- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Erősebb zajszűrést ad ismerős formában a Galaxy Buds 2 Pro
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrJános
aktív tag
Egyetlen problémám csak az, ha Májusban meg is jelenik akkor valószínűleg ennél is + 2 hónap míg lesz 64GB verzió.
Annyit meg nem akarok várni mert már nagyon le szeretném cserélni a jelenlegit.
Meg ha 3GB rammal adják ki akkor biztos kihagyom, úgy is el fogják érni, hogy a 4Gb is kevés legyen. Szóval nagyon nem mindegy, hogy mennyi van benne. Legalább 2 évig akadozásoktól mentes szeretnék lenni.
-
DrJános
aktív tag
Tegnap voltam hivatalos Samsung szervizben és boltban, de semmit se tudnak az S7miniről.
Az emberke azt mondta, hogy nekik erőre semmi infót nem árulnak el.Viszont az jó hír (már akit érdekel) hogy elvileg pár hét és lesz S7 64 GB
Ha nem lesz mini akkor azt veszem meg.Bár mikor utoljára voltam a boltban akkor egy nővel beszéltem és mintha egy enyhe elcsukló hangon azt mondta volna, az S7 miniről, hogy "hol van az még Április, Május". Szóval majd meglátjuk.
Bár közben egy ügyféllel is beszélgetett szóval lehet, hogy nem nekem címezte ezt a mondatot.
De számomra gyanús, hogy igen mert a végére nagyon elhalkult, mintha ezt nem kellet volna mondania -
DrJános
aktív tag
Sziasztok semmi új infó nincs még az s7 miniről?
-
zümzümm
senior tag
Engem valahogy nagyon nem fogott meg az A széria, főleg nem az A3. Hardverben kiba' gyenge.
Én nagyon örülnék egy S7 Mininek, közel olyan hardevrrel, mint amilyen a nagy-testvérének van. Csak legyen a Miniben is IP védelem, és SD bővíthetőség. -
kátú
őstag
egy 4" os űber nano kiadást szivesen látnék
-
MartOOn
addikt
Sajnos a szamok nem ezt mutatjak. Eskuszom akartam. Akartam venni egy Z5-ot. Aztán kolléga hamarabb vette meg arany szinben. Akkor még jobban akartam, mert tetszett. Aztan megfogtam. Már nem akartam. Kritikán aluli ahogy a kijelzo a hazhoz csatlakozik akkora pereme van sot az mar nem perem vazze hanem padka... Egyszeruen xar volt kezelni a kijelzot mert a szelen mindig beleakadtam abba az élbe. Minden mas gyártó törekszik a kijelzok szelet 2,5D-be gyártani azaz lekerekiteni erre a sony? Neeem. Jo lesz az ugy alapon csibalnoda egy padkat... Szoval már nem akartam. Aztan kicsit megnyomkodtam. Alapbol kikapcsoltam havernak a fejlesztői menuben az animaciokat es meg igybis joooval docogosebb volt mint az akkori lg g4-em. Szoval sajnos de. Igazam van. A sony nagyon messze jár jelenleg az igazsagtol... Es a premium kategoriatol. Drukkolok nekik de ahhoz valtoztatniuk kell.
-
blagolf
senior tag
Meglepne ha a Samsung egy kisebb telefonba is azt a hardvert tenné mint az aktuális csúcstelefonba. Ezt eddig csak a Sony csinálta, megjegyzem nagyon jól. A Samsung ennél nagyobb arcú, a minit ugyan úgy le fogja butítani, mint eddig. Szóval igazából továbbra sem lehetne Mini-nek nevezni, inkább Lite-nak.
-
nrg_52
addikt
válasz
tha_answer #123 üzenetére
Ebben egyetertunk, sajnos nincs jelenleg. Lehet nem is lesz es visszaterek a sony vonalra valamelyik x-el.
-
nrg_52
addikt
válasz
Quasi_modo #118 üzenetére
A kinezettel semmi bajom, tetszenek a sonyk. Kulsore jobban is, mint a samsungok (mondom ezt alpha tulajkent), az anyaghasznalattal van bajom. Elter a velemenyunk, nem vagyunk egyformak, ennyi. A sajat velemenyemet irtam le, termeszetesen nem kell egyeterteni vele.😀
@D4ni: A garanciaval kapcsolatban ha tevedtem elnezest kerek, hallomas alapjan dolgoztam.
-
daniel909
addikt
Rögtön gondoltam h a Samsung is készül vele
Nem hülyeség de szerintem az Apple nagyobbat fog vele akasztani az 5s tulajok miatt. -
D4ni
őstag
Ja, csak a z1c a fain fém házával a zsebben mint egy féltégla. Jó az a műanyag, rugalmasabb, kényelmesebb és még talán ellenállóbb akár vízben, akár szárazföldön mint a fém. Nem gagyi műanyag, mondom úgy, hogy jelenleg fém - üveg vízálló telefont használok. A garanciáról pedig annyit, ha valaki képtelen takarítani a csatlakozó fedelet, vagy úgy beszél a szervizzel mint a kutyával meg is érdemli, hogy ráhúzzák a rolót Sonyék. Csak érdekességként elmondom, ami Z1c beázott az utóbbi 1 évben, durván 3-4 db amit nálam vásároltak a Sony cserélte z3 compactra. Erről vélemény?
-
nrg_52
addikt
válasz
tha_answer #115 üzenetére
Konyorgom, ne a z5c vel hasonlitsd mar ossze az alphat, amikor az 1 evvel kesobb jott ki, mert nem fair.😂 Mellesleg a sony nagyon elbaszta a compact szeriajat ezzel az olcso kinezetu muanyag sz@r hazzal. Az uccso ertelmes a z1c volt normalis anyaghasznalattal, az elott le a kalappal, de annyi penzbe amennyibe a compactok kerulnek, azert ferjen mar bele egy aluminium keret, foleg, hogy pl. a joval olcsobb sp-nek is az volt mar. Az ip meg semmit se er, ha beazasra nem vonatkozik a garancia.☺
-
janeszgol
félisten
-
-
hajbel
addikt
válasz
tha_answer #106 üzenetére
Csak emlékeztetnélek, hogy a mondat, amire reagáltam, ez volt: "Más kérdés, hogy például a Sonyval ellentétben a dél-koreaiak sosem pakoltak igazán erős hardvert a kompaktabb készülékeikbe, pedig igény mindig lenne erre." Hidd el, hogy elég gyors még mindig az Alpha, de szerintem a prémium hardverbe a kamera is bleetartozik, az pedig minden csak nem prémium a Sonynál.
-
DarkChild
senior tag
Hát igencsak jöhetne az S7 Mini, kissé komolyabb hardverrel. Momentán Alphat használok, de ha legalább egy olyan hardvert alápakolnának a pletykált S7 Mininek, még az is lehet, hogy a Samsung ki tudna húzni egy kis zsét a zsebemből...
-
Potrien
senior tag
Ez ha így kijön nem lesz alma konkurencia!
Ahhoz túl nagy -
Csapoatival értek egyet!
Nem azért veszek okostelefont hogy csak telefonáljak meg zenét halgassak rajta, ezt egy butatelefon is tudja. Minek hordoznám magammal a tabletet, ha ott az okostelefon 2 az egyben?
Pl. nyaranta járok 1-2-szer sátrazni, most nem fogom vinni még a tabletet is magammal azért, mert talán majd este eszembe jut, hogy megnéznék egy filmet...
Nekem egyelőre valahogy nincs szükségem tabletre, amire a telefon már nem elég, arra ott van a notebookom. -
Quasi_modo
nagyúr
Ha ilyet csinálnak lehet vevő leszek.
(#53) MartOOn Hatalmas +1
-
janeszgol
félisten
válasz
iNfAntRy #103 üzenetére
+1
Aztán ahogy az ember idősödik, megnyugszik, kocsival jár, jobb állása lesz (irodai) stb, jöhet a nagyobb kijelzős is akár, de jön a helyébe olyan fiatalok egy csoportja, akiknek szintén a kisebb kijelző a kényelmes. Na és ezen csoport igénye nincs kiszolgálva. Végül is csak erre akartam kilyukadni.
Ezért várom, hogy mit fog most bemutatni az Apple és annak milyen hatása lesz a mobil piacra.
-
iNfAntRy
senior tag
válasz
janeszgol #102 üzenetére
Egyébként én veled értek egyet. A nagykijelzős telefonok többnyire csak otthon kényelmesek. Lehet, hogy a 2 méteres óriások könnyedén kezelik az 5"nál nagyobb telefonokat , de néha én is tapasztaltam amiket te írtál. Pl amikor vettem elő a telefont a zsebemből akkor néha majdnem kicsúszott. Vagy néha olyan helyzetben vagyok amikor kényelmesebb lenne a kisebb kijelző. Pl metrón nagy tömegben, vagy úgy hogy sok minden van mindkét kezemben. Ezért ha 5" körüli telefonom lesz inkább csökkentem a használatát nehéz körülmények közt. Persze ha nagyon fontos valami akkor felveszem.
-
janeszgol
félisten
válasz
iNfAntRy #101 üzenetére
Ha az út viszony nem indokolja, nem állok meg miatta.
Amúgy tökre felesleges egymást győzködnünk.
Ő a nagy képernyősöket komálja, én a kisebbeket. Jók a nagyok is, csak otthonra.Vagy amikor a nyakadba veszed a gyereked és éppen nézel a környéken valami cukrászdát, bármi mást a neten, kell mindkét kéz a nagy képernyőhöz. Viszont illene fogni a gyereket is. Ez is megtörtént eset. De még a tököm tudja milyen helyzethez lesz nekem (figyelem, nekem) zavaró a telefon mérete.
De lehet egyszer megváltozik majd a véleményem, ezt nem vitatom.
-
Lirion
addikt
válasz
Lord Sidious #92 üzenetére
Az rendben van, hogy új felhasználó, az összes eladott okostelefon számából látszik, hogy bővült a piac és simán lehet, hogy a vásárlók fele vagy még több új belépő. Az az állítás a handabanda, hogy mennyien érkeztek androidról. Ez utóbbit mérni se lehet rendesen, max közvélemény-kutatással, de azt meg úgy készítik el, ahogy a megrendelő kívánja..
-
MartOOn
addikt
válasz
Lord Sidious #96 üzenetére
Igen. Ügyfél az aki egyszer már jart nálunk... Minden új aktiválás új felhasználót/ügyfelet jelent. Én is új ügyfél lettem most, hiszen new device-kent elesitettem az s7edge-t az senkit ne zavarjon h 1.5 óta itt vagyok. Ezért ko a statisztika, azt mitazok meg vele amit akarok. Es mivel ezek szamok (tehat makacs "tenyek") ezert sokan be is nyaljak... Nagyon szépen megelnek ebbol almaek es hasonlo cegek.
-
Lord Sidious
senior tag
Nyilván ezek a számok torzítottak és kerekítettek, de van racionalitás alapjuk.
Arról, hogy a marketing mit és hogyan kommunikál tudnék mesélni vicces dolgokat, mert a szakmában dolgozom
Nem hiába a legtöbb gyártó nem az eladott készülék számával dicsekszik, hanem a leszállítottal.de ha a leszállítás nem saját boltba, hanem viszonteladóhoz történt, akkor azt már eladásként lehet elkönyveli
-
judas13
addikt
Várós ha lesz.
-
MartOOn
addikt
válasz
Lord Sidious #92 üzenetére
Az megint más kérdés hogy ezeket a szamokat az Apple a marketing célok érdekében mennyire ferditi/kozmetikazza avagy hagyja picshaba es talál ki újakat. Tudom tudom ez teljesen elképzelhetetlen... Ja várj.
-
Lord Sidious
senior tag
Nyilván a számok torzak, de bőven lehet miből következtetni.
1.: iCloud, iTunes backup-ból lett felhúzva az új teló? Vagy újként beállítva egy már létező Apple ID-val?igen: -> valszeg Apple-ről jött Apple-re, vagy visszajött, mert váltott.
Nem: -> vagy egy tiszta lappal induló ID-t akart, mert nem akart/tudott vacakolni az iCloud reszelésével, az
ID-n maradt dock, others, crash logs, stb cuccok törlgetésével, és egyszerűbb egy full új ID csinálni neki. A valószínűbb viszont, hogy új user.2.: Kínába aktiválták?
Gondolom ezt nem kell magyarázni.3.: Move to iOS használata.
Gondolom ezt sem kell magyarázni.Emellett meg valószínűleg van millió egy, olyan analitika amit fel lehet használni a méréseknél.
-
Cattle_Decap
tag
Nem látom értelmét négy col körüli okostelefonnak.
Azon filmezni, én esetemben mangát olvasni, animét nézni, böngészni lehetetlen.
Most álltam Sony Z Ultra után egy gyerektelefon méretű S6 Edgere. Gépelni sem tudok normálisan. Se pontos nem vagyok, se nem kényelmes. És belegondolni is rossz, hogy ennél kisebb kijelzőn kéne néznem a F1 versenyeit, vagy olvasni a Warhammer 40k: Horus Risingot...
Kizárt, hogy öt colnál kisebb kijelzőn élvezet legyen a multimédiás tartalom.
Alig várom, hogy hozzájussak egy Sony Z3 Tablet Compacthoz és mobilommá tegyem. Nincs olyan funkciója az S6 Edgenek ami hiányozna. De ez már off.
Négy col környéke az átlagos, telefonálásra alkalmas eszköz. Maximum megnézni a menetrendet. Huzamosabb ideig használni mint böngészés stb. szerintem büntetés.
-
Lirion
addikt
válasz
Lord Sidious #76 üzenetére
Ehhez képest se az androidos eladások, se a piaci részesedése nem csökkent akkor, amikor állítólag a 75 millió iphone 80%-át droidosok vették. Ez egy marketing bullshit az appletől, mint amikor közölték a bendgatenél, hogy csak 9 telefon hajlott meg..
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
moleculez #45 üzenetére
"1: Nem tudnák olyan áron adni ami versenyképes"
Nem lesz benne, 3D touch, és a kamera sem a bivaly 6S-é lesz, árban pedig 140K körül menne, az i5 helyére. Szal de, tudnák.
"2: Az aktuális top hardver az i6s-hez készült, nem annyiról van szó, hogy begyömöszölik egy kissebb házikóba"
De pont ennyiről van szó. 3D tocuh kimarad. Hely van neki. Anno az i6-nál is A8-at kapott az iPod touch 6g. (igaz kisebb órajelen, de kisebb felbontás mellett, az órajelet levették meg nem hiába volt. Az iPod ne legyen olyan erős, mint az iPhone töredék áron. A GPU pedig ugyan az volt mind a kettőbe)
"Az 5s hardvere pont elég arra, aminek szánják. Szóval simán lehet az hogy ez az iPhone nem lesz összehasonlítható a szóban forgó Samsunggal, mivel nem (ár)kategória lesz."
Az i5S megmarad valszeg belépő modellnek, féláron, mint anno a 4S. Ergo 85K lehet függetlenül, hivatalos forrásból. Az i6 kivonul, vagy marad, ezt még nem lehet tudni. Lehet az i6 ára lemegy az i5S-ére az i6 helyére meg jön az iSE, vagy simán az i5S mostani árába jön. Majd 21.-én kiderül.
-
Magam is gyarapítom a "kiskijelző-filek" táborát. Apple-antifanként, mivel nem találtam értelmezhető 4 col környéki androidos készüléket, 4,5 col környékén pedig Apple magasságú árban, meghasonulva magammal, vettem egy 5s készüléket.
Telefonnak, kiemelem "TELEFONNAK" ettől nagyobb számomra - hangsúlyozom: SZÁMOMRA -szóba sem jöhet.
Bízom benne, hogy nem kihaló álltafajta vagyok, így üdvözölni tudom a kisebb méretek felé való nyitást.
Ellenben kicsit elszálltak az árak. 2-3 éve kínából rendelt 30-40k-s telefonok - pl Lenovo s820 - mai napig tökéletesen működik, szép-kijelzős, meg minden. Ma használhatóság, kinézet (bár ez ugye szubjektív) szempontjából semmivel sem jobb készülékek 2x-3x annyiért kaphatóak. Ez ellen tehetne már valaki. -
hnp
csendes tag
Jó is lenne, csak jöjjön vissza az infreport.
-
MartOOn
addikt
válasz
janeszgol #80 üzenetére
Csajod pórázon?!?
sztem ott a telo meretevel van a legkisebb baj...
Annyira kár ezen filozni, vkinek a 4" a menő vkinek a 6" is kompakt.
Amit mindenki ruhell viszont ha a mini valtozat harmat gyengere sikerul, csak kulsoben es a neveben hasonlit a nagy tesora. Ez az igazán pofán köpés... Nem akar adni neked egy jó telot a ceg neeem csak bepalizni akar. Remélem ezen változtatnak. -
janeszgol
félisten
-
janeszgol
félisten
-
Fred23
nagyúr
Általában a legalapabb dolgokat nem tudják meglépni: kiesik zsebből vagy kézből, és nem törik be a kijelző, zuhogó esőben ázik, vagy vízbe esik, és nem ázik be, kibír egy bő hétvégét töltés nélkül. Ezek azok, amikért megérni számomra kiadni egy erős felárat!
Ezért tetszik pl. a Cat S60 annyira; minden elvárásomat teljesíti, és a hőkamerával még ad egy szerintem hasznos extrát is.
-
Peter13
senior tag
Nem baj ha nem érted. Csak fogadd el kérlek hogy van aki ilyet szeretne.
Mert akármiért.
(én sem vagyok kiskezű, sem kistermetű, mégis egyszerűen rühellem a nagy készülékeket...kinek a szőke, kinek a barna, hmm?)Engem nem zavar hogy te nagyobb telefont szeretsz használni...vagy hogy sokan azt szeretnek használni...engem az zavar hogy azt sulykolják (elsősorban a gyártók) hogy mindenki azt szeret használni. De nem
Akkor sem
-
Peter13
senior tag
A tendencia tetszik. Kicsit ugyan "feltaláltuk a melegvizet" érzés, de akkor is. Évek óta várom hogy belássák végre hogy erre IS van igény (nem akarok én semkit rábeszélni hogy hagyjon fel a 5-6 hüvelykes telefonok használatával, csak lássuk már be hogy vannak akiknek nem ez a preferencia)
Végre-végre-végreAz ár viszont kérdéses. A Sony z5c nekem megfizetethetlen (na jó, bőven nem az, de a franc akar 400 fontot egy sz*ros telefonra kiadni). Szóval nem bánnám ha lenne egyszerű középkategóriás alternativa is, 4,5 hüvelyken vagy alatta. Nekem megfelel, és nem vagyok hajalndó feljebb lépni (130 mm-nél húztam meg a határt, a mostani THL T12 még éppen teljesíti). Baromira nem érdekel hogy mennyit dob antutuban, vagy hogy hogy fut rajta az Ashpalt xyz...
Ami érdekel: rendes akksi, rendes HD kijelző, rendes kamera (ez alatt nem a megapixelháborút értem hanem mondjuk hogy gyenge fény melett is használható maradjon), normális (középkategóriás, takarékos)proci 2GB RAM-al, használható navigáció, tisztességesen összerakott ház (ne adj' isten fém ház)
Ami nem érdekel: HD feletti felbontás, sztereó hangszóró, zabagép csúcsprocesszor, zabagép csúcs vga, ezer megapixeles kamera, vékonyság-mánia (nem szalámit akarok szeletelni vele), bővíthetetlenség mindenféle ökör kifogásra hivatkozva, üveg hátlap, érintés-erősség érzékelés, ujjlenyomat olvasó, szemkövető funkció, 3D.
Ha egyedül vagyok, sose lesz ilyen telefon
Ha nem, akkor van remény
. Azért érzem fontosnak hogy a Samsung meglépte ezt, mert akkor végre talán elindul ennek a méltatlanul hanyagolt szegmensnek a felvirágzása is (ahogy elkezdték ontani magukból a kínai gyárak a péklapátokat anno, hátha erre is rákapnak idővel). Hajrá!
-
mizoli
addikt
-
MartOOn
addikt
4,5" alatt szinte kizartnak tartom h samu kiadjon barmit is. Max okosorat...
viszont egy ip68-as, sd slotos, fullHD-s, 4,5"-os screen kis kavakkal (nem kell az edge) min 2800-as akksival szerelt, superamoledes, snapi810/820 (vagy ezek exynos unokatesoival) szerelt telot biztos venne a nép. Mondjuk tavalyi csucs modell áron. Teszem az max 170K.
-
bolvar
senior tag
Ez igazából a te gondod, én gond nélkül netezek a 5s-en és az előző apple készülékeimen is minden fennakadás nélkül tettem ezt több órában naponta.A legtöbbször a honlapok mobilos nézete a gond nem pedig a készülék kijelzőjének a mérete.
Remélem elfogadható 4" készüléket mutat be mind2 gyártó had legyen itt is egy kis árverseny és hátha a többi gyártó is meglátja benne a potenciált.
Számomra érthetetlen miért nem gyártanak 4" készüléket iszonyú sokan használnák pedig többek közt én is. -
Fejvadi
nagyúr
Nem lenne rossz egy erős, de kompakt méret.
-
hajbel
addikt
válasz
tha_answer #47 üzenetére
-
janeszgol
félisten
válasz
tha_answer #47 üzenetére
A Samsung Galaxy Alpha az volt. 132 mm magas volt, 4.7 col, Snapdragon 801. Ez 2014 közepén. Ez felsőkategória volt. (Csúcs akkor az s805 volt, pl Note 4.)
Viszont ha jól olvasgattam a fórumokat, sok volt rá a panasz mind hardveresen, mind szoftveresen. De az irány kitűnő volt.
A Z3c méltó ellenfele volt. (Bár kicsit nagyobb volt annál.) -
mizoli
addikt
Kb. azonos külső méretekkel rendelkező 2 db telefon közül, már miért is lenne jobb a kisebb kijelző?
Örömmel látom, hogy páran azért felfogták, hogy nem a kijelző mérete számít (a nagyobb jobb), hanem a telefon külső mérete, kávával együtt. -
Integrale
veterán
Amíg otthon vagy, addig működőképes ez a szemlélet, aztán ha úton vagy, akkor már édes kevés a 3,5".
Ilyenkor pedig keveseknek alternatíva egy kisebb telefon + nagyobb tablet, hiszen te magad írtad pár hozzászólással feljebb, hogy az üzletemberek nem akarnak phablettel zsonglőrködni meetingre rohanva, amiről közben a menedzserrel egyeztet. (LOL)Nem csak az Apple kezében van a kompakt méret + jó HW kombináció esszenciája. Sony Compact sorozat tipikusan ilyen.
-
törölt tag
Én 5.5" alatt már nem vennék telefont (mondjuk felette sem).
Egyébként miért olyan fontos az egy kézzel való használat? Mi az az élethelyzet, amikor egy kézzel teljesen át kell érni a telefont? 90%-ban minden elérhető ha csak a készülék közepéig ér is az ember ujja.
-
aelod
veterán
válasz
tha_answer #47 üzenetére
Formabontó volt az Alpha amikor kijött.
Az sem volt top, egy sonyhoz kepest.
Melyikhez képest? Az összeshez? Vagy egy konkrét típushoz? Konkretizálj azért.Sajnálatos az viszont, hogy egy ekkora konkurens bejelentése kell ahhoz, hogy a gyártók rájöjjenek, hogy a kompakt és mini készülékekre nagy igény van akár a felső közép kategóriában is.
-
hajbel
addikt
"Más kérdés, hogy például a Sonyval ellentétben a dél-koreaiak sosem pakoltak igazán erős hardvert a kompaktabb készülékeikbe, pedig igény mindig lenne erre." Az Alpha szerintem ilyen készülék volt.
-
moleculez
veterán
Azért azt meg kell nézni, hogy milyen lesz az az iPhone. Mert a Samsungnál egy (android ligában) flagshipről beszélünk, míg az iPhone-ról ugyanez szinte biztos nem lesz elmondható, ugyanis 1: Nem tudnák olyan áron adni ami versenyképes 2: Az aktuális top hardver az i6s-hez készült, nem annyiról van szó, hogy begyömöszölik egy kissebb házikóba 3: Az 5s hardvere pont elég arra, aminek szánják. Szóval simán lehet az hogy ez az iPhone nem lesz összehasonlítható a szóban forgó Samsunggal, mivel nem (ár)kategória lesz.
-
Crytek
nagyúr
Akksit nem merték leírni. Gondolom megint valami hulladék 3k-s lesz
-
bluebox
csendes tag
Ez a méret kérdés a 22-es csapdája...picit nagyobb kijelző de akkor a telefon gyorsabban merül. Picit nagyobb akksi, de ha már picit nagyobb az akksi akkor már picit lehet nagyobb a kijelző...és ez mehet egész a 32"-os kijelző méretig...ami már egy tv...azon a méreten már egész jól lehet netezni...csak az akksi hamar merül...
-
Mr.Silkó
veterán
Amire én számítok az "S7 Mini" terén:
4,5"-4,7" fullHD Amoled kijelző, 12 mpx kamera (az S7-ből), fém-üveg készülékház, 2-3 GB RAM, 32 GB rom, Snapi 808/ennek erőben megfelelő Exynos lapka, ip68, 2500-2800 mAh akksi, ujjlenyomat-olvasó, 160-180 ezres nyitóár.
-
Fred23
nagyúr
Ezek szerint IP68, viszont nem lesz ütésálló.
-
oriic
HÁZIGAZDA
S7 Edge Minit a népnek! \o/
-
Egyetértek, nekem most egy xperia mini pro-m van és le akartam cserélni S4 minire. Apám S4 minjét viszont már nyomkodtam annyit és játszottam rajta annyit, hogy úgy érzem, hogy egy kicsit még lehetne nagyobb, tehát olyan 4.7-ig.
Egyelőre tehát én is kivárom a fejleményeket.
Az Iphone 5 volt a kezemben, nyomkodtam, tényleg igen kényelmes használni, na de azon pl. egy filmet megnézni vagy játszani már korántsem annyira élvezetes. Tehát én is azt mondom legyen kicsit nagyobb vékony kávával. -
Fred23
nagyúr
A vízállóság vajon marad? Ha az árat nem nagyon nézzük, csak iOS vagy Android, akkor inkább vennék iOS-os készüléket, ugyanakkor az is igaz, hogy sokkal inkább vennék vízállót, mint max. cseppállót, és a két szempont között ez utóbbi a fontosabb. Mivel a design-nál Samuék nem annyira kötöttek, a MIL-STD810G is simán vállalható lenne, úgy pedig már biztosan az S7 mini-t venném egy kicsi iPhone ellenében. De igen, az ár sem lesz mindegy.
-
Nincs itt semmi nagy gubanc! Csak egy dollárral kell olcsóbban adni a majdnem ugyan úgy felszerelt mobiljait és a piac nyer!
nekem is elegem van a tepsikből, messze nem hiszem, hogy 4,5" alá fognak menni.
-
válasz
tha_answer #30 üzenetére
Erősen kétlem!Az előző paneleket most elkezdte másoknak gyártani a Samsung,ő most az S7 Edge paneljeit nyomatja,kisebb panelt kétlem hogy gyártani fognak valaha is.
Max akkor ha megfordul a trend,és egyre jobban a kisebb kijelzők felé fordulnak az emberek,márpedig most még nem ez van. -
Aron1988
tag
Tudtommal csak az Apple bírtokában van olyan tudás, hogy egy 4.0 colos telefonba is teljesértékű hardvert pakoljon. Vak is látja az összefüggést a telefonméret és a teljesítmény között Android fronton. Sajnos el kell fogadni, hogy csak 1 cég tudja megütni azt a nívót, ami egy tényleg kompakt, és jó készülék piacra dobásához kell. És higyjétek el, ha valaki rohan felpakolva a repülőtéren egy üzleti útra, az nem akar phabletekkel egyensúlyozni, miközben a menedzsmenttel egyeztet a meetingről.
Csapóatinak igaza van,nem szükséges a csúcshardver. Az apple azt is bebizonyította, hogy 1 GB untig elég mindenre. -
tha_answer
őstag
Remelem lesz edge is z5c parameterekkel.
-
Csapoati
nagyúr
Őszintén szólva a csúcshardverek az ilyesmi játékokhoz kellenek igazán, megfelelő mennyiségű RAM-mal már egy középkategóriás SoC is kiváló felhasználói élményt nyújt. Elmúlt az az időszak, hogy csak a csúcskategória ad igazi droidos élményt.
roli543: Szerintem az emberek jó része ha egyszer nagyobb méretű készülékre vált (akár csak 4,7-5 collra), többé nem akar kisebbet. Én is ódzkodtam anno, de aztán már az 5" is kicsi lett és most vígan elvagyok 5,5-tel.
-
roli543
őstag
Szerintem egy négy colos telefonnak nem ellenfele egy 4,7 colos készülék. Kíváncsi lennék egy erős 4 colos androidos telefonra végre. Ez miatt IS váltottam 5s-re, mert nem találtam számomra kényelmes méretű androidot, csak oriási telefonokat.
-
szaszee
csendes tag
Én nagyon örülnék ha megcsinálnák az S7 mini-t, lenne utódja az S4 mininek
Voltam a T-nél, nagyon megtetszett az S7 edge, viszont a mérete miatt nem biztos, h meg tudnám szokni, elég sokat telefonálok, úgy néznék ki mintha egy téglát tartanék a fejemhezNem cserélgetem évente a készüléket, a kis S4mini vel sem volt semmi baj a közel 3év alatt, talán ha egyszer fagyott meg, de mostanra kezd lassulni, ezért is valami kompakt méretben, erős hardverrel rendelkező teló kellene. Tisztelet a samsungnak, ha véleményem szerint sokak örömére megcsinálja az S7mini-t
-
Kasya
nagyúr
MIndegyik korabbi Mini egy hulladek volt (enezest akinek serti a szemet). Az, hogy a felsokategora hardveret betegyek kisebb keszulekbe, azt meg nem tartom valoszinunek.
A nev (marketing) miatt elhiszem hogy gondolkodnak egy S7 mini kiadasban, mert sokat eladhatnak belole, de az A szeriat jobban preferalnam.
-
hemaka
nagyúr
Jaaa, az RR3 most a mérce? Még anno az első verzióval játszottam ipod touchon, de nem fogott meg már akkor sem. Akkor inkább veszek kormányt a géphez és nyomom ott, ha netes autós játékról van szó.
Bár én telefonon nagyon ritkán játszom, max. PvZ vagy valami hasonló nyugger játékkal tolom. -
Thomas222
újonc
Pont ugyanezeket szoktam mondani.
És nem értem, hogy miért nem fogják fel sokan, hogy a 4,6" az nem mini. Már itt is kezdik, nem fogják fel, hogy más igények is vannak.
Aki BÁRMILYEN telón gépel sokat, az meg is érdemli, még egy film sem a +1"-on múlik, viszont én kényelmesen kezelem egy kézzel az i5S-t. -
D4ni
őstag
Egy új alpha kéne ide, nem holmi tróger specifikációval rendelkező "mini" kiadás. Kíváncsi vagyok miért nem csináltak már egy újabb, jobb alphát. Meglenne a vásárló köre.
-
válasz
Matada2.3 #12 üzenetére
Annyira nem sok az a 4,6"!
Gondolj csak bele!Az iPhone 5/5S/5C bár 4"-es,de az iPhone-okra jellemző kávák miatt nem olyan kicsi mondjuk egy Z5C-hez képest (4,6"),és akkor még csak egy Sonyról beszélünk,amiken szinté nem kicsi a káva.
Szóval ha a Samsung kisebbre csinálja az S7 Minit,akkor cirka akkora lesz mint az új iPhone (max minimálisan lesz nagyobb),hiába lesz nagyobb a Samsung kijelzője.Mondjuk a Samsung még mindig furán gondolkodik!Aki kicsi iPhone-t akart,az eddig beérte az i5S-sel.Az a szifonos akinek ez kicsi volt,jobbára i6/i6S-t vett (szerintem cirka 10ből 8ember),kevés ember tért át androidos telóra!
Ugyanez androidnál!Aki kicsi telóra vágyott,az jobbára vagy elszenvedett a régi telóval,vagy vett Sony Compactot,de a többség nyelt egyett és inkább váltott felfelé,de nem iphonera.
Kicsi az egymástól ellopható vásárlók köre.
Androidon belül természetesen elfér a Sony mellé egy kisebb csús hardveres teló,kell is! -
janeszgol
félisten
Ja igen, ha az OS nem mindegy, akkor igen. De arra meg ott a Sony Z5c. Ha helyesen írta a gsmarena, 127 x 65 x 8.9 millis dimenziókkal rendelkezik. De a Z3c is hasonló paraméterekkel rendelkezik. Sok (összes?) 4.5 colos telefonnál is kisebb 4.6 colos létére.
A3: 130.1 x 65.5 x 6.9 mm (4.5 inch)
A3 (2016): 134.5 x 65.2 x 7.3 mm (4.7 inch)
S5 mini: 131.1 x 64.8 x 9.1 mm (4.5 inch)Aztán van az a réteg, akinek még a Z5c is nagy a minden napokban. Meg a 4.6-os kijelző is.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Igazán elkelne a zászlóshajóknál kisebb, olcsóbb telefon is jó hardverrel Samsungéktól.
-
gyerecske
senior tag
Nagyon jó hír, ideje volt már a többi gyártónak is észbe kapnia a Sony mellett.
-
hemaka
nagyúr
Minek mini? Ott az A-széria. Az A3 2016 elég pofás darab lett és méretben sem nagy.
-
janeszgol
félisten
válasz
Matada2.3 #12 üzenetére
Mondjuk az is igaz - és most magamat is megcáfolom picit, hogy minél erősebb egy SoC, annál több helyet igényel. Igaz az S820 esetében is történt csíkszélesség váltás, talán már a melegedés miatt nem kell akkora hely neki.
meglátjuk, én kíváncsi vagyok.
De aki egy kézzel biztosan akarja kezelni a telefont, 4-4.3 col a legkényelmesebb. természetesen az 5 colos L640-et is tudtam egy kézzel kezelni, de ha valaki nekem jött volna az utcán, simán kiesett volna a kezemből. Tehát hiába érem át, ha nem stabil a fogása. -
Matada2.3
veterán
Valakinek már a 4,6 is sok, nem igazán érzem azt, hogy a Samsung ezt az SE ellen küldeni, mindazonáltal tök jó, hogy kisebb készülékbe pakolnának erősebb HW-t. Minden gyártónak ezt kellene csinálnia és nem hulladék miniket kiadni.
-
mtm800
senior tag
Jöhet a mini ....csak az ára is tükrözze a méretét
-
Aron1988
tag
Az S mini telefonok helyét átvette az A3 széria. Hát még ezt se tudjátok? Nem kell nagy koponya kitalálni
termékkanibalizációprevenciónak hívják szagszóval.
-
törölt tag
-
janeszgol
félisten
DE pont ez lenne a lényege. Látszik, hogy a Samsung nem érti a piacot. Minek vegye meg az ember az s7 minit 4.6 collal, amikor ott az iPhone 4.7-en.
Ha minden igaz, az Apple 4-4.2 colos telefont fog kiadni. Ez lenne a lényege.Nem multimédiás egy ekkora telefon? Ha kicsi a képernyő mérete, nem kell bele bika hardver?
Demagógia.iNfAntRy: Várd meg, hogy alakítja az Apple a piacot idén. Hátha szerencséd lesz.
-
iNfAntRy
senior tag
Nekem az a baj, hogy elég kicsi kezem van, igy a 4,5" -os A3-am sem érem át egy kézzel. Van egy privát 3"-os telefonom
, ami persze tök kényelmesen használható, csak hát szar a hardvere. És nagyon úgy tünik hogy 5" alatt már nem igen van jó telefon, ami viszonylag olcsó, igy ha jobbra akarnám cserélni, meg kell majd barátkozzak a nagyobb mérettel (Grand Prime meg a J5 tetszenek eddig). Bár a J2 sem rossz a 4,7"-al, de azt elvileg hivatalosan nem forgalmazzák-
-
Csapoati
nagyúr
Nem is értem miért nem volt S6 mini...
xRagna: 4,6"-nál hova legyen már kisebb? Ami kisebb, az már nem multimédiás felhasználásra való (igen, az iPhone 5S-en is kín a böngészés, próbáltam), és abba nem kell bika hardver.
-
törölt tag
4,6 és mini? Egyből jöhetne egy mikro változat
-
iNfAntRy
senior tag
Csúcshardver ide vagy oda, az árazásra most nagyon kellene figyelnie a Samsungnak. Nem adhatja nagyon túlzóan drágán, mert akkor nem fogja azt a célt szolgálni amire szánják. Valószinü a kisebb iphone ára környékére vagy picivel alá pozicionálják remélhetőleg.
-
Szakiii
addikt
Szerintem még többen vennék mint a sima s7et, ha full hd-val ugyan azzal speccel kiadnák 4,7" vagy még kisebb kijelzővel.
-
motoflug
őstag
Egy biztos: izgalmas hetek elé nézünk, ami a kisebb kijelzős készülékeket illeti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- moonlight115: Privát, oh!
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)