- Yettel topik
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- HMD Skyline - jó szerelés
- Google Pixel topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
-
stratova
veterán
válasz
imibogyo #443 üzenetére
Akkor én túl nyugodtan alszom
[ezek a saját példányok]
2004.06 - 2006: Abit IC7 Max3, Pentium 4 2800 [800], Zalman CNPS7000C-AlCu, 2x512 DDR, 80 GB HDD, ATI Radeon 9800 Pro 256 MB, Chieftec Dragon + 420 W-os Chieftec táp (a gyári 360 helyett), NEC DVD-RW, ViewSonic G 90f.
2005 HDD csere 160-ra
2007 DVD-RW csere, Radeon gyári hűtés csere Zalman VF700 AlCu-ra.
(Egy ideje anyós-PC, ebben idén kellett egy RAM-ot cserélni és a VGA lebutult egy Gef2 GTS-re, mert elkezdett szemetelni a RAM a 9800 Pro-n, a monitort pedig egy 3e-ért vásárolt 17" EZflat váltotta)
2006.06 - Asus A6Vm (erről írok általában)
2014 - Kaveri - Probook? - ki tudja :) -
stratova
veterán
válasz
Zsivaagoo #437 üzenetére
Egyik állásponttal sem tudok teljes mértékben egyetérteni. Utóbbiból egy huszárvágással annyit vonnék le: vedd meg most azt ami erősebb, az általad használt programokban, mintsem a jelenleg gyengébbet, ami később erősebb lehet a várható fejlődési irány miatt (itt pl a több szál miatt).
Szvsz ez az ember géphasználati és vásárlási/fejlesztési szokásaitól függ. Van aki 1-2 évig használ egy gépet, azt nem fogja földhöz vágni, hogy 1-2 év után "A" verziónál zéró a terméktámogatás, míg "B"-nél több év csak kisebb a nyers teljesítmény.
Aki 3-5 évente vált (és ehhez nem feltétlenül kellett mondjuk csúcs hardvert vennie anno, csak kicsit engedett az igényekből) az már máshogyan ítéli ezt meg.Én még örültem, hogy a 2006-os AM2+ lap fogadta a Phenom II 945-öt az X2 3800+ után ősöknél. Hétvégén asszonypajti leült elé és megjegyezte milyen piszok gyors a laptopjainkhoz képest, egyszerre n+1 dolgot csinálhat. Az aláírásomban lévő géphez képest nem csoda, de a másik egy i5-520M-es (Arrandale 2C/4T 2.4-2.933 GHz).
-
stratova
veterán
válasz
Zsivaagoo #414 üzenetére
Ha valaki kimondottan bizonyos területre keres CPU-t annak ott vannak a részeredmények. Nekem a konklúzióval sincsen semmi bajom (látod FX-6300 is ajánlható lett az i5-ök mellett). Viszont kíváncsi lettem voltna FX-8350-nél milyen eredmények születnek 1 mag / modul (CMT OFF) módban mind teljesítmény mind fogyasztás tekintetében.
Kitérőként finomhangolás címszó alatt pedig Ga kolléga TDP-n belül tuningolt FX-6300-a is csemege lenne -
stratova
veterán
válasz
stratova #412 üzenetére
Egyébként ők szoktak alulfeszelést is tesztelni FX-9590-nél 0,1 V-ot tudtak faragni (1.4 V). Így a teljes rendszer fogyasztása Prime95 alatt 303 W-ról 287 W-ra csökkent. Az ár/teljesítmény mutató persze már nem aktuális, mert rengeteget esett az FX-9590 ára is.
Pclab.pl-en készítenek még kimerítő tesztet rengeteg processzorról, és a tuningolt CPU-kat minden programmal újra letesztelik. -
stratova
veterán
válasz
Zsivaagoo #411 üzenetére
Kérlek. mivel FX-9370-ről [4.4-4.7 GHz] nem nagyon találtam remélem megteszi az FX-9590 [4.7-5.0 GHz]. Emitt egy másik teszt.
Computerbase szerint összesítésben 1080p felbontásban i72600K-t (81.9%) és i5-4670-et (83.8%) előzi meg kicsivel (84%). Alacsonyabb felbontáson e kettő közé ékelődik be i7-2600K (78.6%) FX-9590 (79,7%) i5-4670 (81%), i7-3960X (100%). -
stratova
veterán
Ugyanezt írtam már feljebb, csak nem gondoltam megint kifejteni.
-
stratova
veterán
Bár nem kifejezetten pártatlan program az 1 vs. több szál kerdésében elég jó támpontnak lehet tekinteni a Cinebench 11.5 eredményeket. Ha vki. megnéz egy Corei i 1/x szálas eredményt ill. ugyanezt FX-nél egész jól látszik a skálázódás ill. az egy szálon muatatott teljesítmény. Az eltéréshez hozzáadódik még, hogy egy játék ritkán fog olyan jól skálázódni több magra/szálra mint a renderelés, de a multi gyakran szereti (csak ezt sokkal kevesebb helyen tesztelik).
Fx-nél úgy rémlik több oka is volt a gyengébb egy szálas kraftnak. Magas cache késleltetés és kisebb cache-ek. A decoder nem feltétlenül tudta optimálisan etetni a modulon belüli magokat (órajelenként 4 utasítás fordítása/modul, ezért is duplázza ezt Steamroller).ViZion: nem hiszem, hogy FX-et szandékosan tolták volna el az APU-kkal szemben, hiszen CPU-ként kb. ua. előnyöket vagy hiányosságokat mutatnak azonos szálszám mellett. Ez ilyen lett. A lap és termékkínálat pedig az erősebb (nagyobb marketingtámogatást nyújtó) kutya... elven megy. Látszólag csak a szervereknél marad meg 4+ szál. Még azt sem tartom kizártnak, hogy ez a gyártókapacitás szűkössége miatt történne (Konzol APU + PC (mobil/asztali) APU is 28 nm-en készül).
-
stratova
veterán
-
stratova
veterán
"és azért mégis csak Intel"
Ezt leszámítva az összes többi érv érthető és esetedben logikus (bár én még mindig használt i5 párti lennék :] mert akkor mindegy, hogy single vagy multi jövő vagy jelen). De még egyszer ne kezdj ilyen hsz dagasztásba..
joshua7 kötelező ebből sárdobálós topikot generálni? Vannak témák amikről felesleges pár kollégával vitatkozni.
-
stratova
veterán
-
stratova
veterán
Kezd fájni ez a topik.
Aki SC2-zik vegyen i3-at, aki főként multizik FX-et, ha egy kis türelme van be is profilozhatja a 95 W-os TDP megtartásával. Akinek meg jó a használt is i5-öt és kész.
A multit illetően, ha jól tudom az az indoklás, hogy nehéz (kb. lehetetlen) azonos körülmények között tesztelni vele a CPU-t. Emiatt lehet az, hogy a CPU tesztek jó része single playerben lett mérve. Ha ez ma már nem így van akkor valaki dobhatna olyan tesztet, ahol már single és multi is mérve lett és nincs vita. -
stratova
veterán
A kettő közül FX-6300-at ha új CPU kell.
Ha használt is szóba jöhet egy Sandy vagy Ivy i5 a mai napig jó vétel. Esetleg érdemes olyan alaplapot keresni hozzá, ami engedélyezi a non-K (szorzózáras) CPU-k tuningját. Amikor is a gyári működéstől eltérően mind a négy mag magasabb (turbó) órajelen üzemelhet.
FX-nél a tuning kérdése egyszerűbb, de ekkor ajánlatos alá egy M5A97 EVO R2. Ott szorzóemeléssel tuningolhatsz, de a gyári kereplőt ha tuningolsz mindenképp, ha alapon járatod akkor abban az esetben érdemes cserélni, ha zavar a hangja (van is neki). -
stratova
veterán
válasz
atti_2010 #178 üzenetére
pakriksz Hirtelen az FSX-en kívül nem nagyon jut eszembe más még DX9-es játék, aminek gondot okozna egy mai középkategóriás CPU egyszálas teljesítménye.
Egyébként egy szálas tempóra valamelyest optimalizálható FX is, ha veszi az ember a fáradtságot. Egyes példányokból kb. gyári i5-2400 szint csalogatható ki egy szálon CB pontszám alapján.
-
stratova
veterán
Üdv a klubban, nálam egy Pentium M-en vizsgázik szépen az RMCCU. Linuxos megfelelőjét (vagy bármilyen működő megoldást [linux-phc?]) még keresem.
AMD-nél elvileg az AmdMsrTweaker szintén tud ilyet.
Ga kolléga pl gyönyörűen belőtte a legnagyobb teljesítményre az FX-6300-at úgy, hogy bekapcsolva maradt az APM-mel és így 95 W-os TDP limittel.VaniliásRönk: már ahol lehet ilyet BIOS-ban állítani (pl. notebooknál ez eleve bukta).
Oliverda: a teszt velős lett megint
Intel bátyót fogyasztás teljesítményben húzós lesz megközelíteni, de FX-6300 "üde színfolt". A10-6700 sem rossz, bár én még mindig amondó vagyok, hogy ha valaki szeret ezzel foglalkozni egész szépen finomhangolhatja még a kisebbik gyártó CPU/APU-it. Mint a fenti példa is mutatja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest