- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
-
Speed®
titán
válasz
Mike8212 #12435 üzenetére
Ellenkezőleg, hatékonyság szempontból a topflowk többsége a towerek alatt van, viszont ez csak a közvetlen hűtési képességre áll, hiszen amellett, hogy hűtik a procit, a környezetet is átszellőztetik, ezért alkalmasint jobb választásnak bizonyulhatnak.
Hőmérséklet anomális..témaindító cikkben és itt is le lett írva milliószor..nem minden program ismeri a helyes TjMax értéket (pl. AIDA64 igen, HWiNFO nem), de a legtöbb lehetőséget ad offset beállításra )pl. HWiNFOban Core értéken jobbklikk->Adjust TjMax), ami után már helyesen történik a kijelzés.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
Mike8212 #12402 üzenetére
Szomorú dolog is ez... semennyi munka már nem elég lassan.
Megy az X5450 nagyon is, ha rántod kegyetlen, de az áramfelvétele és a hőtermelése is brutális úgy 3,4 GHZ felett már... nekem is van, P5Q-ban kezdtem el cibálni, de mivel nincs több normális tápom, igy alszik a projekt még egy darabig.
-
Speed®
titán
válasz
Mike8212 #12396 üzenetére
Kezdem úgy érezni, hogy fogalmad sincs, mit csinálsz :S
Egyrészt az X5450 nem E5450, de erre már rájöttél te is.
Másrészt ha forrasztott, akkor mit akarsz az adapterrel?
Harmadrészt, ha mégis kellene, mit akarsz szigetelőzni?
Az adaptert nézd meg jobban, lábakat is a helyére tesz. -
jokeph
nagyúr
-
SP4C3
veterán
válasz
Mike8212 #12342 üzenetére
Lehet FF nem VP9-et használt.
Nálam C2D E8400 (3.0GHz), társaságában egy GT 630 Chrome alatt szépen decode-ol (h264ify kiegészítő szükséges).
A Xeon E3-1220 V3-as gépemen észrevehetően nagy különbség ha a gpu (750) decode-ol, vagy a CPU, utóbbi esetben hányingerem lesz a magas cpu használattól, ezért Qrja fel az agyam a FireFox és ezért nem ajánlom/telepítem még senkinek.
(#12342) Mike8212 - Lehet FF nem VP9-et használt, vagy eltért a videó felbontása, esetleg a Chrome saját malware-je bezavart, az is szereti zabálni a procit veszettül, amikor épp kémkedik (software_reporter_tool.exe)
-
jokeph
nagyúr
válasz
Mike8212 #12299 üzenetére
Rendes, minőségi táp kell. Olyan, amin a 12V ág nincs "szétosztva", gyárilag rajt is van a 4+4 pin alaplapi segédtáp, esetemben ez egy Corsair VX450, ez viszi a retro konfigomat, ezt 2008-ban vettem, jó pár konfigomat kiszolgálta, azóta biztos vannak már jobbak is, nálam ez egy etalon PSU.
Az húzott FX konfigot egy TT650 -re biztam, ahhoz a 450-es táp határeset volt (R9 380 VGA-t is beleszámitva).
Ezt a tápot megörökölte a húzott s1366-os konfigom, a TT Core X31 Riing házzal együtt.
ITT minden kérdésedre tudnak pontos választ adni PSU témában, én csak erre a pár konkrét tipusra tudok hagyatkozni.
Ami biztos, egy erősebb, húzott konfighoz kell egy jó 500-600W-os PSU, 1 erősebb VGA + CPU kemény OC esetén, ezek viszont nem a 10e-s kategória, inkább 15-20e az alja, határ meg a csillagos ég
2008-ban a Corsair VX 450-t 18e Ft-ért vettem (5 év garral), akkor sokalltam, mára úgy vagyok vele hogy eltelt 10 év, és kiszolgált minden konfigom, minden forintot megért.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Mike8212 #12293 üzenetére
Az nem is vitás.
Bár az a gyanúm, hogy egy húzott Prescott D Pentium lehet ráverne.
Lengyel ROM-ot passzolom, nekem X5450/X5482-höz kellett moddolt BIOS, de nem találtam tökéleteset, úgyhogy megfaragtam hozzá magam a P5Q laphoz.
Ezzel (is) mázlim volt, mert AMI BIOS-os, egyszerű és jó progik vannak hozzá.
Van 2 darab E5440-em, de meg se nyikkannak a P5Q-ban.....
Lesz időm, majd megnézem őket a P35-ös lapban, meg a P43-ban is.
Matrica a helyén (legalábbis úgy néz ki), microcode benn van a BIOS-ban, és mégse.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Mike8212 #12288 üzenetére
Biztos hogy jóval kevesebbet az FX-es áramfalóknál.
FX8320e 3,2@4,6 GHZ az összes magon használva, IBT alatt megvolt a 340W is... pedig egy TT650 adta neki a kraftot, műszer szerint 94%-os hatásfokon.
Meg sokkal jobb lett a teljesitményük is, minden fronton.
Ami biztos, OC esetén a gyári adatok felejtősek, mindegy milyen konfigról van szó.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Mike8212 #12276 üzenetére
Arra gondolt, hogy a kollega lapja egy Asus P5KR - P35+ICH9, 4 fázisos VRM-el.
Valamilyen szinten a 4 fázis korlátozó tényező OC-nál.
Abban a lapban egy X5xx-es XEON megtérdeltetné a VRM-et, egy kisebb OC-nál is már, ezért is lett neki az E0-ás E5440 javasolva.
X5450 120W TDP kontra E5440 80W TDP, ugye ez OC-nál durván el tud szállni.
Nálam pl. az X5450-nek végig 1,4 Volt alatt maradt a Vcore, még 4,2 GHZ-en is, de Asus P5Q lapban, 1066-os GEIL ramokkal, nézd össze a két lapot, van difi a tápellátásban rendesen.
-
Speed®
titán
-
Speed®
titán
válasz
Mike8212 #12255 üzenetére
Van olyan szitu, ahol valóban masszív a tempó, ez az árral kombinálva akár egy döntő szempont is lehet
Fogyasztás annyira nem para, bár a chipset és a reg. ECCk harapnak, a procikat azért lehet finomítani. Én is lecseréltem az X5460akat L5430ra, -140W kapásból, miközben alig lett lassabb.
-
Speed®
titán
válasz
Mike8212 #12250 üzenetére
Nem jellemző az OC ilyen vasakban. Max. BSEL moddal, ha olyan az adott proci/chipset (pl. 1066os proci 1333 képes chipsettel).
Amúgy a Quenn pontszám egy dolog..felhasználásfüggő, van-e értelme az ilyen gépeknek. Én is projecthez vettem, ami végül elmaradt, aztán a szekrényben dekkol a szerkezet céltalanul egyelőre
-
Laraxior
titán
válasz
Mike8212 #12114 üzenetére
Nem tudom milyen bios van rajta, nem igazán próbálgattam utána már, inkább elővettem az UD3P-t.
Csak a 2x 16x PCI-E miatt akartam mindenképpen X38 vagy X48-at. A DDR3-as lapok nem jöttek be, majd lehet ránézek a DDR2-esekkel is. Maximus Formula és a Rampage Formulával.
De igazából a VGA tesztelése volt a lényeg, hogy működjön. -
Razermazer
őstag
válasz
Mike8212 #11893 üzenetére
450 FSB, proci 3.6GHhz, Ram 921MHz és igen L5408 proci. Az ára 3k-volt megérte? szerintem meg nem nyúzom tovább, 411-en 420-on értelmes feszekkel szépen elvan hűvösen.
A gyenge láncszem mint kiderült a ram, nem szeret az 400 felett menni elmegy 450-et is még talán 500-at is, de ha a prime95 stabil is, meg az intelburntest, a memtest nem, 2-3-órás teszt alatt dob egy hibát.
Hocifincizni kellene az időzítésekkel lazábbra venni, de bármilyen nemű memória módosításra bios fekete post képernyő, ha auton hagyom, hogy a lap tegye ezt akkor megy, mint írtam feljebb, és még nem nyúltam az időzítéshez.
Egyik kollégával beszéltem a memória mizériáról win10 esetén és azt javasolta hogy ha lehetséges biosban akkor kapcsoljam be a no execute-memory protection-t de nem jelenik meg a biosban, még alap beállítások mellett sem. Lehet ezért hibázik a ram, win 10-nél jön ez csak elő, meg szerver prociknál, állítólag ezt a win10 topikban kitárgyalták.
Mondjuk ez annyit tesz, hogy védi a ramot attól hogy káros kódok foglalják a memóriát szóval -
Alpi.
addikt
válasz
Mike8212 #11792 üzenetére
452
Nade ! Mégse adtam át ma a 7850-est, ezért gyorsan bepattintottam az Xfx-be és lenyomtam a teszteket a Gta-val és a Farcry-al. Sajnos a felvétel minőségén kellett rontanom mindkét esetben (gtanal sokat, farcry-nál kevesebbet), ugyanis csúnyán cpu limitre rakták a kis E5450-est a játékok mellett.Ha nem rögzítek videot, bár igen komoly cpu terhelés van folyamatosan, sosem láttam így limitre futni. Ami a lényeg és azért mekkora "aztaq' !!", hogy kb. egy az egybe hozza a 7600K-s játékélményt 7850-el ! Megmondom őszintén, nem erre számítottam ! Nem gondoltam, hogy ótvar lesz persze, de azt hittem, nagyobb diffi lesz majd. Igaz ez nagyon pengeélen táncol, kicsivel több cpu terhelés és oda a szép, folyamatos fps-em, míg 7600K-val óriási tartalékok maradtak. Tiszta szerencse, hogy annyi generáció alatt azért javult a teljesítmény !
[GTA 5]
[Far Cry 5] -
korn
aktív tag
-
jokeph
nagyúr
válasz
Mike8212 #11783 üzenetére
Hát, ha már megvannak a VGA-k, akkor bizonyosan.
Nekem nincs 2 hasonló sem, viszont van egyedülálló erős VGA-m (RX 550 4 GB, RX460 4 GB, R9 380 4 GB), jelen esetben (lásd aláirásomban lévő konfig) ez egy R9 380 4 Gb (1050 Ti + szint), ebből elég egy is, azt sem képes maximálisan a 775-ös platform kifacsarni.
Legalábbis, nem a 3,7 GHZ-en hajtott Xeon X3360.
-
jokeph
nagyúr
-
tlac
nagyúr
válasz
Mike8212 #11751 üzenetére
én most vettem meg a 3. fsp tápomat, de kettő már elromlott
az elsőnek a 4 pin-es csatlakozója összesült az alaplappal, a 2.-nak meg a ventije döglött meg
pedig csak 1-2 évet voltak használatbanés a mostani tápnak is csak 4 pines csatalkozója van, ezért a biztonság kedvéért a xeon tuninghoz vettem egy ilyen átalakítót
-
Laraxior
titán
válasz
Mike8212 #11751 üzenetére
Az mar boven eleg hogy nem adja le azt a teljesitmenyt amit az ugyanolyan markasabb pl 450W tud.
A megfelelo vedelmekrol nem is beszelve.
Szoktal gepet szerelni mukodes kozben? En igen. Es nem egyszer ert ossze a kabel, egy sima lekapcsolas lett a vege. A tapnak koszonhetoen. -
Balrog
tag
válasz
Mike8212 #11726 üzenetére
Az én rendszerem is ehhez nagyon hasonló eredményt dob. Sőt nálam is 950Mhz körül tekernek a ramok 5-6-6-18-as időzítéssel, csak úgy mint nálad. Ez megint csak megerősíti, hogy a RAM sebesség és időzítés van ennyire brutális hatással az L2 műveletekre.
Jó lenne kifogni hardveraprón 1066Mhz-es cl5-os HyperX ramokat értelmes áron...
-
Razermazer
őstag
válasz
Mike8212 #11682 üzenetére
Én még egyelőre a kis e4400-at nyúzom már ha engedné de ugye az egy gyenge figura. FSB wall-ba ütköztem proci téren, így nem is erőltetem, megnéztem mit megy 10-es szorzóval 3.1-giga a vége normális értékekkel.
8-as 7-es szorzóval az fsb-t 87%-ban lehet túltolni ami elmebeteg, a ramot egy derekas 65%-al.
Xeon majd érkezik meg még 4 giga ram a mostanihoz. Egész jól bírják a kingmax 1066mhz-es ramok, nem hittem volna.
Nekem anno egy Asus maximus 2 formulám volt vízhűtéssel és 8 giga g.skill 1200mhz-es PI memóriám, hát ott nem kellett nagyon variálni vitt az mindent. Kicsipapucsnál landolt a csoda 9550 meg a lap is. Ha valahol megtalálom a képeket bedobom. -
-
Balrog
tag
válasz
Mike8212 #11550 üzenetére
Hogy mennyi lenne a max stabil OC. azt kb lehetetlen megmondani. Még egy P45-ös lapban is nagyon processzorfüggő a dolog. Sajnos a legtöbb Xeon 4Ghz körül igencsak kifingik. Szerencse kell ahhoz hogy olyat találj ami bírja a 4.2-4.3Ghz-et. A stabil 4.5-höz pedig óriási mázli. Nagyon-nagyon ritkák az olyan processzorok. (Sajnos még én sem találtam ilyet.)
Amit ezzel mondani akarok, hogy ha már van egy alaplap + processzor párosod ami bírja a stabil 3935Mhz-et akkor már nem éri meg pénzt ölni a 775-ös platformba. Nem éri meg másik alaplapot esetleg gyorsabb ramot venni, annak reményében, hogy elég mázlis leszel és kifogsz egy 4.2-4.3Ghz-et tudó processzort, mert erre kicsi az esély.
Az a 300-400Mhz amit ezzel nyernél már nem sokat oszt vagy szoroz.Nekem pár hónapig párhuzamosan volt egy 4 magos Sandy bridge-es rendszerem és egy 775-ös 4 magos Xeon-os rendszerem. Amit észrevettem, hogy a Sandys processzornak elég volt 500Mhz-el kisebb órajelen futnia ahhoz hogy ugyan azt a teljesítményt hozza mint a Xeon. Magyarán egy 4Ghz-es Xeon azt tudja mint egy 3.5Ghz-es Sandy Bridge. Vagyis szerintem érdemes lenne fontolóra venni, hogy LGA 1155-re válts. 13k körül már kapni i5 2500-at. Be tudod állítani, hogy terhelés alatt is tartsa a max turbó órajelét (3800Mhz, bár ehhez lehet hogy Z chipsetes alaplap kell nem tudom pontosan) és máris van egy gyorsabb rendszered mint amilyet a Xeon-nal elérhettél volna. Játékok alatt még jobban előjön a Sandy előnye. Szóval szerintem érdemes ezt fontolóra venni.
-
Laraxior
titán
válasz
Mike8212 #11550 üzenetére
Alaplap és alaplap között is van különbség, szóval előre nem lehet megmondani.
Van egy P35-DS4 a polcon, de fogalmam sincsen hogy mit megy, annyit tudok róla, hogy egy E6750-el volt használva, szóval még előtte az élet, megkínozhatnám.
De mivel manapság 4x2GB ramot használunk, ezért nem garantált a magas FSB. Anno 2x2 meg 2x1GB ramokkal mentek a tesztek. -
jokeph
nagyúr
válasz
Mike8212 #11539 üzenetére
Elképzelhető.
Jobb 800-as ramok mennek stabilan 900-933-on.
Próbálni kell, nincs más mód.
1066-os ramokkal jobb lenne az élet valóban.
Ha nem tudod visszaosztani a jelenlegi ramjaid, sanszos hogy az X5460-al sem lesz jelentős többlet teljesitményed.Szerintem külön-külön próbáld a jelenlegi ramjaid, az OCZ Gold-nak illene menni 900-on (nézd meg mennyi az üzemi feszültsége, és ha hibázik dobj rá 0,1V-ot.
-
Laraxior
titán
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Mike8212 #11380 üzenetére
Hát az én lapom egy, irodai gépből volt az eladó szerint.Nem hiszem hogy nagyon szellőzött volna. Win 10- et raktam fel,hiba nélkűl ment egy napot,míg be nem halt.Megnéztem másik rammal,procival,semmi megmozdul a venti,és kakuk.A jóhír,hogy a tápom vígan szalad másik lappal.Már megvan a következő az is giga g31 igaz más nem s2l,de ezek szerint egy ennyire hasonló lappal nem is lesz problémája a win 10 nek.Xeon forever
(már dacból sem veszek még egy g4560- as gépet
)
-
kalidor55
tag
válasz
Mike8212 #11376 üzenetére
nekem a mostani lapom, kb 10 éves lehet, p35ds4 és mindíg húzva volt benne minen proci, igaz alap feszen, és jól szellőztetve minden rajta és kifogástalan!
a ga31, csak, kb 1 évet, ha ment aztán polcra kerűlt, ez is lehet már 10 éves körúl, kb eddig ne madtam el, mert hátha jó lesz, ha kellene, de xeont nem akarok bele rakni és így, lehet eladom. ráadásul van egy p35 ds-4 mégyegy a polcon, kb 5 éve ott van, annak nemtudom az előéletét, de nálam kb 5 éve pihen.
-
-
SP4C3
veterán
válasz
Mike8212 #11262 üzenetére
1709 alatt már start menu > context menu-ből is kivarázsolták például a Control Panel-t, PhotoViewer nincs, csak az a hulladék UWP-s "Photos" "alkalmazás", Windows Defender szintúgy hulladék, bármilyen gépet képes megfogni, meg ugye minden sz@r menne ki a netre engedély nélkül (és ez csak pár példavolt). Átlagos Jánosnak és az agyatlan "modern" páwagyerekeknek ez biztos tetszik, de egy csöpp ész adatott, vagy csak tudja mi is az a telemetria... mind1, ez forró téma hagyjuk, mielőtt flame war lesz belőle.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Mike8212 #11210 üzenetére
"4 k tartalom, video online megtekintése.
Nemrégiben (pár hónapja) laptopon nézegettem 4 k-s YouTube videókat. Elvileg bírja a 3 éves laptop 6. gen i3 4005 u proci nvidia 2G 820 m video kari 8 GB RAM. Google Chrome \ YouTube szaggatott nem kicsit. "
Azért mert a youtube-on a 4K-s videók VP9 kodekkel vannak fent, még a 2 magos C2D Xeon-om is bír vele, (jó nem böngészőből, hanem Kodi,-val vagy letöltve) a h.265 jóval számítás erőforrás igényesebb.
-
Speed®
titán
válasz
Mike8212 #11224 üzenetére
Én lesném az aprót és 20 körül lecsapnék egyre, leginkább passzív kivitelben. Célra fogva sem melegszik, média vasnak meg ne legyen hangja..egy Les procit passzívan megoldani szintén nem nagy meló, aztán már csak egy félpasszív táp kell és csendes háttértár(ak) a boldogsághoz.
Minden nappal közelebb vagy a halálhoz.
-
lamiki
senior tag
válasz
Mike8212 #11176 üzenetére
Szerver lapban biztos nem fogsz tuningolni, ott minden csak alapon megy, nincs tuning menüje a biosban. Talán egyedül az L5408-ast tudnád benne tuningolni BSELMOD-dal 2,13GHz-ről 2,66 GHz-re, de azt is csak akkor ha az alaplappal működik a BSELMOD, van olyan alaplap ami figyelmen kívül hagyja.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Mike8212 #11100 üzenetére
Otthon van a "nagy" gépem,azt manapság csak játékra néha bekapcsolom (g4560+8 gb ddr4,rx460)Amióta megépítettem a kis mini xeon L5420 konfigom azt használom,csendessebb, filmre tv-re meg szuperbocira billiárdra tökéletes az is,peddig még nem jött meg bele a hd 7750 sem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Óra topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HP notebook topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged