- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Xiaomi 12T - egytucat
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Magisk
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Jim Tonic #11424 üzenetére
A HDMI és DVI közt a csomagformátum az egyik különbség. Pontosabban, hogy a DVI-n úgy tudom nincsenek csomagok, csak ömlik az adat folyamatosan. A HDMI-nél viszont csomagok vannak, így tud a kép mellett a hang is ugyanazokon a vezetékeken átmenni. Abban igazad van, hogy a teljesen szabványos hdmi-nek kellene tudnia a dvi-t is, viszont úgy tűnik valamelyik régebbi samsung soc-nál ez nem volt szempont. A kollégáknak akik ilyennel dolgoznak muszáj olyan monitort használni, amin hdmi bemenet is van, mert a dvi-t nem kezeli. Azt hiszem ez már inkább a kártyapécés topichoz lenne közelebb
A raspi minden esetre jó sokféle kimeneti módot támogat hdmi-n, szép kis listát írnak az elinux wikin [link].
A gert vganál az egyik fórumban láttam, hogyan kell életre kelteni, bináris blob plusz különböző konfig paramétereket is írnak.
enable_dpi_lcd=1
display_default_lcd=1Ez nem tudom, hogy egy ötödik féle kimenet lenne-e alapból, mert ugye a compute modul kit óta tudjuk, hogy 2 dsi kijelzőt, 1 hdmi és egy compositet támogat a pi. Az utóbbi kettőből egyszerre csak az egyik lehet aktív, amennyire tudom. Dsi kijelzőkről valószínűleg csak akkor fogunk hallani, ha az alapítvány bejelenti a gyártásukat. Ezzel mintha késnének az ígéreteikkel szemben.
Szóval gyanús, hogy nem a második dsi pinjeit áldozták be a 40 pines változatnál, hanem a gpio-n is ki tud adni mégegyféle kijelzővezérlést, amit felhasznált Gert. Ráadásul ez a kimenet is a gpu-t használja, nem valami teljesen szoftveres megoldás, mert a képességeinek korlátjánál a gpu ram sávszélességét emlegették.Egyébként ha már elkaladoztam, olvastam róla, hogy van akinek sikerült 4k felbontást is kipréselni raspberry pi-ből, a régiből is. Igaz csak 30fps-sel és talán tudning is kellett hozzá. De ez "csak" a desktop felbontását jelenti, a hardveres video dekódoló nem boldogul 1080p feletti videóval. Ellenben kisebb felbontásúból állítólag egyszerre többet is képes kezelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okos Otthon / Smart Home
- Linux kezdőknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- További aktív témák...
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- MSI Z590-A PRO Alaplap + Intel Core i5-10600KF
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest