hogy innentől sorozatszámozás lesz. Ezért a 4S kicsit logikátlan is.
Hogy lenne iPhone 5 a 6. modell? Még mindig nem érted, úgy látom...
-
manchester85
veterán
válasz
balazs0102 #57 üzenetére
Rendben, egyetértek, andrew is egyetért, lezárhatjuk végre azt a vitát, ami valójában el se kezdődött?
-
manchester85
veterán
De ha meggyőztél róla, hogy a te elméleted közelebb áll a valósághoz, akkor mit akarsz még bizonygatni? Azt is leírtam, hogy akkor vedd úgy, hogy a részemről a Jobs asszociáció csak egy "gyenge talán".
Így van, write only-ban vagy, hisz a kezdetektől fogva azt írom, hogy a te verziód a valószínűbb. Akkor mit lovagolsz a szavakon? Akkor kell egymás szavain lovagolni, ha mindkettő a maga igazát fújja, nem akkor, ha az egyik elismeri a másik igazát. Ezért is írtam, hogy write only, mert gyakorlatilag a #48-at azzal zártam le, hogy eszem ágában nincs vitába szállnom veled, hisz elfogadom az igazad. Igen, write only, mert én még ilyet életemben nem láttam, hogy valaki akkor is nyomatja, mikor a másik rég egyetértett már, és elfogadta a másik igazát...
-
manchester85
veterán
Hát én még ilyet életemben nem láttam, tekintsük már át az az elmúlt pár hozzászólást!
(én) #46 - írtam egy feltételezést, miszerint a 4S Steve-re utal
(te) #47- leírtad, ironikusan, hogy marhaság, amit írok, és a 4S név a ráncfelvarrt állapotra utal.
(én) #48 leírtam, hogy fölösleges nekem esned, mert én egy percig nem állítottam, hogy az én verzióm igaz is, sőt, a te verziód közelebb áll az igazságoz. Leírtam, hogy kár ezen vitázni, hisz én egy percig nem álltam ki az elméletem mellett, elfogadtam a tiedet, tulajdonképpen azt is írhattam volna, amikor felidéztem a modelleket. Értsd: egyetértettem a te álláspontoddal.
te #49 továbbra se nyugszol, rám akarsz bizonyítani valamit, ami mellett én nem is foglaltam állást, hisz a kezdetektől fogva elismertem a te igazadat. Írtam egy feltételezést, amit egy percig sem szembesítettem a te verzióddal, hisz elfogadtam, hogy valóban, te állsz közelebb az igazsághoz
én #50: tovább próbálok menekülni, hogy hagyj már békén, hisz egy szóval nem álltam le vitatkozni a #47-ben leírt elméleteddel. Elfogadtam, egy percig nem vitattam, egyetértettem, a kezdetektől fogva.
#51-től már nem is értem, mit akarsz. Most egy olyan vitában cirkuszolsz itt, amiről azt se tudom, miről szól. Én leírtam valamit #46-ban, te leírtál egy másik elméletet #47-ben, amit én elfogadtam #48-ban. Mit akarsz, most őszintén? Azt is leírtam, hogy akkor vedd úgy, hogy nem valószínű, hanem talán arra utal. A kezdetektől fogva elfogadom az igazad, erre nyomod folyamatosan, csak azt nem tudom, mit. Te eléggé készen vagy, "barátom".
-
manchester85
veterán
"Ha azt mondom, hogy hibáztam, és "lehet, hogy" illetve "talán" szavakra módosítom, akkor megnyugszol végre?"
Te ennyire értetlen vagy? Nézd már vissza, hogy mikor szálltam szembe az állításoddal.
Minek nincs értelme? Annak, hogy egy percig nem vitattam, hogy a te verziód valószínűleg közelebb áll a valósághoz?
-
manchester85
veterán
Feltételezhetően, valószínűleg. Ha azt mondom, hogy hibáztam, és "lehet, hogy" illetve "talán" szavakra módosítom, akkor megnyugszol végre? Egyébként meg ettől még továbbra is igaz, hogy a részemről ez az elmélet a legerősebb értelmezésben is "feltételezés" volt. Idézhetsz még párat, biztosat egyik esetben se írtam.
-
manchester85
veterán
Write only? Idézek magamtól:
"Ugyanakkor egy szóval nem mondtam, hogy ez így is van, ez csak egy feltételezés"
Innentől fogva ez nem vita tárgya, hisz egy szóval nem mondtam, hogy márpedig így van. Szerintem tudatosan van belecsempészve a kétértelműség, hisz míg a 3GS-nél egyértelműen meg van határozva, mire utal az S, addig itt nem. De mint írtam, én igazából ebben nem is akartam állást foglalni, ezért se értem, hogy mit akarsz tőlem.
A vita arról szólt, hogy miért fogják/nem fogják iPhone 5-nek hívni a következő modellt, ezen lényegében nem változtat ez a kérdés, és egy percig se írtam, hogy ez márpedig így van, csak egy feltételezés volt. Nyugodtan lehet neked igazad.
-
manchester85
veterán
Honnan tudod, hogy mikor nevezték el? Ez aztán végképp nem igazán számított semmit a fejlesztés menetrendjében, hogy mit vésnek az iPhone szó után.
"Tehát már hónapokkal Steve Jobs halála előtt tudták, hogy a közeljövőben meg fog halni"
Egy áttétes rákos beteg a betegségtől függően hónapokra előre tudhatja, hogy meg fog halni, így igaz. Jobs is tudta, ebben biztos lehetsz. Nem véletlenül mondott le augusztusban a vezérigazgatói székről. Azt senki nem tudja, hogy a 4S mire utal, de több helyen is felvetődött, hogy Jobsra utal. Ugyanakkor egy szóval nem mondtam, hogy ez így is van, ez csak egy feltételezés. Egy nappal később halt meg, és? Élő emberek nevéhez is kötöttek már létesítményeket, márkaneveket, ráadásul a hír, amihez épp írunk meg pont arról szól, hogy az iPad 3 Jobs születésnapján lesz bemutatva.
Verjed csak nyugodtan tovább a fejedet a falba.
-
manchester85
veterán
Már elfelejtetted, hogy te kezdted el ezt a vitát azzal, hogy mi következik a 4 után?
Egyúttal azt is írtad, hogy nem jött még ki annyi modell, hogy ki lehessen kalkulálni a számozást. Ez némiképp ellentmond a #5-tel, ami szintén a te hozzászólásod.
Most meg, hogy elfogytak az amúgy is vérszegény és gyermeteg érveid, személyeskedsz.
Fazr!
De, azért 4, mert az a 4. iPhone.
Daniel!
Mihez képest 5? Eleve azért volt 3G, mert a mobilhálózat támogatottságára utalt. Tehát nem úgy kell számolni, hogy 3, aztán S, 4 aztán S. A 3G egy mobilkommunikációs hálózat, semmi köze a számozáshoz!
Persilnél a pont.
-
manchester85
veterán
"hogy egyértelmű következtetéseket lehessen levonni"
iPhone= mert iPhone
iPhone 3G = mert 3G hálózatokra képes csatlakozni
iPhone 3GS= mert gyorsabb lett, de alapjában véve nem volt komolyabb újítás
iPhone 4= mert ez a 4. generáció, nem, nem véletlenül lett kiválasztva egy szám.
Igen, 5-ösnek tippeltük, mert azt hittük, folytatódik a számozás, de nem így lett. Viszont egy egyszerű numerikus megjelöléssel nem lehet 5-nek hívni a 6-ot, ugye ezt belátod te is?
"a 4-es is valószínűleg csak véletlen volt"
Ez tetszett.
Véletlen az, hogy marika néni elcsúszik a lépcsőházban, nem a világ legkomolyabb műszaki gyártójának termékmegnevezése. Utána nézhetsz 1000 helyen, miért 4 a neve.
Ez pedig a 4S leírása:
"The iPhone 4S is a touchscreen slate smartphone developed by Apple Inc. It is the fifth generation of the iPhone"
Tehát a 4S az iPhone 5, csak nem ez lett a neve. De ez tök nyilvánvaló szerintem. A 4S valószínűleg a For S rövidítése, ami feltételezhetően For Steve-re, vagyis "Steve emlékére" utal. Hogy mi lesz a neve a következő modellnek, azt senki nem tudja, de simán iPhone 5-nek elég nagy logikátlanság lenne nevezni. Az iOS szoftverek is numerikusan haladnak, modellről-modellre, mi is a jelenlegi neve? iOS 5. Kijön az iPhone 5 iOS 6-tal, vagy mégis hogy lesz szerinted?
-
manchester85
veterán
Ha az iPhone 4 arra utal, hogy a 4. készülékgeneráció, (iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS) márpedig azt jelenti, akkor elég nehéz lenne megmagyarázni, hogy miért hívnák a 6. iPhone-t (hisz az 5. az a 4S) iPhone 5-nek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Honda topik
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2/14"UHD(3840x2160)/i7Vpro-1185G7/48GB/512GB/Nvidia MX450(2GB DDR6)LTE,eSIM)
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest