- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiZY
tag
válasz
moli.hu #3483 üzenetére
Nem tudom, nekem nincs bajom az eszkoz kepessegeivel, bar lehet nekem alacsonyak az elvarasaim.
Nem Crysis 8at akarok rajta futtatni, hanem egy rtorrentet, meg egy sambat. Arra tokeletes, tobbre meg nem kell, egyelore!
Ha tudnek annyira programozni, akkor megcsinalnam, hidd el! De elkanyarodtunk a tematol...
-
MiZY
tag
válasz
Csarlee #3481 üzenetére
Torrentre pedig eleg a hardver, csak szoftveresen kell rendberakni, meg nem esz nelkul hasznalni! Sokan OpenWRTvel okositott routerekkel akarjak megvaltani a vilagot, pedig van Raspberry PI, ami siman jo csomo mindenre! Ha a halozati kartya nem az USBre lenne kotve, akkor siman hasznalnam routernak, mindamellett amire jelenleg hasznalom! Nem mondom, hogy OpenWRTvel szerelt router nem jo - en is rendelkezem eggyel -, de elegge behatarolhato az a feladatkor, amire hasznalhato.
A tegnapi problemamra:
Csutortok ejszaka ota nem jelentkezett, pedig 12 orankent eljatszotta. Csinaltam neki fileba swapet, rc.localban csatolom. Szerintem ez lehetett a problemam, pedig megeskudtem volna ra, hogy benne volt a swap particio mountolasa inditaskor, de ezek szerint csak kezzel csatolgattam eddig. Majd kiderult 2-3 nap mulva, hogy mit ad. -
MiZY
tag
Sziasztok!
Valahol mar olvastam a problemarol, de nem emlekszem hol.
A szituacio az, hogy az RPI-n log egy merevlemez (/dev/sda), aztan mostanaban egyre tobbszor dobja el a kapcsolatot, es pakolja at a lemezt masik eszkoz azonositora (/dev/sdb), onnantol nem mukodik naskent. Altalaban ilyenkor ujrainditom, de nem hiszem, hogy ez a megfelelo megoldas! UUID-t hasznalhatnek, de attol meg a problema fennall!
HDSentinellel csekkolva a kovetkezo hibat dobja:
"Problems occured between the communication of the disk and the host. In case of a sudden crash or reboot it is recommended to try a different, short data cable (avoid round cables, use 80 wire standard cables instead).
No actions needed."Kulso tapos haza van a lemeznek (nem tul markas, honapokig rendben mukodott), 1.2A-s tapja van a Raspberrynek, semmi mas USB-s eszköz nincs radugva csak a HDD.
Az fstabban a mountolasi opciokkal lehet a baj? A kulso haz a ludas?
Koszonom!
-
MiZY
tag
Nem ezekre talaltak ki, igy ertelme nincs eroltetni. LXDEt neztem a hivatalos Debian imageben, ha mit ne mondjak... Nem eroltettem nagyon a hasznalatat!
Mondjuk az mas kerdes, hogy a Debiant se nagyon, mert folyton irkalt valamit a memoriakartyara, aztan feltolta a loadot... (X nelkul) Ezek utan Archot raktam fel, es azota is az megy, mindenfele hiba nelkul. Nasnak lottem be, igy nyilvan agyonterhelve nincs, de a Debian abba is bebukott csunyan.
(Nincs semmi bajom a Debiannal, szervereken csak az futtatok a munkahelyemen!
-
MiZY
tag
Valaki RStol nem akar hazat rendelni? Beszallnek!
-
MiZY
tag
Ezt megcafolnam, ha szabad! Pl. a Partition Wizard nevezetu program, Windowsos kornyezetben kepes linuxos particiokat kesziteni. Az mar mas kerdes, hogy minden - magara valamicsket is ado - particionalo program kepes a fenti problemat megoldani!
Amugy en is jobban preferalom a tisztan Linux alapu megoldasokat! -
MiZY
tag
válasz
vzoltan #1539 üzenetére
A kerdes, hogy mennyi torrentet futtatsz, a masik meg hogy milyen klienst.
Transmission es rtorrent kozul melyik eszik kevesebb eroforrast? rtorrentet eleg sokat hasznaltam, csak sose neztem mennyi eroforrast fogyaszt, mert mindig allt rendelkezesre eleg, Transmission meg mindig csak ilyen SOS tema volt... Probalni meg nem tudom, mert 6-8 hetet igertek a szallitasra, igy probalok puhatolozni, melyik iranyban induljak el, ha megjon. Normal PCn Deluget, hasznalom, de nem sok eselyt latok arra, hogy Arpi szeretni fogja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Fujitsu Esprimo D738 Megbízható asztali számítógép irodai és otthoni felhasználásra
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest