- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
Merre jártál akkor, amikor pár hete arra panaszkodtam, hogy a powershell core nem megy fel a pi1-re, ezért valami másban kell megcsinálnom amit akarok?
Ekkor ajánlották a Python-t, energiát tettem a tanulásába, nyilván még nem ismerem teljesen, de meg tetszett nagyon, ha akkor ajánlottál volna mást, valószínűleg azt is meg néztem volna. Egyenlőre amíg ez meg tudja csinálni amit akarok, addig nem tervezek váltani. -
DarkByte
addikt
PiHut-on
van még ahogyan néztemvolt még délután, de mostanra ezt is kifosztották. [link]
Végül nem rendeltem meg. Épp lakásvásárlás előtt állok és próbálok minden pénzszivárgásnak elejét venni. Holnap szerintem be se kapcsolom a számítógépet.RoundRobin: sokan még hisznek a csodákban. De az Allwinner-esek szerintem nem mostanság fognak megváltozni mentalitásban. [link]
-
Nerd
aktív tag
Tobbszor leirtam mar, keress ra a "toshiba" szora itt a topicban. A vinyon nyilvan ugy ajanlottam, hogy en is ezt hasznalom...
Ez van nekem:
- PI 2
- STONTRONICS - T5582DV - PSU, RASPBERRY PI, 5V, 2A, MICRO USB
- max_usb_current=1 beallitassalA toshiba vinyo a fenti konffal siman megy, sott egy tplink usb wifi-vel egyutt is hasznaltam egy heten keresztul gond nelkul...
A vinyo aljan a cimken ez all: DC+5V 1.0A
A vinyot meg a nexus 5-som is meghajtotta, tudtam vele filmet nezni OTG-n keresztul...
-
wassermann
Topikgazda
- Nem ajánlatos külső vinyót közvetlenül rákötni!
A Pi tápbemenete egy 1100mA-es áramkorlátozóval kezdődik, ebből lejön a Pi saját 700mA-es fogyasztása, a maradék marad a két darab USB-re. Ha két 100mA-es fogyasztású USB-s cuccod van (pl. bill, egér vagy Bluetooth) azok még elmennek, de nagyobb fogyasztású cucchoz, mint külső vinyó már aktív USB HUB kell.
-
zola8van8
tag
Ezzel a "90Mbként Resume Now" módszerrel letöltöttem az ubuntu .iso-t, majd mount-oltam az iso és tudtam listázni a listázni a tartalmát, vagyis gondolom lejött rendesen.
Hogy lehet "rendetlenül" csatolni? (csak a nagyon alapok mennek linuxban) Létrehoztam az /mnt-be egy usb1 könyvtárat majd fdisk -el megnéztem, hogy hol érem el a pendrive-ot: mount /dev/sda1 /mnt/usb1 (Az usb1 könyvtárnak 777 a jogosultsága.)
-
MiZY
tag
Nem ezekre talaltak ki, igy ertelme nincs eroltetni. LXDEt neztem a hivatalos Debian imageben, ha mit ne mondjak... Nem eroltettem nagyon a hasznalatat!
Mondjuk az mas kerdes, hogy a Debiant se nagyon, mert folyton irkalt valamit a memoriakartyara, aztan feltolta a loadot... (X nelkul) Ezek utan Archot raktam fel, es azota is az megy, mindenfele hiba nelkul. Nasnak lottem be, igy nyilvan agyonterhelve nincs, de a Debian abba is bebukott csunyan.
(Nincs semmi bajom a Debiannal, szervereken csak az futtatok a munkahelyemen!
-
fo_di
őstag
múlt pénteki árfolyamon rs componentsnél 11286 forint volt (30.87 font)
ez csak maga a pi, semmi tápegység, sd kártya, kábel nem jár hozzá
szállítást friss rendelésre (már ha vesznek már fel) kb. július végére-augusztusra számíts (előbb az irdatlan előrendelést kell teljesíteni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Xbox Ultimate előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged