Hirdetés
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz Mutterbever #8582 üzenetére
aki azt hiszi, hogy ez egy asztali pc helyettesítő cucc, az óriásit téved.
egy magos, alapból 700 MHz-en járó, desktop szinthez képest kőgagyi proci van benne, meg egy darab usb, azon lóg minden, az sd kártyától az ethernetig.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz sztanozs #8597 üzenetére
próbáltam filmet nézni raspbmc-vel dlna szerverről, kb. egy órányit volt időm, és eddig nem volt vele gond.
hajítsam ki és vegyek valami mást, ami normálisan működik?
beléptető rendszert akarok vele naplózni, ami, szerintem, kis terhelést jelent. (napi 10 kártyalehúzás alatt)Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
logolás hálózaton menne, webservice-be. sávszélesség se kell sok, csak menjen egy karakteres ssh meg a naplózás.
de ha elkezdem kiszámolni, hogy munkaidővel, benzinpénzzel egyetemben mennyibe van ez a projekt, akkor kezdem tépni a hajam...
szerk: 36 rugóért már van alix pc alaplap a wireless-bolt-ban, és azzal minden megy elsőre.
vargalex: thx
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
és akkor jön a málnán található natív soros portok száma...
szerk: egyébként meg teljesen mindegy, ha valami nem teljesíti a rá vonatkozó szabványokat, márpedig úgy látszik, hogy a málna nem, akkor az hulladék.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
máshol is olvastam, hogy olyan remek usb vezérlő van a málnán, hogyha ráraksz egy aktív usb hubot, leszakad a hálózatról. a sebességek szétválasztásával van többek között baja.
mindegy, megvan a következő kiszemeltem, lehet, holnap meg is rendelem.
-
bambano
titán
válasz wassermann #8647 üzenetére
szerintem nem tud kis sávszélességű sztereó hangot odatenni, mert a pilot az fixen ugyanott van.
-
bambano
titán
Enyhe szótöbbséggel az új topicra esett a választás, ezért:
-
bambano
titán
azon agyalok, hogy a panelen az usb portok 5v-os lábára ráforrasztok egy drótot, és azt bekötöm a gpio-n az 5v-ra. működhet ez vagy füst lesz?
-
bambano
titán
ez meg b+ és nem találtam róla rendes kapcsolási rajzot a neten. mert az is egy kényelmes megoldás lenne, hogy egy rossz egérről levágom a drótot, kibontom, a tápot rádugom a gpio-ra, és bedugom az usb-be.
csak előtte látni szeretném, hogy ezzel benevezek a 20-i tüzijátékra vagy sem.a műszerem szerint a futó, de periféria nélküli málnán 5.56V a gpio-n a táp. én sokallom.
-
bambano
titán
válasz vjozsef #8728 üzenetére
most csináltunk másik topicot nekik (lásd aláírásom)
beszerzési ára szállítással, áfával több, mint a málnáé, de nem egetverő mértékben, a havi költsége szerintem vehető ugyanannyinak. b+ 14 rugó + szállítás, ez 30 euró+fa+szállítás.
most megyek visszarekvirálni az ilyen cuccomat, utána teszt lesz ezerrel
-
bambano
titán
válasz Neil Watts #8778 üzenetére
plex szerverhez csak a rendes hálózat meg a rendes háttértár kezelés hiányzik a málnából.
-
bambano
titán
válasz vjozsef #8799 üzenetére
ha a nason van a filmje, és az tud nfs-t, akkor a nasra nfs szerver kell, a málnára nfs kliens.
windows nem focizik a kérdésben.escape: ha van fent nfs kliens csomag, akkor mount ip_cim:/konyvtar /lokalkonyvtar és kész.
-
bambano
titán
válasz vargalex #8891 üzenetére
általában unixon a crontabot tudja mezei júzer módosítani, az rc.local-t meg nem.
erre való a crontabban a @reboot időbélyeg.a tcp-s kapcsolatra: egy ip-vel, egy porttal is megoldható sokmillió tcp kapcsolat, tipikusan szervereken.
de kimenő kapcsolatod is lehet több, ha több ip cím van a gépre regisztrálva.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
nem javasolt mobiltöltő használata málnához, mivel azt a telefonok 3.7V körüli akksijához optimalizálják, így gyakran nem ad le ennél több feszültséget.
az eredeti málna táp 5.5-5.65 V közötti feszültséget ad le.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz #79563158 #8920 üzenetére
egy darab usb portja van, minden azon lóg. a fórumok szerint még azzal is lehet gond, hogy szétválogassa a különböző sebességű perifériákat (usb1.1-usb 2.0).
ha egy gagyi kanócocskán megy bele az anyag (ethernet usb-n), és ugyanazon az egy gagyi kanócocskán csurog kifelé (usb-n diszk), akkor az nem lehet jó.
ez persze nem jelenti azt, hogy nálam kompromisszum-képesebb usereknek ne felelhetne meg, de én a magam részéről olyan tanácsot adok csak, amiben hiszek is. mint láthattuk, tökéletes torrent szervernek, majd később kiderül, hogy egy seeddel, stb. stb. a végén úgy lesz tökéletes torrent szervernek, hogy lesz egy három oldalas lista, hogy mit ne csinálj vele, és akkor jó. én nem szeretem az ilyen kókány melót, valamit vagy rendesen megcsinálok, vagy sehogy.
-
bambano
titán
elvileg programot a crontab-ba rakott @reboot időbélyeggel lehet induláskor automatikusan indítani, de hogy a grafikus felület pontosan hogy jön ide, ahhoz több infó kellene.
ha X-et akarsz, azt el lehet indítani egy virtuális terminálon, de nem rootként kicsit bonyolultabb.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz Lin3Lord #9015 üzenetére
nekem a médiacenteres verzióban vásárolt tv tuner kártyámhoz adtak olyan infra cuccot, amiben adó is volt.
lirc-cel működött.más cuccok távirányításával baj lehet, ha a távirányító túl hosszú parancsokat küldözget az eszköznek, azt a lirc nem kezeli alapértelmezésben. egy klímával jártam rosszul, a távirányító gombnyomásra a teljes klímaprogramot átküldte és ettől a lirc fejreállt.
-
bambano
titán
válasz moli.hu #9017 üzenetére
ez pont nem a jobbfajta légkondi, ez pont a legrosszabb, amit erre a feladatra venni lehetett.
áramszünet után nem indul újra, csak ha megnyomják a távirányítón az on gombot, de ezt nem tudom szimulálni se, mert a gomb nyomása nem csak 2-3 bájtot, meg valami ellenőrző összeget sugároz ki, hanem a pontos időtől kezdve az automata ki-be kapcsolgatós időpontokon át a háború és békéig mindent.ezért minden áramszünetkor valaki kocsiba ül és megnyomja a gombot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
- i5 10400 + RTX 3060 + 16GB DDR4 Igényes GAMER PC
- Csere-Beszámítás! Limitált! Hordozható Gamer PC! HP Omen X 1000P . I7 7820HK / GTX 1080 / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest