- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- DIGI Mobil
- Magisk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Megvan a tizedik Redmi Note 12 is
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
válasz kakuk.tamas #17 üzenetére
Szar kábelt használsz. Mellesleg a lightingban is van olyan kábelem ami vagy jó vagy nem. Gyenge minösége. Ennyi.
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
vanye
senior tag
válasz kakuk.tamas #100 üzenetére
Ha nem tévedek, mindez azért van, hogy idővel a júzer csakis akkor kérjen új kábelt az új eszköze mellé, ha arra valóban szüksége is van. Meg sem tudom számolni, hogy mennyi kvázi felesleges C-s kábelt kaptam már lámpa, hangszóró, hajnyíró stb. mellé. Ezek egy ponton túl iszonyú rendundásak már. Szóval azzal, hogy bár külön van csomagolva, de idővel majd csak minden ötödik ember kéri a mobil mellé, összességében pont hogy kevesebb hulladék termelődik a nap végén.
Stern des Südens!
-
turbuczn
tag
válasz kakuk.tamas #106 üzenetére
Na és a töltőfejek, és kábelek újrahasznosításához mi szükséges? Állítsuk egymás mellé akkor a kettőt.
-
Ricardo
titán
válasz kakuk.tamas #100 üzenetére
"Akkor ezek szerint külön kis dobozba lesz a kábel, amit külön kérhetsz.? Vagyis plusz szemetet termelnek ezzel is? Nice job. "
A töltőknél már így van egy ideje. Pont a környezetvédelemre hivatkozva vezették be. Már akkor baromságnak tartottam. [link]
-
spect80
senior tag
válasz kakuk.tamas #80 üzenetére
Egy 5S vagy 1. gen SE-hez volt,már nem emlékszem, kidobtam már rég azt a kábelt. Az XS-nél már nem is kockáztattam, mivel amúgy sem adtak gyors(abb) töltőfejet hozzá, inkább vettem külön egy gyorstöltőt szövetborítású kábellel. De nem csak a kábel vastagsága, hanem a használati szokások is befolyásolják a kopást. Egy ideje már nem nagyon kell töltőt hordanom magammal, mert közepes-erős használat mellett is kibírt 1 napot a legtöbb telefonom. Kolléga az SE-t meg csak munkaidőben legalább egyszer töltőre rakja úgy, hogy reggel a töltőről vette le.
-
turbuczn
tag
válasz kakuk.tamas #51 üzenetére
Valóban kénytelenek leszünk új kábeleket venni, de ott van a szövegben is, hogy nem muszáj a készülékhez kérni az új kábelt, te is beszerezhetsz egy olyat, amilyet akarsz. És akkor mi tart vissza, hogy nem kéred a kábelt, hanem veszel egy normálisat, ami 4K60 Hz képet, és 100 W töltést is képes átvinni? Például ezt: [link]
Egyébként nem csak a telefonok, tabletek, laptopokról van szó, hanem webcamera, fejhallgató, tölthető polcvilágítás, meg sok egyéb más, eddig főleg micro USB-t használó termékre is használni kell ezt a rendeletet, és ezekhez ezentúl nem fognak adni kábelt. És akkor végre lesz egy ilyen töltőd, amivel az asztalon lévő laptopod (vagy monitorod, arról laptopod töltöd a képátvitellel együtt), és minden más eszközt is fel tudsz tölteni.
-
Felesbandi
senior tag
válasz kakuk.tamas #87 üzenetére
Gyanitom a "mind másra jó" type-c kabelek egytol egyig jok lesznek azokra a feladatokra, amiket az iPhone-hoz kapott lightning kabeled ellat. Az egyetlen kivetel az lehet, ha valamelyik type-c nem szallit adatot, csak toltesre jo, de telefonhoz adott kabelnel ilyet meg nem lattam, szoval ha a kovetkezo iPhone-odhoz mar type-c-t adnak, ebben nem lesz visszalepes. Kiveve persze ha az Apple lep egy Apple-hoz meltot.
Ha jol tudom eddig csak a periferiak toltesere szant usb kabeleim nem szallitottak adatot, bar nem is probaltam ezt meg veluk, mivel az itthon levo osszes USB-m, amit hasznalok is, mindkettot tudja nyilvanvaloan.
Egyebkent meg ha az EU mar megregulazza ezt, igazan rendbeszedhetne a type-c koruli szerencsetlenkedest, es akkor most nem kene ezen diskuralni. Mert en se vagyok elegedett a type-c-vel, szerintem is baromi bosszanto, szoval ezt nem vitatom. Csak en a lightning-ot tartom bosszantobbnak a ketto kozul.
-
LosBlancosRM
senior tag
-
spect80
senior tag
válasz kakuk.tamas #76 üzenetére
Nem szükséges, ezt is nagyon elegánsan, felnőtt módjára lereagáltad úgyhogy inkább hagyom is a témát.
-
moleculez
veterán
válasz kakuk.tamas #28 üzenetére
De tényleg, tech cuccokon kívül más eszköz is használ type-c de minek: itthon pl asszonynak van vmi a masszírozó, meg egy asztali lámpa. (de van más nis ha keresek) Mindkettő csak a saját kábelével működik, ami ugyan tyoe-c de egyedi lábkiosztás, szóval hiába pattintom rá a teló töltőkabelére, nem fog menni.
[ Szerkesztve ]
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
joey04
titán
Ne etesd
-
Apollyon
Korrektor
De szerencsére te vagy nekünk és van jósgömböd, és mindent is jobban tudsz a szakértőknél.
Nekem van pár többéves adatkábelem, és elég sok eszközt tudok velük használni, de biztos velem van a baj.
De túlkülditek a témát. Jöttök a szalmabábokkal, holott még mindig az a probléma, hogy az összes telefonhoz mellékelt kábellel lehet tölteni a másikat, kivéve az apple cuccokat, mert nekik külön szabvány kell, azért, mert csak. Illetve azért, mert mint minden kiegszítőjével, ezzel is megpróbálnak plusz pénzt lefejni rólad, és eladni neked a kamu marketing dumát, hogy ez neked jobb. Pedig neked is egyszerűbb lenne, ha ugyanazzal a kábellel az apple cuccaidat is tudnád használni, cserébe semmilyen hátrányba nem fogsz kerülni.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
fairi
addikt
Őszintén nem tudom hogy érted el. kezemben volt már 50-nél is több USB-C kábel, mert adok-veszek.
1. vagy a kábel hibás és refundot kell kérni, vagy valami tartozék kábel amiből direkt kispórolták valamit, hogy szuperolcsó legyen.
2. szuperolcsó vagy tartozékok sajátja, 2-3 dolláros kábel tölt már mindent (nevesebb kínai márkát veszel), igaz sokszor lassan. Én speciel ilyet nem láttam, vagyis te valami ultrapeches vagy.
3.logikus amennyit fizetsz érte azt kapod, ha kell töredék gram fémen is spórolnak, így pár centtel olcsóbban készíthető el.
4. DP tudás plusz pár centtel növeli a kábel árát.
Van nekem DP tudó, 100W, 20Gbs kábelem is, de kínai is elkért érte 10 USD-t 1 méterért. Pedig egy alapkábel kb 2 USD hasonló méretben.Lightingot már kiderül valójában hamisitvány és iphone pattog emiatt egy picit. Nem egyszer láttam, hogy dobozon ott van MFI Certification, de valójában kamu embléma, és onnantól már nyivákol.
Lightningból is van 6pin 7pin 8pin
2 pin lespórolását nem értem. De kopik ki, ez jó hír.[link]probléma gyökere emberek olcsón akarnak kábeleket, 1-2 dollár max, gyártók megoldják ezt haszonnal, csak közben kompatibilitási hiba, adatátviteli problémák lesznek a vége.
Tartozék kábeleket maximálisan butítják sokszor. Ezt az EU-nak nehezebb megoldani.
-
sz.balazs.95
veterán
Vagy a másik verzió lehetne az, hogy eleve ne is adjanak mellé töltőt, mert úgyis majd megveszed azt, ami neked megfelel, és kész.
Eleve az is már plusz felesleges környezetterhelés, ha minden egyes új mobil mellé adnak töltőt, ha az előző mobilodé is teljesen megfelelne, márpedig egy egységes csatlakozónak abszolút az a lényege, hogy megfeleljen.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz kakuk.tamas #36 üzenetére
Viszont ez a probléma az USB C-től tökéletesen független.
Az USB Audio szabvány (ami konkrétan az, amit hiányolsz, ha jól értem) az USB része a kezdetektől fogva.
Sajnos valamiért sem a hangszóró sem a fej-/fülhallgató gyártók tudatáig nem jutott el az a hír, hogy az USB kábel nem csak töltésre jó, de arra, is, hogy audiót vigyél rajta, és azt sem igazán lehet mondani érvkény, hogy plusz hw kéne ehhez a mutatványhoz, hiszen az már ott van, csak magát a protokollt kellene implementálni.
De a lényeg az, hogy ez a szabvány már akkor is létezett, amikor még csak a Mini USB volt, tehát a megléte vagy a hiánya nem type C specifikus dolog.
Egyébként ez engem is tökre zavar, szívesen használnám USB-n az audio eszközeimet, ha lehetne.
Azaz lehet, Lightningon...[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Apollyon
Korrektor
válasz kakuk.tamas #39 üzenetére
Mivel az egésznek az a célja, hogy a töltés univerzálisan szabványos legyen. Lehet tölteni a fejhallgató mellé adott kábellel a telefonokat? Lehet. Tehát amit felhoztál teljesen irreleváns.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
LosBlancosRM
senior tag
Ha nem dzsunka kábelt veszel, akkor igaz. Nekem sose volt gondom egyikkel se.
Egyébkén szerintem a lightning kialakítása jobb.
Samsung Galaxy S24 Ultra
-
sh4d0w
félisten
Egyelore teljesen feleslegesen gerjeszted a feszultseget, mert meg 2 ev, mire kotelezo lesz az USB-C, tehat bebizonyitani nem tudod, hogy 1 kabel nem lesz eleg.
Ja, egyebkent meg a munkaltato altal biztositott eszkoznel nem valogatsz, hogy nem kell, mert micro-USB-s, a masik ketton meg nem szerepelt a leirasaban, amikor rendeltem.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
Apollyon
Korrektor
válasz kakuk.tamas #36 üzenetére
És egy fejhallgatóra mégis miért kellene kábelen adatot mozgatni?
[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
Ez altalaban a kukacos gyumolcsosok velemenye... Mindenki masnak mukodik az usbc, csak nekik nem.
https://www.coreinfinity.tech
-
Felesbandi
senior tag
"Lightingot bedugom, tudom mire számíthatok."
Kb. a nagy semmire, mert ezen a szinten van. A nagy semmit pedig kb az osszes type-c kabel is konzisztensen hozza. -
Ezekiell
veterán
Egyetértek, azokra is figyelni kellene.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz kakuk.tamas #20 üzenetére
akkor mit akarunk
Először egységes töltőt, amihez vehetünk normális kábelt (és nem 10et, mert felesleges lesz annyi), utána normális kábeleketAki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
Ja hát ha szar kabeleid vannak, arról nem a typec tehet
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest