- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
De ezek között nem nagyon látok olyat, ami ne menne utólagosan. A weblap szerintem megoldható, app kérdése, a névjegyzék is egy app, amit utólag is telepíthet akárki, multimédia megosztása vezeték nélkül, szintén a megfelelő alkalmazás kérdése, ezt a Nexusommal is megteszem, amin jelenleg stock ICS fut. Internetmegosztási lehetőségek terén jól áll az alap droid is, a kékfog is megoldható utólag... De ha nincs igazam és nem úgy van, ahogy gondolom, akkor is ott van a kétlépcsős frissítési módszer. Szóval valamit ki kéne találni, mert nagy a sírás-rívás mindenhol, ez a droid legnagyobb rákfenéje. Ezt mindenképp ki kell küszöbölni, mielőtt a WP beéri őket funkcionalitásban, mert szarban lesznek. Persze ez csak személyes vélemény...
-
kolosanyi
veterán
Most komolyan kérdem, nem piszkálódásból: mi olyan extra szolgáltatás van a Senseben, amit utólagos telepítés nem oldana meg? Eddig csak pár haver HTC-jét próbálgattam, de nekem a fentebb leírt benyomás tükröződött csak.
Ráadásul mezei userként fogalmuk se volt a gyári lehetőségek nagy részéről se, így ők se tudták elmagyarázni nekem.
-
kolosanyi
veterán
Igen, cserébe az integrálás miatt nincs a világon az a RAM, ami elég lenne a Sense-nek. Amúgy mit is kell integrálni annyira? A widgeteket utólag fel lehet tenni, a launchereket szintén, alkalmazásokat magától értetődően, a noti sávon levő kapcsolókat is meg lehet oldani... Ja, hogy búcsút lehet inteni a giccses, a működést feleslegesen lassító animációktól, reluxa szerű görgetési effektről, a pörgő-forgó, csúszó, animáló vackokról? Hát bocsi, de engem ez hidegen hagy, az alap launcher lehet enélkül is eye candy, a menüben való lépkedés meg inkább gyors legyen és egyértelmű, mintsem csillivilli. De ám legyen, még így is maradhatna, csak akkor először adjanak ki egy stock droidot, az megvan hamar, az egyéb marhaságokkal meg ráérnek elbíbelődni. Csak ez a Google ráhatása nélkül megvalósíthatatlan, mert a gyártónak nem ez az érdeke. (Pedig ilyen kétlépcsős frissítési módszer beválhatna, mert vállalna mondjuk kettő ilyet, meg egyet ráadásként úgy, hogy már csak az alap rendszert kapja meg a termék, és így még oda is verne a konkurenciának a droid támogatottság terén. Ráadásul ez is vásárlásra késztetné a usert.)
-
kolosanyi
veterán
Azért a guglinak is a felelőssége ez, mert a gyártók így, ezzel a fene nagy szabadsággal nem tudnak mit kezdeni. Az elején kellett volna előrelátónak lenni, most már késő bánat, eb gondolat. Azonban ha az elején lefektetnek pár egyszerű szabályt, mindjárt más a leányzó fekvése. Először is tiltanám a mindenféle gyánolást, extra szoftverek előtelepítését. Alapból csak egy üres droid kéne legyen ráhúzva a telefonra meg az alap gugli programok. Viszont ez nem jelentené azt, hogy nem alakíthatnak ki a gyártók saját arculatot, ugyanis a launchert, widgeteket, gyártóspecifikus dolgokat egy külön programcsomag formájában kéne elérhetővé tenni egy elkülönített szekciójában a Play Store-nak. Így jöhetne hamar a frissítés, mert mindenki ugyanazzal a rendszerrel adná ki a telefont, a többit meg ráérnének utána megcsinálni. Nem én találtam ki, de osztom ezt a nézetet, ez lenne az egyetlen járható út. Ja és emellé nem ártana valamilyen minimum hardveres megkötés se, nehogy már ezer éves SoC-ra kelljen optimalizálni egy új szoftververziót.
( #24 ) TomDenem
Már ne is haragudj, de ez a fröcsögés kicsit unalmas már... -
floatr
veterán
Az a baj, hogy ha egy teljes frissítést akar végigvinni a gyártó, akkor rengeteget kell szopnia a szolgáltató házatáján. Ennek egy nagy részét el lehetne kerülni, ha a szolgáltató elfogadható módon követelne meg dolgokat, és aszerint tesztelne. Erre pedig nem csupán az LG-nek kevés a kapacitása, de még a szolgáltatónál is vannak ilyen jellegű gondok.
-
-
speedyx86
tag
Igen, pontosan ez itt a lényeg. Ha a google két évente adna ki frisset, akkor is +1 év lenne, mire a gyártók frissítenek. Nem ahhoz kéne mérni a frissítési igényeket, hogy a google mikor jelenti be őket, hanem hogy mikor jön ki vele az első nem-nexus.
Olyan, mintha az apple bejelentené júniusban, hogy elkészült a friss iOS, a készülék pedig novemberben lesz elérhető; a az iPhone n-1 userek pedig már júniusban elkezdenének üvölteni, hogy miért nincs még a telefonjukra frissítés. -
floatr
veterán
Ez egy elég szemét játszma, aminek sajnos alakítója a szolgáltató is. Az android úgy küzdhette fel magát idáig, hogy mindenkinek szabad volt a vásár, és ennek a levét isszák most a felhasználók. A guglinak és a gyártóknak meg kéne találni azt a megoldást, amivel a gyártók hatékonyabban tudnának reagálni, de az egy kicsit naiv álláspont, hogy ezen a gugli nem tud alakítani, és csak a gyártók sara. Utóbbiak épp a gugli fejlesztései és a szolgáltatók hülyeségei közt őrlődnek. Nem sajnálni akarom őket, de nem csak nekik kéne akarni ezt. Talán a szolgáltatók kívánságlistáját kéne kurtítani lassan...
-
DanielK
addikt
Olvasási problémád van.
Egyszer sem mondta, hogy megfertőz minket egy androidos telefon. Ezt akarod belelátni a mondatába, de el sem hangzott. Azt mondta, hogy spamet kapunk tőle. Ezek szerint nem tudod, hogy mi a spam (kéretlen levél).
Ja és igenis voltak marketen fertőzött appok, amit a Google azonnal el is távolított, de mégis felkerültek és sok user letöltötte.
megvárják, míg mindannyian spameket kapunk valami androidos marhától? Ezt írta. Sehol semmi fertőzés.
-
nebulo
tag
Nézd, összességében azt gondolom - és verjetek agyon ha nincs igazam, de nekem nagyon olybá tűnik -, hogy az Android verziószáma, kezd olyan lenni, mint a a kijelzők mérete/felbontása illetve a magok száma a készülékekben, vagyis nem indokolt tényező, hanem presztízs és vásárló-csalogató faktor. Lehet nincs igazam, én így érzem. A két nagy ellenfél más-más taktikát folytat (almáék és a redmondiak) és - megint csak nekem, úgy tűnik - hogy Google-ék verziószám lépéssekkel akarnak lépést tartani, ami 5-10 éven belül érdekes helyzet lehet, ha így megy tovább.
A frissítések késői kijövetele természetesen a gyártók hibája főleg (amint említed is, hogy már mióta elérhető számukra az ICS és még mindig semmi), DE, akkor a G elgondolkodhatna, hogy ha a gyártók nem győzik, akkor kicsit igazodni kéne hozzájuk, mert hiába van szoftver ha nincs amin elfusson avagy nem fut még semmin (vagy alig valamin). Amint mondtam, összhang nincs, pont az amivel almáéknál és ablakéknál talán nincs, akkora gond.
-
sheep
addikt
amióta csak android létezik mindig is azért volt a sírás mert hiába jön ki újabb változat, várhatsz egy évet mire megkapod (vagy meg se kapod)
az LG is amiatt sír hogy felesleges ennyire gyorsan kiadni a frissítéseket, és nagyjából egyet is értek velük
mondjuk én teljesen jól elvagyok a 2.3.4-gyel, nem érdekel lesz-e ics meg ilyesmik
értem én hogy fejlődés, de pl. a microfos sem ad ki évente oprendszert
egyszer kéne normálisan megcsinálni és utána csak kisebb peccseket kiadni
elég lenne 2-3 évente egy új oprendszer, addig legalább mindenki felkészülne rá
persze nem kell ezzel egyetérteni, ez csak az én véleményem -
TomDenem
csendes tag
gondolom a spam fogalmával nem vagy tisztában, ha ilyesmiket írsz… nem, a telefont senki nem fertőzi meg, elég, ha mondjuk a te remek androidos gépedben benne van a telefonszámom, mailcímem és nevem aztán elég egy kellemesebb spyware és máris kint van a vadnyugaton a címem és élvezhetem a mocskot ami beáramlik
rendeltetésszerű használat? az mi android esetén, amikor beismert tény, hogy volt már fertőzött alkalmazás a marketen? persze, jól nyomja az Android Police
ja, és ha nem a Google hibája, akkor kié, amikor a Motoroláknál is van vele gond?
itt látszik megdőlni a védőbástyád -
nebulo
tag
Az a baj, hogy a 4-et asszem pont a fragmentáció orvoslására és a telefon-tablet közös tető alá hozására készítették. Erre most jön az 5, pont azt fogja elérni amit a 4-el meg akartak szüntetni. Nem lehet csak a gyártókra haragudni, nincs ennek az egésznek normális ökoszisztémája. És ha megnézed a mostani állapotokat és ezeket továbbgondolod, akkor mondjuk 5 év múlva mi lesz? Negyedévente új Android, és csak az aktuális fél évben vásárolt modelleken fut majd?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Peugeot, Citroën topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen autót vegyek?
- ROG Strix G16:Tökéletes harmónia
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fehér Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest