- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Magisk
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
persil
nagyúr
válasz
h1ght3chzor #156 üzenetére
Szerintem a 3 nem lesz annyival jobb/gyorsabb, mint amennyivel a 2 jobb/gyorsabb az 1-nél.
Ha kijön a 3 és a 2nek lejjebb megy az ára, akkor inkább lesz az best buy.
Persze lehet csak én gondolom rosszul, de most nehezebb lenne akkorát ugrani teljesítményben mint az 1-ről 2-re váltáskor.Mondjuk egy retinás ipad-et megnéznék...
(és remélem a köv iPhone kijelzője is picit nagyobb lesz, mondjuk 3.8-4inch, de marad a retina. Azt imádnám) -
Touch-ko
őstag
válasz
manchester85 #157 üzenetére
Nemtudom mennyi az euro.
Valoszinuleg egy kiarusitas cimszoval meg akarnak majd szabadulni a `felhalmozott` keszletektol a boltok, es nyomott aron fogjak arulni az iPad3 mellett.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
manchester85 #157 üzenetére
Hát ***** királyunk majd elintézi az IMF hiteleket
-
Touch-ko
őstag
válasz
h1ght3chzor #153 üzenetére
Altalaban 1 ev van modelfrissitesek kozott. Szerintem nezd meg mennyivel tud majd tobbet az uj, es ha szerinted eleg a 2 tudasa az ujhoz kepest, akkor vegyel iPad2-t, ugyis le fogjak vinni az arat, mint tavaly.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
h1ght3chzor #153 üzenetére
március, kb mint tavaly. szerintem.
-
M@trixfan
addikt
Szeretnék egy retina kijelzős iPad 3-at
-
leipsing
csendes tag
válasz
sanyi.flat #148 üzenetére
nem lesz sztem sajnos
-
Touch-ko
őstag
Eloszor Jobs-ot kuldtek el, mert osszetuzesbe kerult a vezetoseggel. Masodszorra most teljesen mas a helyzet, mivel tovabb adta a tudast, es evekkel elore meg vannak a tervek, a keszulekekhez. A `latnok` dologban igazad van, hiszen eddig az Apple diktalt, a konkurencia csak kovette, szerintem at tudott adni annyi tapasztalatot, hogy ne legyen tul nagy gond. Majd meglatjuk mire lesz eleg.
-
sanyi.flat
csendes tag
Jobs 4 évre előre megtervezte a termékeket. ha mind jó lesz, akkor addig nem kell félniük. kérdés, hogy utána lesz-e ember aki olyan dolgokat tud kitalálni, mint ő.
-
Ricardo
titán
válasz
whitezo88 #146 üzenetére
Ne hónapokban gondolkozz. Most, és még egy két évig "megélnek" az ő munkájából( az ipad3, és a következő iphone, legyen a neve bármi, még bőven az ő keze nyomát hordozza, hisz nem most kezdték el megtervezni), és abból amit maga után hagyott. tervek, ötletek...stb. Pár év múlva, viszont nélküle kell olyan döntéseket meghozni amik formálják a cég jövőjét, lereagálni konkurencia lépéseit, és ott fog nagyon hiányozni az ő tehetsége, amivel ráérzett hogy mihez hogyan kell hozzányúlni.
De ne legyen igazam.
-
persil
nagyúr
válasz
=Mentor= #138 üzenetére
A cikk arról szól, hogy egyes országokban 25-30%-ról leesett a iPhone-ok piaci részesedése 5-10%-ot.
Ez azt jelenti, - mivel 3gs-t nem nagyon vesznek, és 4-ről is inkább váltanak - hogy az iPhone 4s bizonyos országokban még mindig 20% körüli részesedéssel büszkélkedhet.
Tudsz mondani egy másik gyártót, akinek 1, vagy mondjuk 2 telefonja is fel tudja ezt mutatni?
Remélem értjük egymást.Tehát az egész arról szól, hogy az apple 2-3 telefonja(nem írok többet, mert hivatalosan csak 3gs-től felfele árusítanak) szemben az "androidos mezőnnyel" ami takar mondjuk 100 készüléket...
É így is a piac mondjuk 20%-át fedik le az iPhone-ok.
Igen, ez valóban hanyatlás. Szegény Apple.
-
k.
őstag
válasz
=Mentor= #138 üzenetére
Miért van az, hogy amikor a nokia felett gyülekezett egy kisebbfajta tornádó, ami elsöpri az egész céget, akkor jaj, hát majd meglátjátok, milyen jó is lesz, és tsai dumát lökted, most, amikor az apple a világ egyik legértékesebb cége, akkor már hanyatlik, és közeleg a vég...?
SG.hu-s cikkből pedig nem vonunk le következtetést....
-
Touch-ko
őstag
válasz
=Mentor= #138 üzenetére
Ez baromsag. Jelenleg az Apple annyi telefont ad el amennyit csak le tud gyartani. Sot, sok helyen szerintem meg mindig hianycikk. Az iPAd-nel ugyanez a helyzet. Az Apple Store-ok bevetelei folyamatosan novekednek, es egyre tobb boltot nyit a ceg. Tovabba a cikk pont a novemberi, illetve az azt megelozo 3 honapot vizsgalta. Ugye 3 honappal (nov vege ill. azt megelozo 3 honap) ezelott meg nem volt 4S, igy epp a 4 es a 4S kozotti idoszakot vizsgalta.
Tovabba minden termek a ciklusa vegen csokkeno keresletet tukroz. Mivel a 4S-rol mar nyaron kiderult, hogy oktoberben fogjak bemutatni, egyre kevesebben vasaroltak 4-et, mivel sokan inkabb a 4S-re vartak. Ez ugye oktoberben kozepen jelent meg, igy nana, hogy csokkentek oktoberig az iPhone eladasok. Majd oktobertol ismet novekedesnek indult, hala az iPhone 4S-nek tovabba a 4, es a 3GS modellek kedvezo ara miatt.
Q2-ben az Apple egyetlen keszulekevel a teljes piac 18%-at vedte le. Az osszes tobbi 82%-on osztozik tobb tucat gyarto tobbszaz, keszulekevel. Szerintem az adatok magukert beszelnek.A cikk egyertelmuen arra az idoszakra vilagit ra, amikor a 4 eletciklusa vegehez kozeledve csokkeno keresletet produkalt.
Tovabba ezeket a cikkeket mar olvashattuk a 2000-es evek elejen. Ugyanezt mondtak, az iPod bemutatojan, az iPhone es az iPad bemutatoja utan rengetegen irtak, hogy nem kiforrott technika, bukas lesz, az Apple tul nagy faba vagta a fejszet, valamint a tablet senkinek sem fog kelleni. Ehhez kepest tobb tabletet adnak el, mint netbook-ot. Tobb nagy gyarto meg is szuntette a netbook gyartasat, mert a tabletekre nagyobb az igeny, mint a szar netbookokra.
Ennyit az Apple bukasarol
-
Touch-ko
őstag
válasz
=Mentor= #132 üzenetére
Az Apple-nek nagyon el kellene szurnia valamit, hogy zuhanjanak az eladasai. Egyedul az iPod-okbol adnak el egyre kevesebbet, hala az iPhone- iPad parosnak. Mac-bol is tobb fogy, sot, mi tobb, az eladott Mac-ek 50%-a switcher, azaz uj felhasznalo. Tehat bovul a MAc piac. Nem is kicsit.
Az, hogy 5 ev mulva mi lesz, senki sem tudja.
-
irgum
addikt
válasz
manchester85 #134 üzenetére
Ha te is akarnád, hogy az apple csillaga leáldozóban legyen, te is ilyeneket firkálnál.
-
baluka26
veterán
válasz
manchester85 #134 üzenetére
Hamarosan már az Apple lesz a legértékesebb brand szvsz. Szegény Coca-Cola
-
=Mentor=
őstag
válasz
BloodyEddie #38 üzenetére
Jó kicsit talán túloztam, de a riválisok kezdik beérni, illetve túlszárnyalni őket, előbb vagy utóbb bekövetkezik a hanyatlás, persze minimum 5 év távlatában.
-
dobrev
csendes tag
Atyaég, mégis mi a fenéért nem lenne tök mindegy, hogy hogy fogják hívni a hatodik iphone-t. És kérem senki ne írja le többször, hogy a 4 miért lett 4.
-
Depression
veterán
Vagy 4G(S) lesz, vagy iPhone 5.1.
Nem mindegy? Vagy raknak bele egy tegra 3-mal megegyező procit, és máris lehet iPhone 5 is a neve.
manchester85: ha mindenképp logikát és értelmet keresel az elnevezésekben, akkor vigasztaljon majd a tudat, ha véletlenül mégis iPhone 5 lenne majd egy következő generáció, hogy az ötös szám következik a 4-es után.
Hogy én miért nem tartom valószínűnek, hogy iPhone5 lesz? Azért, mert az egész sajtó ebben az évben ezt a nevet várta. Tehát, ha jövőre bejelentenék az iPhone5-öt, akkor sok emberben az a gondolat jön majd elő, hogy: 'Még csak most?', és ezt nem igazán engedheti meg magának az alma presztízs szempontjából.
-
Kivettem azokat, amikből vita kerekedhet.
Valahogy majdcsak elnevezik az új telefont.
-
válasz
manchester85 #124 üzenetére
De, csak teljesen irreleváns. Majd meglátjuk, nincsen kedvem ezen vitatkozni veled.
-
válasz
manchester85 #121 üzenetére
Végigolvastam. Nem te vagy az első akivel ezt lefutottam.
Vagy i5 lesz vagy új elnevezéssel jön az új szifon, de úgyis mindegy, mert ha minden igaz addigra lesz SGS3 és valószínűleg kenterbe veri.
Még a tableteknél előnyben van az alma azért is érdekelt volna a topik, de az egész arról szólt, hogy te vitatkozol a semmin.baluka26: ezt már én is lefutottam.
-
törölt tag
Az első 121 hsz.-ből pontosan 91 hsz. foglalkozott a következő iPhone számozásának témájával. Ez a 92-edik. Mindezt egy iPad3-ról szóló cikk kapcsán.
-
whitezo88
nagyúr
Még mindig ezen vagytok leragadva? Szinte biztos hogy 4g lesz a köv. És miért? Mert 4G lesz benne. Badum tss.
-
irgum
addikt
válasz
manchester85 #112 üzenetére
Nem tudok de nem is kell más érv mellette. Minek? Ki az a hülye aki azon filózna, miért ez vagy az a neve egy kütyünek. Ilyet még nem hallottam hogy egy cég valamelyik új termékénél a találgatás ilyen viharos lett volna. Egy egyszerű ember ha megveszi az iPhone 6-ot, tuti nem értené meg elsőre, miért az jött a 4S után. A legegyszerűbb, legérthetőbb, amibe nem kell logikával belegabalyodni, az az 5-ös név. Szerintem ebben egyetértünk.
-
manchester85
veterán
A szimpatikus szón kívül tudsz egyetlen észérvet is mondani, miért kéne iPhone 5-nek hívni a 6. modellt? Miközben volt egy iPhone 4 is, ami a 4. modell volt.
(És ne kezdjük elölről, hogy 4S, 3G meg 3GS, mert ott minden esetben kapcsolódott valamihez a név. Vagy ahhoz, hogy ráncfelvarrt model jött, vagy a mobilkommunikáció támogatás, arról nem is beszélve, hogy nem csupán egy számérték állt az iPhone után...)
-
irgum
addikt
válasz
manchester85 #110 üzenetére
Ha nem logikáznál rajta, hanem tegyük fel valaki gyorsan felsorolná neked az eddigi modellek elnevezéseit, tuti hogy az 5 lenne neked is a szimaptikus. Mint a kollega is írta, apple=egyszerűség.
-
manchester85
veterán
A #107-ben leírtak alapján nem úgy tűnik, hogy érted. Kiidéztél tőlem valamit, ami teljesen irreleváns a vitában. A vita nem arról szól, hogy milyen elv alapján fognak nevet adni az új iPhone-nak (sorozatszám, fantázianév, főbb feature) hanem, hogy mennyire logikus a 6. modellnek iPhone 5 nevet adni.
Tehát a vita nem arról szól, hogy milyen szempontot követ majd a következő névválasztás, hanem arról, hogy az egyik fél logikusnak tartja az iPhone 5-öt, a másik meg nem. Nekem tök mind1, hogy a következő modell neve mire utal, sorozatszámra vagy fantázianévre. Mi csupán az iPhone 5 ellen érvelünk, ami egyik kategóriába se tartozik, sokkal inkább a képzavar kategóriájába.
fazr!
Sajnos van rá esély, mert sokan egyből erre asszociálnak, hogy iPhone 5, és nem néznek a dolgok mögé. Mindenesetre egyetlen észérv se szól mellette, csak a képzavar, hidd el nekem.
-
fazr
senior tag
válasz
manchester85 #105 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nincs abban logika, amit ti mondtok, sőt azt sem mondtam, hogy nincs esély arra, hogy nem iPhone 5 lesz a neve. Viszont az irritál, hogy nem vagytok képesek elfogadni, hogy iPhone 5 névre is van esély, mert abban is van logika, ráadásul sokkal egyszerűbb, ami inkább jellemző az Apple-re.
Mindegy, a végeredményt majd meglátjuk jövőre.
-
irgum
addikt
válasz
manchester85 #105 üzenetére
A 2. iPhone neve se iPhone 2 lett, a 3. iPhone neve se 3 lett, de a negyedik neve iPhone 4 lett.
Épp ezért egy katyvasz ez a számozás. Ezért nem biztos semmi, ezért megy a vita.
manchester85 Értem, hidd el. De én is feladom.
-
manchester85
veterán
"úgy egy név sem lenne logikus"
Hát persze. Indokot is kérnék, ha lehet.
"Az egész elméletetek ott meg is bukott, hogy az 5. iphone neve 4S lett."
Látod, hogy nem érted? Miért bukott meg? Nem ez lett a neve, és? A 2. iPhone neve se iPhone 2 lett, a 3. iPhone neve se 3 lett, de a negyedik neve iPhone 4 lett. Nem bírod megérteni, hogy mi nem azt mondjuk, hogy egy iPhone neve csak a termékgenerációra utalhat, hanem azt, hogy amennyiben szimpla számmegjelelölés van, akkor az a generációra utal.
Egy büdös szót nem értesz abból, amit persil, jómagam meg még egy jó páran írunk, ez a nagy helyzet.
Mondj egy iPhone-t, ami mellett csak egy szám szerepel, és az nem egyezik meg a termékgenerációval. Ja, nem tudsz? Bocsi.
Az a baj, hogy nemcsak, hogy fenntartod az esélyét annak, hogy iPhone 5 lesz, hanem még minket tartasz logikátlannak. FAIL!
-
fazr
senior tag
Mint írtam, mindenki érti a logikátokat, de túlbonyolítjátok. Ráadásul ahogy ti gondolkodtok, úgy egy név sem lenne logikus. Szóval lehetne akár iPhone Anonymus is
Apple = egyszerűség - > 4 után 5 jön - > 4-es széria után 5-ös jön [ez a következő hsz-hoz is tartozik: (#102) manchester85]
Az egész elméletetek ott meg is bukott, hogy az 5. iPhone neve 4S lett. Ebből elég világosan lejött, hogy szarnak rá hányadik iPhone-t minek nevezik el (és itt sem egyezik meg az iOS verziószáma és az iPhone neve). Most vagy kitalálnak valami teljesen új fajta elnevezést (kicsi esély), vagy iPhone 5 lesz a neve (nagy esély).
-
irgum
addikt
válasz
manchester85 #102 üzenetére
Ha szakítanának a logikával, akkor az 5 a legvalószínűbb. Te is mondod, hogy az emberek az iPhone 5-re vártak. Így megkaphatnák. Ez az érdekük is. Írtam már, hogy az 5 az egy nem mindennapi szám, talán a 10 nél is szebben hangzik.
Azt is hozzá lehetne tenni hogy van verzionos iPhone 4, így akkor meg hívhatnák a te logikáddal 7-esnek is.
-
manchester85
veterán
De ha nincs benne logika, miért iPhone 5 jön?
Jöjjön iPhone 10 vagy iPhone 69, vagy akármi, nem?
Pont ez az, hogy az emberek mégis az iPhone 5-öt várják egy rosszul beidegzült logika alapján. Mondjuk ebben az Apple-nek is van némi szerepe, hogy 4S néven adtak ki valamit, miután már áttértek a sorszámozásra.
-
irgum
addikt
válasz
manchester85 #98 üzenetére
Csak azt mondd meg mi ráknak kell mindig logikának lennie a számozásban? Szerintem simán szakithatnának ezzel a "hagyományukkal". Én jobban örülnék neki, minthogy kimaradjon az 5-ös.
Mindenki elbeszél a másik mellett (én is)
-
persil
nagyúr
"az előző modellek elnevezésében sem volt egységes az utalás a telefonok generációjára, vagy éppen a tudására az előbbi verzióhoz képest"
De pontosan, hogy van.
Erről van szó. Ha viszont a hatodik modell neve 5 lenne, abban valóban nem lenne semmi logika.#Fazr: iPhone 5 100%, hogy nem lesz, mivel ez nem az ötödik modell, hanem a hatodik.
Komolyan nehéz megérteni? Mindig jelöl valamit a név, igenis van benne logika, egyáltalán nincs elcseszve. Az más kérdés, hogy míg pl a 3g-nél egy technológiát jelöl, a 3gs-nél az előrelépést, a 4-nél viszont a sorozatszámot.
De ha sorozatszám alapján nevezik el a következő telefont, akkor nem lehet 5-ös, mivel a hatodik modellről beszélünk.
Bármit kitalálhatnak, de a hatodik modellt nem fogják simán iPhone 5-nek hívni, mert ez nem az ötödik...
Ekkora bakit az apple nem követ el, ez szimpla hülyeség lenne. -
manchester85
veterán
Én nem értem? Hogyne érteném. Hívjuk 5-nek a 4S utánit, mert a 3G-nél is így volt a számozás. Az meg tök mind1, hogy a 3G egy mobilkommunikációs hálózat neve volt, az is tök mind1, hogy az iPhone 4 neve azért az, ami, mert a 4. készülék. Ahol csak egy szimpla szám szerepelt, ott a generációszámra utalt a név. Ha azt vesszük, ez az első iPhone-ra is igaz.
Az iPad-nél még jó, hogy nem azt jelöli, mivel 99%-ban ugyanaz az OS fut rajta, és az iPhone-nal kezdődött az iOS története, nem az iPaddel.
Az iPad után ugyanúgy egy szám szerepel (végre egy kis on topic: iPad 2, iPad 3) van, ami a generációt jelöli.
Remélem, hogy kijön nyár végén az iPad 5,aztán majd leírom nektek, hogy mi ebben a logikátlan? Tök mind1, mit írunk utána, úgyse követ semmilyen elvet a megjelölés.
Azért szól a cikk is iPad 3-ról...
-
fazr
senior tag
válasz
manchester85 #91 üzenetére
Mindenki érti amit te mondasz, mindenki tudja, hogy el vannak cseszve az iPhone-ok nevei és pont emiatt nincs igazad.
Kb muszáj iPhone 5-nek nevezni, mert minden más vagy hülyeség, vagy bonyolult, vagy nem lehet majd folytatni. Ráadásul szinte senkit sem érdekel hanyadik generációs iPhone, inkább az számít, hogy a 4(s) után 5 jön. Az iOS verziószáma is teljesen lényegtelen, mert iPad 2 is iOS 4-gyel jött ki.
(#97) tdk.112: Szóval ami ellentmond az érveidnek, azt ne írjam le?
Ha azt akarták volna, hogy az iPhone generáció, iPhone név és iOS verziószáma megegyezzen, akkor iPhone 4S neve iPhone 5 lett volna. Ugye nem az lett, ezért nem ezt akarják. -
tdk.112
aktív tag
Azért, mert a 6. generációs iPhone-t nem fogják iPhone 5-nek nevezni. A 3G, 3GS, 4S nem sorozatszámok, hanem valamire utalnak. Egyedül az iPhone 4 kivétel, mert az utal csak sorozatszámra. A 4S-ről is tudjuk, hogy mire utal, és nem arra, hogy a 4-es kiadás javított kiadása, hiszen ez egy teljesen új modell, az 5. generációs iPhone.
A következő iPhone az iPhone 6 lesz.
Aki ezt nem érti meg, az visszamaradt a fejlődésben.
-
manchester85
veterán
"nem kell logikát keresni az elnevezésben"
Érdekes, eddig mindegyik utalt valamire. Ha nem kell logikát keresni, miért nem iPhone 10 jön?
"Az 5 az úgymond egy neves szám, az új modellnek "eleganciát" kölcsönöz"
Valóban, de ha semmilyen referenciája nincs, akkor azzal a cég következetességén ejt csorbát. Legyen a következő modellben 5-ös szám, de ne egy defektes logika alapján. Mittudomén, iPhone 5 superb.
"Szerinted nem hangzik szebben hogy iPhone 5?"
De, de ez önmagában kevés.
"Miért hagynák ki ezt a számot, ha az előző modellek elnevezésében sem volt egységes az utalás a telefonok generációjára, vagy éppen a tudására az előbbi verzióhoz képest."
Óriási különbség van aközött, hogy egy modell neve nem mutatja meg, hanyadik generációs a készülék, és aközött, hogy egy modell számozása parodox módon egy képzavaros számítást mutat. Eddig se volt következetes az iPhone-ok elnevezése, de ettől még nem volt logikátlan, hisz minden megnevezés jelölt valamit. Az a név, hogy iPhone 5, a 6. generációs modell esetében egy képzavaros számítási elven kívül semmit nem mutat. Jól hangzik meg szép meg minden, de ezzel le is zárult a kör.
tdk 112!
Azért nem biztos, hogy iPhone 6 lesz, hisz semmi nem bizonyítja, hogy ismét generációt jelöl majd a név. De iPhone 5 nem lesz, az tuti, vagy ha igen, akkor nagyon hülyék.
-
irgum
addikt
válasz
manchester85 #91 üzenetére
Egyedül az iPhone 4 utal a sorozatszámra, a többi a ahogy mondod mást jelöl. Én azt mondom nem kell logikát keresni az elnevezésben. Ezért tartom valószínűnek, hogy nem hagyják ki az 5-ös elnevezést. Az 5 az úgymond egy neves szám, az új modellnek "eleganciát" kölcsönöz.
Szerinted nem hangzik szebben hogy iPhone 5? Miért hagynák ki ezt a számot, ha az előző modellek elnevezésében sem volt egységes az utalás a telefonok generációjára, vagy éppen a tudására az előbbi verzióhoz képest.
-
manchester85
veterán
Veszem észre...
(Az a baj, hogy nem egyet kell érteni velem, hanem megérteni, de úgy látszik, sokaknak ez is nehézségekbe ütközik.
)
Daniel909!
Így van, jól látod, erről van szó.
Irgum!
Te nagyon nem vágod, mi van. Nem azt mondtam, hogy csak sorozatszám megjelöléssel adhatnak ki iPhone-t, de ha csak egy szimpla szám áll utána, akkor az a generációra fog utalni, hacsak nincs valami más nyilvánvalóbb dolog, amit jelöl.
Így van, a 3G, 3GS, 4S egyike se azt jelöli. Viszont mindegyik jelöl valami mást. Na most azt mondd meg, mit jelöl az iPhone 5 a 6. generációs modellnél
Mert az nem vita tárgya, hogy a 4S az 5. generáció. Ha meg nem sorszámról van szó, miért lenne az a neve?
-
persil
nagyúr
válasz
manchester85 #85 üzenetére
Úirsten, hagyd, egyszerűen nem értik meg, amit írsz ...
-
irgum
addikt
válasz
A 4S ugye az ötödik iphone, mégse iphone 5 lett a neve. Marhaság hogy a neve utal arra, hogy hanyadik Iphone. Ha így lenne a 3G-t iphone 2-nek nevezték volna el... a 3GS-t iphone 3-nak stb...
-
daniel909
addikt
már az iphone 3gnél elrontották az egészet hogy bekevertek egy technologiát a megnevezésbe, a 4 meg sima sorozatszám. követhetetlen.. ennél az is jobb lenne ha nem lenne semmi név csak iPhone és a kiadás éve [2012]
az autómárkáknál sem j9n új név csak évszám PL Ford Focus (2011) lehet hülyébben néz ki de követhetőbb egy átlagembernek.
-
fazr
senior tag
válasz
iPhone [4]<S>
[külső (is) változik] <csak a belső változik>
Az ok, hogy a 3G elnevezés a 3G átvitel miatt lett, de ez már elmúlt. Tovább kell lépni ezen.
-
jacis
nagyúr
válasz
Hogy tudtok ezen ennyit agyalni?!
-
manchester85
veterán
Oké, mire utal az iPhone 4-ben a 4-es szám szerinted? A négy évszakra? Tudjuk, mire utal a 3G, tudjuk mire utal a 3GS, tudjuk mire utal a 4 és azt is feltételezzük, hogy mire utal a 4S. Mire fog utalni az 5, írd már le légy szíves! Leglogikusabb, persze.
Ki szerint?
"The iPhone 4S is a touchscreen slate smartphone developed by Apple Inc. It is the fifth generation of the iPhone"
Ez iPod nyelven 5G-t jelent, amihez iOS 5 párosul. Mégis milyen szisztéma szerint lesz a 6. telefon neve iPhone 5, mondd el kérlek, mitől olyan logikus. Mert előtte volt egy 3G hálózat nevét felvevő modell? Az iPhone 4 volt az egyetlen telefon, ahol a 4 a termékgenerációt jelentette. Ha ugyanilyen megjelölést kap a következő telefon, akkor az iPhone 5 nem más lenne, mint egy logikailag teljesen defektes megnevezés. Oké, lehet, hogy ez lesz a neve, de ne mondd már nekem, hogy ebben bármi logika is van, mert ez egyszerűen tény.
-
fazr
senior tag
válasz
manchester85 #82 üzenetére
Nem, az iPhone X-ből az X nem sorozatszám, csak egy elnevezés.
Név - Sorozatszám
iPhone - 1,1
iPhone 3G - 1,2
iPhone 3GS - 2,1
iPhone 4 - 3,1
iPhone 4 Verizon - 3,3
iPhone 4S 4,1Lehet érveket felhozni, hogy mennyire nem logikus az iPhone 5 elnevezés, de mégis az a leglogikusabb és a legesélyesebb és szinte biztos, hogy az is lesz a neve.
-
manchester85
veterán
"ha egyedül a 4. kapta meg a sorszámjelölést eddig, akkor kb akármi is lehet a következő készüléknél vagy sorszámjelölést kap vagy nem"
Így van. De az iPhone 5, az egy sorozatszám. Tehát ezt a 6. modell egyszerűen nem kaphatja meg. Úgyhogy vagy iPhone 6 lesz, vagy akármi más, de akkor nem csak egy szimpla számot kap.
Persze, mindenki csak találgat, de elég amatőr dolog lenne kihozni egy telefont teljesen következetlen megnevezéssel. Nyilván olyan nevet adnak, amilyet akarnak, de azért legyen már valami értelme a nevének.
Egyébként én nem azt írom, hogy mi lesz a neve, hanem hogy mi nem lesz.
(Ha mégis iPhone 5 lesz, akkor majd tisztesen viselem az osztást, de az tuti, hogy írok az Apple-nek, hogy mondják meg, mire utal az 5.
)
-
Jadro
veterán
válasz
manchester85 #80 üzenetére
Oké értem, de ha egyedül a 4. kapta meg a sorszámjelölést eddig, akkor kb akármi is lehet a következő készüléknél vagy sorszámjelölést kap vagy nem. Persze a többi sem véletlenül kapta azt a számot amit, csak éppen abban nincs logika ahogyan a következő kütyük kapják a számozást. Te is csupán találgatni tudsz, mert egyáltalán nem 100%-os alternatíva a 6-os a következőnek.
Nem csak itt, máshol is elég káosz a számozás. Kitalálnak egy irányvonalat, aztán 1-2 éven belül felrúgják és kitalálnak mást. Se, Nokia is művelt ilyet.
Így is elég betűt pazaroltunk már erre, majd meglátjuk úgyis hogy mire jutnak. A 4S előtt is ment a találgatás egész a megjelenésig.
-
manchester85
veterán
"de az 5 miért lenne logikátlan? Ez a következő szám a sorban"
Nem, nem ez a következő, pont ez a lényeg.
3G= támogatja a hálózatot.
4= 4. modell, hisz egyszerűen erre utalt a megjelölés.
Ezt kéne megérteni, hogy a sorozatszám megjelölést egyedül az iPhone 4 kapta meg. Egy szám, ami csak annyit jelöl, hogy hanyadik generáció a sorban. Lehetett volna 4G is, de az az LTE miatt nem lett volna szerencsés. Az iPod-ok esetében ezzel viszont nincs gond, így ott használják is. A többi telefon vagy a hálózati támogatottságra utalt, vagy arra, hogy ráncfelvarrt változatról beszélünk. (3G->3GS, ahol az S=speed).
Ha simán iPhone 5 a neve, az mire is utal? A 6. telefont elnevezik az 5-nek, vagy mi? Az a baj, hogy itt sokakban azonosul az, hogy 3 meg 4, holott két teljesen különböző dologra utalnak. A 3G egy mobilkommunikációs megjelölés, míg az iPhone 4 egyszerűen a 4. iPhone-t jelenti. A két szám között teljesen fölösleges összefüggést keresni, hisz nincs. A 3G hálózat támogatását jelöli, semmi mást, hisz a legelső iPhone-t anno kritizálták, hogy nem támogatja a 3G-t. Ha szimplán egy szám jelöli az iPhone-t, az viszont nem nagyon utalhat másra, mint hogy hanyadik a sorban. Ebbe a számozásba minden modell beleszámított, így a következő esetén elég érdekes lenne, ha iPhone 5-nek hívnák a 6. telefont. Ha 5GHZ-es proci lesz benne (ez nyilván nonszensz, csak mondok egy példát) akkor hívhatják 5G-nek. De valamit csak jelölnie kell a számnak, nem? Annak mi értelme lenne, hogy kapna egy sorszámot, ami ki se jön sehogy se. Azzal meg kár takarózni, hogy a 3G--3Gs--->4--4S, akkor most 5 jön, hisz a két szám teljesen más dolgot jelöl. Most ha iPhone 720p lenne, akkor utána iPhone 721 jön?
-
Jadro
veterán
válasz
manchester85 #76 üzenetére
Ha új külsőt kap, ez ugye elég valószínű, akkor új számot kap. Ebben egyetértünk. A 6 is logikus lehet az ios 6 miatt, de az 5 miért lenne logikátlan? Ez a következő szám a sorban. Egyébként kezdem érteni a logikádat. Mondjuk a 2-es számot is simán kihagyták, úgyhogy akár az 5-ös szám is mehet a levesbe.
Majd a marketingesen kitalálják. Lehet hogy egy teljesen új dolgot eszelnek ki.
-
Domxc
senior tag
Le sem kellett volna, hozni a hirt, mert a sok "szarazapple" szetcincalja. Orulok, hogy kijon, en a 2-omet is imadom, kivancsi leszek a 3-ra, eloben is.
-
sanyi.flat
csendes tag
ha a követtkező iPhone-t 4G-nek neveznék, azzal totálisan összekavarnák a néha egyébként sem éppen toppon lévő felhasználókat az ügyben, hogy mégis milyen telefonjuk van. lenne 3 darab iPhone 4 (4, 4S, 4G) ha esetleg a design is maradna, akkor meg maga lenne a káosz. bár valószínű hogy az nem fog maradni, tehát legalább az alapján el lehetne dönteni. amúgy amikor a sima 4 kijött, már akkor is sokan úgy mondták, hogy 4G vagy G4. előbbi a 3GS-ből, utóbbi meg a Mac gépek számozásából jött, gondolom. még a T-Mobile-ban is úgy volt kiírva egy A4-es lapra, hogy elfogyott az iPhone 4G. viszont ha iPhone 6-nak neveznék, akkor sokakban lenne egy hiányérzet (vásárlási ingerrel egybekötve) az 5. modell iránt.
tehát mivel valószínű hogy a design is változni fog (3x ellőni ugyan azt a designt, még az Apple-nél is meredek) valamint szinte biztos, hogy 4G kompatibilis lesz, úgy gondolom, hogy az iPhone 4G megnevezés jöhet be, egy teljesen új designnal. -
Jadro
veterán
válasz
manchester85 #73 üzenetére
"Ebből kiindulva miért is lesz a 6. telefon iPhone 5?"
Amiért a második 3G vagy az ötödik 4S. Egyszerű nem?
-
Ricardo
titán
válasz
manchester85 #73 üzenetére
Hagyjuk a számozást! Hány a (mindenféle hálózatokra külön optimalizált variánsokat leszámítva)telefont adott ki eddig az Apple? 5-t A következő lesz a 6. a nevétől függetlenül.
-
manchester85
veterán
"3GS? Ugyanis az követte a 3-at nem a 4"
Nem érted, látom. A 3-as számot valamelyik modell 4-es számmal követte. De a két megjelölés egymástól teljesen független.
3G
3GS
4
4SEzek a számok nem állnak kapcsolatban egymással, hisz más-más dologra utalnak. A 3G a hálózatra, a 4 pedig egy sorozatszám. Ebből kiindulva miért is lesz a 6. telefon iPhone 5?
-
irgum
addikt
válasz
manchester85 #70 üzenetére
Szerintem iPhone 5 lesz a neve. Az 5-ös sokkal jobban hangzó szám mint a 6, nem hiszem hogy kihagyják. Ezek a készülék elnevezések nem feltétlenül kell hogy azt jelentsék, hogy hanyadik modell.
-
Ricardo
titán
válasz
manchester85 #70 üzenetére
"Azért remélem, azzal tisztában vagy, hogy a 3-at nem azért követte a 4, mert az a következő szám.Ugyanis amíg a 3G esetében a 3G a hálózatra utal, addig az iPhone 4 esetében sorozatszámról beszélünk "
3GS? Ugyanis az követte a 3-at nem a 4
Mindegyik egy különálló modell volt."Hogy lenne iPhone 5 a 6. modell? Még mindig nem érted, úgy látom.."
1.Iphone
2.3G
3.3GS
4.i4
5.i4S
6.i5???Semmivel nem lenne logikátlanabb a 6. készüléket i5-nek hívni, mint i6 nak 8mert akkor meg kimarad az 5 ami szintén nem logikus.
-
manchester85
veterán
Azért remélem, azzal tisztában vagy, hogy a 3-at nem azért követte a 4, mert az a következő szám. Ugyanis amíg a 3G esetében a 3G a hálózatra utal, addig az iPhone 4 esetében sorozatszámról beszélünk. Onnantól fogva, hogy az iPhone 4 lett a neve a 4. modellnek, logikusnak tűnt, hogy innentől sorozatszámozás lesz. Ezért a 4S kicsit logikátlan is.
Hogy lenne iPhone 5 a 6. modell? Még mindig nem érted, úgy látom...
-
-
balazs0102
senior tag
válasz
Depression #65 üzenetére
Azért ez nyilván nem úgy megy, hogy csinálok húslevest, majd rájövök, hogy ez nem is ízlik és összedobok inkább babgulyást.
Teljesen kizártnak tartom, hogy 5-öt akartak csinálni aztán 4S lett belőlePontosan tudták már a legelején, hogy októberre vagy mittom én mikor jelent meg nem fognak tudni akkora ugrást csinálni mint amekkorát szeretnének/elvár a nép így szerintem már az elejétől kezdve a 4S-t akartak csinálni.A nagy ugráshoz kellett volna:
1. Nagyobb kijelző, ugye akkor a kompatibilitás miatt megint 4X-ezni a felbontást --nincs/nem volt cég szerintem aki megcsinálta volna.
2. Több memória- mondjuk nem értem miért nem raktak a 4S-be már 1Gb-ot...bár még egyszer sem vettem észre h nem lenne elég ami van.
3. 4magos proc., vagy az A5-nél valamivel mégis jobb..még az sem volt kész.
Szerintem ez a 3 dolog hiányzott ahhoz, hogy ne 5 hanem 4S legyen. -
Ricardo
titán
válasz
Depression #65 üzenetére
"Az alma legfeljebb nyomást gyakorolhat a cégre, a kis kínaiakat a foxconn vezetői fogják bent tartani."
Amit (ha számításba vesszük az eddigi híreket a cégről), minden gond nélkül meg is tesznek.
A számozási vita meg tök felesleges.
A 3GS azért lett az mert tök ugyanolyan volt mint a 3G, csak belül változott. A 4S meg olyan mint a 4, szintén csak belül változott az antenna megosztása meg a gombok pár mm-es eltérése nem nagy változás)
Ebből kiindulva az S utótagot az adott modell (3G 4) "ráncfelvarrt" utódai kapják.
persze lehet belekeverni mindenféle romantikus mondát, (S77 Steve, Siri Sárgabaracklekvár....stb) de nem logikus.Én i5-re saccolom a következőt, de nem fogok a kardomba dőlni ha más lesz a neve.
-
Depression
veterán
Volt hír (most nem tudom megkeresni), hogy Steve J. elégedetlen volt az iPhone5-tel, ezért dobták össze a 4S-t.
Lehet itt kombinálni, de a legegyszerűbb józan paraszti ésszel is megérthető lenne, hogy a következő generáció vagy 5 lesz, vagy új elnevezésre kerül sor. (nem valószínű). De biztos, hogy nem 6 jòn a 4s után.
Az alma legfeljebb nyomást gyakorolhat a cégre, a kis kínaiakat a foxconn vezetői fogják bent tartani.
-
iNfAntRy
senior tag
Szerintem a következő iphone az iphone 19 esetleg iphone 20GS lesz, mert rájöttek, hogy elcseszték és akkor már mindegy, milyen a számozás! A GS a God's Sake röviditése, ezért lehet, hogy iphone 21 4GS lesz a neve , azaz For God's Sake
= Az Isten szerelmére hagyjátok már abba ezt a mit miről neveztek el, mi lesz a következő telefon neve, annyira gyerekes. Kit érdekel milyen néven jelenik meg, úgyis megveszik. Nyilván kell valamilyen logika persze, de nem a számozása alapján választunk telefont. -
Akkor egy újabb mélybeugrálási világrekordot dönthet meg a Foxconn 2012 év elején.
-
jacis
nagyúr
válasz
osztraksajt #59 üzenetére
A hozzàszólàs màsodik felére +1
-
osztraksajt
őstag
válasz
balazs0102 #57 üzenetére
Ezúton is jelzem a kínaiakkal mélységesen együtt érző fórumtársaknak, hogy aki azt hiszi hogy nincs a ph-n olyan családos ember aki a karácsonyt és a szilvesztert végigdolgozza az egyik székesfehérvári számtech összeszerelő üzemben az mélységesen téved. Talán ők is megérdemlik az együttérzést.
A kínai "éhbér" reálértékét pedig a fejekben updatelni kellene már lassan, ugyanis a tengerparti területeken nominálisan is utolérte a magyar átlagbért, vásárlóértékben pedig a többszöröse.
-
manchester85
veterán
válasz
balazs0102 #57 üzenetére
Rendben, egyetértek, andrew is egyetért, lezárhatjuk végre azt a vitát, ami valójában el se kezdődött?
-
balazs0102
senior tag
Igen és a 3Gs is Stevet jelöl
jók vagytok
Nyilvánvaló, hogy az S mindig egy előrelépést jelent, de nem akkorát mint egy teljes generációváltás.
ui.: Hirtelen mennyi ember együttérez a sok kis kínai melóssal....Gondoljátok másik kínai cégeknél ez másképpen működik? Gyanús, hogy nem.
-
manchester85
veterán
De ha meggyőztél róla, hogy a te elméleted közelebb áll a valósághoz, akkor mit akarsz még bizonygatni? Azt is leírtam, hogy akkor vedd úgy, hogy a részemről a Jobs asszociáció csak egy "gyenge talán".
Így van, write only-ban vagy, hisz a kezdetektől fogva azt írom, hogy a te verziód a valószínűbb. Akkor mit lovagolsz a szavakon? Akkor kell egymás szavain lovagolni, ha mindkettő a maga igazát fújja, nem akkor, ha az egyik elismeri a másik igazát. Ezért is írtam, hogy write only, mert gyakorlatilag a #48-at azzal zártam le, hogy eszem ágában nincs vitába szállnom veled, hisz elfogadom az igazad. Igen, write only, mert én még ilyet életemben nem láttam, hogy valaki akkor is nyomatja, mikor a másik rég egyetértett már, és elfogadta a másik igazát...
-
Cathulhu
addikt
válasz
manchester85 #54 üzenetére
Azt irtad valszoniu
azt irtam ja, biztos sokkal valoszinubb mint
erre azt irod, write only, meg soha nem allitottad, meg stb
most meg mar wall of textben magyarazodALLJ mar le konyorgom, vagy az eleted mulik rajta? Geeez, leleptem...
-
manchester85
veterán
Hát én még ilyet életemben nem láttam, tekintsük már át az az elmúlt pár hozzászólást!
(én) #46 - írtam egy feltételezést, miszerint a 4S Steve-re utal
(te) #47- leírtad, ironikusan, hogy marhaság, amit írok, és a 4S név a ráncfelvarrt állapotra utal.
(én) #48 leírtam, hogy fölösleges nekem esned, mert én egy percig nem állítottam, hogy az én verzióm igaz is, sőt, a te verziód közelebb áll az igazságoz. Leírtam, hogy kár ezen vitázni, hisz én egy percig nem álltam ki az elméletem mellett, elfogadtam a tiedet, tulajdonképpen azt is írhattam volna, amikor felidéztem a modelleket. Értsd: egyetértettem a te álláspontoddal.
te #49 továbbra se nyugszol, rám akarsz bizonyítani valamit, ami mellett én nem is foglaltam állást, hisz a kezdetektől fogva elismertem a te igazadat. Írtam egy feltételezést, amit egy percig sem szembesítettem a te verzióddal, hisz elfogadtam, hogy valóban, te állsz közelebb az igazsághoz
én #50: tovább próbálok menekülni, hogy hagyj már békén, hisz egy szóval nem álltam le vitatkozni a #47-ben leírt elméleteddel. Elfogadtam, egy percig nem vitattam, egyetértettem, a kezdetektől fogva.
#51-től már nem is értem, mit akarsz. Most egy olyan vitában cirkuszolsz itt, amiről azt se tudom, miről szól. Én leírtam valamit #46-ban, te leírtál egy másik elméletet #47-ben, amit én elfogadtam #48-ban. Mit akarsz, most őszintén? Azt is leírtam, hogy akkor vedd úgy, hogy nem valószínű, hanem talán arra utal. A kezdetektől fogva elfogadom az igazad, erre nyomod folyamatosan, csak azt nem tudom, mit. Te eléggé készen vagy, "barátom".
-
Cathulhu
addikt
válasz
manchester85 #52 üzenetére
Annak nincs ertelme, hogy szandekosan UGYANAZT a szot hasznaltam mint te, megis ott tartunk, hogy be akarod bizonyitani, hogy marpedig az nem ugy volt. Es meg en vagyok ertetlen, jesszus, hagyjuk
-
manchester85
veterán
"Ha azt mondom, hogy hibáztam, és "lehet, hogy" illetve "talán" szavakra módosítom, akkor megnyugszol végre?"
Te ennyire értetlen vagy? Nézd már vissza, hogy mikor szálltam szembe az állításoddal.
Minek nincs értelme? Annak, hogy egy percig nem vitattam, hogy a te verziód valószínűleg közelebb áll a valósághoz?
-
Cathulhu
addikt
válasz
manchester85 #50 üzenetére
valoszinuleget irtal en meg mondom, igen, biztos valoszinubb az az elmelet mint egyebkent a teljesen logikus magyarazat. De magyarazkodj meg, sok ertelme nincs....
-
manchester85
veterán
Feltételezhetően, valószínűleg. Ha azt mondom, hogy hibáztam, és "lehet, hogy" illetve "talán" szavakra módosítom, akkor megnyugszol végre? Egyébként meg ettől még továbbra is igaz, hogy a részemről ez az elmélet a legerősebb értelmezésben is "feltételezés" volt. Idézhetsz még párat, biztosat egyik esetben se írtam.
-
Cathulhu
addikt
válasz
manchester85 #48 üzenetére
Kosz a write-only jelzot, idezek toled:
A 4S valószínűleg a For S rövidítése, ami feltételezhetően For Steve-re, vagyis "Steve emlékére" utal
Kerem kapcsolja ki.
Az uj verzio meg nyilvan nem iPhone5 lesz, mivel a 6. keszulek, hogy abban a vitaban is allast foglaljak.
Ha meg on akarnek lenni, iPad3 varos, de ezt a szulinapi pletykat fenntartasokkal kezelem.
-
manchester85
veterán
Write only? Idézek magamtól:
"Ugyanakkor egy szóval nem mondtam, hogy ez így is van, ez csak egy feltételezés"
Innentől fogva ez nem vita tárgya, hisz egy szóval nem mondtam, hogy márpedig így van. Szerintem tudatosan van belecsempészve a kétértelműség, hisz míg a 3GS-nél egyértelműen meg van határozva, mire utal az S, addig itt nem. De mint írtam, én igazából ebben nem is akartam állást foglalni, ezért se értem, hogy mit akarsz tőlem.
A vita arról szólt, hogy miért fogják/nem fogják iPhone 5-nek hívni a következő modellt, ezen lényegében nem változtat ez a kérdés, és egy percig se írtam, hogy ez márpedig így van, csak egy feltételezés volt. Nyugodtan lehet neked igazad.
-
Cathulhu
addikt
válasz
manchester85 #46 üzenetére
Aham, tehat sokkal valoszinubb, hogy azert lett 4S mert for Steve, es nem azert mert az elodmodell "csak" rancfelvart valtozata, amit raadasul mar egyszer hasznalt is igy elnvezve a ceg. Aham, biztos.
Romantikus kis marhasag... -
manchester85
veterán
Honnan tudod, hogy mikor nevezték el? Ez aztán végképp nem igazán számított semmit a fejlesztés menetrendjében, hogy mit vésnek az iPhone szó után.
"Tehát már hónapokkal Steve Jobs halála előtt tudták, hogy a közeljövőben meg fog halni"
Egy áttétes rákos beteg a betegségtől függően hónapokra előre tudhatja, hogy meg fog halni, így igaz. Jobs is tudta, ebben biztos lehetsz. Nem véletlenül mondott le augusztusban a vezérigazgatói székről. Azt senki nem tudja, hogy a 4S mire utal, de több helyen is felvetődött, hogy Jobsra utal. Ugyanakkor egy szóval nem mondtam, hogy ez így is van, ez csak egy feltételezés. Egy nappal később halt meg, és? Élő emberek nevéhez is kötöttek már létesítményeket, márkaneveket, ráadásul a hír, amihez épp írunk meg pont arról szól, hogy az iPad 3 Jobs születésnapján lesz bemutatva.
Verjed csak nyugodtan tovább a fejedet a falba.
-
tdk.112
aktív tag
válasz
manchester85 #21 üzenetére
A 4S valószínűleg a For S rövidítése, ami feltételezhetően For Steve-re, vagyis "Steve emlékére" utal.
iPhone 4 bejelentése: 2011. 10. 04.
Steve Jobs halála: 2011. 10. 05.Tehát már hónapokkal Steve Jobs halála előtt tudták, hogy a közeljövőben meg fog halni, és ezért már a halála előtt elnevezték 4S-nek a következő iPhone-t? Ezt most komolyan mondod?
-
Lehet én vagyok a hülye, de itt miért beszélget mindenki iphone5-ről amikor a cikk az ipad3-ról szól...
-
Mindegy hogy i5 lesz e vagy sem de a kinaiak már a 6 ost klónozták....
-
=Mentor=
őstag
Az Apple csillaga már leáldozóban, sajnos lassú folyamat lesz, de a tényt nehéz lenne vitatni...
-
Maxentius
addikt
Ehhez csak annyit, hogy az üzlet szokás szerint többet ér, mint holmi emberi lelkek...
-
-
manchester85
veterán
Már elfelejtetted, hogy te kezdted el ezt a vitát azzal, hogy mi következik a 4 után?
Egyúttal azt is írtad, hogy nem jött még ki annyi modell, hogy ki lehessen kalkulálni a számozást. Ez némiképp ellentmond a #5-tel, ami szintén a te hozzászólásod.
Most meg, hogy elfogytak az amúgy is vérszegény és gyermeteg érveid, személyeskedsz.
Fazr!
De, azért 4, mert az a 4. iPhone.
Daniel!
Mihez képest 5? Eleve azért volt 3G, mert a mobilhálózat támogatottságára utalt. Tehát nem úgy kell számolni, hogy 3, aztán S, 4 aztán S. A 3G egy mobilkommunikációs hálózat, semmi köze a számozáshoz!
Persilnél a pont.
-
P00By
nagyúr
Csak ennyit
-
fazr
senior tag
válasz
Szerintem arra gondolt, hogy nem azért iPhone 4, mert negyedik generációs.
Ti logikátok alapján mostantól minden Apple telefon neve iPhone 4blabla lesz, mert a 4S az ötödik generációs iPhone és el van rontva a számozás, ezért soha nem léphetnek tovább.
Majd ősszel megtudjuk mi lesz a neve, mert egyelőre mindkét név mellett ugyan olyan érveket lehet felhozni. -
daniel909
addikt
válasz
iPhone= mert iPhone
iPhone 3G = mert 3G hálózatokra képes csatlakozni
iPhone 3GS= mert gyorsabb lett, de alapjában véve nem volt komolyabb újítás
iPhone 4= mert ez a 4. generáció, nem, nem véletlenül lett kiválasztva egy szám.
iPhone 4S= mert gyorsabb lett mint az iphone 4 jobb kamerája lett és Siri, de ezeken kívül semmi újat nem hozott. kiemelném h a dizájn (ami az epülnél fontos) nem változott ezért NÉGY S.
iPhone 5 = mert hoz dizájnbeli váltást és kitudja milyen innovatív dolgokat.
ezt a számozást úgy képzelem mint a SW számozásokat, a következő szint a level 5, aminek semmi köze ahoz h hanyadik iphone a sorban. -
Jhonny06
veterán
válasz
Shrike7973 #22 üzenetére
csak ő..
-
Shrike7973
senior tag
válasz
Tele vagytok gondokkal
.
-
manchester85
veterán
"hogy egyértelmű következtetéseket lehessen levonni"
iPhone= mert iPhone
iPhone 3G = mert 3G hálózatokra képes csatlakozni
iPhone 3GS= mert gyorsabb lett, de alapjában véve nem volt komolyabb újítás
iPhone 4= mert ez a 4. generáció, nem, nem véletlenül lett kiválasztva egy szám.
Igen, 5-ösnek tippeltük, mert azt hittük, folytatódik a számozás, de nem így lett. Viszont egy egyszerű numerikus megjelöléssel nem lehet 5-nek hívni a 6-ot, ugye ezt belátod te is?
"a 4-es is valószínűleg csak véletlen volt"
Ez tetszett.
Véletlen az, hogy marika néni elcsúszik a lépcsőházban, nem a világ legkomolyabb műszaki gyártójának termékmegnevezése. Utána nézhetsz 1000 helyen, miért 4 a neve.
Ez pedig a 4S leírása:
"The iPhone 4S is a touchscreen slate smartphone developed by Apple Inc. It is the fifth generation of the iPhone"
Tehát a 4S az iPhone 5, csak nem ez lett a neve. De ez tök nyilvánvaló szerintem. A 4S valószínűleg a For S rövidítése, ami feltételezhetően For Steve-re, vagyis "Steve emlékére" utal. Hogy mi lesz a neve a következő modellnek, azt senki nem tudja, de simán iPhone 5-nek elég nagy logikátlanság lenne nevezni. Az iOS szoftverek is numerikusan haladnak, modellről-modellre, mi is a jelenlegi neve? iOS 5. Kijön az iPhone 5 iOS 6-tal, vagy mégis hogy lesz szerinted?
-
Jhonny06
veterán
válasz
manchester85 #19 üzenetére
Annyi modell még nem jött ki, hogy egyértelmű következtetéseket lehessen levonni.. a 4-es is valószínűleg csak véletlen volt, mert az előtte lévő modellek teljesen össze-vissza jöttek és nem követtek semmiféle számozást. Már az idei iPhone-t is mindenki az 5-ösnek tippelte. Ez nem a Fibonacci-sor..
-
manchester85
veterán
Ha az iPhone 4 arra utal, hogy a 4. készülékgeneráció, (iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS) márpedig azt jelenti, akkor elég nehéz lenne megmagyarázni, hogy miért hívnák a 6. iPhone-t (hisz az 5. az a 4S) iPhone 5-nek...
-
Legalább megy az első generáció ára lefele...
-
whitezo88
nagyúr
válasz
buktagt540 #14 üzenetére
nem, előbbi 7 Mbit, utóbbi 14 Mbitre képes, de 4S-sel még a 10et sem értem el eddig mobilnettel.
-
buktagt540
senior tag
Az iphone 4 és 4s nem képes 4g-s hálozathoz való csatlakozásra ugye?
-
törölt tag
Erről van szó. Egyes luxusmenedzsereknek teljesen agyukra ment a jólét - persze ez nem újdonság, mindig is így volt. Most miért lenne szentírás, hogy éppen annyi darabnak kellene készen lenni éppen Jobs születésnapjára? És ha egy-két százezerrel kevesebb lesz, de a kínai munkás el tud menni holdújévezni a családjával? Az túl logikus vagy túl életszerű megoldás lenne nekik? Valahogy az ilyen szövegeket nem értem. Ne tudna debütálni az iPad-akárhány, ha csak 8,9 millió készülék van az adott időre kiszállítva??? És az újságíró mindenféle észrevétel/megjegyzés nélkül leírja az ilyen szöveget?
-
solanthugor
aktív tag
Kìvàncsi vagyok milyen SoC lesz benne, gondolok itt a magok szàmàra, szerintem az Apple fricskàzàsbòl elöàll egy bivaly kètmagossal, nem követik a magtenger trendet.
Viszont szerencsètleneket hagyhatnàk ünnepelni a legfontosabb ünnepükön. -
whitezo88
nagyúr
és miért neveznék mondjuk a 6.at vagy 7.et iPhone 5-nek? mondjuk ha azt nézzük mindstorm kell még egy ilyen kis dolgohoz is
az első iPhone is amúgy sima iPhone volt, a köznyelv nevezte el 2G-nek. a 2. az 3G mert raktak ugye bele 3G támogatást. a harmadik már hülyén nézett volna ki iPhone 3-ként, meg amúgyis csak ráncfelvarrás, a 4. lett a 4. a mostani (ötödik, 5-ös) meg a 4-es ráncfelvarrása 4S néven, és így tovább. Fogadni mernék, hogy a hatodik tényleg "4G" nevű lesz.
-
whitezo88
nagyúr
a 4 után? 4S
a következő talán 4G lehet, mivel abban szinte biztos, hogy 4G kapcsolat lesz.
hírhez: szegény copycatek beérik, erre megint meg fog lépni kicsit. ideje lenne nem a másik mellé csinálni valamit, hanem alternatívát nyújtani, ill újat alkotni. Pl a Kindle Fire.
-
waccamár
senior tag
Nem baj az, hogy ha az alapból éhbérért dolgozó kínai munkások el akarnak menni 1 évben egyszer meglátogatni a családot, maradjanak csak bent dolgozni, mert hát Ipad3 kell mindenkinek minél hamarabb! Kb. 2 hét várakozást nem engedhet meg magának egy ekkora cég, Jobs szülinapján piacon kell lenni a terméknek, különben oda az image.
-
k.
őstag
Ezt a hülyeséget.
Pont arról van szó, hogy a Steve kultuszt le kell építeni, erre még pont az ő szülinapján mutatnának be cuccot?
Hagyjukmá' -
GALARDO
addikt
Már nagyon várom, a bejelentést. Legalább kiderül, hogy nagyjából mi lesz az i5-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest