- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghard
őstag
válasz
Cybertrone #383 üzenetére
A gtx480 és a hd5870 is 40nm-es mégis az utóbbi jóval kevesebbet eszik.
Valószínűleg ez lesz most is. De ne az 580at hasonlítsd a 7970hez. -
Beri
addikt
válasz
Vicces lenne ha többet enne az 580-nál kisseb csikszélességen nem? Amit most leírtál az a kártya felépítéséből adódik, nem abból hogy milyen ügyesek a pirosak... 40nm-en épp úgy zabálna mint az 580 megnyugtatlak!
Csak a végeredmény számít.Másfelől aki nem tud etetni egy 150k-s játékszert, de megvenni megtudta az egy címeres ökör! Tipikus BMW csóró munkágyerek esete.
Ez nem erről szól és ezt te is tudod. Másfelől nem egyet kell etetni belőle, hanem NÉGYET!!!! -
atti_2010
nagyúr
válasz
A zöldek is várhattak volna vele, még 2+ átnevezés már nem oszt-szorzott volna.
-
Zeratul
addikt
válasz
Cybertrone #225 üzenetére
Herélt 580-al se tudta tartani a 300W limitet, ráadásul terhelésre hajlamos volt leégni, ami manapság epic fail.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #225 üzenetére
Februárig mindenképpen. Az az igazság, az rFactor -nak mind1, milyen VGA -val megy. Az 5870 is bőven sok... Én SB-E -re készülök, amint elérhetőek lesznek a javított OEM példányok, beruházok egyre. Addig meg vegetálok. VGA -t meg lehet nem cserélek. Sajna a GTX580 -at sem tudtam kihasználni, pedig azzal a céllal vettem, hogy majd a CUDA segít a renderben. De ugye 3ds Max -ban nem tudtam felhasználni, így megváltam tőle.
Pedig volt hozzá Plugin, de valamiért nem működött. Mert azok még a 4.7-re húzott Gulf -ot is helyben hagyták volna, nem is kicsit.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #215 üzenetére
A MAGA módján. Már ha ment rendesen.
De ugye alulmaradt a rivális felett, pedig 2db 580-asban azért van kraft.
Én össze tudom hasonlítani, volt már itt 6970-GTX580-6990 is. A GTX volt a kedvencem, de pszt.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #133 üzenetére
Persze, ezt már megbeszéltük. A 6970-hez képest elég nagy ez a különbség. És hidd el, a 21. században tök mind, hogy mennyi GPU van egy kártyán. Főleg a jelenlegi esetben. NV nem tud kettő GPU-s megoldásokat csinálni, így duplán nem lehet így nézni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #208 üzenetére
Mert más a fejlesztés célja. Az AMD és az NV egyre jobban egy irányba megy. A GCN úgy épül fel, hogy nagyon jól illeszkedjen az AMD64-es processzormodulokhoz, míg a Kepler ugyanilyen, csak az ARMv8-as magokhoz fejlesztik.
A cél ugyanaz már mindenhol. Szoros integrációt megvalósítani a processzormagokkal, így az IGP képes legyen címfordításra a proci címtartományán belül, és támogassa a virtuális memóriát. -
Izzé
őstag
válasz
Cybertrone #208 üzenetére
Mert ebből 2000 is sok(k).
Viccet félretéve valszeg azért, mert már nem csak játékra gyúrnak. Olvastad az elemzést? Vagy csak simán a szép színes grafikonok érdekelnek?szerk: ultra off.
-
TGWH
őstag
válasz
Cybertrone #169 üzenetére
Az első hozzászólások között van egy rakat link, ott írják, olyan 550 dollár körül vannak ha jól emlékszem.
-
echterion
nagyúr
válasz
Cybertrone #111 üzenetére
Ebben az ársávban már senkit sem érdekel, hogy hány GPU van a kártyán, csak a teljesítmény számít. Ott meg jelenleg az AMD ül a trónon, a többi csak rizsa.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #105 üzenetére
Azért ezzel vitatkoznék.
Mivel az itt VGA vs. VGA kell figyelembe venni, nem GPU vs. GPU-t. Így van ez már a Radeon HD3000 óta a Sweet Spot nevében kis chippeket tervez, amikből lazán megoldható egy 2GPU-s megoldás, aminek már nincsenek hátrányai. Az AMD ennek a tudatában is fejleszt, el kell fogadni.
Így a leggyorsabb VGA az 5970 után a 6990 lett. Az 580 csak ezek után következett. És itt jön a stratégia előnye, az NV a GTX590-el megint nagyot bukott, mert semmilyen téren nem képes versenyben lenni a 6990-el. Sweet Spot előnye már ki is ütközött.
Lesz 7990 is.Itt azt kell nézni, mennyit hozott a HD6970-hez képest. Ugye elég jelentőset, és ez a lényeg. 2012 -őt írunk lassan, felejtsük már el azt, hogy csak GPU vs. GPU -t nézünk. Van egy VGA, és van egy másik VGA. Azokat összehasonlítva kell eredményt mondani.
6990>GTX580, és ez a 21. század második évtizede. Tehát a GTX580-at nem kellett letaszítani a trónról, mert már rég nem ő ült rajta. Talán egyértelműen fel sem ült rá az 5970 miatt.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Cybertrone #105 üzenetére
Az 580-at? A HD 5970 ott verte agyon ahol találta.
-
joi29
őstag
válasz
Cybertrone #100 üzenetére
"majd mond erre is valamit a zöld"
Amire megint mond valamit az amd ...@... és melyik volt előbb a tyúk
vagy a tojás? -
atti_2010
nagyúr
válasz
Cybertrone #100 üzenetére
Ha az Nvidia hoz is +5% az lófing, és azt is mikor? 5-6 hónapra rá, ugyan kérem.
-
havasa
aktív tag
válasz
Cybertrone #92 üzenetére
Nekem is nV-m van, de extrém felbontáso an 7970 OC- val nincs messze az 590 teljesítményétől, többmonitoros rendszerhez már nem nV-t vennék.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Cybertrone #92 üzenetére
Mindíg az AMD után tolja ki a cuccát, és valahogy mindíg 10-15%-al elé kerül
Ezt én valahogy nem látom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Háztartási gépek
- Wuthering Waves
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MIUI / HyperOS topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest