- Magisk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- iPhone topik
- Megvan a tizedik Redmi Note 12 is
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.balazs.95
veterán
válasz Felesbandi #57 üzenetére
Oké, akkor próbálj meg használni egy akármilyen USB-s perifériát, (de lehet bármilyen más is, ami nem USB-s) miközben töltöd a mobilod, és hamar rá fogsz jönni, hogy a kettő egyáltalán nem biztos, hogy egyszerre menni fog.
Erre egyébként létezik külön szabvány (USB ACA), ami még a Micro USB-s időkből való, és van talán összesen két eszköz, ami támogatja, azok is tabletek.A DisplayPorton nem tudom, mit nem lehet érteni.
A DP Alt Mode szerves része az USB szabványnak, aminek az implementálására a gyártók nagy ívben tojnak.
Ennek a töltéshez nincs köze, de ezt eleve válasz üzenetben írtam, nem a poszthoz.
Ugyanis a “gagyi” Lightning valójában egy nagyon is sokoldalú dock csatlakozó, ami egy csomó dolgot támogat, nem csak azt, hogy fájlokat tudsz ide-oda pakolgatni, és ezeknek mind létezik USB-s megfelelője is, természetesen, csak amíg a kapcsolódó szabványokat a gyártók nem hajlandóak használni, addig merő hülyeség azt hangoztatni, hogy a Lightning mindenben sokkal szarabb, mint az USB, mert ez egész egyszerűen nem igaz, és erre hoztam példákat, hogy mik azok a funkciók, amik a Lightningban magától értetődően támogatva van, míg az USB C-s mobiloknál úgy kell vadászni rájuk.[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz Felesbandi #33 üzenetére
Hát ezzel azért vitatkoznék.
Egyrészt Androidon a legjobb tudásom szerint a mai napig megoldatlan probléma a töltés + adat, miközben az iPhone-omhoz vettem egy ilyen fülest, ahol van külön egy Lightning bemenet magán a fülesen, hogy tudd tölteni a mobilod zenehallgatás közben. (Még azon túl is, hogy egyébként ott van a Qi mint alternatív opció, amennyiben az rendelkezésemre áll, ami szintén nem egy túl gyakori feature az Androidos mobilok közt.)
Másrészt meg ezt a funkcionalitást meg tudod szerezni külön adapterrel is, pl nekem ilyenem van.
Igen, léteznek adapterek USB C-hez is, de ezeknek a megbízhatósága nagyon is kérdéses, eleve nem minden mobil támogatja őket, és amelyik igen, az is csak korlátozásokkal (pl. lassan tölt vele), és a legtöbb az USB C + jack kivitelben van, USB C + USB C kivitelben már nincs, holott ha valóban egységes csatlakozót akarunk használni, akkor az egy nagyon is valid felhasználás lenne, hogy az USB C-s fülesemet tudjam használni, miközben töltöm a mobilom.
Másrészt pedig egy kezemen meg tudnám számolni hány olyan mobil van, amelyik hajlandó kezelni a DisplayPort Alt Mode szabványt, miközben gyakorlatilag minden egyes iPhone magától értetődően kezeli a VGA-t és a HDMI-t is.
Persze tudom, mindkettőre létezik wireless megoldás, de azok sem jók minden élethelyzetben, és legalább annyi problémát nyitnak ki, mint amennyit megoldanak. Tapasztalatból mondom.
Persze ettől még igaz az, hogy 2022-ben gáz az, hogy Lightningon az USB 2.0 a max, ezt kétségtelenül aláírom, na de nem csak ennyiből áll egy mobil csatlakozója.[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest