- Unlimited Power! Megnyitotta a Honor a 8000 mAh-s mobilok sorát
- Fotók, videók mobillal
- Milyen GPS-t vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vtechun
veterán
válasz
instantwater #21807 üzenetére
gondolom akkor egy 64-es pendrive is megfelelő lehetne mondjuk libreelec futtatására? és akkor az valószínűleg gyorsabb is lenne mint az sd.
Valaki tudja, hogy a libreelec konfigját, ha elmentem, akkor azt visszahozva ugyanonnan folytathatom? Olyan lesz mint amikor elmentettem? Vagy a kiegészítőket meg minden egyebet újra le kell tölteni?
-
dugesz77
őstag
válasz
instantwater #17822 üzenetére
Körülbelül 5 fokkal lejjebb visz a hőmérsékletet. De nem mindegy, hogy 50 vagy 55 fokos? 85 fokig mehetne el itt működésbe lépne a hővédelem. Nincsenek nagy hőmérséklet ingadozások, szinte bármit csinál ennyi a hőmérséklete.Teljesen passzív és az egésznek 5 W a maximális áramfelvétele. Inkább csak megnyugtatásból van nálam is rajta.
-
erik365
senior tag
válasz
instantwater #17822 üzenetére
Parasztvakítás
/ optikai tuning
-
hunaqua
addikt
válasz
instantwater #17750 üzenetére
Mindenki azt vesz amit akar.
Én ezt arra írtam,hogy kb. 1 hónapja van a málnában egy 8GB-os Mixza kártya.Az ára 2,38 USD.- ( 687 HUF.-!!) és ingyen szállítás.Svéd postával küldi,16 nap alatt volt itt.Tökéletesen teszi a dolgát! Semmivel nem rosszabb mint az előtte lévő C10-es ADATA.A nagyobb kártyákat nem ismerem.
Ez most egy teljesen új brand promóciós bevezetése. Küld mellé egy SD kártya foglalatot,és egy USB-s micro SD kártya adaptert is....tehát a lényeg,aki olcsó kártyát akar a málnába,nyugodtan rakhat bele Mixza cuccot.Az Ali-n van róla vagy 5000 vélemény.
-
azbest
félisten
válasz
instantwater #2843 üzenetére
csak arra tudsz hagyatkozni, amit ráírnak... de amikor itthoni nevesebb termékek weblapját néztem még a táp teljesítménye sem volt feltüntetve
Az újabb pi revíziónál meg ha jól értettem, akkor a visszatápolással is működni fog a pi.
USB Output Power
The resetable fuses protecting the USB outputs have been removed. This feature was implemented on some later revision 1.0 PCBs by replacing the fuses with links; revision 2.0 permanently implements this modification. It is now possible to reliably power the RPI from a USB hub that back feeds power, but it is important that the chosen hub cannot supply more than 2.5A under fault conditions. [link] -
fo_di
őstag
válasz
instantwater #2825 üzenetére
ennek van tápja, de korábban már kibeszéltük ezt a típust: a tápja kicsi (nem tud annyit, amennyi rá van írva) és mivel egy diódát kihagytak belőle (hogy spóroljanak 30 fillért), így a gép felé az elvileg csak adatátvitelre szolgáló éren visszatáplálja az áram egy részét (amit mondjuk a rev1 lapokon az usb polyfuse megfog, de a rev2 lapokon már nem)
a legtöbb kínai ugyanezekben szenved (a 7portosak biztosan ugyanazok, még akkor is, ha más dobozban vannak) -
tomzi1
tag
válasz
instantwater #2804 üzenetére
Szerintem én írtam már, de leírom akkor megint
Ext4 vinyoval használom, mert ntfs-sel nagyon lassú. Most már kb tudja azt a letöltési sebességet, mint amit a netem, ez 3MB/s-et jelent, de ilyenkor maxon a proci terhelés. Windows-os elérés samban keresztül kb. 7-8MB/s. -
fo_di
őstag
válasz
instantwater #2804 üzenetére
korábban mintha lett volna róla szó itt (de nem rémlik pontosan)
mármint konkrét tapasztalatokról -
azbest
félisten
válasz
instantwater #2800 üzenetére
Na megérkeztünk: [link]
"Díjmentes CIB Internetkártyát igényelhetsz, amellyel biztonságosan tudsz CD-t, könyvet, repülőjegyet vagy bármi mást vásárolni a neten! ".Kapsz egy műanyag kártyát (nincs chip vagy mágnescsík), ami csak netes fizetésre való és egy külön számla is fog tartozni hozzá, ahová a netbankkal tudsz áttenni pénzt, ha költeni akarsz. Nekem is ilyen netkártyám van, erre van bekötve a paypalom is, többszörös biztosíték, hogy nem tudnak lenyúlni.
Ha majd nagy leszel, akkor pedig az online számlacsomagot nézd meg.
-
fo_di
őstag
válasz
instantwater #2800 üzenetére
mindkettőnél az összes költséget kiszámolva kb 13k körül jön ki (néhány száz ft különbséggel)
ahogy fentebb is írtam, az fdh.hut megprbálhatod esetlegde cibezz csomagról mit találtam: Díjmentes CIB Internetkártyát igényelhetsz, amellyel biztonságosan tudsz CD-t, könyvet, repülőjegyet vagy bármi mást vásárolni a neten!
farnell aktuális ár: 35.13 gbp (3 hét lead time)
rs aktuális ár: 30.87 gbp (11 hét lead time) -
fo_di
őstag
válasz
instantwater #2797 üzenetére
akkor paypalt hogy használod? mert ahhoz is kell megadni kártyaadatokat (vagy esetleg topuphoz nem kell?)
szerintem egy kérdést megérne a bankodnál, a visa electron elvileg alkalmas netes használatra (pl az előző generációs otp junior kártya is az volt és tökéletesen használható volt neten is)
ha pos terminálon lehúzzák, akkor elvileg neten is használhatónak kéne, hogy legyen (ugyanazokat a számokat kell ott is kézzel beírni) -
azbest
félisten
válasz
instantwater #2797 üzenetére
Sokszor plusz költség nélkül lehet netes fizetéshez külön kártyát és alszámlát kérni a bankoknál... csak körbe kell nézni a számlacsomag ajánlatokban.
-
fo_di
őstag
válasz
instantwater #2795 üzenetére
a kártyáddal sem fognak visszaélni, nyugodtan firkantsd be a számát a rendszerbe
vagy pesti személyes átvéttel az fdh.hu még olcsóbb is lehet (egyébként már nem)
-
fo_di
őstag
válasz
instantwater #2793 üzenetére
farnellnél 3 alatt van tudtommal
-
válasz
instantwater #2792 üzenetére
Az RS nél tényleg 11 HÉT a várakozási idő?????
-
fo_di
őstag
válasz
instantwater #2759 üzenetére
a másik az már mintha járt volna a topikban, de nem olcsóbb (13k), csak annyi, hogy magyar céggel szerződsz nem a farnellel vagy az rssel
-
válasz
instantwater #2758 üzenetére
+1 az FDH Kft. -nek. Nagyon korrektek voltak, mielőtt feladták a csomagot még kaptam tőlük egy "utolsó" telefont.
-
vargalex
félisten
válasz
instantwater #2756 üzenetére
Hi!
A linkelt hozzászólásban megtalálod.
-
Rimuru
veterán
válasz
instantwater #2736 üzenetére
Az emberi kreativitás.
tomzi1: Logout cikk nem lesz belőle? kíváncsi lennék az eredményre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- MSI Infinite X - Brand Gamer PC - RTX 3070 - i7-11700KF - 512GB / 16GB - Intel Z590 ~ 2 év gar
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged