- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Touch-ko
őstag
válasz
manchester85 #157 üzenetére
Nemtudom mennyi az euro.
Valoszinuleg egy kiarusitas cimszoval meg akarnak majd szabadulni a `felhalmozott` keszletektol a boltok, es nyomott aron fogjak arulni az iPad3 mellett.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
manchester85 #157 üzenetére
Hát ***** királyunk majd elintézi az IMF hiteleket
-
irgum
addikt
válasz
manchester85 #134 üzenetére
Ha te is akarnád, hogy az apple csillaga leáldozóban legyen, te is ilyeneket firkálnál.
-
baluka26
veterán
válasz
manchester85 #134 üzenetére
Hamarosan már az Apple lesz a legértékesebb brand szvsz. Szegény Coca-Cola
-
válasz
manchester85 #124 üzenetére
De, csak teljesen irreleváns. Majd meglátjuk, nincsen kedvem ezen vitatkozni veled.
-
válasz
manchester85 #121 üzenetére
Végigolvastam. Nem te vagy az első akivel ezt lefutottam.
Vagy i5 lesz vagy új elnevezéssel jön az új szifon, de úgyis mindegy, mert ha minden igaz addigra lesz SGS3 és valószínűleg kenterbe veri.
Még a tableteknél előnyben van az alma azért is érdekelt volna a topik, de az egész arról szólt, hogy te vitatkozol a semmin.baluka26: ezt már én is lefutottam.
-
irgum
addikt
válasz
manchester85 #112 üzenetére
Nem tudok de nem is kell más érv mellette. Minek? Ki az a hülye aki azon filózna, miért ez vagy az a neve egy kütyünek. Ilyet még nem hallottam hogy egy cég valamelyik új termékénél a találgatás ilyen viharos lett volna. Egy egyszerű ember ha megveszi az iPhone 6-ot, tuti nem értené meg elsőre, miért az jött a 4S után. A legegyszerűbb, legérthetőbb, amibe nem kell logikával belegabalyodni, az az 5-ös név. Szerintem ebben egyetértünk.
-
irgum
addikt
válasz
manchester85 #110 üzenetére
Ha nem logikáznál rajta, hanem tegyük fel valaki gyorsan felsorolná neked az eddigi modellek elnevezéseit, tuti hogy az 5 lenne neked is a szimaptikus. Mint a kollega is írta, apple=egyszerűség.
-
fazr
senior tag
válasz
manchester85 #105 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nincs abban logika, amit ti mondtok, sőt azt sem mondtam, hogy nincs esély arra, hogy nem iPhone 5 lesz a neve. Viszont az irritál, hogy nem vagytok képesek elfogadni, hogy iPhone 5 névre is van esély, mert abban is van logika, ráadásul sokkal egyszerűbb, ami inkább jellemző az Apple-re.
Mindegy, a végeredményt majd meglátjuk jövőre.
-
irgum
addikt
válasz
manchester85 #105 üzenetére
A 2. iPhone neve se iPhone 2 lett, a 3. iPhone neve se 3 lett, de a negyedik neve iPhone 4 lett.
Épp ezért egy katyvasz ez a számozás. Ezért nem biztos semmi, ezért megy a vita.
manchester85 Értem, hidd el. De én is feladom.
-
irgum
addikt
válasz
manchester85 #102 üzenetére
Ha szakítanának a logikával, akkor az 5 a legvalószínűbb. Te is mondod, hogy az emberek az iPhone 5-re vártak. Így megkaphatnák. Ez az érdekük is. Írtam már, hogy az 5 az egy nem mindennapi szám, talán a 10 nél is szebben hangzik.
Azt is hozzá lehetne tenni hogy van verzionos iPhone 4, így akkor meg hívhatnák a te logikáddal 7-esnek is.
-
irgum
addikt
válasz
manchester85 #98 üzenetére
Csak azt mondd meg mi ráknak kell mindig logikának lennie a számozásban? Szerintem simán szakithatnának ezzel a "hagyományukkal". Én jobban örülnék neki, minthogy kimaradjon az 5-ös.
Mindenki elbeszél a másik mellett (én is)
-
fazr
senior tag
válasz
manchester85 #91 üzenetére
Mindenki érti amit te mondasz, mindenki tudja, hogy el vannak cseszve az iPhone-ok nevei és pont emiatt nincs igazad.
Kb muszáj iPhone 5-nek nevezni, mert minden más vagy hülyeség, vagy bonyolult, vagy nem lehet majd folytatni. Ráadásul szinte senkit sem érdekel hanyadik generációs iPhone, inkább az számít, hogy a 4(s) után 5 jön. Az iOS verziószáma is teljesen lényegtelen, mert iPad 2 is iOS 4-gyel jött ki.
(#97) tdk.112: Szóval ami ellentmond az érveidnek, azt ne írjam le?
Ha azt akarták volna, hogy az iPhone generáció, iPhone név és iOS verziószáma megegyezzen, akkor iPhone 4S neve iPhone 5 lett volna. Ugye nem az lett, ezért nem ezt akarják. -
irgum
addikt
válasz
manchester85 #91 üzenetére
Egyedül az iPhone 4 utal a sorozatszámra, a többi a ahogy mondod mást jelöl. Én azt mondom nem kell logikát keresni az elnevezésben. Ezért tartom valószínűnek, hogy nem hagyják ki az 5-ös elnevezést. Az 5 az úgymond egy neves szám, az új modellnek "eleganciát" kölcsönöz.
Szerinted nem hangzik szebben hogy iPhone 5? Miért hagynák ki ezt a számot, ha az előző modellek elnevezésében sem volt egységes az utalás a telefonok generációjára, vagy éppen a tudására az előbbi verzióhoz képest.
-
persil
nagyúr
válasz
manchester85 #85 üzenetére
Úirsten, hagyd, egyszerűen nem értik meg, amit írsz ...
-
irgum
addikt
válasz
A 4S ugye az ötödik iphone, mégse iphone 5 lett a neve. Marhaság hogy a neve utal arra, hogy hanyadik Iphone. Ha így lenne a 3G-t iphone 2-nek nevezték volna el... a 3GS-t iphone 3-nak stb...
-
fazr
senior tag
válasz
iPhone [4]<S>
[külső (is) változik] <csak a belső változik>
Az ok, hogy a 3G elnevezés a 3G átvitel miatt lett, de ez már elmúlt. Tovább kell lépni ezen.
-
jacis
nagyúr
válasz
Hogy tudtok ezen ennyit agyalni?!
-
fazr
senior tag
válasz
manchester85 #82 üzenetére
Nem, az iPhone X-ből az X nem sorozatszám, csak egy elnevezés.
Név - Sorozatszám
iPhone - 1,1
iPhone 3G - 1,2
iPhone 3GS - 2,1
iPhone 4 - 3,1
iPhone 4 Verizon - 3,3
iPhone 4S 4,1Lehet érveket felhozni, hogy mennyire nem logikus az iPhone 5 elnevezés, de mégis az a leglogikusabb és a legesélyesebb és szinte biztos, hogy az is lesz a neve.
-
Jadro
veterán
válasz
manchester85 #80 üzenetére
Oké értem, de ha egyedül a 4. kapta meg a sorszámjelölést eddig, akkor kb akármi is lehet a következő készüléknél vagy sorszámjelölést kap vagy nem. Persze a többi sem véletlenül kapta azt a számot amit, csak éppen abban nincs logika ahogyan a következő kütyük kapják a számozást. Te is csupán találgatni tudsz, mert egyáltalán nem 100%-os alternatíva a 6-os a következőnek.
Nem csak itt, máshol is elég káosz a számozás. Kitalálnak egy irányvonalat, aztán 1-2 éven belül felrúgják és kitalálnak mást. Se, Nokia is művelt ilyet.
Így is elég betűt pazaroltunk már erre, majd meglátjuk úgyis hogy mire jutnak. A 4S előtt is ment a találgatás egész a megjelenésig.
-
Jadro
veterán
válasz
manchester85 #76 üzenetére
Ha új külsőt kap, ez ugye elég valószínű, akkor új számot kap. Ebben egyetértünk. A 6 is logikus lehet az ios 6 miatt, de az 5 miért lenne logikátlan? Ez a következő szám a sorban. Egyébként kezdem érteni a logikádat. Mondjuk a 2-es számot is simán kihagyták, úgyhogy akár az 5-ös szám is mehet a levesbe.
Majd a marketingesen kitalálják. Lehet hogy egy teljesen új dolgot eszelnek ki.
-
Jadro
veterán
válasz
manchester85 #73 üzenetére
"Ebből kiindulva miért is lesz a 6. telefon iPhone 5?"
Amiért a második 3G vagy az ötödik 4S. Egyszerű nem?
-
Ricardo
titán
válasz
manchester85 #73 üzenetére
Hagyjuk a számozást! Hány a (mindenféle hálózatokra külön optimalizált variánsokat leszámítva)telefont adott ki eddig az Apple? 5-t A következő lesz a 6. a nevétől függetlenül.
-
irgum
addikt
válasz
manchester85 #70 üzenetére
Szerintem iPhone 5 lesz a neve. Az 5-ös sokkal jobban hangzó szám mint a 6, nem hiszem hogy kihagyják. Ezek a készülék elnevezések nem feltétlenül kell hogy azt jelentsék, hogy hanyadik modell.
-
Ricardo
titán
válasz
manchester85 #70 üzenetére
"Azért remélem, azzal tisztában vagy, hogy a 3-at nem azért követte a 4, mert az a következő szám.Ugyanis amíg a 3G esetében a 3G a hálózatra utal, addig az iPhone 4 esetében sorozatszámról beszélünk "
3GS? Ugyanis az követte a 3-at nem a 4
Mindegyik egy különálló modell volt."Hogy lenne iPhone 5 a 6. modell? Még mindig nem érted, úgy látom.."
1.Iphone
2.3G
3.3GS
4.i4
5.i4S
6.i5???Semmivel nem lenne logikátlanabb a 6. készüléket i5-nek hívni, mint i6 nak 8mert akkor meg kimarad az 5 ami szintén nem logikus.
-
Cathulhu
addikt
válasz
manchester85 #54 üzenetére
Azt irtad valszoniu
azt irtam ja, biztos sokkal valoszinubb mint
erre azt irod, write only, meg soha nem allitottad, meg stb
most meg mar wall of textben magyarazodALLJ mar le konyorgom, vagy az eleted mulik rajta? Geeez, leleptem...
-
Cathulhu
addikt
válasz
manchester85 #52 üzenetére
Annak nincs ertelme, hogy szandekosan UGYANAZT a szot hasznaltam mint te, megis ott tartunk, hogy be akarod bizonyitani, hogy marpedig az nem ugy volt. Es meg en vagyok ertetlen, jesszus, hagyjuk
-
Cathulhu
addikt
válasz
manchester85 #50 üzenetére
valoszinuleget irtal en meg mondom, igen, biztos valoszinubb az az elmelet mint egyebkent a teljesen logikus magyarazat. De magyarazkodj meg, sok ertelme nincs....
-
Cathulhu
addikt
válasz
manchester85 #48 üzenetére
Kosz a write-only jelzot, idezek toled:
A 4S valószínűleg a For S rövidítése, ami feltételezhetően For Steve-re, vagyis "Steve emlékére" utal
Kerem kapcsolja ki.
Az uj verzio meg nyilvan nem iPhone5 lesz, mivel a 6. keszulek, hogy abban a vitaban is allast foglaljak.
Ha meg on akarnek lenni, iPad3 varos, de ezt a szulinapi pletykat fenntartasokkal kezelem.
-
Cathulhu
addikt
válasz
manchester85 #46 üzenetére
Aham, tehat sokkal valoszinubb, hogy azert lett 4S mert for Steve, es nem azert mert az elodmodell "csak" rancfelvart valtozata, amit raadasul mar egyszer hasznalt is igy elnvezve a ceg. Aham, biztos.
Romantikus kis marhasag... -
tdk.112
aktív tag
válasz
manchester85 #21 üzenetére
A 4S valószínűleg a For S rövidítése, ami feltételezhetően For Steve-re, vagyis "Steve emlékére" utal.
iPhone 4 bejelentése: 2011. 10. 04.
Steve Jobs halála: 2011. 10. 05.Tehát már hónapokkal Steve Jobs halála előtt tudták, hogy a közeljövőben meg fog halni, és ezért már a halála előtt elnevezték 4S-nek a következő iPhone-t? Ezt most komolyan mondod?
-
fazr
senior tag
válasz
Szerintem arra gondolt, hogy nem azért iPhone 4, mert negyedik generációs.
Ti logikátok alapján mostantól minden Apple telefon neve iPhone 4blabla lesz, mert a 4S az ötödik generációs iPhone és el van rontva a számozás, ezért soha nem léphetnek tovább.
Majd ősszel megtudjuk mi lesz a neve, mert egyelőre mindkét név mellett ugyan olyan érveket lehet felhozni. -
daniel909
addikt
válasz
iPhone= mert iPhone
iPhone 3G = mert 3G hálózatokra képes csatlakozni
iPhone 3GS= mert gyorsabb lett, de alapjában véve nem volt komolyabb újítás
iPhone 4= mert ez a 4. generáció, nem, nem véletlenül lett kiválasztva egy szám.
iPhone 4S= mert gyorsabb lett mint az iphone 4 jobb kamerája lett és Siri, de ezeken kívül semmi újat nem hozott. kiemelném h a dizájn (ami az epülnél fontos) nem változott ezért NÉGY S.
iPhone 5 = mert hoz dizájnbeli váltást és kitudja milyen innovatív dolgokat.
ezt a számozást úgy képzelem mint a SW számozásokat, a következő szint a level 5, aminek semmi köze ahoz h hanyadik iphone a sorban. -
Shrike7973
senior tag
válasz
Tele vagytok gondokkal
.
-
Jhonny06
veterán
válasz
manchester85 #19 üzenetére
Annyi modell még nem jött ki, hogy egyértelmű következtetéseket lehessen levonni.. a 4-es is valószínűleg csak véletlen volt, mert az előtte lévő modellek teljesen össze-vissza jöttek és nem követtek semmiféle számozást. Már az idei iPhone-t is mindenki az 5-ösnek tippelte. Ez nem a Fibonacci-sor..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Gitáros topic
- Viccrovat
- Macska topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- MacBook Pro 2019 13"/16GB RAM/256GB SSD/EU Bill/78% akku
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest