- Netfone
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
l.skywalker
titán
Én most elővettem így lassan 4 év után és még mindig működik - ráadásul rootolva van, pedig nem rémlett, hogy sikerült rootolni
Valaki azóta talált hozzá custom ROM-ot?
-
bageasy
csendes tag
Üdv, szét lehet szedni a tabletet, nincs ragasztva, csak pattintva.
A hangszóró a hátlapon van rögzítve, egy darab vezetékkel megy 2 érintkezőre a hátlapon.
Mozgatásra sem szól? -
-
SakalGSM2
csendes tag
Üdv.
Valaki szedett már szét ilyet ? USB port javítás kellene neki...de.
Takaró lemez le, 3 csavar ki..és onnantól nem bírom sehogyan szétpattintani mert feszül, hajlik az eleje is. És sajnos be is van repedve a sarkán az üveg.
Az érintést hál'Istennek nem befolyásolja.1-2 kép, vagy rövid videó ha valaki szétszedte hogy hol kell pattintani, feszíteni.
PM-ben is jöhet persze.Köszi skacok !
-
Örni
senior tag
Ma vettem egy ilyet, euronics-ban 25 ezerért adták, annyit röhögve megér. Remélem nem csalódom!
-
HKorn
veterán
Eladóvá vált az Alca Tab-om, ha érdekel valakit megegyezünk, privátban keressen.
(jött a családba egy drágább, így ez most nincs használva)
-
HKorn
veterán
Hard Reset? Tab 7 Evo-nál így megy, itt még nem próbáltam:
Hold volume up + power on till you see "Alcatel one touch". Release power button and hold Volume up till you see Android logo. Release buttons, wair few seconds and press power on and while holding it, press Volume up.
Recovery menu should be on. -
hav
tag
Sziasztok!
El lett rontva egyik ismerősöm 8HD gépén a képernyőzár és sajnos nem fogadja el az email címet sem a feloldáshoz (valszeg azt sem tudják milyen email/jelszó párosítást adtak meg :S ).
Hogy tudom visszaállítani/wipeolni?
-
HKorn
veterán
És most nézem hogy már nem is kapható edigitalnál, elfogyott :-)
-
HKorn
veterán
válasz
markus89 #121 üzenetére
Én is elégedett vagyok vele, de mivel android azért egy idő után tud lassulni. Lehet csak azért érzem így mert nekem is Lumiám van telefonnak és azért az jóval gyorsabb. De amúgy ennyi pénzért tényleg korrekt kis masina.
Android update egyáltalán nem lesz rá? Se 4.2 se 4.3?
-
markus89
csendes tag
Na, megvettem, eddig minden szép és jó, őszintén szólva rosszabbra számítottam, felhasználói élményt tekintve, szerintem kifogástalanul működik. Mondjuk játékok közül csak a Temple Run 2-t próbáltam eddig, az szépen fut, akadásmentesen bár a giroszkóp mintha nem lenne olyan érzékeny, mint a Lumiámban. Valaki kérdezte, hogy hogy lehet kikapcsolnia a gépelés közbeni hangot: amikor előjön íráskor a billentyűzet, akkor a bal alsó sarokban van egy beállítás ikon, arra kattintva és az android billentyűzetbeállításokat választva utána már kikapcsolható a hangjelzés.
-
pigster
senior tag
Sziasztok!
Az edigitalnal Alcatel Tab 8HD az ugyanez a készülék, vagy a "One Touch" az valami külön dolog?
-
.OM.
aktív tag
válasz
markus89 #116 üzenetére
Nekem nagyon tetszik ez a masina, és ajánlom mindenkinek, aki NEM akar nagyobb programokat telepíteni.
Szerintem ma már kevés a 4 GB belső memória, főleg, ha 2 GB alatt van az elérehető hely.
4.4-től pedig elvileg nőni fog a tárhely igény és csökkenni az erőforrás igény. -
markus89
csendes tag
Sziasztok!
Szemezek ezzel a géppel egy ideje és elég jókat írtatok már róla. Szerintetek egy hasonló tudású Alcor/Prestigio gépnél ez jobb ár/érték arányú? Valamivel olcsóbb náluk de ha annyival gagyibb is akkor, ugye felejtős. Kipróbáltam már boltban, ott pöpecül működött, szép a képernyője, kényelmes a használata de a való életben azért mégis más.. -
HKorn
veterán
Ezt a műanyag darabot a tetején hogy kell visszarakni? Levettem, hogy betegyem a memkártyát, de istenért nem akar rendesen visszapattanni, közepe eláll.
-
HKorn
veterán
Na megvan a kicsike, tetszik is eddig, viszont van pár dolog amire nem jöttem rá. Hogy lehet a gépeléskori kattogó hangot kikapcsolni? Kivettem a billhangot de most is van miközben gépelek.
Másik hogy whatsapp-ot a sim kártya hiánya miatt nem lehet telepíteni? Azt írja nem kompatibilis ezzel a verzióval. -
Zsomx
tag
Siker! Kingo nevű appal sikerült!
-
Zsomx
tag
Sziasztok!
Valaki tud valami jó kis rootolási technikát ehhez? Végig túrtam a netet, már kínai csodaprogramokkal is próbáltam de egyszerűen eddig rootolhatatlannak tűnik. -
HKorn
veterán
válasz
l.skywalker #87 üzenetére
Asszem most jött el a pillanat, hogy beszerzek egy ilyet, eDigitalnál most akciósan 30K.
Láttam vannak billentyűzetes tokok, a billentyűzet csatlakozás hogy működik, bluetooth-tal?
Androidot nem ismerem annyira, windows phone-t használok, appokat lehet memkártyára telepíteni?
-
nani70
csendes tag
-
ozigyu
csendes tag
nani70 :
Köszi, Mivel az egyik oldalán nincs fül, ott nem tud kicsúszni belőle a tab?Poonkie
Köszi a választ, amikor az OTG-re kérdeztem ez érdekelt leginkább.
.OM.
A gyerekeim miatt engem is igen érdekel a kérdésedre érkező válasz. -
.OM.
aktív tag
Sziasztok,
Lehet nagyobb játékokat SD kártyára telepíteni ezen a tabon? (BF4, Real Racing, Dragons Age, XCOM, stb)
Mivel 2 GB szabad és vagy 8 GB-nyi játékot használ a család, ez nagyon fontos volna.Köszi,
.OM. -
ozigyu
csendes tag
válasz
l.skywalker #87 üzenetére
Köszi a választ,a tokhoz nem tudnál egy linket v. esetleg a tokod nevét, tipusát megadni. Előre is köszönöm
-
l.skywalker
titán
Hali, Tok-okat mi néztünk, voltak ígéretesek, de nem vettünk végül, mert csak itthon használjuk, de a hivatalos oldalon is volt pár ígéretes tok, valamint láttunk a Media Markt-ban is sokat, amihez volt bill. is. Ebay-en érdemes körülnézni én a saját tabletemhez onnan rendeltem és baromi elégedett vagyok.
Teszteltem az OTG-t is rajta. Kapott egy USB HUB-ot, azon keresztül billentyűzet és egér is került rá és minden futott gond nélkül. Egyedül a wireless egér nem ment, de majd szerzek Bluetotth-osat.
Root-ot azóta se néztem, de valaki már írta, hogy van...
-
ozigyu
csendes tag
Wayteq 700qci-ben csalódva én is egy ilyen tabot vettem. Lenne néhány kérdésem:
1 - szeretnék hozzá tokot venni ,( ha lehet billentyűzeteset ) , milyen tok jó hozzá?
2 - OTG képes a tab?
3 - Van valami haladás root ügyben? -
HKorn
veterán
válasz
l.skywalker #84 üzenetére
Köszi szépen, ez igazán tartalmas volt és szerencsére nem vette el a kedvemet egy ilyentől. Már csak asszonyt kell meggyőzni
Wayteq-et én is néztem, de aztán utánaolvastam és rengeteg probléma van velük, szóval el is vetettem. Ha már muszáj androidot, akkor lehetőleg legyen stabil. Ez szimpatikus.
-
l.skywalker
titán
Itten vagyok. A gépet azért vettük, mert egy korábbi vásárlás (WayteQ xTAB-S7) olyan minősíthetetlenül rosszul sikerült, hogy kemény 4 nap után visszavittük a boltba. Az alap cél az volt, hogy a feleségemnek itthonra legyen egy olyan készüléke, amin mindent tud csinálni, mint egy Netbook-on, de ne kelljen rohannia töltőért 2 óránként és ne kelljen ki-be kapcsolgatnia. Felmerült több készülék is, de a boltban azon kaptam magamat, hogy ezzel szemezek és ezt ajánlgatom neki. Tudom, hogy reklámszöveg, de én naív ember vagyok, megbízok mindenkiben, szóval az eDigital-ban az eladó mondta, hogy karácsonykor vitték mint a cuktor az Alcatelt és egy sem jött vissza azóta, legalábbis ő nem látta. Maga a gép kivülről ugye a 8 col miatt sokkal jobb itthoni használatra, mint a kis 7-es WayteQ és mikor a szokásos alkalmazásokat feltelepítettük érdekes módon minden laggolás nélkül működött. Ez idestova 2-3 hete tart, szintén minden gond nélkül. Míg a WayteQ 4-magon és 1GB RAM-al szó szerint 1 nap után használhatatlanná lassult, az Alcatel két maggal és ugyanezen RAM-al szó szerint hasít.
Amire napi szinten használja a család:
Böngészés (a feleségem a gyári böngészőt preferálja, de a Chrome sem eszi meg az egészet)
Facebook + Messenger
Nyomtatás Cloud-on keresztül (ez napi szinten mindig előkerül, gond nélkül)
Hangouts
e-mailTeszt jelleggel pár játékot ráraktam, kivétel nélkül jól futottak, de a saját 2012-es Nexusom-hoz képest érezni lehetett, hogy pár izzadságcsepp megjelent a homlokán (Real Racing3; Modern Combat, Dead Trigger2. Angry Birds rajta is maradt, külön a feleségem kérésére, simán fut mindig.
Ráraktam az HBO GO-t, hogy teszteljem a videóstreaming és lejátszás opciókat, ez is simán ment, habár a képarány néha érdekesen jelenik meg, mintha minden kicsit nyújtott lenne. MindigTV minden reggel a kicsiknek erről dobja az M2-es meséket kb. 1 óráig, ez is simán megy, csak kicsit melegedik.
Multitaskingot nagyon nem teszteljük, mert én csak ritkán nyúlok hozzá, Ő pedig azt már egy felesleges opciónak tartja, de itt is a Nexus-hoz képest tudom viszonyítani, hogy azért ha sok program kerül a háttérbe, azért ki-kilövi őket. Szóval, ha Facebook-ot hátraküldöd és 5 perc után kinyitod, már nem ugyanott nyitja meg.
Eddigi tapasztalatok alapján:
Pozitívumok: szép és nagy kijelző; SD kártya foglalat szépen panel alá rejtve (32GB-os kártya van benne, viszi rendesen); a processzor tökéletesen viszi a napi átlag folyamatokat (böngészés, nyomatatás, kis játék, videó, Facebook, Hangouts, e-mail). Van microUSB-s pendrive, azt is simán kezeli.Negatívumok (inkább nevezném ezeket a kompromisszumos eseteknek, kinek mi az igénye ugye): Gyorsan merül - jellmezően 5-6 óránként kéri a naftát, de mivel csak itthon használjuk így nincs gond. Töltési idő viszont hullámzik. Eleinte nagyon gyorsan 2 óra alatt telerakta az aksit, de mostanában nyögdécsel, habár használjuk akkor is, ha be van dugva. Másik érdekes dolog lehet valakinek, hogy a készülék szépen összenoymható és recseg is mint a fene. Sőt, néha úgy be lehet nyomni hátulról, hogy elől elszineződik a kijelző, de mi direkt nem a legjobb gépet kerestük, hanem voltak olyan kritériumok, amikben kompromisszumkészek voltunk. Ilyen pl. a kamera. Van elő és hátlapi kamera, de mind a kettő szoaré. De ugye ez egy Tablet, nem pedig egy webkamera.
Jövőbeni tervezett fejlesztések: OTG kihasználtság vagy vezérlésre vagy egyéb dolgokra (külső vinyót vajon kezelne vagy csak a pendrive-ot?), ha ez nem akkor Bluetooth egér és bill. Később kerülne rá egy kicsit jobb képszerkesztő és grafikai program, valamint jobb felbtonsáú filmeket is szeretnénk majd erre a platformra átvinni, főleg ha hosszú útra megyünk a gyerekek miatt.
Összességében nálunk 10/7-es értékelést kap, de a 8-as kategória nálunk már 50-el kezdődik. Ár/Érték arányban ez 10/9, azonban elfogult vagyok
-
HKorn
veterán
válasz
l.skywalker #81 üzenetére
Tapasztalat jöhetne, szívesen elolvasnám.
Köszi!
-
-
Fauno
tag
Sziasztok!
Esetleg valamilyen módon össze lehet kötni a TV-el, azon megjeleníteni a képet?
-
sonic60
tag
Sziasztok.
Pár napja vettem egy ilyen tablettet,szerintem egy nagyon jól használható gyors készülék. Ára is szuper Extrem digital- nál 2 év garival 34.900.-Ft .Kijelzője nagyon szép képet biztosít,fényereje is kiváló.Este ha leoltott lámpánál az ágyban használom akkor még a minimális fényereje is sok.Videókat szuperül lejátssza. Játékok is jól futnak,net is gyors,wifi-je az egész lakásban akár két falon keresztül is megfelelő jelet kap.Én egy egyszerű TP-Link Routert használok. BT-n keresztül fotókat adatokat töltöttem fel vele,ez is szuperül megy. Akku idő net + film, + egy kis játék mellett 1 feltöltéssel kb.4-5 óra.Ez lehetne kicsit több,de hát ez van. Az akku töltés kicsit lassú szerintem. Érintő panel is kiváló érzékenységű és megfelelő a pontossága is. Egyenlőre ennyi.
-
beverly
tag
A napokba próbáltam rootolni, de nemjártam sikerrel. Viszont az alcatel érdekesen a fail eseteket túlélte, szóval nemvesztettem semmit. Valaki ötlet hogy kéne még próbálkoznom? Xperia L root tal van megáldva az egész XDA ennél a tabnál, de nem csak nálam nemmegy. Elvileg ez valami továbbfejlesztett utódja a 7 es elődjéhez képest.Bármilyen ötletet meghalgatok hogy kéne ki rootolni.
UnlockRoot
SuperOneClick v.1.9.1.0
Root_with_Restore_by_Bin4ry_v31
Srsroot
ZuodashiEzmind besült:/
-
DoxaM
aktív tag
válasz
this is life #63 üzenetére
Én abszolut osztom a véleményeteket (Simbával).Tényleg azt érzem én is, h pár ember csak azért is beszól, hogy 4k kéne egy 2 collos sz@rra is.Miért?Mer' az szebb ő látja..
Ezek a terminátor szemű emberek, nem is tudom, hol lehetne ezeket hasznosítani egyébként, biztos lenne valami jó hely ezeknek (amúgy nem, mert csak a marketing gépezet nyelte be őket, na de mindegy is
).Nem rég még 14-15 collos monitorokon általános volt ez a felbontás, és túl nagy gond nem volt vele (persze nem volt tűéles a kép centikről, de senki sem kapot agyrákot miatta), most meg 8 collon nehogy ne legyen már elég, nem 5 centiről kell nézni azt a sz@rt.
Ettől függetlenül azt mondom, hogy ne álljon meg a fejlődés persze, és ez akkor jó, hogy ha olyan emberek határozzák meg, akiknek megvan az a limit érzékük (és nem az unlimit profitra mennek), hogy adott dolgokból kihozzák a jót is meg a praktikusat is, költség hatékonyan.
És most egyébként nem tudok 8as tabot választani annyi vanezt az alcatelt is néztem de még mindig az alcor zest 813 mellett vagyok (csak a supportot nem tudom milyen..bár úgy hallottam, hogy azért van valami, csak csúsztatnak).Ettől a fehér színtől, meg a világos ezüst s3ggtől meg kivagyok taboknál...
remélem nem halnak ki a feketék..meg jó lenne már picit vékonyabb kávával ezeket a kütyüket.
-
beverly
tag
sziasztok!a készülék rootolásáról szeretnék érdeklődni.sikerült e és ha igen hogyan?
-
Fauno
tag
Sziasztok!
Vki tud hozzá tokot javasolni, hogy hol lehet kapni?
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Lattila88 #67 üzenetére
Én most 8 colos 4:3-as tabletről írok. Szerintem ez az ideális méret, korábban volt 7 colos 16:10-es tabletem, nem szerettem, nem praktikus, 40 %-kal kisebb volt a kijelző.
Szerintem egyébként a
1024*768 felbontás az emberek 90%-nak elég. Inkább a kijelző minősége fontosabb, pl. betekintési szög, színek, fényerő. De ezt élőben kell látni, mert IPS és IPS között is baromi nagy különbség lehet.
Én örülök, hogy ebben a méretben 40-50 ezer Ft között egyre több kütyü van. Talán az akku kicsi lehetne 5000 mAh feletti. -
Lattila88
csendes tag
Sziasztok!
Valaki akinek van ilyen készüléke, meséljen már a memória használatról, legyen oly kedves!
Egyik ismerősömnek is van ilyen táblagépe, de feltelepít pár programot, játékot és elfogyott a tárhely...
Ugye létezik már olyan, hogy átmozgatok a programot az sd-re (ami jelen esetben egy 8GB-s micro sd), de amikor átmásolom akkor a belső memóriában található 4gb-s NAND Flas memóriába teszi azt....
Ez tapasztalataim szerint nem így kellene hogy működjön ugye???
Valakinek valami ötlete, tapasztalata esetleg?Üdv!
-
arnyekxxx
veterán
Itt ülök 24'-on 1920x1200 előtt és 120%-os nagyitáson böngészek, hogy ne polhafsznyi betűkkel legyen tele a zinternet.
Szinte érzem a feszítő hiányát annak, hogy tizedekkora képernyőfelületen ugyanezt a felbontást lássam, nincs is nagyobb élmény mint a 0,2mm-es betűk olvasása
-
válasz
margithid #58 üzenetére
Ezzel en is vagyok, hd van a tabomban es a laposban es a tv-ben is es boven eleg , igaz nincs mikroszkop szemem hogy lassam a pixeleket, bezzeg a crt tv-n frankon meg tudom szamolni oket
. Hat konnyu a jot megszokni az biztos, de ember legyen a talpan aki meggyoz hogy 10 colon fhd felbontas kell
...
-
vjungesz
tag
válasz
tom956ster #61 üzenetére
Egyetértek. Valahogy jobb az a 4:3 és 8", mint a 16:9 és 7". Utóbbiban volt már részem és nem jött be. Barátnőmnek van egy iPad-je és ott tapasztaltam meg, hogy milyen a 4:3, nekem jobban bejön, csak az kicsit tényleg nagy. Sokat filóztam én is egy iPad minin, de nekem nem tetszik az OS, meg valószínűleg az is ott áll a dolgok hátterében, hogy nincs rá szükségem igazából. Max. netezésre, cikkek olvasására kellene, de arra meg nem adok ki 100000Ft+-t. De abszolút értem az indokaidat.
-
tom956ster
aktív tag
A valódi ok mindössze ennyi, ami a mini mellett szól nekünk: 8" 4:3 képarány, majd másfélszer akkora kijelző terület mint a nexus 7 16:9 képarányával. Mivel elsősorban rajzolgatni és skiccelni kell rá, így ez a lényeg. A sima ipad picit nagy lenne, ez talán pont jó lesz. Az op rendszer is mérvadó, nem akarok több androidot, volt elég. Most alma van, nyugi van...
-
=Mentor=
őstag
válasz
Cilindrik #33 üzenetére
Isten ments hogy ők is beálljanak az Oldschool képarány majmolásába... A szélasvásznú kép minden tekintetben jobb.
Amit viszont mindettől függetlenül baromságnak tartok, hogy 2013-ban miért 1024x768-as felbontásra van optimalizálva még mindig a weboldalak 90%-a... Ezért van az ugyebár, hogy egy Full HD monitoron a böngészőben a képernyő 30-40%-a kihasználatlan marad.
-
margithid
veterán
válasz
this is life #56 üzenetére
Nyilván nem ahhoz érdemes hasonlítani, 20-30 éve volt.
De sok értelmét nem látom a felbontások növelésének, 4k is felesleges számomra, söt még a full hd monitor helyett csak sima hd-vel is meglennék. Igaz én nem játszom, max meccset nézek monitoromon, de ott is néha oylan tré a felbontsa a közvetitésnek, hogy kb a 10 éves monitorom is jó lenne még rá -
-
válasz
margithid #54 üzenetére
A felhasznált technológia IPS, a betekintési szögek órásiak, a fényerő viszont közepes
De tényleg sokakat a fogyasztói társadalom éltet...
én 5"-on / oké egy részről beszippantott, de szükséges volt ekkora méret mert két eszközt váltott ki / viszont a felbontás 960x540... És mindenki szerint kiváló képminősége van a kütyünek...
Szóval szerintem jó ez, aki mást akar az vesz úgyis 7" tabot
-
Ed3r_X_
nagyúr
Minek ebbe kamera. A hátlap meg tipikus Alcatel
-
halkow
őstag
egy hd1280x720 kijelzõ és egy 5mpx kamera fotofénnyel v.vakuval nem ártot volna
-
Pete55555
addikt
Hááát, nem is tudom..... mondjátok itt a felbontást, én azért akkor is keveslem, de sajnos szinte az összes ilyen árkat. tab ekkora felbontással bír. Persze nyilván nem véletlen, hogy ekkora a felbontás, így elég a gyengébb graf gyorsító is a gépbe, a 10"-es HD gépekben, szinte mindben jobb van.
Majd meglesem, és eldöntöm, mindenesetre tetszik a gép, és nagyon a 8"-esek felé húzok, vagy esetleg veszek egy 10-est, de a 7" 16:9/16:10 az nekem katasztrófa. Böngészésre alkalmatlan, filmre/videóra kicsi -
Dezső73
csendes tag
Nem a concorde és a wayteq a konkurencia???
A concorde play hardveresen kiköpött mása ennek a tabnak , az utolsó csavarig megegyezik a belseje szerintem. -
HawerKing
őstag
Kulsoleg nagyon tetszik
-
-
vimes
senior tag
Ki kell fogni egy normális darabot, és probléma megoldva
Amúgy én is tudom, h kezdetekben voltak problémák, pl. fél nap volt, mire valahogy feltöltődött, ill. valamivel gyorsabban merült mint kellett volna, de úgy tudom, h az erre kiadott frissítés azt a problémát megoldotta. Meg még egy pár pixelhibás tabra volt panasz, de azt kicsérlik/javítják. Más promlémáról én legalábbis nem tudok.
Bár ennél a tabnál is vannak kisebb-nagyobb gondok. -
helixP
nagyúr
válasz
Napfénysüti #35 üzenetére
Valóban, eléggé egy kaptafa.
-
Napfénysüti
nagyúr
Szinte teljesen olyan mint a Prestigio Multipad 2 Prime Duo. A cím alapján azért kicsit jobb dolgokra számítottam.
-
devast
addikt
Az a baj az egész 8" -os 4:3-as kategóriával, hogy felbontásra amit választhatnak az 1024x768 vagy 2048x1536. Közötte nem igazán gyártanak tabletbe megjelenítőt. Életemben nem láttam még pl 1600x1200-as android tabletet. Az 1024 kevés, a 2048 meg drága (és talán sok is). Nincs olyan köztes felbontás, ami pont jó lenne. Nem lehet normálisat kihozni belőle sehogy se, sajnos.
-
-
dreamdancer
őstag
Csak én érzem úgy, hogy az iPad mini óta megszaporodtak a 8 hüvelykes tabletek?
-
-
Bibby
addikt
Azért az Acernek van egy ugyanekkora, négymagos, gps vevős táblája alig drágábban.Ez nem konkurencia?
-
-
vjungesz
tag
válasz
#80354048 #20 üzenetére
Koncentráljak a megjelenített tartalomra? Hát pont ez az ami nem megy egy ilyen felbontású képernyőn
Hát elég rosszul érezhetted magad a 90-es évek második felében, amikor ez a felbontás teljesen hétköznapi volt a 14-15 colos monitorok táborában. Nem arról van szó, hogy bele lehetett volna-e rakni (mert nyilván bele lehetett volna), hanem arról, hogy tényleg annyira súlyos-e a helyzet mint ahogy azt állítjátok. Ennyi pénzért, ez a hardver és összeállítás azért nem rossz.
-
vimes
senior tag
Egy Concorde Tab Speed nem jobb választás, mint ez?
-
törölt tag
Hiába mondod ezt, ha nem így van.
Koncentráljak a megjelenített tartalomra? Hát pont ez az ami nem megy egy ilyen felbontású képernyőn, viszont elég egyszerűen megoldható egy Xperia Tablet Z-nél vagy akár egy Nexus 10-nél.
Másrészt, ha 5"-os telefonokba képesek FullHD-t rakni, nem hiszem, hogy ilyennél ne lehetne... -
olbaidhun
őstag
Köszi a lírást. Tetszik a kütyü, de a google nexus jobban bejött.
-
vjungesz
tag
válasz
nightshadow #17 üzenetére
Ez így is van és én is sokkal inkább vennék új Nexus 7-et mint iPad minit, de a felhasználók egy része az oprendszer miatt veszi, a másik része meg presztízskérdést csinál a dologból. Na nekik valószínűleg mindegy milyen jó az új Nexus 7.
-
nightshadow
veterán
válasz
tom956ster #15 üzenetére
Egyébként most készülök ipad minit venni, ezen teszt alanya sem tántorított (csábított) el....
Ez lehet, hogy eltántorít: "Az amerikai techsajtóban a vélemény egyhangú: az új Nexus 7-el a Google agyonveri az iPad Minit, és 230 dolláros árával jelenleg a legjobb 7 hüvelykes táblagép a piacon."
-
vjungesz
tag
válasz
tom956ster #15 üzenetére
Az új iPad miniről jut eszembe, hogy mekkora lesz a felbontása végül? Mert ott is nagy lázongás volt a fórumban, hogy marad a régi 1024*768.
Bocs az offért.
-
vjungesz
tag
Szerintem sem keverendő össze. Egyéni vélemény, de nekem például tableteknél jobban bejön a 4:3, mint a 16:9. Sajnálom is, hogy "szinte" csak iPad van 4:3-on, egy-két kivétel persze van.
(#8) Simba86
+1 nem vagyok a nagy felbontás ellen, de azért szerintem sem kell ilyen kardinális kérdést csinálni a dologból
-
HaJózsi
aktív tag
-
margithid
veterán
Teljesen egyetértek. Szeritnem sokkal fontosabb, hogy milyen a kijelző fényereje, ips-e, stb.
Ez egy parasztvakítás, hogy minnéll erősebb procikat és gpu-kat el lehessen eladni.
Közben meg a sok okos elhiszi, hogy meg tudja különböztetni 4 collon a 480X800tól a hd-t.
Közelről nézve a ful lhd 21.5"-os monitoromon nem látok pikszeleket... -
Tóni bácsi
csendes tag
-
Ádám16
addikt
válasz
nightshadow #5 üzenetére
+1, én is erre gondoltam.
-
Simba86
senior tag
válasz
Tóni bácsi #7 üzenetére
basszus, kicsit gondolkodjatok már légyszíves! (te és a hozzád hasonlóak)
az 5 éves laptopom 1280x800-as felbontást tud 15,4 colon és egyáltalán nincs vele baj! ez a pixelvadászat SZERINTEM röhejes! igaz, hogy egy tabletet közelebbről használ az ember, de nem hiszem, hogy annyira zavaró lenne egy 8 colos kütyünél, hogy nem raktak bele HD vagy FHD kijelzőt...
esküszöm sokan már nem tudják jódolgukban, hogy mibe kössenek bele... nem 5 centiről kell bámulni a képernyőt, nem a pixelekre kell fókuszálni, akkor észre se veszed... élvezd a használatát, koncentrálj a megjelenített tartalomra és akkor biztos vagyok benne, hogy nem fog zavarnibocsi mindenkitől, ez már régóta érlelődött bennem...
-
Tóni bácsi
csendes tag
1024 x 768 - eddig olvastam
-
BoC1ka
senior tag
válasz
nightshadow #5 üzenetére
Sok embernek nem opció a 7" 16/10 vagy 16/9 a 8" 4/3 al szemben...Én szerintem ez a kettő külön kategória.
más: "körülbelül egy nap használatot lehet kicsikarni az eszközből egy feltöltés mellett"
Ez biztos? Nekem nagyon soknak tűnik.
-
nightshadow
veterán
Akkor inkább 50k-ért egy Asus MeMo Pad HD7 [link]
-
Ár-érték arányban jó kis készülékről van szó, szokásosan a messzi Kínából,
viszont WayteQ részéről nincs vetélytárs?- nincs a Wayteq azzal a 8-assal nem igazán foglalkozott tovább" egy Alcatel szintű gyártó ezt nem engedheti meg magának."
ezt viszont kétszer olvasva de ja vu-m támadt
-
Blinti
csendes tag
Ettől a "prémium érzést kelt" - től a falra tudok mászni
Mindig arra gondolok, hogy hozzáérsz a hátlaphoz, és BUMM: kaviár íze a szádban, gyémánt húzza le a zsebed, és szemből befarol egy Ferrari, amiből rögtön ki is pattan egy cicababa, csak hogy ő is hozzáérhessen a "vantacsodhoz". Másrészt mitől prémium az érzés, ha fogod a hátlapot és 160 ppi-t, bámulsz, ami ráadásul egy kis rászorításra elszíneződik?
(no offense)
-
crue
őstag
Ez mitől HD?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Netfone
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- BestBuy topik
- Azonnali játékos kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Elektromos autók - motorok
- Macska topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest