- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Jim Tonic #11424 üzenetére
A HDMI és DVI közt a csomagformátum az egyik különbség. Pontosabban, hogy a DVI-n úgy tudom nincsenek csomagok, csak ömlik az adat folyamatosan. A HDMI-nél viszont csomagok vannak, így tud a kép mellett a hang is ugyanazokon a vezetékeken átmenni. Abban igazad van, hogy a teljesen szabványos hdmi-nek kellene tudnia a dvi-t is, viszont úgy tűnik valamelyik régebbi samsung soc-nál ez nem volt szempont. A kollégáknak akik ilyennel dolgoznak muszáj olyan monitort használni, amin hdmi bemenet is van, mert a dvi-t nem kezeli. Azt hiszem ez már inkább a kártyapécés topichoz lenne közelebb
A raspi minden esetre jó sokféle kimeneti módot támogat hdmi-n, szép kis listát írnak az elinux wikin [link].
A gert vganál az egyik fórumban láttam, hogyan kell életre kelteni, bináris blob plusz különböző konfig paramétereket is írnak.
enable_dpi_lcd=1
display_default_lcd=1Ez nem tudom, hogy egy ötödik féle kimenet lenne-e alapból, mert ugye a compute modul kit óta tudjuk, hogy 2 dsi kijelzőt, 1 hdmi és egy compositet támogat a pi. Az utóbbi kettőből egyszerre csak az egyik lehet aktív, amennyire tudom. Dsi kijelzőkről valószínűleg csak akkor fogunk hallani, ha az alapítvány bejelenti a gyártásukat. Ezzel mintha késnének az ígéreteikkel szemben.
Szóval gyanús, hogy nem a második dsi pinjeit áldozták be a 40 pines változatnál, hanem a gpio-n is ki tud adni mégegyféle kijelzővezérlést, amit felhasznált Gert. Ráadásul ez a kimenet is a gpu-t használja, nem valami teljesen szoftveres megoldás, mert a képességeinek korlátjánál a gpu ram sávszélességét emlegették.Egyébként ha már elkaladoztam, olvastam róla, hogy van akinek sikerült 4k felbontást is kipréselni raspberry pi-ből, a régiből is. Igaz csak 30fps-sel és talán tudning is kellett hozzá. De ez "csak" a desktop felbontását jelenti, a hardveres video dekódoló nem boldogul 1080p feletti videóval. Ellenben kisebb felbontásúból állítólag egyszerre többet is képes kezelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest