- Magisk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- iPhone topik
- Megvan a tizedik Redmi Note 12 is
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolic
őstag
Már írtam másik topikban hogy vettem magamnak Samsung 25W PD adaptert töltőkábellel együtt, fehér szín változatot választottam és beüzemeltem kb. 3 percig kb. 3%-ot töltött fel, ez már oké 15W-os szintű töltés, majd beszámolok róla, hogy mennyi a 15%-ról 100%-ra teljes töltési idő, kiszámításaim szerint valószínűleg másfél órába telhet.
Majd kiderül a turpissága miatt, majd még írok.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
Mishita
tag
Nálam lg volt utoljára gyors töltésel és ott mondjuk mindegy volt milyen kábel csak ne legyen túl gagyi alapon működött.
-
bolic
őstag
Nem tudjátok melyik töltőfej jó erre a Deutsche Telekom T Phone Pro 5G mobiltelefonra? Telekomos közölte hogy bármelyik töltőfej jó erre, jólvan leteszteltem többször Samsung 15W-os gyorstöltőt kb. 3 óráig tartott 15%-ről kb. 100%-ig. Szerintem nem használja ki a töltő képességet, így marad az alap 5W-os töltőképesség!
Úgyhogy megkérem titeket, akinek van tapasztalata, kérem osszon meg nekem, mert megörülök! Hama vezeték nélküli töltés szóba sem jöhet, mert 28%-nál megállt a töltés, valószínűleg túlmelegedett.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
Pszihonaranc
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Zsu91
csendes tag
én támogatom
-
DraXoN
addikt
válasz Donki Hóte #160 üzenetére
Korábbi cikkek alapján kötelező a pd-t támogatni.
De azt nem tudom ez a teljes töltési sebesség tartományra vonatkozik-e vagy csak egy darabig (pl ami említettél 18w.max, utána "saját" szabvány.. mert pd is tud akár 100w-ot is)The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
veterán
-
Mr. Morgo
junior tag
válasz Donki Hóte #160 üzenetére
A sokféle kábel a lényeg, amit egyre akarnak lecsökkenteni.
A töltési dolog engem nem izgat. Merül, töltőre fel és majd ha kész akkor használom. Nem izgat mennyi idő alatt tölti fel. Nem vagyok telefon b....Várom a napot mikor a világon pár napra megszűnik az internet (LESZ ilyen) és fiatalok tucatja lesz öngyilkos mert nem tud a facén, instán és tik-tokon lógva b@romságokat nézni! "Ami a világban most zajlik az nem más, mint vagyonelkobzás infláció mögé bújtatva."
-
veterán
Valami nem világos az egységesítéssel kapcsolatban.
Ez a szabványosítás csak a Type-C csatlakozóra vonatkozik, vagy érvényes a töltési szabványra is?
Ma hiába van egy 65 W-os PD-s GaN töltőd márkás gyártótól, a Xiaomi telefonokat csak max. 18 W-al tudja tölteni, mert egy Xiaomi telefon 33/66 W-al csak a saját töltőitől fogad el töltést
Ha a töltésre vonatkozó szabványt nem egységesítik, akkor nem sok előrelépést hoz az intézkedés.
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
A Sony vezetőinek már hosszabb ideje elgurult a gyógyszere.
Akkor kezdődött a dolog, amikor a blu-ray lejátszókba beépítették a lejátszás megtagadásának lehetőségét, ha a lejátszó úgy ítélte meg, hogy illegális a tartalom.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
DraXoN
addikt
Vagy nem, mivel a készülékek 90%-a nem képes vezeték nélküli töltésre manapság se.
Egyszerüen szeretik a gyártók "prémium funkció"-ként eladni és nem belerakni középkategóriás telefonba, nem hogy a "belépő" kategóriába (utóbbiban még micro USB B port is előfordul.. na utóbbi fog kiszorulni, meg a pl. akkus csavarhúzó ami microB vagy valami banán dugót használ töltéshez, egységesen TypeC lesz mind)..
További példák amikkel rendelkezem de egy jövőbeli csere esetén már változhat:
USB-s tölthető zsebláma/biciklilámpa: Micro USB B
Kutya tölthető világító nyaköve: Mini USB B (igen.. mini usb b ... utóljára az MP3 lejátszóm használt ilyet úgy 2009-2010 táján, azóta nem találkoztam ezzel a portal (na jó kb. 2012 ig használtam, utána már nem mert az akkuja gyakorlatilag 10 perces lett, hiába töltötte magát 4 órán át, megint 10 perc után lemerült)... csak amikor kapta a kutya a nyakövet néztem nagyot, hogy "na neeee")
Érdekesség: kényetelen voltam venni egy 2 hete új microB usb kábelt, egyszerüen anno volt sok belőle de "elfogytak"... valahogy (rokon hordta el valószínű, neki még olyan kell a telefonjához).. de mi már csak "pár dolog töltéséhez" használjuk ezt a portot.. kivéve van pár 2.5 mobilreckem ami a microB usb3-mas kiegészítésű változatát használja ... gány egy széles port az is, jó lenne ha typeC-s lenne a rack.[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Mr. Morgo
junior tag
Helyes!
Várom a napot mikor a világon pár napra megszűnik az internet (LESZ ilyen) és fiatalok tucatja lesz öngyilkos mert nem tud a facén, instán és tik-tokon lógva b@romságokat nézni! "Ami a világban most zajlik az nem más, mint vagyonelkobzás infláció mögé bújtatva."
-
Miért kellene másfélszer több energia?
Nyilván magasabb a veszteség mint egy "hagyományos"z transzformátorban. A tekercspár tagjai kissé távolabb kerülnek egymástól.
Nem a néhány milliméter távolság okoz bajt. Ha nagy teremben akarsz több méter távolságból, több telefont tölteni, akkor kell számolnod az alaptétellel. A kisugárzott energia a távolság négyzetévek arányosan veszíti el a mennyiségétLegyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
mzso
veterán
Gondolom mindenki áttér már addig a (saját és egyedi) vezeték nélküli töltésre és adatátvitelre, amihez ugye nem is csak egy kábel kell USB töltőhöz.
-
válasz Donki Hóte #151 üzenetére
Tulajdonképpen lehetséges, hogy van értelme az ötletelned.
Monitor és tévékészülék esetben a kijelző falra történő nyomtatása elméletileg nem lehetetlen.
Megveszed az alapdobozt. Előkészítik a falat megfelelő méretben, utána a kifizetett méretben feltolja a falra a szakember. Ha nagyon lekoszolódik vagy modernebbet/nagyobbat akarsz. akkor újra lehet festetni.Nem kell a hatalmas dobozolást és dobozt minden eszközhöz elkészíteni. Alacsonyabb a szállítási környezet szennyezés. Rugalmasabb lehetőséget nyújt, a felhasználó számára. Ha siker a központi egységet feltölteni francia pezsgővel (Champagne) egy jeles napon, akkor legalább a kijelzőt nem kell cserélni.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
veterán
válasz Hieronymus #150 üzenetére
Rövidesen telefon sem lesz a dobozban, csak egy kód, amivel feljelentkezve a megfelelő oldalra, letöltheted a 3D nyomtatódra a specifikációt, amivel a nyomtató kinyomtatja neked a telefont
Ha meg tudod hekkelni a kódot, akkor egy alap telefon helyett iPhone-t fog nyomtatni
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
válasz webfejleszto #149 üzenetére
A cikkírónak nagy szeretettel üzenem, hogy van néhány felesleges töltő a családban USB-C kábelekkel együtt.
A nagyon kell neki, eljöhet néhányért hozzám. Eredeti állapotban, ki sincs csomagolva.Amikor a nyomtatók USB kábelét rakták ki a termék csomagolásából, ugyan így ment a para.
-
webfejleszto
csendes tag
-
Mishita
tag
válasz 7Heads Drago #140 üzenetére
És milyen alapon ?
-
sz.balazs.95
veterán
válasz Hieronymus #144 üzenetére
fun fact:
Anno az IEC ezzel próbálkozott, az IEC 60906 szabvány rendelkezik arról, hogy milyen csatlakozót kellene egységesen használni 200-250 V tartományban, ami a 60906-1 csatlakozó, ami gyakorlatilag a svájci SEV 1011 csatlakozó szabványosítása IEC-vé, míg az IEC 60906-2 a 100-130 V tartományra lett tervezve, és az amerikai NEMA 5 csatlakozót használja.
Sajnos a törekvés gyakorlatilag megbukott, mert mire kidolgozták volna a szabványt, addigra pl. a Schuko és az Europlug (CEE 7/x csatlakozók) annyira általánossá váltak Európa szerte, hogy az lett a de facto szabványcsalád, és nincs szándék a lecserélésére.
Ez véletlenül pont az egyik speciális érdeklődési köröm.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
félisten
válasz Hieronymus #144 üzenetére
Ja nekem 8, mindenféle csati van itthon
-
válasz szabonagyur #143 üzenetére
Már tavaly elkezdték Kínában az átállást, A frissebb fejlesztésű termékekben már USB-C van tervezve.
Nem ért senkit sem váratlanul a döntés, évek óta tervezgetik az egységes csatlakozó kialakítást.Ha ezzel megleszünk, ideje lenne az elektromos hálózat konnektorait is egységesíteni Európában.
-
félisten
-
senior tag
válasz 7Heads Drago #140 üzenetére
Tehát az autósok nagy részét is, akik egy izolált kabinban rádiót hallgatnak?
The Universe is made of protons, electrons, neutrons and morons.
-
Decske
senior tag
Tök jó, hogy megismételted amit írtam, hogy jellemzően aki 3.1-es kimenetet ad, annál van videó kimenet.
3.1-es kimenetnél egy gyártót tudok, akinél biztos nem működik, az a Google. De náluk sokkal inkább a Chromecast erőltetése miatt van ez. De pl, Sony, LG (RIP), Oneplus, Huawei, Honor, Samsung ezeknél van, és nem csak a képernyőt tudod tükrözni.Samsung Galaxy Z Fold 3, Asus Zephyrus G14 (2020)
-
fairi
addikt
-
Decske
senior tag
válasz sz.balazs.95 #131 üzenetére
Jellemzően a gyártók honlapján fel van tüntetve. De szinte bármelyik felsőkategóriás Androidos telefon az elmúlt 5 évből, ami legalább usb c 3.1-et tud.
Samsung Galaxy Z Fold 3, Asus Zephyrus G14 (2020)
-
senior tag
válasz 7Heads Drago #119 üzenetére
Téged amúgy bántott egy aktívan zenehallgató ember, vagy te voltál az aki halálra gázolt egy ilyen illetőt?
én mindenhova zenével közlekedek, ettől függetlenül körültekintő vagyok, és sose származott ebből problémám a 10+ év alatt. Bicózáshoz is direkt csont rezegtetéses fejest használok, hogy észleljem a környezetemet. Az általanosítást abba kéne hagyni…The Universe is made of protons, electrons, neutrons and morons.
-
sz.balazs.95
veterán
-
turbuczn
tag
válasz sz.balazs.95 #128 üzenetére
Ez valami noname, inkább egy Satechi. Igen-igen, sokkal drágább.
-
Decske
senior tag
válasz sz.balazs.95 #128 üzenetére
Amennyiben a telefon gyártója implementálta, igen, működni fog.
-
sz.balazs.95
veterán
-
turbuczn
tag
válasz sz.balazs.95 #124 üzenetére
Samsung S10E egy USB-C adapterrel, amely USB-A portokat, egy HDMI portot, ethernet hálózati portot, és egy USB-C portot tartalmaz, monitorra, billentyűzetet, egére és UTP kábelre kötve, a Dex működött vezetékes nettel, és még tölteni is tudtam a maradék USB-C porton. Ne beszélj hülyeséget, ha nem ismered a mai androidos telefonokat.
-
Decske
senior tag
válasz sz.balazs.95 #124 üzenetére
Ezt még az ősrégi Lumia 950XL tudta continuum használatakor 2015-ben, nem, hogy egy mai modern Androidos telefon. Samsung Fold 3-at dokkolva töltöm, HDMI-n meg megy ki a kép a monitorra.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz Hieronymus #114 üzenetére
bakker már…
Az egy dolog, hogy ugyanazon a kábelen tud menni adat, amin töltöd a mobilod, de én továbbra sem erről beszélek, hanem arról, hogy egy USB-s fülest vagy egy HDMI kimenetet úgy tudjak használni, hogy közben lehessen tölteni az eszközt. USB ACA a kulcsszó, na olyat te nem fogsz találni Androidos mobilban.
Amit linkeltél USB C-s jack adapter, az nagyon szép, de abba hova dugod a töltőkábelt?
Az aktív tápellátású Hub marhára nem fogja tölteni a hostot, mert miért tenné? Ilyen hubok laptopokhoz vannak, amik ezt explicit kezelik is.
WTF. Hány TB3-as mobil létezik szerinted??
Azt pedig egyszer sem írtam, hogy az USB C bármiben rosszabb lenne, mint a Lightning. Az USB C-s mobilok azok, amik szarok, mert nem alkalmazzák a megfelelő szabványokat.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
-
kakuk.tamas
addikt
válasz 7Heads Drago #119 üzenetére
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
7Heads Drago
veterán
válasz sz.balazs.95 #66 üzenetére
3 probléma is lehet akkor:
1. Túl sokat hallgatod a zenét fülesen. Függő vagy és mivel ilyenkor kevesebb érzékszerved figyel a környezetedre veszélyben is lehetsz. Persze az természetes hogy mások figyeljenek rád.
2. Gyenge az akkud. Cseréltesd ki.
3. Lassan tölt a telo, mint a csiga. Egy jobb droidos telonál max 15-20 perc kell naponta és le van tudva a töltés egész napra. Tényleg nagyon gáz.
Sok apple user fakírt játszik és direkt 1A tölt, mert csak így a jó. Baromság.
Mondjuk abban biztos vagyok hogy zene hallgatás közben csak 1A fog tölteni az iPhone.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Felesbandi
senior tag
"A fülesek se kevés ideig bírják, de még a tokba rakva még 2-3-4-szer újra tudod tölteni, amivel már olyan hosszú ideig kibírja, hogy addig ezerszer hozzájutsz fali aljzathoz is."
2 es fel eve hasznalok kb. napi szinten egy Galaxy Buds+-t es konkretan nem szokott eszembe jutni, hogy ezt tolteni is kell. Telonal, oranal, laptopnal odafigyelek, hogy mindig fel legyek toltve, ennel az egynel meg egyaltalan nem, megse fordult elo meg soha olyan, hogy hasznalat kozben lemerult volna. Ilyen csak a regi nem TWS fulesemnel volt. Ez a toltotokos tarolas hibatlanul megoldja ezt a problemat. Hacsak nem hallgatok egy huzamban 4 oran at zenet, akksi gondom biztos nem lesz.
-
7Heads Drago
veterán
válasz sz.balazs.95 #35 üzenetére
Ha normális gyártótól beszélünk akkor legyen már normális a töltés sebessége is. Gyors töltés mellett meg ki lehet bírni annyi időt füles nélkül is. Középiskolás lány így hallt meg a zebrán, füles a fülében és telot nyomkodva ütötte el a busz. Nem csak alkohol meg a drog okoz függőséget. Ha nem orvoshoz kell fordulni mert veszélyes az egészségünkre. 20-30 percet meg csak ki lehet bírni füles nélkül.
Akinek nem inge ne vegye magára.[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
válasz kakuk.tamas #17 üzenetére
Szar kábelt használsz. Mellesleg a lightingban is van olyan kábelem ami vagy jó vagy nem. Gyenge minösége. Ennyi.
-
fairi
addikt
válasz moleculez #113 üzenetére
"valamint ezt betartatni minden kínai vacak kütyü gyártójáva esélytelen."
emberek sokszor , főleg keleten, a legolcsóbb opciót akarják. vagyis kínai gyártó, tényleg minimumig butítja a csatlakozót, hogy éppen jó legyen arra amire kell.Mit fogsz venni hirtelenjében, egy alap műanyagborítású 60W USB 2.0, no DP alt mode kábelt kb 2USD-ért, vagy a fullos 100W, 20 gbps-es Videókimenetes verzió 10+ USD-ért.
-
"Egyrészt Androidon a legjobb tudásom szerint a mai napig megoldatlan probléma a töltés + adat..."
Ne csináld már!
Nem hogy az USB-C esetében De a korábbi USB2 esettében sem volt probléma a töltés adat egyszerre.
Az Android Auto tölti a telefont és adatot is továbbít. A töltés iránya sincs korlátozva, mivel több USB eszköznek szüksége van energia ellátásra.
Az USB-C hubok általában 100W-ig képesek kiszolgálni a kapcsolódó eszközöket energiával. Telefon, monitor TV kártya,... ."Másrészt meg ezt a funkcionalitást meg tudod szerezni külön adapterrel is, pl nekem ilyenem van.
Igen, léteznek adapterek USB C-hez is, de ezeknek a megbízhatósága nagyon is kérdéses, eleve nem minden mobil támogatja őket,..."Vagy csak tudni kell melyiket kell megvásárolni.
Minden Google Pixel vagy vele kompatibilis USB-C audio adapter kompatibilis majdnem az összes telefonnal, táblagéppel és általában a számítógépekkel.
"ha valóban egységes csatlakozót akarunk használni, akkor az egy nagyon is valid felhasználás lenne, hogy az USB C-s fülesemet tudjam használni, miközben töltöm a mobilom"
Nem túl életszerű a helyzet, ám legyen. Egy aktív tápellátású USB-C HUB megoldja a gondot.
"Másrészt pedig egy kezemen meg tudnám számolni hány olyan mobil van, amelyik hajlandó kezelni a DisplayPort Alt Mode szabványt, miközben gyakorlatilag minden egyes iPhone magától értetődően kezeli a VGA-t és a HDMI-t is.
Az összes TB3 vagy újabb eszköz képes erre. Nekem a telefonom és a notebookom is. A telefonnál azért nem akkora szám, mivel az egér támogatás nem teljesen egyenértékű az érintéssel. Ha az app készítő nem gondol erre, akkor lehetnek problémák. PC esetében nincs ilyen gond."Persze tudom, mindkettőre létezik wireless megoldás, de azok sem jók minden élethelyzetben, és legalább annyi problémát nyitnak ki, mint amennyit megoldanak. Tapasztalatból mondom. "
Korrekt. Ebben teljesen egyetértünk.
"Persze ettől még igaz az, hogy 2022-ben gáz az, hogy Lightningon az USB 2.0 a max, ezt kétségtelenül aláírom, na de nem csak ennyiből áll egy mobil csatlakozója. "
A csatlakozó ennyiből áll. Már Most is jönnek ki az USB-C, ám USB2 kompatibilis csatlakozóval szerelt készülékek. Az, hogy milyen elektronikát raknak a gyártók a csatlakozók mögé, a gyártó és az árcédula határozza meg. A csomagoláson egyértelműen kell jelezni az USB-C mely szabványnak fele meg és melyik TB generációt támogatja, ha támogatja.
Ha a másik irányból nézed a dolgot, akkor az USB-C rugalmassága ignorálja az összes innovációt ellehetetlenítő kifogást. Ha egy USB-C port sebessége elegendő egy külső VGA kártya kiszolgáláshoz, akkor van még benne fejlesztési sávszélesség tartalék.
-
moleculez
veterán
Nah ezzel szemben az mi cuccaink... Ezt mondom, hogy van ilyen is, olyan is... ezt is szabványositani kéne, hogy egy sima töltőkábek lábkiosztása ne lehessen egyedi. Ahogy fentebb írták csak a csati formája van meghatározva, hogy mi van benne / mögötte... valamint ezt betartatni minden kínai vacak kütyü gyártójáva esélytelen.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
veterán
Ilyen DAC-ot vettem, ami a telefon TYPE-C portjába dugható, lehet bele jack csatlakozós fejhallgatót dugni és zenehallgatás közben lehet tölteni a telefont
Tudom, hogy én vagyok az a marginális kisebbség,
A.) aki ragaszkodik a vezetékes fej/fülhallgatóihoz,
B.) előfordul vele, hogy mire este zenét tud hallgatni, addigra már erősen lemerült a telefonja és tölteni kellene
C.) bár lehet a telefonját vezetéknélkül tölteni, de zenehallgatás közben szokott mocorogni, ezért a zsinór mindig lerángatja a telefont a QI töltőről.Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
kakuk.tamas
addikt
Azért megnézném egy statisztikát, hogy hány százalékkal ugrottak meg a töltő eladások, miután kihagyták a dobozból őket.
Mert nem adják mellé, de arra ösztönzik a júzert a gyártók, hogy vegyen újat, mert azzal megy csak a hiperszuper gyorstöltés.
Szóval, ott vagyunk, ahol a part szakad. Adtunk a szarnak egy pofont.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
senior tag
Hát nem tudom, valahogy sokkal életszerűbb az, hogy lemerül egy bt fejes/füles, minthogy kitéped a csatlakozót a helyéről. Legalábbis az előbbi velem többször előfordult, és se az Aftershokz se a Pioneer fejesem nem töltőbölcsős, szóval powerbank és kábel nélkül nem tudom menetközben újratölteni.
Az sem igaz, hogy olcsóbb fejesek nem tudják visszaadni a nagyobb részletességet, mert az sem mindegy, hogy min kapja a jelet. Én 120€-ért vettem a Sony MDR-1AM2 fejesem és a hozzá adott balanszolt kábellel + egy E1DA 9038SG3 DAC-kal + UAPP bitperfecttel kombinálva bizony hallható a különbség nagyobb felbontású zenékkel.
-
vanye
senior tag
válasz kakuk.tamas #100 üzenetére
Ha nem tévedek, mindez azért van, hogy idővel a júzer csakis akkor kérjen új kábelt az új eszköze mellé, ha arra valóban szüksége is van. Meg sem tudom számolni, hogy mennyi kvázi felesleges C-s kábelt kaptam már lámpa, hangszóró, hajnyíró stb. mellé. Ezek egy ponton túl iszonyú rendundásak már. Szóval azzal, hogy bár külön van csomagolva, de idővel majd csak minden ötödik ember kéri a mobil mellé, összességében pont hogy kevesebb hulladék termelődik a nap végén.
Stern des Südens!
-
turbuczn
tag
válasz kakuk.tamas #106 üzenetére
Na és a töltőfejek, és kábelek újrahasznosításához mi szükséges? Állítsuk egymás mellé akkor a kettőt.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz turbuczn #105 üzenetére
“Ha meg papírba csomagolják ezeket az eszközöket, akkor az könnyen újrahasznosítható.”
Szerintem nem vagy tisztában a papír újrahasznosításával…
1 tonna papírpéphez nem kevés mennyiségű víz, és vegyszer kell…[ Szerkesztve ]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
turbuczn
tag
De megveszed egyszer, és 10 évig kiszolgál egy minőségi kábel, töltő. Nekem a legidősebb Baseus kábelem 5 éves, és új állapotú.
Ha meg papírba csomagolják ezeket az eszközöket, akkor az könnyen újrahasznosítható. -
Ricardo
titán
válasz kakuk.tamas #100 üzenetére
"Akkor ezek szerint külön kis dobozba lesz a kábel, amit külön kérhetsz.? Vagyis plusz szemetet termelnek ezzel is? Nice job. "
A töltőknél már így van egy ideje. Pont a környezetvédelemre hivatkozva vezették be. Már akkor baromságnak tartottam. [link]
-
spect80
senior tag
válasz kakuk.tamas #80 üzenetére
Egy 5S vagy 1. gen SE-hez volt,már nem emlékszem, kidobtam már rég azt a kábelt. Az XS-nél már nem is kockáztattam, mivel amúgy sem adtak gyors(abb) töltőfejet hozzá, inkább vettem külön egy gyorstöltőt szövetborítású kábellel. De nem csak a kábel vastagsága, hanem a használati szokások is befolyásolják a kopást. Egy ideje már nem nagyon kell töltőt hordanom magammal, mert közepes-erős használat mellett is kibírt 1 napot a legtöbb telefonom. Kolléga az SE-t meg csak munkaidőben legalább egyszer töltőre rakja úgy, hogy reggel a töltőről vette le.
-
Shyciii
veterán
válasz sz.balazs.95 #99 üzenetére
Mekkora az elterjedtsége? Szal fingod nincs róla, de máris lehúzod az LDAC codec-et, fasza
És ha mondjuk van már egy jó minőségű fejesed, ami történetesen vezetékesMi számít jó minőségűnek? Amit te a boltban látsz mondjuk 70-80-ért, azok messze vannak attól, hogy mondjuk egy 24bites flac-et teljes valójában megszólaltassák, vagyis az LDAC-nak se nagyon van értelme, elég rá az aptxHD. Nem véletlen, hogy a mobilok zöme nem támogatja, mert nincs hozzá megfelelő DAC.
És a lemerülésre mégis hogyan ellenérv az, ha megrántod a kábelt?
Úgy, hogy pont ugyanolyan f.szság az érved. A fülesek se kevés ideig bírják, de még a tokba rakva még 2-3-4-szer újra tudod tölteni, amivel már olyan hosszú ideig kibírja, hogy addig ezerszer hozzájutsz fali aljzathoz is.
Meg szuper, hogy tudod tölteni a mobilról a fülest, igen, ha olyan mobilod meg olyan fülesed van, ha meg nem, akkor így jártál.
Akkor mégegyszer leírom, hátha megérted végre. Az LDAC nem a hülyegyerekek disco-s codec-e. És nem is a tied, mert bár te azt hiszed hogy fene nagy minőségű zenéid vannak, valójában nem. Akinek meg igen, az a HOZZÁILLŐ eszközökkel fogja hallgatni, hogy ki is tudja hozni a maximumot, és az ilyen eszközöknél nincs az hogy így jártál, mert azok a szolgáltatások megvannak.
De többször nem írom már le, mert látszik, hogy mindenáron fikázni akarod ezt a technológiát (is). -
kakuk.tamas
addikt
Akkor ezek szerint külön kis dobozba lesz a kábel, amit külön kérhetsz.? Vagyis plusz szemetet termelnek ezzel is? Nice job.
-
sz.balazs.95
veterán
Az rendben van, hogy csak egy szint felett van a mobilokban LDAC, eleve a procit is pluszban leterheli a több adat. Viszont maguknál a fülhallgatóknál és hangszóróknál nem tudom, mekkora lehet az elterjedtsége a szabványnak, egyáltalán van-e még a Sonyn kívül más is, aki foglalkozna ezzel?
És ha mondjuk van már egy jó minőségű fejesed, ami történetesen vezetékes, akkor csak azért venni egy wireless-t is, hogy működjön az LDAC, amihez hasonló minőség már eleve van kábellel, plusz ráfordítás nélkül, nekem pazarlásnak tűnik.És a lemerülésre mégis hogyan ellenérv az, ha megrántod a kábelt?
Meg szuper, hogy tudod tölteni a mobilról a fülest, igen, ha olyan mobilod meg olyan fülesed van, ha meg nem, akkor így jártál.turbuczn:
Én egy ilyesmi töltőt használok most is mindenre.
Van egy nagyon masszív USB C - Lightning kábelem az iPhone-hoz, meg egy nagy terhelhetőségű USB C kábel + MagSafe adapter a laptopomhoz, meg innen töltöm a Micro USB-s power bankemet, meg van még egy USB C-s kábelem, ha az is kellene valamire. Tökéletesen működik minden vele, pedig se a laptopom, se a mobilom nem type C-s.[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
turbuczn
tag
válasz kakuk.tamas #51 üzenetére
Valóban kénytelenek leszünk új kábeleket venni, de ott van a szövegben is, hogy nem muszáj a készülékhez kérni az új kábelt, te is beszerezhetsz egy olyat, amilyet akarsz. És akkor mi tart vissza, hogy nem kéred a kábelt, hanem veszel egy normálisat, ami 4K60 Hz képet, és 100 W töltést is képes átvinni? Például ezt: [link]
Egyébként nem csak a telefonok, tabletek, laptopokról van szó, hanem webcamera, fejhallgató, tölthető polcvilágítás, meg sok egyéb más, eddig főleg micro USB-t használó termékre is használni kell ezt a rendeletet, és ezekhez ezentúl nem fognak adni kábelt. És akkor végre lesz egy ilyen töltőd, amivel az asztalon lévő laptopod (vagy monitorod, arról laptopod töltöd a képátvitellel együtt), és minden más eszközt is fel tudsz tölteni.
-
Ricardo
titán
Egy előnye bizto lesz. A lightning elhangyásával talán túllépnek a 2.0-ás szabványon
-
sz.balazs.95
veterán
Pontosan.
De a probléma, amit felvetettem elsősorban az, hogy kevés eszköz támogatja magát a szabványt, az most egy más kérdés, hogy nyilván megfelelő kábel kell hozzá, de ez evidens.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Shyciii
veterán
válasz moleculez #72 üzenetére
Ezt nem tudom megerősíteni. Nekem a volt elektromos pulzáló fogkefém type-c-s volt, és az otthoni 3db type-c-s kábellel töltődött.
Aztán itt van a DAP-om, ami szintén bámelyik type-c kábellel töltődik, másolható vele adat.
Továbbá van egy kintről rendelt hajtrimmelőm, szintén type-c -s csatival, és az is bármelyik kábelemmel tölthető...[ Szerkesztve ]
-
Felesbandi
senior tag
válasz kakuk.tamas #87 üzenetére
Gyanitom a "mind másra jó" type-c kabelek egytol egyig jok lesznek azokra a feladatokra, amiket az iPhone-hoz kapott lightning kabeled ellat. Az egyetlen kivetel az lehet, ha valamelyik type-c nem szallit adatot, csak toltesre jo, de telefonhoz adott kabelnel ilyet meg nem lattam, szoval ha a kovetkezo iPhone-odhoz mar type-c-t adnak, ebben nem lesz visszalepes. Kiveve persze ha az Apple lep egy Apple-hoz meltot.
Ha jol tudom eddig csak a periferiak toltesere szant usb kabeleim nem szallitottak adatot, bar nem is probaltam ezt meg veluk, mivel az itthon levo osszes USB-m, amit hasznalok is, mindkettot tudja nyilvanvaloan.
Egyebkent meg ha az EU mar megregulazza ezt, igazan rendbeszedhetne a type-c koruli szerencsetlenkedest, es akkor most nem kene ezen diskuralni. Mert en se vagyok elegedett a type-c-vel, szerintem is baromi bosszanto, szoval ezt nem vitatom. Csak en a lightning-ot tartom bosszantobbnak a ketto kozul.
-
Shyciii
veterán
válasz sz.balazs.95 #50 üzenetére
nekem tökéletesen megfelel az USB Audio szabvány. Igen, tudom, hogy létezik az LDAC kodek, csak marhára nem elterjedt.
Ez így nem teljesen igaz. Lehet hogy a dzsunka mobilokon nem érhető el, de a normálisabb mobilokon igen. No meg a rendes DAP-okon. Azért azt látni kell, hogy az LDAC nem arra szolgál, hogy a 320-as mp3-jaidat hallgasd a mobilodon. Sokkal, de sokkal többre képes. Még csak nem is CD minőségű flac-ekre van. Ezért van az, hogy nem szerepel minden készülékben. Viszont azon készülékekben, mobilokban, ahol van szép nagy tárhely, egy jó dac, azok nem meglepő módon támogatják az LDAC-ot.továbbra is ott van az a probléma, hogy ha lemerül a fülesed, akkor meg így jártál.
Másfelől ha a kábeles fülesedet véletlenül egy hirtelen mozdulatnál megrántod, akkor vagy a csati szakad ki, vagy a mobilod repül el, és törik, akkor megy így jártál...a te szavaiddal élve, úgyhogy a füles lemerülése igen gyenge érv volt. Arról nem beszélve, hogy rárakom a telómra, és a füles máris töltődik (Qi). Jah persze, igazt nem 15eFt-os, füles, de egy 15eFt-os fülesen megint nincs értelme az LDAC -nak ugyebár... -
Felesbandi
senior tag
Azert se ertem, hogy mit akart ezzel kapcsolatban irni, mert az iPhone-okon tudtommal eddig se volt kabelen keresztul semmi kepernyo tukrozesi lehetoseg, max a Car Play mondhato ilyesminek (de ugye az Android Auto meg megy type-c-vel, szoval masra kellett gondolnia).
Ez a valtoztatas meg elsosorban az iPhone-okat erintene, amik type-c-vel semmivel nem lennenek hatrebb, semmi limitaciot nem jelentene a lightning-gel szemben.
-
Felesbandi
senior tag
válasz sz.balazs.95 #65 üzenetére
Es szerinted az emberek hany szazalekanal jonnek elo azok a potencialis problemak, amiket leirsz? 0,1%? Vagy inkabb kevesebb? Toltom a mobilt es kozben periferiakat csatlakoztatok ra? Meg Display portozgatok a telommal? Es ezeket pont egy atlag iPhone user akarja majd a lightning csatival? Ugye te is erzed ennek az abszurditasat?
Az emberek 99,9%-a a telefonjahoz kapott kabelt csak toltesre hasznalja es szokoevente fajlatvitelre. Ezekben a type-c nem rosszabb semmivel a lightning-nal. Esetleg meg type-c/lightning vezetekes fules szobajohet egyeseknel, de igazabol idejet se tudom, mikor lattam utoljara iPhone usert vezetekes fulessel.
"Ugyanis a “gagyi” Lightning valójában egy nagyon is sokoldalú dock csatlakozó"
Ja, en is mindennap latom, ahogy az emberek az iPhone-jukat a lightning csatin keresztul dokkolgatjak.A valo eletben elmondjam mennyi erdekli az atlag embert a teloja csatlakozojat illetoen? Hogy toltse a telot es esetleg ne retek lassan. A lightning igyis-ugyis retek lassan tolt es ezt a szintet egy olcso type-c kabel is hozza. Innentol kezdve mi marad? Az, hogy ha barmi oknal fogva otthon hagyom a lightning kabelemet es tolteni akarom a telom, akkor a MacBook-kal hasznalt type-c kabelemmel tudom-e tolteni a telomat, vagy nem.
-
senior tag
Lehet, hogy nem kéne a saját kis szűk buborékod alapján messzemenő következtetéseket levonni de nyílván annak mindegy, aki képes a saját igényeitől eltérőeket is valósként elfogadni biztos a perifériákat is azért gyártják, mert senki sem használja
-
kakuk.tamas
addikt
válasz LosBlancosRM #82 üzenetére
Meghívlak egy sörre, és megnézheted a kétéves lighting kábelem. Sőt, megnézheted az összes fellelhető type-C-s kábelem is, és megnézheted, hogy mind másra jó.
-
LosBlancosRM
senior tag
-
senior tag
És ezt amúgy milyen reprezentatív kutatásból szűrted le?
Én a részletesebb hangszíntér miatt alapból jobban szeretem a kábeles fejesem, és bizony előfordulhat, hogy az akksi merül, de én még folytatnám a zenehallgatást. Nem zárnám ki, hogy csak nekem vannak ilyen “kőkori perverzióim”The Universe is made of protons, electrons, neutrons and morons.
-
spect80
senior tag
válasz kakuk.tamas #76 üzenetére
Nem szükséges, ezt is nagyon elegánsan, felnőtt módjára lereagáltad úgyhogy inkább hagyom is a témát.
-
asdf_
veterán
válasz sz.balazs.95 #65 üzenetére
A DisplayPorton nem tudom, mit nem lehet érteni.
A DP Alt Mode szerves része az USB szabványnak, aminek az implementálására a gyártók nagy ívben tojnak.???
Az megvan, hogy az USB-C az a csatlakozó alakja és érintkezőit írja elő kötelezőre csupán? Hogy mi megy rajta, az viszont marhára nem, pont ezért lehet egy csumpi usb2.0 is mögötte, meg mehet át rajta a 4k video. Mocskosul nem kötelező áttolni a képet egy USB-C csatlakozón, hanem egy lehetőség, egy opció, amivel vagy él a gyártó, vagy nem.[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
-
kakuk.tamas
addikt
Megfelelő eszközzel és megfelelő kábellel. Ugyanis a szabvány nem létezik, ami kötelezné a gyártókat az egységes szolgáltatásra…
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz sz.balazs.95 #71 üzenetére
Semmi gond, majd TypeC-vel is ki fogja
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
moleculez
veterán
válasz kakuk.tamas #28 üzenetére
De tényleg, tech cuccokon kívül más eszköz is használ type-c de minek: itthon pl asszonynak van vmi a masszírozó, meg egy asztali lámpa. (de van más nis ha keresek) Mindkettő csak a saját kábelével működik, ami ugyan tyoe-c de egyedi lábkiosztás, szóval hiába pattintom rá a teló töltőkabelére, nem fog menni.
[ Szerkesztve ]
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
sz.balazs.95
veterán
Igen, nem véletlenül fogalmaztam így, de mint látod, mégis a béna buta iPhone az, ami jobban kiszolgálja az igényeimet. (azt azért nem mondom, hogy maradéktalanul, de még mindig sokkal nagyobb arányban, mint egy Android mobil).
-
beno52
tag
Type-C esetében:
- működik az USB3.2 gen2 is (és az USB4 is fog)
- újabban akár 240W teljesítménnyel történő töltést is támogatja (és ki tudja hol a vége..) így egyazon kábelellel és töltőfejjel (vagy épp egymásról) tudom tölteni a telefont, a macbookot és a windows laptopom, de még a fogkefém is..
- széles körben támogatott (még a Macbookon/Ipad-en is ott figyel..)
- Thunderbolt 3,4 stb. (külső monitorok csatlakoztatása, stb.)
- dokkolókhoz is kitűnő
Most hirtelen csak ezek jutottak eszembe, amit a C tud a lightning-el szemben és abszolút semmi, ami fordítva lenne.
Bőrnyúzás céljából érthető az Apple ragaszkodása, de felhasználói oldalról mégis ki akarja szívatni magát vele?? -
Hallosz
senior tag
"Egyrészt Androidon a legjobb tudásom szerint a mai napig megoldatlan probléma a töltés + adat, miközben az iPhone-omhoz vettem egy. . . ."
Nem vitatom, hogy létezik ez a probléma de még nem szembesültem vele. A telefont (S21) reggel töltőre rakom, megyek intézem a reggeli rutint ez Kb. úgy 30-35 perc és ez idő alatt fel van töltve. És napközben szükségtelen a töltő.
-
Ezekiell
veterán
válasz sz.balazs.95 #66 üzenetére
hagy döntsem már el én, hogy mit akarok csinálni
Ezt azért egészen vicces egy Apple usertől olvasniAki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
sz.balazs.95
veterán
Hogyhogy minek akarom tölteni??
Szerinted zenehallgatás közben nem tud lemerülni a mobil?
Meg bocs, de hagy döntsem már el én, hogy mit akarok csinálni.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz Felesbandi #57 üzenetére
Oké, akkor próbálj meg használni egy akármilyen USB-s perifériát, (de lehet bármilyen más is, ami nem USB-s) miközben töltöd a mobilod, és hamar rá fogsz jönni, hogy a kettő egyáltalán nem biztos, hogy egyszerre menni fog.
Erre egyébként létezik külön szabvány (USB ACA), ami még a Micro USB-s időkből való, és van talán összesen két eszköz, ami támogatja, azok is tabletek.A DisplayPorton nem tudom, mit nem lehet érteni.
A DP Alt Mode szerves része az USB szabványnak, aminek az implementálására a gyártók nagy ívben tojnak.
Ennek a töltéshez nincs köze, de ezt eleve válasz üzenetben írtam, nem a poszthoz.
Ugyanis a “gagyi” Lightning valójában egy nagyon is sokoldalú dock csatlakozó, ami egy csomó dolgot támogat, nem csak azt, hogy fájlokat tudsz ide-oda pakolgatni, és ezeknek mind létezik USB-s megfelelője is, természetesen, csak amíg a kapcsolódó szabványokat a gyártók nem hajlandóak használni, addig merő hülyeség azt hangoztatni, hogy a Lightning mindenben sokkal szarabb, mint az USB, mert ez egész egyszerűen nem igaz, és erre hoztam példákat, hogy mik azok a funkciók, amik a Lightningban magától értetődően támogatva van, míg az USB C-s mobiloknál úgy kell vadászni rájuk.[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
Sikerult vegre kilobbizni. :D.
10 ev mutyizasa. Es kornyezetvedelmenek merik nevezni. Szep munka!! -
joey04
titán
Ne etesd
-
Noukoum
veterán
válasz sz.balazs.95 #50 üzenetére
Csinálhatsz amit akarsz, költözz barlangba.
De minek akarod tölteni a telefont miközben zenét hallgatsz?#59Apollyon Persze hogy túlküldik a témát, alma fanatikusok...
[ Szerkesztve ]
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
-
Apollyon
Korrektor
De szerencsére te vagy nekünk és van jósgömböd, és mindent is jobban tudsz a szakértőknél.
Nekem van pár többéves adatkábelem, és elég sok eszközt tudok velük használni, de biztos velem van a baj.
De túlkülditek a témát. Jöttök a szalmabábokkal, holott még mindig az a probléma, hogy az összes telefonhoz mellékelt kábellel lehet tölteni a másikat, kivéve az apple cuccokat, mert nekik külön szabvány kell, azért, mert csak. Illetve azért, mert mint minden kiegszítőjével, ezzel is megpróbálnak plusz pénzt lefejni rólad, és eladni neked a kamu marketing dumát, hogy ez neked jobb. Pedig neked is egyszerűbb lenne, ha ugyanazzal a kábellel az apple cuccaidat is tudnád használni, cserébe semmilyen hátrányba nem fogsz kerülni.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Pirosász
aktív tag
Na most megvédem a gyártókat.
Miért adna adatkábelt? Itt univerzális töltésről van szó, nem adatátvitelről.
Képzeljük el, hogy zseb/kemping lámpákat gyártók.
Nehogy már kötelezzenek, hogy én adatkábelt rendeljek a beszállítótól. B+, még csak az informatikához sincs köze a termékemnek! 😀
Töltés müködik? Persze! Adatátvitelhez mi közöm van? -
Felesbandi
senior tag
Az olcsó Xiaomim nekem csont nélkül tölt adatátvitel kozben, de erre talán az összes eddigi androidos telom képes volt.
A display portos dolgot tekintve nem teljesen értem amit írsz, de gyanítom ez nem okoz problémát a felhasználók nagy részének. Továbbá ez inkább hangzik az eszköz limitaciojanak, mint a kabelének.
Minden esetre a mondandóm lényege az volt, hogy a lightning könnyen megugorja a felé támasztott elvárások szintjét, mivel ez a szint elég mélyen van. És ezt az olcsóbb type-c kábelek is hozzák. Szóval ezt a lightning előnyének felhozni kissé megmosolyogtató.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
Akkor ha még időben jön, akkor a 24-es iphone sem lesz meg c-s
-
fairi
addikt
Őszintén nem tudom hogy érted el. kezemben volt már 50-nél is több USB-C kábel, mert adok-veszek.
1. vagy a kábel hibás és refundot kell kérni, vagy valami tartozék kábel amiből direkt kispórolták valamit, hogy szuperolcsó legyen.
2. szuperolcsó vagy tartozékok sajátja, 2-3 dolláros kábel tölt már mindent (nevesebb kínai márkát veszel), igaz sokszor lassan. Én speciel ilyet nem láttam, vagyis te valami ultrapeches vagy.
3.logikus amennyit fizetsz érte azt kapod, ha kell töredék gram fémen is spórolnak, így pár centtel olcsóbban készíthető el.
4. DP tudás plusz pár centtel növeli a kábel árát.
Van nekem DP tudó, 100W, 20Gbs kábelem is, de kínai is elkért érte 10 USD-t 1 méterért. Pedig egy alapkábel kb 2 USD hasonló méretben.Lightingot már kiderül valójában hamisitvány és iphone pattog emiatt egy picit. Nem egyszer láttam, hogy dobozon ott van MFI Certification, de valójában kamu embléma, és onnantól már nyivákol.
Lightningból is van 6pin 7pin 8pin
2 pin lespórolását nem értem. De kopik ki, ez jó hír.[link]probléma gyökere emberek olcsón akarnak kábeleket, 1-2 dollár max, gyártók megoldják ezt haszonnal, csak közben kompatibilitási hiba, adatátviteli problémák lesznek a vége.
Tartozék kábeleket maximálisan butítják sokszor. Ezt az EU-nak nehezebb megoldani.
-
sz.balazs.95
veterán
Ez igaz, és jogos is. De azt is vedd számításba, hogy viszont azt a funkciót, amire kitalálták, azt viszont univerzálisan tudja nyújtani, hiszen megfelel az USB valamelyik töltési szabványának.
A gyári kábelek meg amúgy is szarok, hamar tönkremennek, tehát környezetvédelem szempontjából duplán rosszak.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
asdf_
veterán
Olyan világban élünk, hogy tized centért a kedves gyártó a felmenőjét is meg***a. Powerbank kábelén sem ment át az adat nekem, mert ahhoz csak 2 ér kell, adathoz meg 4 kéne. A powerbank gyártóját nem érdekli, hogy akár másra IS tudnám használni azt a kábelt, amit a powerbank mellé adott, hanem csak az, hogy az minél olcsóbb legyen. Ha csak töltésre jó, akkor csak töltésre, kapjam be.
-
sz.balazs.95
veterán
Vagy a másik verzió lehetne az, hogy eleve ne is adjanak mellé töltőt, mert úgyis majd megveszed azt, ami neked megfelel, és kész.
Eleve az is már plusz felesleges környezetterhelés, ha minden egyes új mobil mellé adnak töltőt, ha az előző mobilodé is teljesen megfelelne, márpedig egy egységes csatlakozónak abszolút az a lényege, hogy megfeleljen.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
kakuk.tamas
addikt
“Az EU-s vezetésben úgy számolnak, ezzel 250 millió eurót spórolnak majd a vásárlók és 11 000 tonnányi elektronikus szeméttel kevesebb termelődik majd az unióban.”
Hát pont, hogy nem fog. Mert az ember kénytelen lesz venni plusz kábeleket ugyanúgy, mint most, mert egy univerzális kábel nem univerzális.
A gyártóknak szinte semmibe se kerülne egy olyan kábelt csomagolni a készülék mellé, ami minimum 50-60W-ot tud, sebességben meg hozza a 3.1 Gen1-et. Hamár adaptert nem adnak a cuccok mellé, legalább egy univerzális kábelt adhatnának mindenhez… És nem, nem érdekel hogy a telefonom 25W-ot tud max, a fejhallgató meg 5-10-et.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
sz.balazs.95
veterán
Hát, azt majd én eldöntöm, hogy melyik évben mit akarok csinálni.
De viccet félretéve, amíg nincs megfelelő (és széles körben elterjedt) szabvány arra, hogy megfelelő bitrátával lehessen wireless továbbítani az audiót, addig nekem tökéletesen megfelel az USB Audio szabvány. Igen, tudom, hogy létezik az LDAC kodek, csak marhára nem elterjedt.Másfelől ha ez még esetleg meg is oldódik, továbbra is ott van az a probléma, hogy ha lemerül a fülesed, akkor meg így jártál.
Van egy wireless Sony fülesem, az ugyan rendelkezik vezetékes móddal, arra az esetre ha lemerülne, csakhogy abban a módban nem lehet mellette tölteni, mert ugyanazt az egy Micro USB-t használja mindenre, ami természetesen rohadtul nem szabványos úgy mellékesen. És egyébként ha töltőn van, akkor egész egyszerűen nem lehet bekapcsolni és használni.De amíg van eszköz, amelyik képes egyszerre egynél több kanócot fogadni (ami úgy fest, 2022-ben már egy nagyon extra dolognak számít), addig maradok a vezetékes megoldásoknál.
-
Noukoum
veterán
2022-ben senki nem akar már egyszerre vezetéken zenét hallgatni és vezetéken tölteni.
-
sz.balazs.95
veterán
Akkor első körben ajánlom figyelmedbe ennek a cikknek a "4.5 Audio streaming" című bekezdését, és ha ráuntál a kötekedésre, akkor lehet értelme a további diskurzusnak.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz kakuk.tamas #36 üzenetére
Viszont ez a probléma az USB C-től tökéletesen független.
Az USB Audio szabvány (ami konkrétan az, amit hiányolsz, ha jól értem) az USB része a kezdetektől fogva.
Sajnos valamiért sem a hangszóró sem a fej-/fülhallgató gyártók tudatáig nem jutott el az a hír, hogy az USB kábel nem csak töltésre jó, de arra, is, hogy audiót vigyél rajta, és azt sem igazán lehet mondani érvkény, hogy plusz hw kéne ehhez a mutatványhoz, hiszen az már ott van, csak magát a protokollt kellene implementálni.
De a lényeg az, hogy ez a szabvány már akkor is létezett, amikor még csak a Mini USB volt, tehát a megléte vagy a hiánya nem type C specifikus dolog.
Egyébként ez engem is tökre zavar, szívesen használnám USB-n az audio eszközeimet, ha lehetne.
Azaz lehet, Lightningon...[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz kakuk.tamas #39 üzenetére
Mivel az egésznek az a célja, hogy a töltés univerzálisan szabványos legyen. Lehet tölteni a fejhallgató mellé adott kábellel a telefonokat? Lehet. Tehát amit felhoztál teljesen irreleváns.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
LosBlancosRM
senior tag
Ha nem dzsunka kábelt veszel, akkor igaz. Nekem sose volt gondom egyikkel se.
Egyébkén szerintem a lightning kialakítása jobb.
Samsung Galaxy S24 Ultra
-
kakuk.tamas
addikt
-
sh4d0w
félisten
válasz sz.balazs.95 #41 üzenetére
Igen, fontos, hogy tudd ertelmezni, amit sajat magad leirtal...
https://www.coreinfinity.tech
-
sz.balazs.95
veterán
-
sh4d0w
félisten
Egyelore teljesen feleslegesen gerjeszted a feszultseget, mert meg 2 ev, mire kotelezo lesz az USB-C, tehat bebizonyitani nem tudod, hogy 1 kabel nem lesz eleg.
Ja, egyebkent meg a munkaltato altal biztositott eszkoznel nem valogatsz, hogy nem kell, mert micro-USB-s, a masik ketton meg nem szerepelt a leirasaban, amikor rendeltem.
[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
Ha már typeC kábel (ami mindenhez is jó, mert univerzális), akkor miért nem jó mindenhez is és mindenre is?
Mégse elég 1 kábel minden eszközhöz… Bukott is a védjük a környezetet, és áll a xopassuk a júzereket álláspont.sh4d0w:
én kerülöm a microusb-s csatis cuccokat (egyedül a Xiaomi pumpán van az sajnos). De agyam felbaxom azon a kamu dumán, hogy minden eszközhöz elég lesz egy kábel. Mert ez NEM igaz.[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
"...a mai napig megoldatlan probléma a töltés + adat..."
Majd szolok a Sony kabelemnek, hogz ne csinalja, amikor eppen adatot masolok fel a PC-rol.
kakuk.tamas: egyelore nem talalkoztam fulessel, aminek USB-C-s a toltoje, legyen az Sony, Bose vagy Jabra - agyfasz, hogy mindegyik micro-USB-s.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz kakuk.tamas #36 üzenetére
És egy fejhallgatóra mégis miért kellene kábelen adatot mozgatni?
[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
Vegyél egy akármilyen fejhallgatót, és az ahhoz kapott c-s kábellel próbálj meg adatot mozgatni. Hoppá, nem fogsz tudni, mert csak töltésre jó… Ez droidosként is zavart.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz Felesbandi #33 üzenetére
Hát ezzel azért vitatkoznék.
Egyrészt Androidon a legjobb tudásom szerint a mai napig megoldatlan probléma a töltés + adat, miközben az iPhone-omhoz vettem egy ilyen fülest, ahol van külön egy Lightning bemenet magán a fülesen, hogy tudd tölteni a mobilod zenehallgatás közben. (Még azon túl is, hogy egyébként ott van a Qi mint alternatív opció, amennyiben az rendelkezésemre áll, ami szintén nem egy túl gyakori feature az Androidos mobilok közt.)
Másrészt meg ezt a funkcionalitást meg tudod szerezni külön adapterrel is, pl nekem ilyenem van.
Igen, léteznek adapterek USB C-hez is, de ezeknek a megbízhatósága nagyon is kérdéses, eleve nem minden mobil támogatja őket, és amelyik igen, az is csak korlátozásokkal (pl. lassan tölt vele), és a legtöbb az USB C + jack kivitelben van, USB C + USB C kivitelben már nincs, holott ha valóban egységes csatlakozót akarunk használni, akkor az egy nagyon is valid felhasználás lenne, hogy az USB C-s fülesemet tudjam használni, miközben töltöm a mobilom.
Másrészt pedig egy kezemen meg tudnám számolni hány olyan mobil van, amelyik hajlandó kezelni a DisplayPort Alt Mode szabványt, miközben gyakorlatilag minden egyes iPhone magától értetődően kezeli a VGA-t és a HDMI-t is.
Persze tudom, mindkettőre létezik wireless megoldás, de azok sem jók minden élethelyzetben, és legalább annyi problémát nyitnak ki, mint amennyit megoldanak. Tapasztalatból mondom.
Persze ettől még igaz az, hogy 2022-ben gáz az, hogy Lightningon az USB 2.0 a max, ezt kétségtelenül aláírom, na de nem csak ennyiből áll egy mobil csatlakozója.[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
Ez altalaban a kukacos gyumolcsosok velemenye... Mindenki masnak mukodik az usbc, csak nekik nem.
-
Felesbandi
senior tag
"Lightingot bedugom, tudom mire számíthatok."
Kb. a nagy semmire, mert ezen a szinten van. A nagy semmit pedig kb az osszes type-c kabel is konzisztensen hozza. -
Ezekiell
veterán
Egyetértek, azokra is figyelni kellene.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
batai15
félisten
Örülök a szabványosításnak ,azonban ahogy más is írta akkor a kiegészítők minőségre is nagyobb gondot kell fordítani.
-
Yeffy
veterán
válasz sz.balazs.95 #27 üzenetére
+1
hosszu szules volt, udvozlendo, de valoban a kabelekre is ra kene nezni.
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
sz.balazs.95
veterán
Ez nyilván erősen függ az igényektől is, de az USB, pont az univerzálisságából adódóan nagyon sok mindenre jó, csakhogy ha egy kábel minden létező specifikációnak meg akar felelni, az egyrészt fizikailag vastag kábelt eredményez, plusz a kábel lehetséges hosszát is behatárolja, plusz elég drága dolog lenne minden feladatra a legfaszább kábelt venni.
Éppen ezért manapság elég gyakori megoldás az, hogy egyes kábelek specializálva vannak. van olyan kábel, ami megfelel az USB PD 3.0 szabványnak, és akár 240 W-ig képes tölteni az eszközöket, cserébe mondjuk csak USB 2.0-s adatkapcsolatra képes.
Ugyanígy van kábel, ami megfelel az USB4 maximális adatátvitelének, de cserébe nem tudod vele csak 30 W-on tölteni a gépedet, és csak 1 méter hosszú, mert csak adatátvitelre való, arra van kihegyezve.Ezzel egyébként nekem nincs is semmi bajom, ameddig a gyártók pontosan feltüntetik, hogy a termékük mire képes, és a feltüntetett adatok ténylegesen meg is felelnek a valóságnak.
Nekem mondjuk sikerült úgy vennem Kínából USB C tápegységet, hogy a hozzá mellékelt USB C kábel nem bírta a terhelést, és tönkrement, valószínűleg elégett benne valami.De még optimális esetben is az embernek oda kell figyelnie, hogy mit vesz, mire akarja használni, stb. Meg persze a tény, hogy vagy vesz több kábelt olcsóbban, de célirányosan, vagy kevesebb, de drágább kábelt, ami mindenre jó.
kakuk.tamas:
Szerintem egyáltalán nem baj az, ha ugyanazzal a csatlakozóval többféle felszereltségű kábelek léteznek párhuzamosan.
Az azért kissé overkill lenne, ha minden egyes kábelnek kötelező lenne a maximumot teljesítenie.
Ha mondjuk én egy USB Audio szabványú eszközt akarok csatlakoztatni a gépemre, akkor marhára nem akarok olyan kábelt venni, ami több száz W-okat visz át, meg több tíz Gb/s adatot, mert minek? Vagy ha direkt olyan kábelt keresek, amiu hosszú, akkor az szintén törvényszerű, hogy kisebb átvihető teljesítménnyel kell, hogy járjon, hiszen DC-ről beszélünk.
Szerintem sokkal inkább lenne fontos megkövetelni a pontos és közérthető tájékoztatást az egyes specifikációkról minden kábel és tartozék esetében.[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
Először a kábeleket kellene tisztába tenni, hogy ne legyen tíz féle. Hamár a csatlakozó ugyanaz… Jó lenne, ha a szabványnak nevezett valami működne is.
[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
Arra is lesz az EU-nak előírása, hogy a kábeleket és tartozékokat gyártó cégek számára kötelező legyen az USB szabvány megfelelő implementálása, hogy az ne okozhasson kárt az eszközökben?
Félreértés ne essék, tökéletesen egyetértek az egységes csatlakozó létjogosultságával, de azért azt is látni kell, hogy a Lightninghoz kapcsolódó Apple féle certifikációs program (ami nyilván az Apple számára a fő ok, amiért eddig halogatták az átállást, mert ez nekik szép pénzeket hoz...) az egyben egyfajta garanciát is jelentett a vásárló számára, hogy az általa megvett tartozék nem fogja tönkretenni az eszközét, meg úgy egyáltalán kompatibilis vele, működni fog.
Ez pedig egy olyan dolog, ami azért komoly problémákat rejt magában, ugyanis sajnos a gyártók nagyon nem egységes módon implementálják a dolgokat, ami jobb esetben csak azzal jár, hogy az eszköz nem az elvárt sebességgel vagy minőséggel fog működni, rosszabb esetben pedig akár tűzveszélyességet is jelenthet.
És ezzel még csak véletlenül sem azt akarom mondani, hogy az Apple maradjon a Lightningnál, hanem arra akarok rávilágítani, hogy önmagában ezzel a lépéssel az EU nem zárt be minden olyan problémakört, ami a témához kapcsolódik, tehát ez így félmegoldás szerintem.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Noukoum
veterán
-
asdf_
veterán
Nem értitek.
A különcködésnek az oka nem az, hogy nem szereti az Apple a type-c csatlakozót.
Az ok az, hogy az egyedi megoldása után sarcot szedhet.Dehognem értem, ezért is meg a hasonló húzásai miatt "imádom" azt a céget. Az Apple is egy zöld cég, csak ők a zöld alatt a dollár színére gondolnak .
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz kakuk.tamas #20 üzenetére
akkor mit akarunk
Először egységes töltőt, amihez vehetünk normális kábelt (és nem 10et, mert felesleges lesz annyi), utána normális kábeleketAki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Noukoum
veterán
De a készülékek többségét tudod kábelen tölteni.
2.5 millárd forint semmi manapság még magyar szinten is. Nem hogy EUs szinten.Az a 0.0025 kWh meg szintén semmi éves szinten. És ez nem azt jelenti hogy pocsékolni kéne. Nálam az iPhone az usb c ignorálásával kiverte a biztosítékot.
[ Szerkesztve ]
-
Pirosász
aktív tag
Nem értitek.
A különcködésnek az oka nem az, hogy nem szereti az Apple a type-c csatlakozót.
Az ok az, hogy az egyedi megoldása után sarcot szedhet.
Ha a vezeték nélküli töltésnek/gyors töltésnek is egységes szabványnak kell lennie, úgy nincs oka nem berakni a type-c-t.
Így se, úgy se szedhet sarcot a tartozék gyártóktól.
Semmi haszna nincs belőle, ha kihagyja. -
asdf_
veterán
Szorozd meg azt a töltésenként hasra (nagyon nagyon barátian számolt) 0,0025 kWh felesleges energiát évi 16 millió az EU-ban eladott készülékkel, az 40 megawattóra naponta. És akkor így 365 nappal, lesz kb. 15 gigawattóra, az reizsicsökkentett kamuáron félmilliárd(!) Ft évente (a valóságban pedig 2,5mrd). És a következő évben ez majd duplázódik, aztán triplázódik és így tovább.
Milyen szerencse, hogy tényleg csak egy kisfogyasztású eszköz. Kár, hogy viszont irdatlansokat eladnak belőle...[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
LOL
A Sony tehet róla többek között, ugyanis az Ő kábelük az, amivel csak tölteni lehet.
A gyártók nem tudnak egységes kábelt adni a cuccaikhoz, akkor mit akarunk?[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
Ja hát ha szar kabeleid vannak, arról nem a typec tehet
-
kakuk.tamas
addikt
Itthon van type-c kábel, ami vagy:
- kizárólag töltésre jó
- egyik eszköz felismeri, másik nem (ne kérdezd hogyan)
- egyiken max 60W megy át, a másikon max 100
- az egyik tudja a DP-t, a másik nemLightingot bedugom, tudom mire számíthatok. Type-c-nél meg reménykedem, hogy jó lesz arra, amire szántam.
-
asdf_
veterán
Jaja, '23 őszi iPhone-nál már el fogják hagyni a csatit. Nekem ez a tippem.
Akkor jó sokat értek el ezzel. A nagy zöldség jegyében legyen egyforma töltő mindenhol, így átterelik a köcsög, mindig, direkt és szándékosan különcködő gyártókat (oh, minek a többes szám, apple, te görény, rád gondolok) a hatákonysággal erősen kihívásokkal küzködő kábelmentes töltésre. Igy megspóroltunk egyetlen töltő és kábel környezeti hatását, cserébe az összes wireless módon töltődő eszközbe akár másfélszer annyi energiát kell belepumpálni minden egyes töltéskor, a termék teljes élettartama alatt, mint kábelen keresztül. Sokat tettünk ám így a környezetért... Ja, nem.
[ Szerkesztve ]
-
-
Pirosász
aktív tag
Mindegy, mert a vezeték nélküli töltéssel is ugyanez lesz. (Ahogy a cikk írja)
Szabványosítás.
Ha veszel a Samsungodhoz vezeték nélküli töltőt, annak jónak kell lenni onnantól minden így tölthető eszközhöz.
A következő iPhone-odhoz is.
Tehát így is, úgy is szabványt kell alkalmaznia az Apple-nek. -
Ezekiell
veterán
Nem para
Mondjuk itt telefonokról van szó, azokban kell typec. Typec usba kábel meg van/lesz is, szóval nem egészen értem a problémád.
-
gaucho
tag
Z690-es chipset, új Intel lapok az elmúlt fél évből ( nekem MSI Z690 Force ) átlagban egy, azaz egyetlen USB-C csatlakozó cca. 1 hónapja cca. 150K HUF-ért, ennél drágábbak a max. 2 USB-C-porttal rendelkező lapok. 5 éve ezt olvasom mindenhol, hogy sírnak ezért a portért, gyakorlatilag sehol sem szabvány most sem, semmi nincs telex@rva vele. Egy USB-A-USB-C HUB árat tekintsetek már meg, és akkor USB 3.0-tól felfelé nem beszélve!
Ezt benéztem, természetesen nagy általánosságban értettem, nem személyesen neked címeztem Ezekiell!
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
De jo, igy lehet 10 USB-C kabelunk a fiokban, ami mind masra jo, a jelenlegi 1 lightning es 9 USB-C helyett, eljen a kornyezetvedelem.
-
Tibee86
nagyúr
Addigra akkor inkább semmi csatlakozó, mint az usb-c.
-
roli543
őstag
Addigra már csak Magsafe lesz az fix
Apple iPhone 13 mini + Watch SE 44 mm / iPad 2017 & Airpods Pro
-
Noukoum
veterán
Ilyen gyorsan, pedig azt hittem csak 2100-ra jutunk el idáig.
-
moma
őstag
Egyrészt örülök. Másrészt viszont azt tapasztalom, hogy az USB-C nem olyan jó akkor ha állandóan benne kell legyen a foglalatban azaz a laptopoknál. Nem elég erős és stabil ez így, kicsit lóg benne az egész, nem bírja el a kábelt, azaz érzésem ebből pár év után meghibásodás lesz. És akkor meg ugye adunk egy pofont a környezetnek megint.
we all deserve a bit of luck.
-
balaaazs
senior tag
"Kritikus hangok szerint az EU elfojtja az innovációt a standardizált töltőcsatlakozóval, mert nem ösztönzi a gyártókat arra, hogy a jelenleginél jobb töltési szabványokat dolgozzanak ki."
Mondják ezt a kritikusok akik ősidők óta lightinh töltőt használnak és nem hajlandók rajta változtatni (mondom ezt apple userként)¯\_(ツ)_/¯
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest