- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskaktusz
addikt
Nem tudom, hogy fogják bírni ezt a frissítési ritmust a gyártók... Mondjuk az is érdekes, hogy a kiadott ICS után fél évig moddolják a cuccot, egy egyszerű launcherrel és néhány alkalmazással, amit integrálnak...
Rá kéne lépni az összes tökére
-
kolosanyi
veterán
Abban igazad van, hogy azonos (ár)kategóriát kell összehasonlítani. A droid egy ARMv7-es 1 GHz-es egymagos proci felett teljesen jól működik 512 MB RAM társaságában, idén meg ez lesz kb a belépőkategória. Viszont a WP is megy lejjebb árban, szóval érdemes megvárni a végét. A Google meg tarthat tőlük, mert a Microsoftot ismerve van alapja. Nagyon nem egy kis sufnicégről beszélünk egyik esetben se, ráadásul az Androidnak van hibája (bár számomra még mindig ez a legjobb rendszer, de hangsúlyozom, ez csak az én szempontjaim alapján van így, másnak más tetszik nyilván).
-
saviola55
tag
A marketingre elköltött szátmilliók majd 1-2 év múlva fognak megtérülni ,egyenlőre legyen a tidatban ,hogy van ilyen is. Azért azt ne képzeljük már, hogy csak igy hipp hopp lesz 20% részesedése wp-nek
Lassú víz partot mos, térjünk rá vissza 1-2 év múlva.
Az android se egyik naról amásikra hóditott, elöször jöttek a drág akészülékek, aztán az olcsók, ráadásul az olcsók között nem is volt konkurencia. -
ak76
senior tag
válasz
saviola55 #112 üzenetére
Ezek csupán vágyálmok.
A WP7 és a Winmo jelenlegi részesedése összesen a 2 százalékot sem éri el,a marketingra elköltött dollár százmilliók ellenére sem,ennél a Bada is előrébb jár,a WP8 pedig egyelőre csak a jövő,senki nem tudja milyen lesz,a google-nak iszonyatosan el kell baltáznia hogy a MS utolérje.
Aki életében csak egyszer fogott a kezében jól felszerelt droidot,az csak röhög azokon a szövegeken hogy széttagoltság,optimalizálatlanság,nem a 30-50 ezres gépek működéséből kéne kiindulni amikor Androidról beszélünk,hanem a 90-100 ezres árkategóriát kéne górcső alá venni,ha már itt tartunk a WP7 es cuccok is szinte mind 100 rongy felett indítanak. -
saviola55
tag
válasz
kolosanyi #111 üzenetére
Ezt én is igy gondolom!
Szerintem maúgy október környékén fog kijönni wp8 is, valamikor akkor amikor win8 megjelenik.
Azt hiszem akkor is lesz nagy marketing.
Kiváncsi leszek mennyire mossák össze a dolgokat.
Azt viszont továbbra is fentartom, hogyha a nokián kivüli gyártók nem harapnak rá a wp-re, akkor talán nem is kellene erőltetni és csak nokiákra kiadni, simán el tudnák látni kellő mennyiségű telefonokkal a piacot. Főleg, hogy el is kötelezték magukat microsoft mellett.
Plussz ez olyan lökést és egyediséget adna nokiáknak mint pl a blackberry és az iphone. Mivel úgye ott is csak saját készülékre jön ki az oprendszer. -
kolosanyi
veterán
Azért nem kell leírni a WP-t, nagyon jó rendszer és beindult a marketinghadjárat. Badánál sehol nem lehetett olyan hatalmas plakátokat látni, mint most a Lumiáknál, egyszerűen nyomulnak ők is és jól teszik, csak így lehet. Az átlag user azt veszi, amiről hallott már... Ráadásul ott van az is, hogy aki valamiért elégedetlen a droiddal és nincs pénze iPhonera, vagy nem szán olyan sok pénzt egy telefonra (vásárlók nagy része), azoknak a WP marad.
A Microsoft nagyon jó irányba indult el ezzel az ökoszisztémás dologgal és baromi jól együtt fog működni minden mindennel. Ha a Google tovább töketlenkedik a frissítésekkel, széttagoltsággal (ami komoly probléma), akkor rövidesen ott lesznek a hátukban, onnan meg már nem csak rajtuk múlik a vezető pozíció megtartása. Ergo van mitől tartania a Googlenak... -
Cyberpunk
félisten
válasz
Totheground #109 üzenetére
Az is mehet régebbi TV-khez jó kis távirányító lenne.
-
Totheground
addikt
"én mindig csak annyit mondok hogy tölts le egy zene számot, küld el kék foggal.."
Most nem azért, de manapság ki a franc csinálja ezt? Max 1-2 ember, nem nevezném komoly keresletnek. Esetlég az infraportot is tegyék vissza?
-
a.sebi
őstag
de tényleg azt szeretném hogy ne legyen igazam....
-
a.sebi
őstag
de tényleg azt szeretném hogy ne legyen igazam....
-
a.sebi
őstag
válasz
kolosanyi #105 üzenetére
amit meg ne felejtsünk el az az hogy ez a kétmagos meg 4 magos buzulás kurva jó reklam és csak droidnál meg iosnel van ez sokat számít...... sokan azt hiszik hogy a kétmagos 2x gyorsabb....es azt elfelejtik hogy az android optimalizálása nem egyszerű feladat...pl az omnia 7 em gyorsabb volt mint az optimus 2x em.....de ezt leszarják az emberek es hisznek abban hogy minnél több mag annál gyorsabb...aki pedig vett egyszer egy csucs androidos telefont es szerett márpedig miert ne szeretné.....az valószínüleg megi.t droidot vesz....hangsúlyoznám hogy nem rolunk van itt szó tech buzikról hanem mondjuk egy atlag felhasználóról akinek leesik az álla a multitouchtól vagy a viber progitól vagy a markettől hogy milyen sok dolgot.megtud csinálni vele..... bizony ezek az emberek elsem hiszik hogy ezeket a dolgokat amiket használ badán is megtudja csinálni......elég lenne neki a wp7 70000 appal de hallja hogy a droidon 2x3x tobb van és neki az kell....sosem hasznalja ki mint mi akik itt forumozunk....es nem.is zavarja ha 2 havonta lefagy....nekünk zavaró. ..neki nem. .. a droid marad...a wp 7 nem fog bővülni es a fejlesztök kihatralnak mögüle. ...igy meginkább gyengebb lesz mint a droid vagy ios....es az lesz a sorsa minta windowsmobilenak.....
-
kolosanyi
veterán
válasz
saviola55 #102 üzenetére
Ha nem jön be az ICS, akkor dowgradelj 2.3.6-ra és probléma megoldva. Egyébként nem tudom, hogy mik ezek a dolgok ICS alatt, a stock 4.0.3 van fent nekem hetek óta, még csak újra se indítottam a telepítés óta és stabilan fut. Milyen böngészőt használsz? Szerintem egy Opera Mobile megoldja a dolgokat, az ICS-ben ugyanis ralás f*s a gyári, de nincs is rá szükség ha van helyette jobb (a frissítés meg majd javítja elvileg). Appok befagyása... Nos én másfél éve vagyok droid user, soha semmilyen gondom nem volt az alkalmazásokkal. Ha kellett valami, megvettem a Marketen, vagy ingyenest tettem fel, de tényleg nem volt probléma. Sokan sírnak ilyenek miatt, nos kezdek arra gyanakodni, hogy aki szerint bughalmaz az összes app droidra, az .apk-ból telepítgetni az ilyen-olyan letorrentezett dolgokat, akkor meg ne csodálkozzon...
-
saviola55
tag
Nekem bizony gyári ics-sel lefagy a böngészésnél, de úgy hogy hiába nyomom a home avgy vissza gombot semmi. Appok is befagyhatnak, mig ilyet wp-s ismerősöm nem tapasztal.
Nem azt mondom, hogy nem jó, de folyamatoságban, felhazsnálói élményben van hova fejlődni, ebben szerintem jobb wp, nem is beszélve a befagyásokról!
Ez is egy vélemény, fogadjátok el!a.sebi
Nem az a fontos, mi volt 1.5 éve, hanem, hogy 1.5 év múlva a microsoft fogja elszarni a google-t, hogy elcseszte
De téme lezárva, nem akarok indulatokat szítani. -
a.sebi
őstag
amúgy a wp7 es csalódás utan nem varok semmi nagy dolgot a wp8 tol
-
a.sebi
őstag
igen az azert bátor kijelentés hogy a droid mindenhol akad....nem zte bladdel kell összehasonlítani a lumia 800 ast... mondjuk egy galaxy s el ami 2 eves telefon olyan hardverrel ami az idei wp csucs.....vagy legyen galaxy s plusz mindegy.... én mindig csak annyit mondok hogy tölts le egy zene számot, küld el kék foggal...
amugy meg az hogy a droidnal 1.5 ev alatt nem volt 70 ezer app es a wp7 nek van1.5 ev alatt azt leszarom...nekem most kell az app...es nem 1.5 ev mulva....ki mondta az msnek h 2010 vegen adja ki a rendszerét? -
kolosanyi
veterán
válasz
saviola55 #94 üzenetére
Már a Nexus topikban is el lett mondva, hogy valami nálad nem jó, mert fagyások, rebootok nincsenek ha nem gányolsz. ROM-olgatás esetén előfordulhat, hogy belefutsz ilyesmibe, főleg ha a CPU-t buzerálod, de a gyári rendszerek ritka jól sikerültek a Nexuson (még jó). Az alap 2.3.6 a mai napig a legjobb droid, amivel dolgom volt, az ICS se használhatatlan, de van pár hibája, amit remélhetőleg nem sokára javítanak és kész. Ha lassúnak találod a scrollozgatást, tegyél fel egy Zeam Launchert, az nem fog akadni...
-
ak76
senior tag
válasz
saviola55 #94 üzenetére
"legyünk öszinték az android eddig a leghasználhatatlanabb"
Marhaság.
Több tucat telefonom volt csak a tavalyi évben,(adom-veszem őket)idén tartok a hetediknél három hónap alatt,MINDENFÉLE rendszer volt már a kezeim között,most éppen egy DFT-rommal tuningolt Omnia 7-est használok,(így felér a rendszer mondjuk egy középkategóriás droid funkcionalitásához...)tehát van viszonyítási alapom.
A droid hibái eltörpülnek a wp7 ostobaságai mellett,hogy pld nincs egy nyomorult hangerőszabályzó a különféle csengő/értesítési/ébresztési hangokhoz,vagy ordít minden,vagy kussol nincs alternatíva,a szar explorer képtelen megjegyezni a webhelyek jelszavait,minden kurva belépést újra meg újra be kell pötyögni,alapból nincs tisztességes hívásinfó,a csengőhangmizérián már csak röhögni lehet,hogy kizárólag egy bizonyos formátumot lehet feltölteni,azt is megvágva limitálva,a bluetooth használhatatlan,a navigon offline navi szart sem ér mondjuk egy IGO mellett,ésatöbbi.
Blackberry?
BIS nélkül kvázi HASZNÁLHATATLAN a rendszer,az pedig mifelénk kemény ezresekbe fáj,a túlforgalmazásról ne is beszéljünk,egy alkalommal valami 8 ezret szedtem össze mert netezni merészeltem a Telenor BIS szolgáltatásával egy 9700-s Boldon.
A komplikáltságáról ne is beszéljünk hetek alatt tanulod meg mi hol merre van,olyan mint a Symbian,kusza,érthetetlen mi miért van ott ahol,stb.
Apple?
Az iOs fasza,folyik mint a csapvíz,egyértelmű,egyszerű,olyan mint egy szájbarágott alapfokú egyenlet,ellenben ZÁRT,zártabb mint a WP7,rohadt drága,és szerintem napok alatt megunható,természetesen funkcionális,amit tud azt azonnal tudja,és a végfelhasználók túlnyomó többségét ez teljes mértékben ki is elégíti,látható az értékesítési adatokból,a szűnni nem akaró iPhone hisztériából.
Droid?
Tekintve hogy mindenféle filléres szarra ráteszik,amit aztán "okostelefonként"rá is sóznak a tudatlan jónépre,ami ezek után többnyire egy kurva nagy csalódás feelinget generál,nem pedig örömfaktort,nem csoda hogy a támadások kereszttüzében tanyázik,mióta csak megjelent,az optimalizálatlanság nagyrészt ebből fakad,meg a sok-sok különféle HW-ből,ésatöbbi.
Ha a droidnak is lenne egy deklaráltan abszolute minimum rendszerigénye,ami nem a még éppen használható szint lenne,hanem mondjuk valahol a WP7 szintjén,akkor fele ennyi zűr nem lenne a rendszerrel.
Én igazából nem védem egyiket sem,mindnek van előnye,hátránya,de hogy nem a droid a leghasználhatatlanabb az biztos. -
ak76
senior tag
Erről van szó!
Nem is értem mire fel a hisztéria pl az ICS körül,mégis mit várnak tőle,hogy majd a telefon szaggatás nélkül tolja azokat a programokat,játékokat,amikhez asztali erőművek kellenek?
Vagy hogy az ICS majd full HD-s atomdurva vasat varázsol a készülékből?
Anno elkezdtem az eclairrel,használható volt de nem hibátlan,a froyo hozott némi változást (javulást),aztán a ginger is hozzátett némi gyorsulást,de egyik frissítés sem volt akkora horderejű hogy az felülírta volna az androidos hozzáállásomat.
A frissítési mizéria valahol érthető,de nincs akkora jelentősége mint ahogy ezt sokan gondolják. -
saviola55
tag
Jó de eddig 1szer addtak ki új verziót, a wp8 merőben más lesz.
Hát azért ha a wp meghal akkor kb a microsoftnak is meg kell halnia.
Kevés app? 70000 van jelenleg, androidon volt ennyi másfél éveel az indulás után?
Lehet, hogy megunható a wp csempék, de kérdem én, nem jobb unalmas felületet kezelni mint olyat ami folyton akad és fagy? Mondom ezt nexus s tulajként, az is képes beröcceni, nem is beszélva a böngészésről. Szerintem senki nem írta, hogy az android meg fog hallni, főleg nem wp7 megjelenésekor.
Én továbbra is azt mondom wp8 lesz a mérföldkő, utána 1 évvel bezséljünk részesedésekről a mobilpiacon és hasonlókról.
Egyébként én nem foglalkozok azzal, hogy emgunom-e a rendszert, én HASZNÁLNI szeretem, kb lesz@rom ,hogy android, wp ios vagy blackberry os-t használok és legyünk öszinték az android eddig a leghasználhatatlanabb főleg a széttagoltság és az optimalizáció hiánya miatt. Flash hiányát meg az appokkal kell ellensúllyozni majd, meg idővel a html5-tel. -
SzlobiG
félisten
Koncentráljanak még kicsit a szendvicsre...ne rohanjanak.
-
a.sebi
őstag
válasz
saviola55 #86 üzenetére
azert a wp 7 sem a frissitések bajnoka....1 evben kiadnak valamit amiben nem sok ujdonság van....pl omnia megkapta a mangot de tobbet nem is fog kapni szerintem...engem mai napig zavar hogy nincs internet tethering hivatalosan...amugy a wp7 nel is ezt mondta mindenki hogy juhj most vége lesz az androidanak aztán láss csodát....semmi nem lett belőle...szerintem a wp7 fog meghalni...amit sajnalok mert jo ha több rendszer van a piacon.....nagyon vartam a wp7 et de nagyon csalodtam benne....keves app , sok korlatozas es metro ui is hamar megunható...minden renszernek van elonye, hátránya, a droidnak is...de pl en a flasht szeretem.. jo hogy nem kell jailbreakelni ahoz hogy tort appot hasznaljak...jo hogy letolthetek barmit egyszeruen mint egy asztali pcn... jo hogy ha megunom a renszerem kinezetét akkor valtoztatok rajta egy louncherrel..... ezert szeretem a droidot es emiatt nem lesz sosem jobb a wp7., vagy ios....
minden rendszert kiprobaltam...bada android wp7 ios symbian...
ez a véleményem. ...ettol fuggetlenul szurkolok minden rendszernek hogy fejlődjőn mert az nekunk usereknek lenne a legjobb....
NEM ELLENSÈGESKEDNI AKARTAM....HAJRA WP7 IOS BADA ANDROID SYMBIAN STBSTB.... -
a.sebi
őstag
válasz
saviola55 #86 üzenetére
azert a wp 7 sem a frissitések bajnoka....1 evben kiadnak valamit amiben nem sok ujdonság van....pl omnia megkapta a mangot de tobbet nem is fog kapni szerintem...engem mai napig zavar hogy nincs internet tethering hivatalosan...amugy a wp7 nel is ezt mondta mindenki hogy juhj most vége lesz az androidanak aztán láss csodát....semmi nem lett belőle...szerintem a wp7 fog meghalni...amit sajnalok mert jo ha több rendszer van a piacon.....nagyon vartam a wp7 et de nagyon csalodtam benne....keves app , sok korlatozas es metro ui is hamar megunható...minden renszernek van hibálya, a droidnak is...de pl en a flasht szeretem.. jo hogy nem kell jailbreakelni ahoz hogy tort appot hasznaljak...jo hogy letolthetek barmit egyszeruen mint egy asztali pcn... jo hogy ha megunom a renszerem kinezetét akkor valtoztatok rajta egy louncherrel..... ezert szeretem a droidot es emiatt nem lesz sosem jobb a wp7., vagy ios....
minden rendszert kiprobaltam...bada android wp7 ios symbian...
ez a véleményem. ...ettol fuggetlenul szurkolok minden rendszernek hogy fejlődjőn mert az nekunk usereknek lenne a legjobb....
NEM ELLENSÈGESKEDNI AKARTAM....HAJRA WP7 IOS BADA ANDROID SYMBIAN STBSTB.... -
saviola55
tag
válasz
Cyberpunk #87 üzenetére
Miért lesz lehetetlen? Durva lenne, ha a lumia egy frissítést se kapna.
De szerintem ez úgy elsz mint ahogy itt valaki írta már a fórumon is.
WP első kiadás volt a fejlesztői változat, mango a béta, és majd wp8 éesz az leső igazi, úymond felhazsnálói.
Ne felejtsük el, android se volt sehol első 2 verzióval még, az igazi áttörést a 2.1 hozta meg. -
razorka777
veterán
Még az ICS-ből sem láttunk sokat,erre itt van ez.Hihetetlen!
-
saviola55
tag
Szerintem is leáldozóban lesz a google csillaga, ha wp8 megjelenik.
Kicsit nevetséges ami frissítés címén megy androidnál, lehet ezt gyártókra, googlera vagy akárkire fogni, de ez igy nem mehet tovább, mert csúnya pofáraesés lesz belőle.
Mikor is jött ki ics? November? Nemsokára április van, fél év és 2% a részesedés? Vicc.
Azt meg ne mondja nekem senki, hogy fél év alatt a csúcskategóriás telefonokra nem lehet ráhegeszteni a rendszert. Na ebből tetszik nekem sokkal jobban wp, nicns töketlenkedés, kb lesz@rom az egyedi megjelenést, de a microsoft 2 hét alatt elérhetővé tette a frissítéseket.
Ez nekem többet ér az egyedi megjelenésnél ,sense romnál, meg midnenfajta gyártó által beletett mókolásnál. -
kolosanyi
veterán
válasz
hallerlaller #75 üzenetére
Ezen besírtam...
(# 76) Edenyke
Félreértesz, nem kötekedni akarok, csak laikus szemmel vizsgálva így tűnik. A programozási ismereteim meg kimreülnek a "Hello World!" kiiratásában C-ben...Egyébként Nexus S-re hamarosan elkészül a Sense ROM, pedig az eléggé más hardver. Amúgy meg ha ismert a Sense forráskódja, akkor a hozzáértőknek nem hiszem, hogy végrehajthatatlan feladat azt ráhúzni egy másik telefonra, de nem vagyok képben, csak tippelek.
-
Cyberpunk
félisten
Hát, nem igazán, bár mihez képest gyors ugyebár.
A frissítési mizériához meg csak annyit, minket itt az oldalon ez érdekel. Mert azért ide a geek-ek járnak fel fórumozni többnyire. Persze, amíg ott az XDA no problem. Csak hát ha az ember kiad 100+k-t egy készülékért, akkor elvárnám alapból hogy igenis, ki is nyalja a seggem a gyártó. Mert nincs ennél vérlázítóbb, mikkor csak addig vagy jó neki, amíg megveszed a készüléket. És max amíg ki nem jön az új modell. A másik véglet, meg hogy szépen a képedbe röhögnek, és azt mondják nincs support. Mint ahogy az a hírhedt XT720-al történt.
30k-s kategóriába nekem sem fájna annyira, de hát a csúcs kategóriában azért ez nem így kéne hogy menjen. Mert, fogom magam és másik gyártóhoz megyek, ahol talán számítok még valamit. Tudom azért ilyet nem egyszerű találni. Legalább is Android vonalon.
Tudom nem én vagyok a fő vásárló erő, de ha megszívatnak, akkor fogom magam azt tovább állok, nem pedig az új készüléket veszem meg. -
a.sebi
őstag
válasz
Depression #79 üzenetére
a frissítések tényleg szarok android vonalo.de itt mar tényleg nem arrol van szó h az ics mennyivel lesz jobb vagy rosszab...a notemon is 2.3 van es nagyon brutalisan gyors es mindent meg tok csinalni vele....varom az icst de ha igy maradna akkor sem lenne nagy bajom
-
Depression
veterán
Froyo, gingerbread, honeycomb, ics, jelly bean: hol van itt a verziószámmal való versenyzés?
Általános véleményem: Egyetlen frissítés jól esik, azzal 2 évet kihúzok. Most sem bánt, hogy nem lesz a telefonomra ics. A mostani telefonom kiszolgált, ha ics-re vágynék, és azt tényleg ki akarnám használni, akkor úgyis veszek új mobilt, ami hardveresen is alkalmas rá.
Semmi bajom sincs azzal sem, hogy évente jönnek az új androidok. A gugli bejelenti az újat, és teljesen érthető, hogy a gyártók egy fél évvel később jönnek ki vele. Tényleg nem értem az itt rinyáló embereket.
-
thesound
addikt
Sajnos hiába nem tetszik a usereknek ez a téma. Egy dolog mozgatja az egészet, a pénz, a fogyasztói társadalom... vegyél, vegyél, vegyél. Elérik ezt a gyártók/szolgáltatók? El. Azt mondja valaki erre: nem muszáj használni. Így van, nem muszáj, de akkor is a "robothadsereg" ici-pici fogaskerekei vagyunk. Az a "három" tudatos user aki ezek miatt visszatér mondjuk a butatelefonra pl. szerintetek hol érdekli a gyártót/szolgáltatót? Sehol.
Ez akármelyik rendszernél így működik. Hiába van "három" tudatos user és nem vesz semmit/mást vesz, arányaiban mindig elenyésző a fogyasztók hatalmas medencéjében.
A gyártók/szolgáltató megteremti az igényt akármivel, kineveli a fogyasztókat (már régen kinevelték...) és előbb vagy utóbb, de "rohanunk" költeni, minél gyakrabban, minél többet.... a fogyasztók kivételével senkinek nem célja, hogy legyenek jó és tartós termékek.Pl. a mai technikai színvonalon sztem gond nélkül meg lehetne oldani egy normális asztali gép/mobiltelefon kombót! De ez senkinek nem érdeke, hogy egyből piacra dobja... majd megveszi mindenki szépen a lépcsőket...
(milyen jó lenne egy remek dokk, vga-val, usb-kkel, hdmi-vel, bill-tel...stb. minden földi jóval, hazaérek beteszem a telefont és lám van egy bikaerős asztali/notebook gépem, amin az oprendszer átvált asztali módba és így több dolgot tudok használni rajta....) -
sz.gabor11
tag
ki sem jött szinte még a 4.0 hivatalosan de már az új lesz... -.-
-
kolosanyi
veterán
De ezek között nem nagyon látok olyat, ami ne menne utólagosan. A weblap szerintem megoldható, app kérdése, a névjegyzék is egy app, amit utólag is telepíthet akárki, multimédia megosztása vezeték nélkül, szintén a megfelelő alkalmazás kérdése, ezt a Nexusommal is megteszem, amin jelenleg stock ICS fut. Internetmegosztási lehetőségek terén jól áll az alap droid is, a kékfog is megoldható utólag... De ha nincs igazam és nem úgy van, ahogy gondolom, akkor is ott van a kétlépcsős frissítési módszer. Szóval valamit ki kéne találni, mert nagy a sírás-rívás mindenhol, ez a droid legnagyobb rákfenéje. Ezt mindenképp ki kell küszöbölni, mielőtt a WP beéri őket funkcionalitásban, mert szarban lesznek. Persze ez csak személyes vélemény...
-
erdoke
titán
válasz
Brutális eb #65 üzenetére
Nem minden OS fejlesztőnek feltétlenül az a célja, hogy minél több, nyereséget nem termelő gagyifonja legyen az utcán, ugyanis az adataimra épülő reklámozás egyedül a Google üzleti modellje, senki másé. Van egy kritikus tömeg, amit el kell érni, hogy meglegyen a megfelelő fejlesztői támogatás, és ez a MS-nak még mindig hiányzik, de a Nokiával és a Windows 8-cal biztosan eljutnak odáig.
"simán élni lehet 2..3.x-el is"
Minden bizonnyal. Nekem is van egy 6310i a fiókban, azzal is lehet élni...
"Ha meg annyira erre áll a cerka felrakható az arra hardverileg alkalmas készülékek 80%-ra alternatív megoldással."
A te (alpári) stílusodban válaszolva: Felrakható a dezodoros doboz is, csak rizikós, hogy nem lesz jó a felhasználói élmény, pl. fent marad a kupak.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
kolosanyi #71 üzenetére
Integrált htcsense.com használat (bár ez itthon nem mindig működik)
fb integrálva teljesen a névjegyzékbe (üzenőfal update, képek, stb)
különböző multimédia megosztási szolgáltatások wifin keresztül (dlna-n túlmenően)
különböző internetmegosztási lehetőségek (nem csak kifelé, hanem befelé is)
teljesen egyedi kékfog driver
stbHa érdekel a többi, google a barátod.
-
kolosanyi
veterán
Most komolyan kérdem, nem piszkálódásból: mi olyan extra szolgáltatás van a Senseben, amit utólagos telepítés nem oldana meg? Eddig csak pár haver HTC-jét próbálgattam, de nekem a fentebb leírt benyomás tükröződött csak.
Ráadásul mezei userként fogalmuk se volt a gyári lehetőségek nagy részéről se, így ők se tudták elmagyarázni nekem.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
kolosanyi #69 üzenetére
Gondolom még nem néztél bele mélyebben egy sense romban, illetve erősebb htc készüléken sem használtad.
A sensationömön érdekes módon kb 300mb szabad ram van, sense 3.6 alatt (tehát ics rom).
Mint mondtam, a rosie jóval mélyebben van integrálva az androidba, hogy pusztán egy egyszerű launchernek lehessen nevezni, továbbá a plusz szolgáltatások miatt sok az egyéni, alap androidtól eltérő, driver, amit a htc használ a készülékein.
De ha nem tetszik, nem kell htc készüléket venni, vagy használd aosp rommal.
-
kolosanyi
veterán
Igen, cserébe az integrálás miatt nincs a világon az a RAM, ami elég lenne a Sense-nek. Amúgy mit is kell integrálni annyira? A widgeteket utólag fel lehet tenni, a launchereket szintén, alkalmazásokat magától értetődően, a noti sávon levő kapcsolókat is meg lehet oldani... Ja, hogy búcsút lehet inteni a giccses, a működést feleslegesen lassító animációktól, reluxa szerű görgetési effektről, a pörgő-forgó, csúszó, animáló vackokról? Hát bocsi, de engem ez hidegen hagy, az alap launcher lehet enélkül is eye candy, a menüben való lépkedés meg inkább gyors legyen és egyértelmű, mintsem csillivilli. De ám legyen, még így is maradhatna, csak akkor először adjanak ki egy stock droidot, az megvan hamar, az egyéb marhaságokkal meg ráérnek elbíbelődni. Csak ez a Google ráhatása nélkül megvalósíthatatlan, mert a gyártónak nem ez az érdeke. (Pedig ilyen kétlépcsős frissítési módszer beválhatna, mert vállalna mondjuk kettő ilyet, meg egyet ráadásként úgy, hogy már csak az alap rendszert kapja meg a termék, és így még oda is verne a konkurenciának a droid támogatottság terén. Ráadásul ez is vásárlásra késztetné a usert.)
-
Zirowe
nagyúr
válasz
kolosanyi #67 üzenetére
Ez szép és jó, és olyan alap dedós felületeknél megoldható lenne, mint mondjuk a tw.
De pl: a sense már eléggé mélyen van integrálva a rendszerbe, sok saját drivert is használ, azt már nem lehet megoldani külön telepítéssel.A másik meg amit sokan mondanak, hogy vonja meg a google a market támogatást a régebbi készülékektől pedig inkább a felhasználóval való kicseszés, ami a gyártókat sosem fogja meghatni.
Inkább örüljön mindenki, hogy a régiek is ugyanúgy elérhetik a marketet. -
kolosanyi
veterán
Azért a guglinak is a felelőssége ez, mert a gyártók így, ezzel a fene nagy szabadsággal nem tudnak mit kezdeni. Az elején kellett volna előrelátónak lenni, most már késő bánat, eb gondolat. Azonban ha az elején lefektetnek pár egyszerű szabályt, mindjárt más a leányzó fekvése. Először is tiltanám a mindenféle gyánolást, extra szoftverek előtelepítését. Alapból csak egy üres droid kéne legyen ráhúzva a telefonra meg az alap gugli programok. Viszont ez nem jelentené azt, hogy nem alakíthatnak ki a gyártók saját arculatot, ugyanis a launchert, widgeteket, gyártóspecifikus dolgokat egy külön programcsomag formájában kéne elérhetővé tenni egy elkülönített szekciójában a Play Store-nak. Így jöhetne hamar a frissítés, mert mindenki ugyanazzal a rendszerrel adná ki a telefont, a többit meg ráérnének utána megcsinálni. Nem én találtam ki, de osztom ezt a nézetet, ez lenne az egyetlen járható út. Ja és emellé nem ártana valamilyen minimum hardveres megkötés se, nehogy már ezer éves SoC-ra kelljen optimalizálni egy új szoftververziót.
( #24 ) TomDenem
Már ne is haragudj, de ez a fröcsögés kicsit unalmas már... -
Brutális eb
addikt
Na "vénségedre" téged is megfertőzött a troll kor
Csináld inkább tovább filtörd teknúz sztrímed az legalább disznó ölésre jó.(Hallgattam)Jó munkához idő kell amúgy.(Ld. wp7 részesedés)
És amíg megérkezik simán élni lehet 2..3.x-el is.Ha meg annyira erre áll a cerka felrakható az arra hardverileg alkalmas készülékek 80%-ra alternatív megoldással. -
KillBorn
senior tag
Egyébként biztos, hogy 5.0 lesz a JBean?
Lehet hogy 4.5 lesz -
Damage401
senior tag
Az a baj hogy telhetetlenek vagytok
Meg is írom miért. Látom ti is arra mentek minél nagyobb OS legyen a telefonod. Nem bírtok betelni. Amit egyik forumtárs írt hogy a legtöbb gyártó most június-júliusra adja ki majd a frissítést ICSből ha kiadja. Akkor mi van elbíbelődsz vele következő év márciusáig majd LEHET megkapod az újítás aztán megint elbíbelődsz vele 1 évig. Google jól csinálja. Tik nem értitek. ne a 2.1-2.2 korszakot nézzétek ahol a bug több volt mint maga rendszer stabilitás.
Ti csak figyeljetek örüljetek. Azt ha kijön is akkor az újjítást nézni. "Nem azt keresni hogy hátde most annak még' a gingervan, azt már a jilli jön ". Remélem érthető. Gyermekbetegséget kell belülről megszüntetni. -
thompherkins
tag
Kicsit máshogyan látom,
Szerintem az idei JB kiadásnak 2 oka van:
1. Kicsit tovább csiszolni az OS-t a többmagos nagyágyúk és az egyre növekvő
kijelzőméret és felbontás miatt.
2.Valós vagy nem valós félelem a Win8 leendő tábláitól.Nem tudom elhinni, hogy a nagy G nem látná, hogy a 2013 januárban esetleg megjelenő 6.0 KEBAB verzió már csak a G Nexus KExtra telefonjukon fog csak futni, mert a gyártók fele még akkor a ICS fogja portolni az éppen most aktuális csúcstelefonjaikra (néhány kivételtől eltekintve).
Még abban látok rációt, hogy megkönnyítik a gyártóknak az új OS integrálását, ezzel rövidítve az átfutási időt. Ez utóbbi lenne az igazán jó megoldás.
-
csab2
veterán
Még az ICS sincs sehol! Ez kicsit röhejes szerintem így.
-
Tomy Yayo
senior tag
A sense miatt azért szoktak HTC-t venni, a többit viszont inkább szidják
Én se értem, minek, az ICS már alapból egész jól néz ki.
Viszont azt is tudom, hogy nem emiatt csúsznak annyira a frissítésekkel, hanem azért hogy a nép az új gépet vegyet új rendszerrel, ha gyorsan akar ICS-t. Aki nem akar újat venni, az meg várjon -
Kinder
senior tag
Ebben a pillanatban frissül a Transformer 101-esem 3.2.1.-ről ICS-re.
Ha így haladunk, karácsonyra 5.0-ás lesz -
sheep
addikt
ehhez kapcsolódva én azt sem értem, hogy miért töltenek időt a gyártók azzal hogy vmi lassú, lagos és szinte használhatatlan saját interfészt tegyenek fel a készülékekre? Miért nem lehet csak az android rajta mint a nexusokon?
szerintem nem sokan vannak akik a gyári launcher miatt vesznek meg egy telefont, vagy a gyári appok miatt
ok, az alap készüléken legyen valami, mert azok a vevők úgysem foglakoznak vele, de még nem láttam olyan telefont ami ne lett volna tele mindenféle felesleges hülyeséggel (tőzsde, kalóriaégető, mittudomén, ráadásul kilőni sem lehet őket)
az userek 90%-a alig várja hogy rootolhassa és leszedhesse ezeket -
Tomy Yayo
senior tag
Konkrétan baromság ilyen hamar kijönni vele, nem tudom mi értelme. Az OK, hogy az android halad, de a gyártók nem haladnak vele. Én azon is csodálkoznék, ha az ICS elérhető lenne addigra a beígért telefonok mindegyikére. Egyébként meg miért nem lehet ez mondjuk 4.2, 4.5, vagy akármi. Mi olyan hatalmas változás/előrelépés lesz benne amitől új főverzió-számot kap?
-
Kari1
aktív tag
A googlenek minden eszköze megvan, hogy a gyártókat a frissítésre kényszerítse. Például kíváncsi lennék, hogy mit szólnának a userek ha azt mondaná a google hogy 2.3.5 ver. alatt nincs market, youtube, gmail, maps. stb... (ekkor ha a gyártó nem akar pár milla felhasználót veszíteni kénytelen frissíteni).
Csak a google sem hülye, (ezután 1-2 gyártó biztos hogy elfordulna és elsődlegesen nem androidra fejlesztene), de mivel a googlenek az a jó ha minél több androidos készülék van forgalomban, ugyanis ők a reklámokból ill valamilyen szintem majd a tartalomfogyasztásból élnek ezért ezt szvsz egyhamar nem fogja meglépni -
stbtamas
aktív tag
Ez kicsit öngól.. A google ráérne csak 2 évente kidobni egy új rendszert, mert így az életbe soha nem fogják a gyártók beérni őket.. Sok gyártó majd csak június, július körül akarja elérhetővé tenni az ICS-t, pont akkor, amikor már megjelenik az új.. Ha ez így megy tovább, akkor pl az LG oda jut, hogy csak minden második op rendszerre fogja frissíteni a telefonjait, mert egyszerűen nem lesz ideje elkészülni velük..
-
debrejo
senior tag
De azért a lényegét értetted, gondolom
Ha meg a frissítés a fontos, olyan telefont kell venni. Droidosok között is van olyan amire 2 főfrissítés is kijött. Az is 2 év. Választási lehetőség van. Olcsó okostelefon, cserébe nuku firssítés, drága okostelefon és van frissítés. Persze olyan is van hogy drága teló és frissítés sincs. (Androidra értem mindezt, mielőtt valaki itt felkapná a vizet)
-
Btel
tag
csatlakozom az előttem szólókhoz,nem rossz a frissítés,ha van de előbb stabillá kellene tenni azt ami van,nem véletlen, hogy A defymen MIUI van ami sokkal stabilabb,mint a stock rom.
Kéne egy jó alap,azt faragják amíg optimális nem lesz -
debrejo
senior tag
Miért lenne ez a Google-nak fontos?
Különben is, ha a telefonodra nem fog felmenni a legújabb firmware, mit fogsz mondani? Rohadt Google vagy rohadt xy gyártó/szolgáltató? Ebben szerintem sincs a guglinak takargatnivalója max a gyártóknak és a szolgáltatóknak, az meg egyenesen nevetséges hogy valakinek az böki a szemét hogy túl gyorsan jönnek a frissítések. -
-
floatr
veterán
Az a baj, hogy ha egy teljes frissítést akar végigvinni a gyártó, akkor rengeteget kell szopnia a szolgáltató házatáján. Ennek egy nagy részét el lehetne kerülni, ha a szolgáltató elfogadható módon követelne meg dolgokat, és aszerint tesztelne. Erre pedig nem csupán az LG-nek kevés a kapacitása, de még a szolgáltatónál is vannak ilyen jellegű gondok.
-
-
Zirowe
nagyúr
Nézd, akiket érdekelnek a frissítési folyamatok, azok úgyis "ésszel" vásárolnak (ha új készüléket vesz, akkor olyat, ami natívan a legfrissebb androiddal jelent meg, illetve olyan gyártótól, aki vállalta a frissítések x hónapig való szállítását), viszont sajnos az emberek többsége tesz erre magasról, fogalma sincs milyen verzió van a készülékén, sőt, gyakran azzal sincsenek tisztában, hogy egyáltalán android fut a telefonjukon.
Mivel ők vannak többen, rájuk alapoznak a leginkább a gyártók, ezért engedik meg maguknak ezt a magatartást.
-
speedyx86
tag
Igen, pontosan ez itt a lényeg. Ha a google két évente adna ki frisset, akkor is +1 év lenne, mire a gyártók frissítenek. Nem ahhoz kéne mérni a frissítési igényeket, hogy a google mikor jelenti be őket, hanem hogy mikor jön ki vele az első nem-nexus.
Olyan, mintha az apple bejelentené júniusban, hogy elkészült a friss iOS, a készülék pedig novemberben lesz elérhető; a az iPhone n-1 userek pedig már júniusban elkezdenének üvölteni, hogy miért nincs még a telefonjukra frissítés. -
floatr
veterán
Ez egy elég szemét játszma, aminek sajnos alakítója a szolgáltató is. Az android úgy küzdhette fel magát idáig, hogy mindenkinek szabad volt a vásár, és ennek a levét isszák most a felhasználók. A guglinak és a gyártóknak meg kéne találni azt a megoldást, amivel a gyártók hatékonyabban tudnának reagálni, de az egy kicsit naiv álláspont, hogy ezen a gugli nem tud alakítani, és csak a gyártók sara. Utóbbiak épp a gugli fejlesztései és a szolgáltatók hülyeségei közt őrlődnek. Nem sajnálni akarom őket, de nem csak nekik kéne akarni ezt. Talán a szolgáltatók kívánságlistáját kéne kurtítani lassan...
-
Zirowe
nagyúr
-
DanielK
addikt
Olvasási problémád van.
Egyszer sem mondta, hogy megfertőz minket egy androidos telefon. Ezt akarod belelátni a mondatába, de el sem hangzott. Azt mondta, hogy spamet kapunk tőle. Ezek szerint nem tudod, hogy mi a spam (kéretlen levél).
Ja és igenis voltak marketen fertőzött appok, amit a Google azonnal el is távolított, de mégis felkerültek és sok user letöltötte.
megvárják, míg mindannyian spameket kapunk valami androidos marhától? Ezt írta. Sehol semmi fertőzés.
-
nebulo
tag
Nézd, összességében azt gondolom - és verjetek agyon ha nincs igazam, de nekem nagyon olybá tűnik -, hogy az Android verziószáma, kezd olyan lenni, mint a a kijelzők mérete/felbontása illetve a magok száma a készülékekben, vagyis nem indokolt tényező, hanem presztízs és vásárló-csalogató faktor. Lehet nincs igazam, én így érzem. A két nagy ellenfél más-más taktikát folytat (almáék és a redmondiak) és - megint csak nekem, úgy tűnik - hogy Google-ék verziószám lépéssekkel akarnak lépést tartani, ami 5-10 éven belül érdekes helyzet lehet, ha így megy tovább.
A frissítések késői kijövetele természetesen a gyártók hibája főleg (amint említed is, hogy már mióta elérhető számukra az ICS és még mindig semmi), DE, akkor a G elgondolkodhatna, hogy ha a gyártók nem győzik, akkor kicsit igazodni kéne hozzájuk, mert hiába van szoftver ha nincs amin elfusson avagy nem fut még semmin (vagy alig valamin). Amint mondtam, összhang nincs, pont az amivel almáéknál és ablakéknál talán nincs, akkora gond.
-
Zirowe
nagyúr
A probléma az android indulásánál keresendő, és ismételten a gyártók viselkedésére vezethető vissza.
Az induláskor egy kiforratlan rendszer volt, és elég gyakran jöttek a frissítések (2009.02. android 1.1 és a 2010.12 android 2.3 között 4 nagyobb frissítés volt), mire kiforrta magát a rendszer, és kinőtte a gyerekbetegségeit.
Ezután tért át a google az évenkénti frissítésre.
A probléma ott kezdődött, hogy a gyártók nem bírták (nem akarták bírni) a kezdeti gyorsabb/sűrűbb frissítési tempót, és ezen lemaradásukat azóta sem hozták be.
A googlet meg nem lehet szidni azért, mert fejleszt, szép is lenne.
Max azért, hogy nem köt ki keményebb frissítési kritériumokat, bár már próbál azon is változtatni (az önkéntes vállalások meg hasonlók, bár még az is kevés). -
Akkor marad az ICS Theme
muhaha
-
Zirowe
nagyúr
Ismétlem, nem tudod miről beszélsz, és elég erős fogalmi zavarban vagy.
A fertőzött alkalmazások általában abból adódnak, hogy az egységsugarú user feltelepít minden mocskot, amit netről (és nem marketről!) szed le, aztán csodálkozik, hogy megfertőződik a telefonja.
Más kérdés, hogy ha elolvasná, hogy mit telepít, hogy mire ad engedélyt, esetleg megbízható forrásból szerezné be és nem warezolná agyon magát, akkor nem lenne ilyen problémája.
Sokan azzal sincsenek tisztában, hogy a problémás alkalmazás uninstalljával minden probléma megoldódik, helyette felrakják a pénzes, erőforrás és akksizabáló vírusirtókat, amiknek semmi értelme nincs.Attól, hogy egy ilyen készüléktől kapsz mondjuk egy smst vagy egy mailt, semmi bajod nem lesz, legfeljebb egy intő jel, hogy jobban válogasd meg az ismerőseidet, vagy oktasd ki őket az okostelefonok rendeltetésszerű használatáról.
És nem, nem tolja ki az éterbe és nem fertőzi meg a telefonodat, ismétlem, fogalom zavarban vagy (főleg mert a különböző rendszerek közti átjárhatóság nem egészen úgy van, ahogy te azt elképzeled).
"ja, és ha nem a Google hibája, akkor kié, amikor a Motoroláknál is van vele gond?
itt látszik megdőlni a védőbástyád"Lehet, hogy bennem van a hiba, de ezt a mondatot nem tudom értelmezni.
Mindenesetre esztelen fikázás előtt, nézz körbe, és olvass utána a dolgoknak.
-
erdoke
titán
Itt az ideje, már majdnem megüti a 2 %-ot az ICS-t futtató androidos készülékek aránya.
-
sheep
addikt
amióta csak android létezik mindig is azért volt a sírás mert hiába jön ki újabb változat, várhatsz egy évet mire megkapod (vagy meg se kapod)
az LG is amiatt sír hogy felesleges ennyire gyorsan kiadni a frissítéseket, és nagyjából egyet is értek velük
mondjuk én teljesen jól elvagyok a 2.3.4-gyel, nem érdekel lesz-e ics meg ilyesmik
értem én hogy fejlődés, de pl. a microfos sem ad ki évente oprendszert
egyszer kéne normálisan megcsinálni és utána csak kisebb peccseket kiadni
elég lenne 2-3 évente egy új oprendszer, addig legalább mindenki felkészülne rá
persze nem kell ezzel egyetérteni, ez csak az én véleményem -
TomDenem
csendes tag
gondolom a spam fogalmával nem vagy tisztában, ha ilyesmiket írsz… nem, a telefont senki nem fertőzi meg, elég, ha mondjuk a te remek androidos gépedben benne van a telefonszámom, mailcímem és nevem aztán elég egy kellemesebb spyware és máris kint van a vadnyugaton a címem és élvezhetem a mocskot ami beáramlik
rendeltetésszerű használat? az mi android esetén, amikor beismert tény, hogy volt már fertőzött alkalmazás a marketen? persze, jól nyomja az Android Police
ja, és ha nem a Google hibája, akkor kié, amikor a Motoroláknál is van vele gond?
itt látszik megdőlni a védőbástyád -
Zirowe
nagyúr
Te miről beszélsz, milyen negyedéventéről?
A google másfél-két éve bejelentette, hogy átállnak az évi egy frissítésre (mint ahogy teszi azt egy másik nagy mobilgyártó, őket mégsem ekézi senki ezért).
Mikor lett bejelentve az ics?
Mikor lett bemutatva?
És mikor jelent meg a gyártók számára?Mire lejátszod ezt a jb-vel, addigra pont kijön az egy év.
A frissítések hiánya és sebessége pedig ismétlem, nem a google hibája!
-
DanielK
addikt
Az eszközök meg jó esetben jövő tavasszal-nyáron kapják meg, mire itt lesz az újabb szoft.
Egy icike-picikét lassítani kéne, vagy csak a kiadást lassítsák le...
(#20) nebulo: Olyan lesz, mint a Chrome. Az is már 17-nél tart. És csak 4 éve adták ki.
(#23) Edenyke: Ja csak ott minden készülék megkapja frissítést. Itt meg nagyjából a 10%. És mi az hogy nem a Google hibája? Miért ki csinálja, ki szabja a feltételeket, ki adja ki a forráskódot stb.?
Késő bánat... A megjelenéskor kellett volna ezeket a szabályokat lefektetni, persze akkor kevesebb bevételük lenne.
-
Zirowe
nagyúr
Gondolom még életedben nem használtál androidot, vagy ha használtál is, akkor nem rendeltetésszerűen, ha azt állítod, hogy vírusirtóra van szüksége a telefonoknak.
Arról nem is beszélve, hogy elméleted szerint az androidos telefonok így megfertőzik a nem adroidos telókat (wtf?!)..
Bár, ilyen aláírással meg se lepődöm..
-
nebulo
tag
Az a baj, hogy a 4-et asszem pont a fragmentáció orvoslására és a telefon-tablet közös tető alá hozására készítették. Erre most jön az 5, pont azt fogja elérni amit a 4-el meg akartak szüntetni. Nem lehet csak a gyártókra haragudni, nincs ennek az egésznek normális ökoszisztémája. És ha megnézed a mostani állapotokat és ezeket továbbgondolod, akkor mondjuk 5 év múlva mi lesz? Negyedévente új Android, és csak az aktuális fél évben vásárolt modelleken fut majd?
-
TomDenem
csendes tag
vírusirtó lesz benne, vagy megvárják, míg mindannyian spameket kapunk valami androidos marhától?
-
B1T3
addikt
Mindeddig csak nekem tűnt fel, hogy Android helyett Andoird van írva a címben?
Mondjuk tényleg könnyű átsiklani felette.
-
Zirowe
nagyúr
És megint tele lesz ez a topic is az elégedetlen és felháborodott hsz-ekkel, hogy "mégis mit képzel a google, hogy évi egy frissítést mer kiadni!"..
Mert bizony a fejlődés nem állhat meg, a többi pedig a gyártók sara.
-
floatr
veterán
Inkább arra gyúrhatnának, hogy ne okozzon a gyártóknak akkora fejfájást, ha követni akarják őket.
-
FragMaster
addikt
válasz
Totheground #10 üzenetére
Ha jól emlékszem olyasmit írtak, hogy rágyúrnak vele a tablet vonalra a Win8 rajtra. Valószínűleg a változások inkább a tableteket érinthetik jobban.
-
Totheground
addikt
Erre miért van szükség? Mi az, amit nem tudnának belepatchelni az ICS-be?
Főleg hogy még alig pár telefon fut azzal... -
saviola55
tag
Mire kihozzák készülékekre is addigra lesz az 2013 is
-
sajtee
őstag
Hmm..
-
griiischdoov
tag
válasz
Brutális eb #3 üzenetére
mire megjelenik hivatalosan a jellybean, addigra nem lesz valami uj, és mire frissitessel vègeznének, kimondottan kifuto modell lesz. egy frissitesnel tobbet meg em hiszem h hajlandoak kesziteni. inkabb kiadjak a note+-t meg a note2-t meg a note 4-3+1 plus HD Advance-t.. ez olyan samsungos lenne.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Brutális eb #3 üzenetére
Ja hát majd elválik, pesszimistán kell hozzá állni, azt akkor csak pozitívan lehet csalódni. Ha meg nem akkor még mindig lehet mondani, hogy én megmondtam.
-
blueMerle
veterán
válasz
Brutális eb #3 üzenetére
De TW nelkul, mert amugy nem birna -hogy egy klasszikust idezzek
-
FragMaster
addikt
Kukorica betárazva
-
Cyberpunk
félisten
Hát biztos jó lesz, de szerintem semmi remény, hogy hivatalosan is napvilágot lásson a készülékemre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest