- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
0xmilan
addikt
válasz
BRIKLY #18337 üzenetére
A google playt én is hibernálom. App Quarantine-al ki lehet rakni widgetbe, így gyorsan lehet fagyasztani, olvasztani.
SetCPU-val (vagy antutu pl ingyenes is) állíthatsz profilt, hogy screen off-ba 320MHz-ig engedje max., vagy akár abszolút max. 480-ig.
Alulfeszelésen is gondolkodom, de még nem jutottam el odáig, ill. app-om sincs még hozzá, de az is hozhat 1-2 óra pluszt. -
qltsar
veterán
válasz
BRIKLY #15647 üzenetére
Itt egy leírás, nem egy nagy ördöngősség...
: [link]
Ezt azért amúgy (nem csak neked) illene megtanulni, főként ennél a telefonnál, hiszen elég sok probléma van azzal, hogy a telefonra a felhasználó windows alatt képtelen rendesen feltelepíteni a drivert, pedig még az Alcatel oldalán is van UserGuide, hogy hogy telepítsük fel a telefon drivereit. A hibák többsége valójában user-error, nem a JRD Comm. vagy az Alcatel és a Windows hibája. -
0xmilan
addikt
válasz
BRIKLY #15641 üzenetére
Nem kell rootolni. Rakd fel a recovery-t qltsar blogjában leírt 'b' módszerrel.
@qltsar lehetne ezt átírni build.prop-ban:
ro.product.locale.language=hu
ro.product.locale.region=Huvagy ezt terminalba:
setprop persist.sys.language hu;
setprop persist.sys.country HUCsak egy picit hosszabb, mint beállításoknál kiválasztani és 3rd party app sem kell.
szerk.. settings.apk/res/xml/language_settings.xml nem az? még nem néztem meg közelebbről, csak hátha...
-
qltsar
veterán
válasz
BRIKLY #15641 üzenetére
"Már a ??root-nál?? elakadt a dolog. Warting for device..." Micsoda?
Telepítsd fel a szükséges drivereket a One Touch Upgrade szoftver mappájából, azt hiszem qcser.inf? De ezt ne vedd készpénznek, viszont úgy is mennie kell, ha az OTU win764 mappáját betallózod az ismeretlen eszköznek.
De ez már jó párszor ki lett itt tárgyalva
!
BTW., gulyukkal legútóbb a nyelvi implementációkról beszéltünk, de nem számítottam rá, hogy teszt jelleggel beleteszi a magyar nyelvet
, kíváncsi vagyok, hogy oldotta meg, ugyanis azt már én is megcsináltam, hogy benne legyen az Alcatel által támogatott összes nyelv, viszont a Settings-ben, nem lehet kiválasztani őket, csak MoreLocale2-vel.
Aki felrakta nyilatkozhat
-
Lordus
senior tag
ökör voltam...
az utolsó 2.2.2-es frissítést rá kellett volna tenni, de én hülye bíztam ebben a 2.3-ban...
most minden jó (lenne), de a wifire egyszerre csak egy telefon tud csatlakozni az azonos mac cím miatt...na, mindegy, majdcsak jön a 3, meg a 4
, aztán egyik csak használható lesz
-
-
istvan47
senior tag
Nekem 4 nap és 21 órája megy és most 54% ón van!!!!
Hozzá teszem most minimális használat mellet....Én nem csináltam akku kalibrációt sem.....
Feltöltöm teljesen 100% és újra indítom, ezt minden feltöltés után meg csinálom és működik rendesen!Ha pl: navigációt használom és be dugom a töltőt és nem tölti fel full-ra akkor kezd rohamosan merülni
-
qltsar
veterán
jó lesz, de nem mostanában, valamiért megint bootloopot kaptam...
pedig megvan, hogy mi a hiba, és elvileg a megoldás is megvan, csak valamiért nálam nem működik.
vállalkozószelleműeknek leírom:
a lényeg, hogy ki kell csomagolni a boot.img-t, aztán a kernel binárisának az első 12 bájtját átírni a következőre:
00 10 9f e5 00 00 00 ea 92 0a 00 00
ezután visszacsomagolni, és flashelni.
-
qltsar
veterán
oké első körben brick, vissza kell frissítenem OTU-val, mert nemjutok be fastboot mode-ba...
remélem visszaflasheli
különben tégláztam a telefont
meg azt is remélem, hogy gyorsan tölti le...most megy egy perce, és 27% talán nem terheltek a szerverek...
az lenne a leggyönyörűbb, ha most frissítené fel a telenoros GB-re...akkor besírok
viszont jó hír, hogy továbbment a telefon a bootolásnál...
-
0xmilan
addikt
Ez az átmásolgatós módszer szerintem már nem menne(meg nincs rá szükség), mert, ha jól emlékszem, akkor felrakták rá a stock romot. Vagyis nincs root jog, stb, csak hát nem telenoros a szoft.
@vigyori78 Nem kell kapacitív gomb, elég a vol up + power. Kb addig kell nyomni, amíg a kijelző el nem kezd világítani.
-
0xmilan
addikt
System/ bin-ben se "su", se recovery.tar nincs, csak sok kiterjesztés nélküli fájl... a superuser.apk az system/app-ban van, a soc oda rakja, gondolom..
...találtam egy fájlt, ahol át lehetne írni a billentyűzet kiosztását magyarra :system/usr/keylayout/qwerty.klszerk. most raktam újra, és lehet, hogy nem raktam fel recoveryt, viszont most rootolt az biztos..
bár nemrég nem tudtam root jogokat szerezni adb shell-el, meg a system particiot se tudtam remountolni, csak recovery-ben /system mount után.. ez miért lehet? -
Bagira01
veterán
20-25k volt rá a keret, annyiért más nem volt. Nem bántam meg, előtte egy S5230-as samum volt amihez képest nagy előrelépés. Ezzel az erővel a SE pld egy Zte-nél is jobb választás lett volna, hiába nagyobb annak a kijelzője. Kezd felmenni ennek is az ára(ot990) ami várható is volt. Támogatás eléggé akadozik hozzá, de reméljük csak beindul és nem tűnik el a márka
SE nekem is tetszik, kicsit vastag meg nekem kicsi, de minőségileg teljesen rendbe van és korrekt kis készülék.
-
jopont
senior tag
Pontosan ezért vettem ezt
Ha ár érték arányt nézünk (én 15000-ért vettem), akkor érthető, miért olyan jó ez a telefon. Ennyi pénzért egy vacak navit vesz az ember, és ez azon felül még telefonálni is tud, meg mp4 lejátszani, meg iroda is egyben, STB.
Én nagyon imádom. Egy Nokia 5800-ról váltottam, de ez mérföldekkel okosabb és azt 18000-ért adtam el három évesen. Tiszta nevetséges, hogy van, aki csak a márkát nézi. Lényeg, hogy én jól jártam
Persze 30000-et már nem adnék érte
-
Bagira01
veterán
Neked van egyáltalán valami érdemi hozzászólásod a telefonhoz(OT990)? Teljesítményben jobb a SE Xperia Mini ez nem vitás, neked az igényeid alapján meg is felelt. De hiába erősebb, ha másnak esetleg nem tetszik, vagy egyszerűen csak számára nem megfelelő konstrukcióban árulják. Senki nem mondta, hogy ezt kell venni, aki ezt vette az jön ide megosztani a tapasztalatait.
-
Bagira01
veterán
-
Kari915
tag
Recovery-ből, vagy TitaniumBackup.
Nekem is megkopott a hátlap két oldala, mert 1 örökölt Iphone tokot használtam, és elég passzos volt rá, lekoptatta.
De nekem semmi más bajon nincs a telóval.(legalább is eddig!)
Akku két napot megy átlagos használat mellett, és nem használok semmi CPU szabályzót, task killert.
Igaz minden háttér szinkronizációt, automatikus adatszolgáltatást letiltottam (kivétel időjárás widget).
Minden levelező, helymeghatározó, szinkronizáló apk-t letöröltem.
Éjszaka sincs repülőben, de mindig 2G van, kivétel ha Netezek.
Nekem egyszer volt csak rendkívüli merülés, mikor felraktam a set CPU, 1 éjszaka alatt leszívta a 80%-os akkut 0-ra.
Le is töröltem rögtön! -
Lasy
veterán
Mivel a gyári állapot visszaállítható itt is, szedd le a
google map
élő háttér, és hozzá s sok ...
és tudod a további felesleges dolgokat.simán tedd 2G-re, és már 5-6 napot is menni fog nála...
taskiller még mindig felesleges, ha nem tudja elindítani nem kell futi még egy proginak. -
mkRoland
senior tag
Mire gondolsz kb.? Nekem most úgy hirtelen 2 progitípus jut eszembe, ami talán segíthetne:
1, autostart szerkesztő (pl.: Android Assistant is tartalmazza, a Magyarított Android alkalmazások topicban is megtalálható)
2, Tűzfal progi, ami engedélyt kér a progi indítása előttSzokenesz: Welcome, leld örömöd benne!
-
0xmilan
addikt
Android alkalmazáskezelőjében a folyamatban lévő appok között ki tudod lőni azt, ami nem kell
Ha mindenképpen app, akkor Astro vagy vmi task killer(nem ajánlott, a rendszerfolyamatokat is könnyen kilövi, ha nem figyelünk)
ha "hozzá sem nyúlsz" 2 napot min. bírnia kell az akksinak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- PR-Telecom
- Telekom mobilszolgáltatások
- Diablo IV
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- TCL LCD és LED TV-k
- Home server / házi szerver építése
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Linux kezdőknek
- Micro Four Thirds
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest