- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
Az nekem is kiütötte a wattafack-metert. Legtöbbnek nem tetszett. Az a könyv azért is emlékezetes mert egy éjjel alatt olvastam ki Nokia N900-on. Azért ilyen mutatványt még egyszer nem végeznék.
(#87) bambano:
toplista nálam:Abszolút első, Zrínyi Miklós: Szigeti Veszedelem.
Stendhal: Vörös és Fekete a második nálam, pocsék hosszú és tiszta szívből gyűlölöm a karaktert. De ez lehet egyéni preferencia. Viszont a Szigetivel nem kínoznám a gyerekeket. Ha elolvasod még rosszabb mintha csak valami kivonatot keresel. -
rzerge
aktív tag
igy van
de szerintem fantasyt, sci-fit és lovagregényeket (van ilyen?kéne a fiúkkal lányokkal olvastatni, abból is meglesz a szókincs és a jobbak elég komoly kérdéseket is taglalnak amikből a morál és erkölcs fejleszthető.
amúgymeg inkább ne lássanak töri könyvet, mint hogy hülyeségét tanuljanak és erre ne legyenek büszkék...
-
kmisi99
addikt
Én pont hogy nem nyomtatnám a programozást. Nekem pont ez volt a gond. Heti sok óraszámban darálták a programozást. Persze nem a megértésre mentek. Aki lemaradt az elején az örökre lemaradt. A kb 25 emberből 4 tudta tovább küzdeni a programozást, és ők érették a többi kettes hármassal vegetálta végig a többi évet. Velem meg is gyűlöltették kegyetlenül. Csak mostanában kezd érdekelni.Persze mindenképp nagyon kellene a programozás, de engem nagyon zavar ez mikor sokan informatika=programozás. Elven gondolkodnak. Első körön valóban nyomatni kellene, a számítástechnika alapokat, szoftverek telepítése, google használata. Ha nem informatikus az egyén akkor ez elég is lenne, úgy is nagyon kevés óra van tartva nekik.
A programozást se úgy tanítani, hogy darálni lefele. Lehet ezt érdekesebben is. Rengeteg programozáson alapuló játék van, vagy akár arduino mikrokontroller programozás, ami meg kézzel fogható, és érdekesebb dolog mint tölts fel egy tömböt. A régi iskolámban a régi programozós tanárom erre rájött, nagyon ráfüggött az arduino témára, azóta szakkör keretein belül, egész komoly projekteket csinálnak pár diákkal.
-
CounterBoci
senior tag
Amennyire visszaemlékszem tíz évre, mivel gépész vagyok
áramköri elemet tanultuk meg, egyszerű áramköröket, kismillió helyettesítő valamiket, meg meséket. Én a tv képfelbontás elvéből érettségiztem. Volt sok gyakorlatunk is, legalább megtanultunk forrasztgatni, oszcilloszkópot használni, próbapanelt, mérőműszereket ami hirtelen eszembejut. Múltkor találtam egy jó vastag tankönyvet digitális elektronika címmel, soha nem vettük elő.
-
CounterBoci
senior tag
Aki jó infótanár az pár óra alatt lezavarja az előírt éves tananyagot, a többin meg akkoriban még half-lifeoztunk, starcraftoztunk vagy quakeztünk. Akik meg szar tanárral szívtak minden órán tanulták a semmit.
Ugyan én elektróból érettségiztem, ott is ugyan ez a helyzet. Semmi értelmes dolog. Néha bejött helyettesíteni egy értelmesebb szaki, akkor mindig valami értelmeset csináltunk. Hangszínszabályzót terveztünk meg hasonlók. Ami minden barkács tizenévest érdekel. Abból is meg lehet tanulni a passzív elemek működését és még értelme is van. Otthon meg sikerélmény.
-
nonsen5e
veterán
Informatikát is lehetne máshogy értelmesebbé tenni.
A tankönyvek, de a tanárok is elavultak.
Tanrendben 3 éve még Pascal volt (3 órában lezavarva), de 5x ennyit tanították Neumann életrajzát nap pontossággal, az abakuszt (mint a számító/ológépek elődjét) és, hogy a könyvtárban (és nem a C könyvárra gondolok, hanem a Szabó Ervinre) mik alapján és hogyan vannak rendezve a könyvek.Powerpointot is tanítják, de, hogy?
Csak azt nem mondta el egy tanár sem, hogy hogyan kell felépíteni egy épkézláb prezentációt. Bármi órán bárkinek kellett valamiből előadást csinálnia, kivétel nélkül mindenki csak kimásolt 1:1-ben szövegeket az első találatról a neten, majd betapétázta vele az összes diát, amit előadás címszóval felolvasott (akadozva, mert a szöveget láthatólag még át sem olvasta előtte, tele volt számára ismeretlen fogalmakkal).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- DUNE médialejátszók topicja
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Okos Otthon / Smart Home
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bittorrent topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest