- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Netfone
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #92 üzenetére
Hasonló arányok köszöntek vissza akkor is, amikor azt kérdeztük, elő szokott-e fordulni, hogy valamit letölt, és annyira megtetszik, hogy aztán meg is vásárolja. 28 százalék mondta, hogy soha (már megint az a bizonyos hardcore egyharmad!), a maradéknál viszont kicsit eltolódtak a harmadok: csak 20 százaléknál volt ez rendszeres, 52-nél pedig előfordult már, de azért nem gyakori. A tanulság megint csak az, hogy a fájlcserélők jó kétharmada egyáltalán nem az a velejéig romlott gonosz kalóz, aminek sok hazai zenész szereti láttatni őket. A felmérésünk inkább a fájlcserét támogató zenészek álláspontját látszik igazolni: a torrentre került verzió egyfajta kipróbálható demó és ingyen reklám egyben, és ha elég jó, amit a művész összehozott, a rajongók valamilyen úton úgyis fognak fizetni érte.
-
zone
őstag
válasz
Ilyen kimutatásról nem tudok, de a torrentoldalakon biztosan voltak ilyen szavazások, de nekem csak egy kisebb oldalhoz van hozzáférésem, ami nem tárolja a régebbi szavazási eredményeket. Így nem tudom, hogy én hány százalékot képviselek.
Régebben volt több tanulmány a zeneiparral kapcsolatban, ami arra jutott, hogy a kalózkodás több esetben növeli az eladásokat. 1 2 3Az miért lenne okoskodás, ha valamit fiatalon sok szabadidő és kevés pénz mellett letöltöttem, azt felnőtt pénzkeresőként megveszem? Egyértelmű, hogy olcsóbb lesz a régi játék és azért veszem meg, ha néha rámjönne a nosztalgia, akkor ne kelljen torrentekkel, crackkel, esetenként vírusokkal szórakozni. És ha megnézed a Steam könyvtáramat, nem egy-két játékról van szó, hanem több százról.
Az már más kérdés, hogy most már van pénzem játékokra, de időm nem sok... Mint a régi vicc, hogy fiatalon van időd és energiád, de nincs pénzed. Felnőttként van pénzed és energiád, de nincs időd. Nyugdíjasként van időd és pénzed, de nincs energiád.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Stauffenberg #94 üzenetére
Én nem ragaszkodom egy játékhoz megjelenéskor, ha a kiadó nem akar meggyőzni, nekem sem fontos.
A warez verzióból is le kell szedni a teljes adatot, de még kell újabb 50 GB, hogy telepíteni is tudjam. Kényelmetlen egy játék miatt 100 GB-ot felszabadítani, meg ugye a bitcoin miner sem túl vonzó. Jobb akciók idején visszatérek a témára.
Egyébként azt is hibának tartom, hogy nincs olcsóbb verzió csak single/csak multi tartalommal.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Dilikutya #93 üzenetére
"Jobb híján így én se veszek semmit teljes áron, baszná a csőröm egy 20 ezres szar játék a fiókomon ragadva."
Steam-en van pénzvisszatérítés 2 óra játékidőig. Originen meg szokott lenni 10 órás trial (igaz kezdetben csak a fizető vendégeknek, csak később lesznek teljesen ingyenesek). Konzolon meg ha bizonytalan vagy, lemezesen kell megvenni és ha nem jön be, elpasszolod. A havertól kölcsönkapott lemezről nem is beszélve. Meg persze nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy semmit nem kötelező 20 ezerért megvenni a megjelenéskor, az egész ebből a "most azonnal akarom" mentalitásból jön. Én sok más érvet (pl: agyalágyult DRM, stb) elfogadok arra, ha valaki a warezhoz nyúl, de az szerintem védhetetlen, ha valaki türelmetlenségből csinálja.
"De legalább ki tudtam próbálni (más kérdés, hogy ehhez a teljes 50 GB adatot le kellett tölteni az Originről), tetszik, és nem várok vele az 5€-ig."
De a warez verzióból is le kell szedned a teljes 50 GB-ot. Persze lehet kellemetlen, hogy ma már nem nagyon vannak demó verziók, de azért az sem teljesen igaz, hogy nincs lehetőség kipróbálni. Én a PC-s játékvásárlásokkal ott csömörlöttem meg, mikor egyre többször kaptam mást, mint vártam és kezdtem azon kapni magam, hogy rettegve vásárolok. Konzolon ilyen nincs, ha nem jön be, eladom és nem bukok rajta sokat. A konzol ilyen szempontból egy sokkal szabadabb hely, mint a PC.
Persze a használt játék vásárlás a kiadó szempontjából ugyanolyan, mint a warez, mert pénzt nem lát belőle, de egyébként az árbevétel jelentős része a forgalmazás kezdeti szakaszában jön, ott kell sok példányt eladni, meg később eltolni a hangsúlyt a digitális felé a jó leárazásokkal. A Rockstar valamit jól csinál, mert a GTA-k az eladás elején is jól fogynak, meg később a 30, 20, 10 vagy 5 euróra leakciózott példányok is.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Minden bizonnyal van rá példa, hogy valaki teljes áron is megveszi egy végigjátszás után, de a többség valószínűleg csak akciósan, vagy sehogy, hisz végignyomta. Nyilván ezek egy része adódik abból, hogy nincs demó. Jobb híján így én se veszek semmit teljes áron, baszná a csőröm egy 20 ezres szar játék a fiókomon ragadva. De letöltögetni se szoktam demónak se, mert dupla hely, kényelmetlenség, ráadásul pl. a Battlefield 1-hez bitcoin bányászt is mellékeltek. Az a játék a 10 órás múltkori trial óta nagyon érdekel, de teljes árat nem nagyon akarok adni érte a pár óra single miatt. De legalább ki tudtam próbálni (más kérdés, hogy ehhez a teljes 50 GB adatot le kellett tölteni az Originről), tetszik, és nem várok vele az 5€-ig.
De a többség biztos, hogy nem veszi meg, miután végigjátszott valamit, kevés az olyan játék, amit tényleg érdemes újra elővenni, a +1sor meg egy szűk réteg csak. De a demó intézménye biztosan javítana egyes játékok eladásán. Soknál viszont lehet, hogy rontana.
-
Stauffenberg
nagyúr
wesder és zone:
Atyaég, nem arról volt szó, hogy Te, illetve Ti megvettetek-e egy-két játékot azután, hogy lewarezoltátok. Hanem az egész jelenségről, meg arról, hogy tudtok-e megbízható statisztikát arról mutatni, hogy a warez tényleg segíti-e a valódi eladásokat.
Most egy kicsit elragadtatom magam: Könnyű úgy okoskodni, hogy lewarezoljátok a megjelenéskor, jóízűen végigjátsszátok, majd később megveszitek 5 euróra leárazva. Most csak mondtam egy példát, nem kell teljesen szó szerint venni.
Továbbra is várom azt a statisztikát, ami igazolja, hogy TÖMEGEK vesznek meg valamit azután is, hogy a warez verziót KIPRÓBÁLTÁK. Mert ez szokott lenni az állandóan ismételgetett közhely, hogy az emberek majd úgyis megveszik, ha a warez verzió alapján úgy ítélik meg, hogy megéri.
Én ezt nem vagyok hajlandó addig elhinni, amíg ezt nekem nem két fórumozó állítja saját magáról, hanem igazolja a teljes gamer társadalomra vagy akár csak egy adott régióra vonatkozó reprezentatív felméréssel.
A saját körben megfuttatott vélemények alapján egyébként inkább elkeserítő a helyzet, mert én sokkal több olyan magánvéleményt hallok, hogy "hülye vagy amiért játékért/szoftverért fizetsz, ha ott van ingyen is" és a társai. Persze készséggel elfogadom ennek ellenkezőjét, ha az bizonyítást nyer.
-
zone
őstag
válasz
Stauffenberg #87 üzenetére
Én pl. megvettem később: [link]
De vannak játékok az Origin és Uplay fiókomon is. -
Wesder
titán
válasz
Stauffenberg #87 üzenetére
Èn utólag megvettem a lewarezolt játèkokat, elöbb vagy utóbb, ès jó èrzès volt hogy megvettem. Most a Far Cry 3-at vittem ki, ès vettem meg, mert nem tudtam hogy milyen lesz.
-
törölt tag
válasz
laceszgamer #80 üzenetére
Egy torrent oldalt felfuttatni szvsz könnyebb mint egy ilyet. Amúgy a felsorolásból kihagytam a bankokat.
Konkrét példám, pedig az Origin nem szürke bolt
-
Yany
addikt
Hát... hogy is mondjam. Elég katyvasz lett a cikk. Nincs megágyazva, nincs a laikusok számára jól összeszedve, hogy mi is a gond az egész G2A jelenséggel.
-
Stauffenberg
nagyúr
"én is tudok pár havert aki witchert 3 torrentezte de aztán megvette goty kiadást mert tettszett neki az alapjáték."
Ez egy népszerű közhely, de az "ismerek olyan havert" nem egyenlő azzal, hogy esetleg mérhető, kimutatható hatása van annak, hogy a warez verzió sikerén felbuzdulva felhasználók majd megveszik az eredeti példányt is. De ha tudsz ilyen méréseket, statisztikákat mutatni, akkor örömmel fogadom, erre várok amióta létezik a warez, meg a hülye közhely arról, hogy a jó játékot a warezoló is megveszi később...
"hát köszi akkor játsszam végig újra patchelve hogy élvezhetőbb legyen 2 hónap múlva ?"
Nem kötelező megvenni azonnal. Én sem vettem még meg, pedig érdekel. Majd ha kigyomlálták. Az imént említett Witcherben is voltak olyan bugok, amik akár a végigjátszást is ellehetetlenítették. Ha valami a megjelenéskor bugos, akkor a warez verzió nem lesz az? Vagy csak megint önigazolást keresünk a warez legitimálásához?
Szerintem ami szar, az warez verzióban is szar.
-
tom5598
senior tag
válasz
laceszgamer #83 üzenetére
+1
én is tudok pár havert aki witchert 3 torrentezte de aztán megvette goty kiadást mert tettszett neki az alapjáték. Meg elég csak a pénzügyi jelentést megnézni a CDPR nek, bevétel magasan szárnyal a játék siker volt, és nem is pazaroltak időt űrbetitkosításra mert ezt nem törhetik fel
a másik hozzáállás a mostani Andromeda, kijön egy bughalmaz, nagy a csalódás mi a válasza EA nak ? : majd pár hónap és tapicskolunk rá pár patchet..... hát köszi akkor játsszam végig újra patchelve hogy élvezhetőbb legyen 2 hónap múlva ? kösz nem
A kalózkodáshoz meg annyit hogy: Ha a pénzed sajnálod rá akkor az időd se szánd rá. -
hommeros
őstag
Egy ilyen megkeresésre reagálni nyilvánosan olyan, mint beismerni, hogy bűnös.
A Shielden kívüli követelések pedig nonszensz kategóriát képviselnek, nincs az az épeszű cég, aki ebbe belemenne. Na de ez is csak egy vélemény. Lehet ez is szempont volt, hogy kicsit hagyják hűlni az eseményeket. Kíváncsi leszek.
-
zone
őstag
Kétlem, hogy az a pár ezer euro volt a lényeg a G2A-nek. Azért a Gearbox mégis csak egy AAA fejlesztő és kiadó, és ezek után jóval kevesebb esélyük lesz újabb partnercéget találni. Habár azt mondják a negatív reklám is reklám...
Egyébként 2015-ben már a Riot Games (League of Legends) is megtiltotta a profi csapatoknak, hogy a G2A legyen a szponzoruk, mert az oldalon fiókokat és rating boostot is lehet venni. És ezt épp a világbajnokság előtt két héttel, így volt, aki kénytelen volt ragasztószalaggal eltakarni a logót:
kép -
Dilikutya
félisten
válasz
laceszgamer #60 üzenetére
Valószínűleg a Witcher szériára ugyanannyi illegális letöltés jut, mint bármely más játékra. A minőségi munka hiánya meg nem érv, ha valami szar, nem lewarezolom, hanem hozzá se nyúlok.
-
laceszgamer
addikt
válasz
#41133696 #78 üzenetére
Hasonló játék játszódott le a torrent oldalakkal és hasonlókkal szemben, ott is próbálkoztak ezzel de lépést tartani nem nagyon lehetett velük, mindig jöttek újak, akár több is ha egy-egy portált ellehetetlenítettek. Bár ez se két éve volt mikor utoljára lehetett ilyesmiről olvasni.
Az adó meg egy teljesen más kérdés, azt amúgy sem látja senki, hogy mi történik azokkal a pénzekkel amik adóként mennek be például G2A-nál, arra viszont azért mernék fogadni nagyobb összegben, hogy a legtöbb ember a 0%-ot választja ki vásárlásnál, és nem a saját országának megfelelőt.
-
törölt tag
Nemzetközi összefogás kellene. Ha egy oldal a kiadók egybehangzó véleménye szerint + az adókat sem fizeti meg fel kellene, hogy kerüljön egy olyan feketelistára ami bekerül:
- Az ISP-k adatbázisába
- Az Internet biztonsági csomagokat fejlesztők termékeibe
- a Google keresője, a Microsoft keresőjébe és a Yahoo-éba
- A böngésző fejlesztőékbeEzt a listát folyamatosan karban kellene tartani, hogy amennyiben más cím alatt újraindul csírájában el legyen fojtva.
Meg lehetne csinálni, csak a szándék hiányzik.
-
hommeros
őstag
-
Mister_X
nagyúr
A Gearboxnak el kellett volna indítania egy lavinát: ha többen beállnak az ügy mögé (nagy nevek, persze), akkor ki tudtak volna harcolni valamit. De nem ilyen rövid határidő miatt.
Nem tudom, hogy a G2A-val kik partnerek, de GB-nak kulcsolniuk kellett volna náluk is. Mert tegyük hozzá, hogy az ügy "nemes" volt, mert igaz, hogy a kiadók érdeke is, hogy a csalók visszább legyenek szorítva, de hosszabb távon jól jártak volna az userek is a megtisztult piaccal.
-
Stauffenberg
nagyúr
A chargeback már önmagában is egy hosszú procedúra lehet, mert bár papíron szép ígéret, hogy a fogyasztó rögtön visszakapja a pénzét, de a gyakorlatban ez sokszor nem így van. Nem tudom az egyes jogtulajdonosok (kiadó) milyen belső eljárás alapján tilt le kulcsokat, de gyanítom nem elég, hogy a bank kimondja egy tranzakcióról, hogy jogtalan volt, hanem bevonják a hatóságokat is.
-
nemlehet
őstag
Én pl Skóciában kérdeztem, hogy lehet-e SMS-t kérni és őszintén meglepődött a bankos kiscsaj. Nézte, nézte a gépet és őszinte meglepődéssel jött rá, hogy lehet.
Egy csomó minden nem divat arrafelé amit itthon igen. Szóval simán lehet, hogy 1-2 nap eltelik mire észreveszed, hogy lenyúlták a kártyaadataidat, addigra meg már rég vettél 500 kulcsot meg 2 afrikai országot bútorozva, főleg ha esetleg valami jó nagy hitelkereted van (ami a UK-ben inkább a jó pénzügyi történettől függ mint a fizetéstől) -
Crytek
nagyúr
Egyébként elgondolkodtató ,hogy történhet meg ilyen hogy valakinek a bankkártyáját lenyúlják és csak több hónap múlva van visszavonva a cd key....mert akkor derül ki a lopás.. Nem a G2A a szánalmas hanem ez.
Az ilyen embereknek minek bankkártya ez a nagy kérdés.
Érdekes itthon ha valamit mokolnak már jön is az sms valami nem oké abban a pillanatban egy telefon és game over a műveletnek... -
.LnB
titán
Az updatehez: Nem tudom az a szerencsétlen Gearbox mire számított, de most komolyan?!
Több pénze van a G2A-nak ezekből az üzletekből, mint amennyi a Gearbox-nak valaha is lesz.
-
kenwood
veterán
Az eredeti felallasban a shield kit ved ?
Az lenne a logikus,hogy a lopott kartyaval vasarolt jatekot deaktivaljak,g2a visszafizeti a penzt a vevonek,aztan leboxolja az eladoval a dolgokat. -
törölt tag
válasz
laceszgamer #62 üzenetére
-
laceszgamer
addikt
[Itt] a foyltatás...
-
törölt tag
Még akkor is megérné, ha minden 2. vásárlást elvennének. De kérdem én, most mennyibe is kerül tulajdonképpen a játék? Mert ugyan azt a játékot világszerte 10 és 80 amerikai dollár között árulja a kiadója hivatalosan. Ki vagy kik vannak most pozitívan/negatívan diszkriminálva vagy hülyének nézve? Aztán meg kerek szemekkel csodálkoznak, hogy az emberek kulcsos oldalakról vásárolnak...
-
laceszgamer
addikt
Talán ha a fejlesztők minőségi munkákat tennének le az asztalra, nem kéne félniük... CD Projekt Red például.
Tulajdonképp még a védelemmel sem szórakoztak, amit ebben az iparágban sokan az öngyilkossággal tartanak egyenlőnek, erre hopp mégis remek bevételeket produkáltak, hatalmas eladásokkal.Mi kellett hozzá? Ne a vásárlók pénzét lássák, hanem a vásárlókat.
Az EA-nak és társainak meg " segítség " sem kell, értenek hozzá, hogy tegyenek tönkre neveket és ezzel együtt egész fejlesztő csapatokat.Az egyetlen ahol gond lehet, az indie csapatok, de most őszintén, ha csak a Steam kínálatára nézünk, 50 darab indie címből egy amire az ember azt mondaná, hogy igen, ezért megérdemlik a pénzt, a többi meg ilyen töltelék kategória szó szerint.
De hogy a témához is visszakanyarodjunk, ha ugye valóban lopott kártyával veszik azokat a kulcsokat, ha már egyszer megvették, akkor teljesen mindegy, hogy mi történik a kulcsokkal, az eredmény ugyanaz lesz, elveszik a fejlesztőktől a pénzt. Aztán, hogy a kulcsokat eladják vagy kidobják, az más tészta.
Tudom, itt jön az a része, hogy de ha senki sem venne egy darab kulcsot se ilyen forrásból, akkor majd nem vennének lopott kártyával... igen, ez ugyanaz a kategória, hogy ha nem venné meg XY játék következő részét senki, akkor biztos változtatnának rajta.
Ez az álomvilág része, mert ha forumon 1000 ember mondja, hogy többet nem vesz így/azt, abból talán 50-100 ember aki tényleg nem vásárol, a többi meg rendeli első nap vagy épp veszi a kulcsot.
Nem mondom, hogy én nem veszek kulcsot, mert veszek sokszor, de sose állítom, hogy na most nem fogok. -
Hiftu
senior tag
válasz
laceszgamer #56 üzenetére
Eddig is volt botrány csak a tisztelt vásárlók leszarták, hogy a fejlesztők esetleg tönkremennek benne.
Ha a saját bőrén érzi az ember, akkor átgondolja egy kicsit a választását.
Szóval semmivel nem lenne kisebb botrány, mint már most is van, csak másnak fájna.
Ez már annyira nem néz ki jól, mi? -
törölt tag
Nem tartott sokáig, elválik a G2A és a Gearbox útja.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Necroman_Mk2 #33 üzenetére
Szerinted a Humble kártyával vásárol más oldalakról, vagy akár a Steam-re bejelentkezve? Na neeeee!
-
Hiftu
senior tag
Érdekes, hogy a való világban a lopott dolgokat a végfelhasználótól elveszik.
Bevezetném itt is, hogy minden felelősséggel a piactér és a vásárló felel.
Ha valamiért a piactér nem akar fizetni, akkor a vásárlónak kellene visszafizetni.
(Igy már durva, mi? Mehetne a tisztelt 'mindentleszarok' vásárló pereskedni.)
Rögtön megnéznék az emberek, hogy honnan vásárolnak.
Hamar kitisztulna a piac. -
kenwood
veterán
"A Bulletstorm Steam startja előtt a G2A nyilvánosan elkötelezi magát, hogy: 30 napon belül a G2A Shield (a fogyasztói védelem) ingyenes lesz a többi piactérhez hasonlóan"
Magyaran beepul az arba,es mostantol a megbizhato eladok dragabbak lesznek,mint eddig.
-
törölt tag
válasz
cskamacska #45 üzenetére
A Tier2 árazást - amíg volt - főleg a saját játékaira alkalmazta meg 1-2 másikra, de nem volt nagyon elterjedt.
-
Mister_X
nagyúr
Én támogatom ezt a kezdeményezést, csak épp kellene 2-3 ténylegesen nagy név, aki beáll a Gearbox mögé...
...egyebiránt a G2A valóban egy mocskos hely. Az alapötlet persze jó, miért is ne, nem egy bundle van, ahol a kulcsok külön vannak, tovább lehet értékesíteni, amik nem kellenek, vagy például az én polcomon is van pár PC-s cím, amik ki sincsenek bontva és Steamesek, azoknak a kulcsait is felrakhatnám.
De amíg sokan megkárosulnak (idie cégek, magy kiadók, userek, akiket átvertek), süllyedjen el az egész.
-
törölt tag
válasz
laceszgamer #47 üzenetére
Ameddig az unióban vagyunk, nem rakhat át jogilag, mert abból balhé lenne, hogy pozitív diszkrimináció... meg ugye akkor megint régiózárazni kellene unión belül is, mert burzsuj nyugati EU-s tagállamból is VPN-eznének, és vallanák magukat magyarnak a vásárlás erejéig
-
törölt tag
válasz
cskamacska #45 üzenetére
Mondjuk országunk méretei miatt, ha nem lennénk EU tagállam akkor sem lenne ránk szabva az árazás... Mert ugye Ukrajnában speciális kedvezmény van, de az többszöröse populáció szempontjából az itteni lélekszámnak.
-
cskamacska
addikt
válasz
#52588800 #21 üzenetére
Érdekes hogy említed, mert Steamen pont voltak olcsóbb árak a csóróbb tagállamoknak: https://steamunpowered.eu/european-tiers/
Csak hát ez EU egységes piac, és a biztosok izmozása közben nem csak a régiókorlátozás került a lecsóba, hanem a kétsebességes európa gyarmatáru kedvezményei is.
-
tom5598
senior tag
most néztem egy játékot és a shieldedt csak úgy tudod kikapcsolni ha legörgetsz a lap aljára mert most úgy van hogy pont nem látod azt a részt amikor meg lejebb húzod az egeret az animáció kicsit ottmarad majd megy is lejebb hogy ne lásd XD nagyon rá akarják sózni az emberre
-
Polllen
félisten
Kicsit elkéstek vele... Persze így arcvesztés nélkül tudnak kiszállni.
Amúgy azt soha sem fogom megérteni, hogy ha akkora simli van a g2a-nál, mint sokan gondoljuk, miért nem tiltják a kulcsokat? Ha meg nincs simli, honnan ez a tengernyi olcsó kulcs???
-
Nyugis
senior tag
Üdv
Felettébb kíváncsi vagyok a veg játékra.
Remélem arról is fogtok írni hogy hogy alakult a történet.
Eléggé példa értékű lehet a jövőre nézve.
Kíváncsian várom. -
laceszgamer
addikt
válasz
#41133696 #39 üzenetére
Steam esetében legrosszabb esetben kap egy üzenetet, hogy xy kulcsot eltávolították fizetési gondok miatt, vagy valami ilyesmi megfogalmazás van.
De teljes accountot nem zárolnak ilyesmiért.Nekem eddig kb. 500+ kulcsom van Steamen ami ilyen boltokból jött, meg kb 50 Uplay és Origin játék, egyikkel sem volt semmi gondom.
Na jó, Fallout 3 esetében rossz régióba szóló kulcsot kaptam, és nem is volt azon az áron megfelelő régióba szóló kulcs. Kérhettem egy másik játékot azonos értékben, vagy másik opció volt, hogy feltöltik G2A balance-hoz.
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #36 üzenetére
Ez az egyik része a dolognak. Viszont vannak olyanok, akiknek 100+ játékuk van Steamről vásárolva, és nincs kedvük hazardírozniuk az accountok kárára.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#85552128 #12 üzenetére
"Amúgy érdekes módon az nem jut el egyiknek sem, hogy ha nem 50-60€ játékok lennének a hivatalos store-okban akkor nem lenne kereslet a G2A-ra sem."
Ha 30€ lenne egy új játék és a G2A adná 20€-ért, akkor is oda mennének a vásárlók. Ha 10€ lenne egy új játék és a G2A adná 7€-ért, akkor is oda mennének a vásárlók. Ha 1€ lenne egy új játék és a G2A adná 0,7€-ért, akkor is oda mennének a vásárlók.
Remélem érted, hogy mindegy mennyi az ára valaminek, a jó árnál csak a még olcsóbb tud vonzóbb lenni. A fogyasztókat meg általában ritkán érdekli, hogy a szajré honnan van és miért olcsó.
Lásd 1: Itteni vélemények.
Lásd 2: A hardver vagy mobilos topikokban nekem kell hülyén éreznem magam amiért nem vagyok hajlandó áfacsaló helyről vásárolni. Én vagyok a hülye, mert drágább helyről vásárolok.
-
laceszgamer
addikt
válasz
Abban már mi lenne az üzlet, főleg a régiózárak miatt?
-
válasz
kártyával?
-
Necroman_Mk2
őstag
válasz
laceszgamer #24 üzenetére
"Meg ugye az is érdekes, hogy ha valaki tényleg így vesz kulcsokat, akkor nem gyanús, hogy az illető miért akar egyszerre pl. 100 darabot venni? Már itt gyanús lehetne a dolog."
Az ilyen nagyobb mennyiségű kulcsokat általában nem saját használatra, hanem viszonteladásra veszik. Avagy szerinted több Steam-kulcsokat áruló weboldal, pl. Humble Store, Green Man Gaming vagy OnePlay (ex-Desura) honnan szerzi be őket?
-
laceszgamer
addikt
Ez a része már jogi rész, elég pár sort beleírni abba a nagy szöveghalmazba, amit senki sem olvas el sose.
Mint mikor egy reklámújságban oda van írva, hogy fizetett hirdetések, és nem vállalnak felelősséget a tartalmukért. Nos valszeg valami hasonló dolog van náluk is alapból, különben már rég bíróságra mentek volna páran a fejlesztők közül...
Egy tökéletes világban sok minden nem úgy működik, ahogy valójában megy, de ez nem egy tökéletes világ.
-
válasz
Autó csak egy példa volt, de minden oldal hasonló elven működik, csak a felületet adják hozzá, esetleg valamennyi % bevételt beszednek az eladásokból és ennyi.
Ez pedig szerinted azt jelenti, hogy semmiféle felelőssége nincs, ha jelentik például, hogy lopott árút árul? Bocsi, de ez nem így működik. Mivel az oldalnak bevétele van a szolgáltatásból, ezért felelősséggel tartozik. Ezért működik például az eBay úgy, ahogy.
A G2A pedig azért rossz hírű, mert nem úgy működik, ahogy kéne.
A szomorú az, hogy a G2A működését nem szankcionálják keményebben, a Gearbox meg irtó nagy marha, ha előre nem tájékozódott arról, milyen partnerrel is lép egy ilyen ügylet kapcsán üzleti kapcsolatba.
Mondjuk én a Gearboxnak már azt sem hiszem el, amit kérdez, az Alien: Colonial Marines-féle hazudozásaik miatt...
-
tom5598
senior tag
XD igen persze követelésnek még azt is odaírhatnánk alakuljanak át szeretetszolgálattá XD
-
törölt tag
válasz
#85552128 #12 üzenetére
Szerintem a fejlesztő kamuzik. Ha tudnak angolul, márpedig tudniuk kell, akkor egy Google keresés, és panasz panasz hátán... Olyan trójai faló esete ez. Leszerződtek mint nagy nevű AAA cím, azzal a szándékkal, hogy majd belülről befenyítik őket, hogy amennyiben a G2A nem változtat, akkor nagy csapás éri őket
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Volt több olyan eset is, amikor a fejlesztők jelezték a g2anak, hogy loptt kulcsokat árulnak az oldalukon.G2a Nem vette le a kulcsokat....volt is ebből botrány.
Ubisoft egyszer bekeményített.Pár ezer lopott kulcsot töröltek a felhaszálóktól, akik utána felvoltak háborodva, hiszen a g2aról vették a játék kulcsokat....pontosan nem emlékszem melyik játék volt. -
zone
őstag
válasz
Ha egyszeri eset lenne, akkor még oké, de a G2A, Kinguin, és társai nagyrészt erre épülnek, lopott termékek eladásából húznak hasznot, lényegében pénzmosodaként működnek.
Az indie fejlesztők nem csak az eladást bukják a lopott kártyás vásárlások miatt, erre még jön a letiltott kártyák utáni chargeback díj, ami könnyen hazavághat egy kisebb stúdiót.
Meg lehet nézni, milyen felhasználóbarát a Shield előfizetés kikapcsolása:
G2A Shield lemondása -
laceszgamer
addikt
válasz
ProEvoFan #15 üzenetére
Csak ez nem a G2A ( és egyéb kulcsos oldalak ) sara.
Most ha a lopott bankkártyával autót vesz, és azt eladja egy használt autókkal foglalkozó portálon keresztül, akkor a használt autókkal foglalkozó portál a hibás emiatt? Autó csak egy példa volt, de minden oldal hasonló elven működik, csak a felületet adják hozzá, esetleg valamennyi % bevételt beszednek az eladásokból és ennyi.
Meg ugye az is érdekes, hogy ha valaki tényleg így vesz kulcsokat, akkor nem gyanús, hogy az illető miért akar egyszerre pl. 100 darabot venni? Már itt gyanús lehetne a dolog.
Arról meg nem beszélve, bár ez már inkább társadalmi, meg elvi dolog. ( Jó, hülye vagyok a témához, de csak egyszerű paraszti ész. )
Ha valamit meg lehet olcsóbban venni, akkor az emberek nagy része ott fogja megvenni, független attól, hogy épp mennyire tiszta a forrás. Nem csak nálunk virágzik ez a kulcsos piac, hanem nyugaton is, pedig ott ugye elvileg van pénzük az embereknek relatíve több akár ilyen célra, mégis megveszik ha lehet olcsóbban. A saját pénzének senki sem ellensége.Egyedüli járható út az volna, ha tiszta forrásból lennének hasonló áron kulcsok, vagy épp olyan tartalmak járnának úgy a játékokhoz, amiket csak akkor kap meg az ember, ha úgy veszi.
Witcher széria például megvan dobozosan, pedig olcsóbban meg tudtam volna venni kulcsos oldalakon, viszont elég sok mindent adtak ahhoz a dobozos kiadás mellé, hogy megérje már azt venni.
Ha ezen a vonalon indulnának meg a fejlesztők, az sokkal hatásosabb volna a kulcsos oldalak ellen mint az " erőszak ", mert nem az oldalak ellen kéne menni, hanem a vásárlókat megnyerni... de ez csak a véleményem. -
nemlehet
őstag
Én szoktam onnan vásárolni, sose volt még gondom. Bár ami ilyen 0. napos játék 1/3-ad áron arra nem ugrok rá.
Én úgy gondolom, hogy egy csomó olyan kulcs is van amit pl ilyen 1-2 órás steam akcióban vettek (mondjuk 80% kedvezménnyel), aztán mondjuk 60%-os áron meg árulják G2A-n. Legalábbis egy csomó kulcs meg szokott jelenni summer/winter sale környékén nagyon hasonló áron mint sale-en volt. -
válasz
ProEvoFan #15 üzenetére
A játékfejlesztők miért nincsenek felkészülve erre? Azokat a kulcsokat egyszerűen vissza kellene Steamből, amik az illegális kártya tranzakcióhoz tartoznának. Nem értem, hogy miért a G2A-tól várják a problémájuk megoldását.
(#18) Dilikutya
Akkor a vevő megtanulja, hogy G2A-ról nem vásárolok, vagy legalább a Shieldre előfizetek. -
vegitossj7
addikt
A Gearbox csődbe juthatna már. A G2A-val meg semmi baj. A userek adnak el lopott kulcsokat.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Necroman_Mk2 #14 üzenetére
Mi köze a People Can Fly-nak ehhez? A kiadó a Gearbox, övék a jogok.
-
tatararpad
őstag
-
ProEvoFan
nagyúr
Látom sokan nem tudják miért káros a g2a vagy a többi hasonló oldal.
Főleg a kis kiadók vannak szopatva, nem az EA meg a többi óriás cég.Lopott bankártyával vesznek a fejlesztők oldalán pl 100 kulcsot.Gyorsan felteszik g2ara 30 euró helyett 15 euróért.Elkapkodják a kulcsokat.Bankkártya tulaj mire észreveszi a problémát, a 100 kulcs talán el is fogy.Bank visszakéri a pénzt.Na de kitől?Persze hogy a fejlesztőktől, mert náluk volt használva a lopott bankkártya.... Bűnöző jól járt, g2a jól járt, vásárló jól járt (közben szidja a többi digitális oldalt mert mekkora köcsögök hogy dupla annyiért árulják a megvett játékát) a fejlesztő meg NEM LÁT SEMMIT A PÉNZÉBŐL pedig nemrég adtak el 100db játékot. Ez volt az egyik fekete üzlet ami ott megy.
Mielőtt nekem estek, nekem mindegy ki honnan veszi a játékokat.De a fentiek tények. -
Necroman_Mk2
őstag
válasz
#85552128 #12 üzenetére
Az első bekezdésre: igen, ez nekem is furcsa volt; elvégre az utóbbi években az iparág a G2A botrányaitól (is) volt hangos. Magyarázat lehet viszont egyfajta lokálpatriotizmus, elvégre mind a fejlesztő People Can Fly, mint a felületet biztosító G2A is lengyel. Feltételezem, hogy erről a limitált szériás döntésről nem igazán informálták az amerikai központot.
(#7) laceszgamer Nem az a fő baj a G2A és tsai esetén, hogy nagyon olcsón lehet teljes játékokat vásárolni, hanem pl. hogy ezen kulcsok egy jelentős részét lopott bankkártyákról vásárolták az eredeti tulajdonostól, de az ebből jövő bevételt már a tolvajokat illette. Aztán ha kiderült a dolog, a végén az eladón csattant az ostor...
Ahogy egy indie fejlesztő mondta: inkább warezolnák le a játékát, minthogy ilyen módon vásárolják meg az emberek.Párom egyébként először innen akart magának Windows 10 kulcsot venni, de én inkább lebeszéltem róla, s vettem neki egy legális Home verziót.
-
maross
nagyúr
Ez jo vicc, nem tudom mennyi penz van g2a-nak gearboxban, de tuti hogy tobb a shieldben...es a tobbi "aprosagot" ne is emlitsuk. Kb azt kerik g2a-tol hogy terdeljen le es szeresse oket, meg ha mar ott van mindenki mast is. Nem mintha védenem, felolem nyugodtan bedolhet
.
-
törölt tag
Már nem azért, de mielőtt a Gearbox először leszerződött velük ezekkel a "problémákkal" nem voltak tisztában ? Egy youtubernek kell rámutatnia ?
A Shield már nem csak "védelmi pénz" szolgáltatás, szóval ez így ebben a formában biztos nem valósul meg.
"új web szolgáltatást vagy API-t nyit meg a hitelesített fejlesztők és kiadók számára, hogy a kulcsok adatbázisa kereshető legyen és a lopott kulcsokat törlésre jelölhessék. "
Na ez tök jó lenne, ha nem lenne ott a lehetőség, hogy másra is használják. Pl. az olcsóbb, de legális kulcsok eredetének visszakeresésére, esetleg utólagos régió lockokra/egyéb limitációk bevezetésére.
Amúgy érdekes módon az nem jut el egyiknek sem, hogy ha nem 50-60€ játékok lennének a hivatalos store-okban akkor nem lenne kereslet a G2A-ra sem. De még a Shield+Rejtett költségek mellett is olcsóbb...
-
bepken
veterán
vajon van arra reális esély, hogy ezt meg is teszik (meg is tudják tenni) az együttműködés érdekében? mármint a "határidőn" belül....
-
]Phobos[
senior tag
válasz
laceszgamer #8 üzenetére
Hát Quake bábut tartottam a kezemben az ok, de ez? Na mind1, mint írtam ők tudják.
-
-
laceszgamer
addikt
Tuti lesz aki megveszi, mert nem készül belőle sok, egyszer még lehet többet is fog majd érni mint most.
Attól független, hogy nem olyan hatalmas név, ez mégis közelebb áll ahhoz amit még régen gyüjtői kiadásnak neveztek.
Manapság mindenre rányomják első nap, hogy Collectors Edition, pár ezressel drágbb, meg kapsz valami ingame itemet, jobb esetben egy kis füzetet vagy épp zenei CD-t, ritka már az igazán jó gyüjtői kiadás, elkoptatták nagyon ezt a nevet.
-
laceszgamer
addikt
Egy valami nem tűnik fel a fejlesztőknek, kiadóknak stb.... a piacot két fél alakítja.
Amíg valami beszerezhető olcsóbban, addig sok vásárló ott fogja venni, csinálhatnak akármit a G2A és társai ellen, akár be is zárathatnak párat, jönni fog helyette öt másik.Egyetlen út az lenne, hogy értelmes áron lehetne hozzájutni közvetlen a kiadótól vagy a hivatalos oldalakon keresztül is, de persze akkor a kulcsos oldalakon még olcsóbb lenne.
-
]Phobos[
senior tag
Nem vágom ki fogja megvenni ezt a gyűjtői kiadást. Annyira nem nagy nevű játék. Dehát ők tudják.
-
kikikirly
senior tag
Értem hogy mi a gond a G2A-val.Viszont mint vásárló örülök hogy olcsón hozzá tudok jutni(Karácsonyi Steam Sale árakhoz képesti si pl.Resident Evil 4 fele annyiba került Kinguinon).Gyanitom evvel meg fog szűnni az olcsó CD kulcsok, és nem csak G2A-n hanem Allkeyshop összes boltjába.Persze jogos hogy lopott CD kulcsot ne áruljanak.Én meg azt mondok hogy oké de akkor szüntessük meg az Accountokhoz kötést, rengeteg olyan játékom van amit egyszer vittem végig és nem ohalytom újra elővenni, de az Account miatt nem tudom eladni.Érdekes konzolon nincs ilyen probléma pedig ott a hardvert veszteséggel árulják és a játék eladásokkal fordítják pozitiv irányba a mérleget.Szóval nem értem hogy a PC-s vásárlókat miért kell szívatni.
-
törölt tag
A stúdiók és a kiadók is elkötelezhetnék már magukat, hogy nem adnak ki félkész játékokat nevetségesen magas áron.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
-
Frissítve! A Gearbox ultimátumot adott a G2A-nak
- Autós kamerák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Elektromos autók - motorok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest