- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Einstvan
aktív tag
-
neonkukac
csendes tag
Azért jobb az android, mert:
1. Nyílt forráskódú
2. Ha nem tetszik vmi alapprogram, vagy nem játsza le a divx-et, akkor irány a Market
3. Teljesen testre szabható, nem úgy, mint a wp7-nél a csempék, és még saját UI-t sem rakhat rá a gyártó, az androidra IGEN
3. Kb. évente, félévente jönnek a frissítések
4. Össze vissza rootolhatod, főzhetsz rá ROM-okat
5. Ingyenes, szinte minden gyártónak van, mindenféle kínai telefont is lehet kapni androiddal 40k alatt, wp-t nem kapsz annyiért -
Aureal
őstag
Egy kérdésem van:
ha az Andi lenyomja majd a WM-t, mit fogsz csinálni? Pl. ha már tagadhatatlanul még géc szerint is 100x jobb lesz? Azért erre is érdemes felkészülni!Azzal egyetértek viszont hogy ilyen támogatói háttérrel és ilyen érdeklődés fényében állva, jelenleg az Andi egy alulteljesítő OS, PILLANATNYILAG!!!
-
Aureal
őstag
X-Master: ha neked iExp8 a tuti böngésző, akkor csak sajnálni tudlak. Te vagy az ideális "géc" rajongó!
Az Andival (Android) bár még én sem vagyok kibékülve, de biztató a jövője!
"Mondhatni, az Andi jelenleg egy olyan versenyautó, aminek hiányoznak a kerekei, viszont óriási istálló áll mögötte és még saját gumigyára is van!"
-
törölt tag
annyira jó magas labdákat adsz, azt sem udja az ember hova csapkodja le...
de szerintem még elég sokat kellene olvassál, hogy tényleg kicsit beleléssál a piac lényegébe. jelenleg nemhogy nem arra fejlődik a világ, hogy a telefonokba is egyenként pakolász az alkatrészeket, hanem pont az ellenkező a tencencia: asztali gépeket is egyre többet árulnak úgy, hogy egy fix konfigurációval (például nettopok), illetve a laptopokban sem tudod cserélgetni az alkatrészeket (csak némelyiket), egyszerűen arról van szó, hogy a többségnek ennyi az igénye. nekik nem az kell, hogy überfaszavariálható legyen, hanem az, hogy menjen. az pedig egy örök szabály, hogy a többségnek éri meg gyártani, mivel abból jön a profit. addig lesznek házilag összedobálható pécék, amíg elég nagy igény mutatkozik rá. sokkal könnyebb és jövedelmezőbb fix hardverre fejleszteni, ahogy az apple példáján is látszik.
a másolásvédelem is egy érdekes kérdés, de ahogy mások találóan megfogalmazták előttem: a nagyobb szoftvercégek nem fognak szívesen olyan platformra fejleszteni, ahol nehézkes a programok eljuttatása az emberekhez, illetve ahol a platform jó táptalajt biztosít a wareznek (mivel nekik a pénzbevétel az elsődleges). jelenleg ilyet a wimo nem tud felmutatni, tehát hanyagolják (most a másik dolog, hogy a jelenlegi verziója elég elavult, stb).illetve még két gondolat: én 13 évnyi windows használat után olyan simán szoktam át linuxra, hogy csak na. nem is kéne jelenleg más rendszer, mert hiányoznának dolgok belőlük.
nem tudom te hol szoktál nézelődni, de gyakorlatilag itthon nem lehet számítógépet operációs rendszer nélkül kapni. mivel ez jogszabályba ütköző lenne a bolt részéről (ha jól tudom). viszont az esetek nagyon nagy részében az előtelepített rendszer az ugye windows, aminek az ára benne van a gépépben, és sajnos csak elég nehézkesen lehet ettől a tehertől megszabadulni, ha egyáltalán. -
HardSanyeee
őstag
Valóban szép és jó lenne ha mi dönthetnénk el, hogy milyen op rendszert teszünk a telefonunkra, de ezzel több probléma is van. Ugye szintén feltörnék őket, mint ahogy a Windows-okat is fel szokták (na meg úgy általában a programokat is), ami nem érné meg az op rendszer fejlesztőinek, másrészt a gyártók a hardvert és a szoftvert össze szokták hangolni (jobb esetben) és elég macerás lenne megoldani, hogy minden op rendszerhez minden telefonnál külön szoftver legyen. Aztán ott vannak még az okostelefon és zárt op rendszerű telefon közti különbségek, engedélyezett képernyőfelbontások, multitouch támogatás, stb stb...
Amúgy X10 kijelzője TFT, nem OLED.
-
kaller1
veterán
de amikor majdnem az összes mobilgyártó rákoncentrált, túlzásba vitték
Biztos azért tették,mert az általad "halálszar"-nak nevezett Android az is...
Nem értem hogy a mobilokat mér nem úgy árulják mint sok pc-t hogy oprendszer nélkül.
Hát ez no comment kategória,látszik hogy fingod nincs az egészről.
Akinek meg gondot okoz, annak a bótba majd előretelepíthetné a kedves személyzet.
Ez meg muhaha...
én meg mondjuk xperia x10-et wm-el
Ne is reménykedj,Neked soha nem lesz winmos x10-ed....
-
törölt tag
igazából a wm7-ről elég keveset lehet tudni, így nehéz megmondani, a követelményeit, de annyi szinte biztos, hogy nem a mostnai telefonokra tervezik, és az is szinte boritékolható, hogy nem lesz upgrade lehetőség a mostani telefonokra hivatalosan. szóval az nem nagyon oszt vagy szoroz, hogy a mostnai gépekben mennyi ram van, ha a mostani rendszerrel, és elvárásoknak megfelelően jól működnek.
főleg telefonoknál igaz az, de lassan a pécé piacra is beszivárog a mobil gépek révén, hogy nem egyesével bővítgeti az ember a komponenseket, hanem vesz egy egész új gépet. nekem most két és fél éve megvan a laptopom (ez az egyetlen gépem, nincs mellette asztali). akkor 2 gigával vettem, előrelátásból. de jelenleg úgy vagyok vele, hogy egyedül akkor tudtam 1 giga fölé tornászni a memóriahasználatot, amikor Halo2-vel játszottam vista alatt. de az sem vinnyogott, hogy nincs virtuális memória, pedig nem volt egy deka sem. -
orbano
félisten
nem az volt a baj, hogy szereted a winmot, én is szívesebben vennék winmos okostelefont (ilyen szemponból egy kategóriába tartozunk), ha ilyen kütyü kéne. de ettől még az android egy nagyon jó oprendszer, az életkorához képest meg különösen. éppen ezért igencsak támadhatóak az olyan hozzászólások, amik ilyen elvakultan, és megalapozatlanul szidják azt.
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Látom veled felesleges vitázni, nem vagy hajlandó megérteni, amit írok. Még egy próba, több időm ilyesmire nincs.
-A nyílt forráskódot talán nem kéne hülyeségnek titulálnod azért, mert utálod a Linuxot. Én sem szeretem és nem is használom desktop PC-n, de a nyílt forráskód attól még egy király dolog.
-Én sem fejlesztek, annak viszont örülök, ha olyan rendszert használok, ahol a programozók több lehetőséget kapnak, mint a konkurens platformokon, így születnek az igazán minőségi programok. Az IE8-at meg fogalmam sincs, hogy keverted ide, de kérlek, ne is magyarázd el.
-Igen, neten kismillió WM alkalmazás van, ez sok szempontból jó. Ugyanakkor egy okostelefon 2010-ben már nem él meg normális alkalmazásbolt nélkül, tehát a neten összeszedhető, általában régebbi rendszerekre, 4:3-as kijelzőkre írt programok, amik sokszor inkompatibilitási gondokkal küzdenek, hát, nem helyettesítenek egy alkalmazásboltot. Minőség ellenőrzés, ez a kulcsszó.
-Az i900 kapcsán belátod, hogy rajongó vagy, innentől nem értem, hogy minek bonyolódsz vitába, szeresd a rendszered és ennyi. Objektíven nyilván nehéz látni, ha elfogult vagy. Én is szeretem a Windows Mobile-t, az Omniának még a fejlesztésébe is beleszóltam a Samsungnál, de objektíven nézve sok szempontból elavult. Az meg a szerencséd, hogy megtanultad kezelni, több olyan embert ismerek, aki egy héten belül eladta, mert nem tudta megtanulni.
-Nyilván tudod, hogy az iGO vagy a Garmin jobb, mikor sosem próbáltad (és nem is próbálhattad) a Google navigációt. Szakszerű vélemény.
-Ó, ha tudnád, hogy hány átlagfelhasználó vesz 100 ezer fölötti készüléket... például iPhone-t... -
-
domi007
őstag
Jaaaaj, hat ha valaki szerint csak WM az ami jo azt nehez meggyozni.
-Kiralysag, utalod a nyilt forraskodot. OK, nem tudni miert, de utalod, ez egy fo szempont, ez egy vitaban is megallna a helyet....komolyan ne szorakozzal mar.-Kit erdekel hogy nem akarsz programozni? Van akik igen, es kepzeld ha nekik konnyebb programozni, akkor a vegtermekeikbol (alias programokbol) is tobb es minosegibb lesz. Nem kell mindent csak a magad szemszogebol nezni.
A neros peldadra inkabb nem mondkok semmit, de tuti, hogy egy kicsit tobb energia raforditassal teljes mertekben kivalthattad volna ingyenes programokkal.
Az IE 8 a legjobb szamodra, kiraly, en nem gyozlek eg, hogy a FF szazmillioszor jobb es gyorsabb, hasznald csak, az itteni vitahoz ennek sincs koze.-A neten levo millio alkalazas mind megbizhato, alairt, tuti h nem oli meg a gepedet? Lattam eleg sok progit, amit miutan feltelepitett a felhasznalo csak HRrel lehetett leirtani es szetcseszte a gepet...jah hogy nem megbizhato
-Aki meg az ujjas kezelést jobban szereti vegyen iphone-t vagy androidos mobilt. Hehe, most akkor te reklamozod az ujjas kezelest? Lehet, hogy te stylus maniakus vagy (ezt is elhiszem), de felhasznaloi elmeny tekinteteben a userek 99%a az ujjas kezelest sokkal jobbnak minositette...kesz.
Jah, es beletanultal? Androidba meg konyebben beletanultal volna, az tuti...-Csak gyuloletbol beszelsz, de a poen az lesz, hogyha az Android eleri a WM szintjet (mert szerinted ugye meg nem erte el) akkor is 10x gyorsabb lesz nala. Azert ha latnad a Kaiseremet WM6.1el es Androiddal nagyon is jol latnad a hihetetlen sebessegkulonbseget (mi ugyanis, bar ezt te nehezen hiszed el, olyan okostelefonokat szeretunk amelyikeken a gomb megnyomasa es az adott parancs vegrehajtasa kozott minimalis ido telik el....tudom ez neked nem kell, de kerlek ertsel meg minket, csodabogarakat).
-iGO mar van Androidra, Garmin nincs....meg mondtuk hogy USArol van szo..de ezt nem olvastad el valoszinuleg.
-Erre nem mondok semmit (max annyit h a Pentium4tol meg nagyon tavol vagyunk, de mind1).
Ez mind csak az en velemenyem,
Udv,
DOMymod: latom masok is reagaltak, de bennehagyom....egyebkent csak folytasd tovabbra is amit csinalsz, nagyon erdekes...persze osszevissza dobalozol, de a verembe esett farkas is ezt csinalja, nincs ezzel gond.
-
HardSanyeee
őstag
"Azóta más rendszerre rá se nézek, annyira megtetszett a Windows Mobile"
Jó hozzáállás...
"Az iGo meg a Garmin sokkal jobb, inkább fizetek érte"
Igo van Androidra is.
"egy androidos mobil ha már nyílt forráskódú mér olyan rohadt drága?még egy hasonló tudású WM-es HTC is olcsóbb."
Szerintem a gyártó határozza meg egy készülék árát nem pedig az op rendszer.
"De mivel a windows 7 is jól optimalizált talán a mobil változat is az lesz"
Egyrészt túlzás hogy jól optimalizált, másrészt a Linuxok továbbra is gyorsabbak Win7-nél. Plusz ameddigre megjelenik WM7 addigra már Androidból a 3-as verzió is kinn lesz.
"Nagyon jó dolog, de engem sose érdekelt különösebben a programozás, nem is szoktam."
A fejlesztőket viszont nagyon is érdekli, elhiszed?
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Mondok neked pár dolgot, de csak azért, mert a hozzászólásodban az indulatokon kívül nem sok tényszerű dolog volt.
-Az Android nyílt forráskódú, ebből adódóan olcsóbb és több fejlesztő fantáziáját megmozgatja. Nem is értem, hogy miért mondogatod, hogy a "100 ezer fölötti vackok", mikor a legdrágább WM alapú gép majdnem 200 ezer.
-Könnyebb rá fejleszteni. A Google azért elég jó a fejlesztők támogatásában, mélyedj el az SDK-ban, meglátod.
-Sokkal egyszerűbb a minőség szempontjából ellenőrzött szoftverek letöltése: az Android Marketban 200 ezer alkalmazás van, a Windows Marketplace szerintem százas nagyságrendű, igaz, sokkal később indult.
-Kisebb hardverigény: nem azért elég az Androidnak az 528 MHz, mert "kiforratlan szar", hanem mert ezerszer jobban van optimalizálva. A Windows Mobile-nak ez az egyik fő baja, a Microsoft is belátja, nem véletlenül fejlesztik már évek óta a 7-es verziót.
-Felhasználóbarát interfész: próbáltál már egy 2,8 hüvelykes Windowsos gépet ujjal kezelni? Én igen, nekem nem ment, az Androidot viszont már erre tervezték, ezért megy.
-Az Android folyamatosan fejlődik, a Windows Mobile-nál pedig még a gyengécske 6.5-re is rengeteget kellett várni.
-A Google Maps 3.1.2-vel együtt az Egyesült Államokban ingyen lehet majd navigálni az Androidokon. GPS navigációról van szó, ismétlem, ingyen.Jó dolog a Windows Mobile, speciális alkalmazások futtatására még mindig a legjobb, sem az Android, sem az iPhone nem helyettesítheti. De egy átlagfelhasználónak lassú és nehézkes, kis túlzással csak a HTC tudja normálisan kihasználni, az ő termékeik meg elképesztően drágák. Bár te véded, már Steve Balmer is több interjúban kifejtette, hogy egy idejét múlt, nehézkes vacak az egész. A 7-es bízom benne, hogy jobb lesz, a gond csak az, hogy már a piacon kéne lennie, de úgy néz ki, hogy a következő egy évben sem lesz.
-
orbano
félisten
tehát egy olyan rendszert fikázol, amit még nem próbáltál, viszont agyon dícsérnek azok az emberek, akik az összes gépet kirpóbálták már, ami kis hazánkban fellelhető volt. felteszem Neked van igazad. A milliárdos forgalmú multik is nyilván hülyék, csak Te vagy kamion, hogy tudod, mire érdemes fejleszteni. Felteszem rengeteget fejlesztettél WinMo-ra, iPhone-ra és Android-ra is, hogy átérzed a különbséget.
Egy nyílt oprendszernél pedig felhozni azt érvnek, hogy nem tud alapból lejátszani egy bizonyos formátumot azt sejteti, hogy nem igazán tudod miről beszélsz.
Ezért így összességében kár volt regisztrálni szvsz.
Volt egyáltalán már valamilyen okostelefonod amúgy? -
kaller1
veterán
Gratula az első hozzászóláshoz,igen elmésre sikerült...
UI.: Éljen a Windows Mobile, remélem mielőbb jön abból is a 7-es és végre elsöpri ezt az androidos pusztulatot és újra régi fényében tündököl majd.
Csak aztán ez az "androidos pusztulat" nehogy nagyot koppintson a winmo orrára (is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest