- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Netfone
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
Sziasztok, van a OSMC külön topikja, mert nem tudom rábírni, hogy betallózzam a felírat web oldalát. Nem ad lehetőséget sem csak mégsem gomb van.
Az oplc simán ment. -
Beni2360
félisten
válasz
consono #19821 üzenetére
Nekem is volt már fen az OSMC ,most újból felraktam de nem tudom a filmekhez beállítani, nem ajánl fel lehetőséget a felirat letöltési lehetőséget. Nincsen tallózási lehetőség. valamit nem jól állítottam be? Segítsetek.
Azért érdekes, hogy itt elindítja az ISO 3D filmek többségét úgy, hogy meg kérdezi, hogy szeretném lejátszani,klikk és átvált egyből a TV beindításával 3D-re. Pl Jurassik world, de a hetedik fiúnál nem csinálja? MKV OU filmeknél is vegyesen reagál a TV, hol felezőbe mutatja, hol meg össze teszi. Biztos az elkészítés a ludas. -
Beni2360
félisten
válasz
gabek_ #19814 üzenetére
Nincs mit.
-----------
Jól tetted, hogy lecserélted! - még nem cseréltem le a mai napig evvel megy. Kb 14.h bekapcs éjfél felé kikapcs. NAS-ról kap mindent délben sorozat, este nagyfilm és csak langyi a táp és van belőle 2 db ki sem tudom használni mert közben vettem egy blitzwolf Q...micsodát 2 portosat.
1 db HDD (Gondolom laptop) - igen van egy 750 gb ami eddig egy USB2 házban vígan ment. Átraktam USB3 házba nem akaródzik nagyon menni rásegítés nélkül. való színű az USB 3 elektronika több energiát igényel. -
Beni2360
félisten
válasz
gabek_ #19808 üzenetére
De miért állítod ugyanezt egy teljesen másik típusra? - én nem állítottam hanem kérdeztem, hogy nekem ne keljen utána bányászkodnom, ha te már voltál olyan kedves és megosztottad a tapasztalataidat.
Hát ezt használom és erre küldték a linket. csak a rpi2+ van rjta NAS-ról kapja az anyagot. csak néha rádugok egy 2.5 vincsit és mióta átraktam USB3 házba nem hajtja meg. USB2 házban vígan vitte. Na mármost ide volna jó egy plusz kimenet. De azért nem esek kétségbe mert a NAS-ra dugom és ott megy szóló vezetékkel. -
Beni2360
félisten
válasz
robi1979 #19739 üzenetére
Hát őszintén bevallva nem nagyon használom azokat a kis gombokat helyette az OK és a Back gombot használom. De most kipróbáltam és nálam működik, vagy is nem lép fel semmi hiba. Mivel lépsz ki a lejátszásból?
Random szerűen olyat csinál hogy nyom magának egy jobb klikket, ami kib@szott zavaró mikor kilép a lejátszásból - most akkor saját maga lép ki a lejátszásból vagy te és akkor ugrik fel a jobb klikk? A film végin szokott saját maga kilépni,de addig én nem megyek el.Pontosítanád?
Nekem a tab és az esc gombok mellett balra nem egér hanem www. és .com billentyűk vannak.
--------------------------------------------------------------
gabek_
(tag)
Mitől OE egy billentyűzet? - erre javítom. -
Beni2360
félisten
válasz
gabek_ #19706 üzenetére
Én ilyet használok és minden megy rajta.
2.4G Mini Wireless Keyboard Mouse with Touchpad -
Beni2360
félisten
válasz
cinemazealot #19701 üzenetére
mert filmnézés közben többször ha már nincs reklám?
Erre szerintem ott van a Mobil, Tábla, Laptop. -
Beni2360
félisten
válasz
dugesz77 #19662 üzenetére
Hát pon ezt írtam:
Pl: 5 perc ugrásnál 720p felbontás x mennyiségi adat.
5 perc ugrásnál 1080p -- magas bitráta 3x adat kb. hát ne várjuk el az azonnali folytatást.
Hát kipróbáltam egy 23 gb filmnél és ott 3 perc ugrásnál volt kb 2-4 mp torpanás. Ennyi kell, hogy azt a mennyiségű adatot átvigye a gépre.
Egy 720p filmnél egérrel ugráltam mert nincsenek fejezetek de ott azonnal tovább játszotta. Kevesebb adat gyors (ugri bugri und nicht langsam spazieren.) -
Beni2360
félisten
Na akkor egy kis számtant kellene bevetni, hogy az általad használt LAN-UTP kábel és az egész rendszeren mennyi adatot akarsz egyszerre átugrani. Tehát az adott átugrani szánt időben mennyi az adat mennyiség. Na még akkor ott van a lejátszó tulajdonsága is. Bufferelés.
Ezt befolyásolja a kábel, router, nett sebesség és közben mennyivel megy a letöltés? Én is így jártam amikor az C5e kábelt cseréltem egy C6-ra és akadozott már a lejátszás is. Vissza tettem a régit és semmi probléma nem volt. vacak volt az 1gb-es C6 kábel. USB már nem volna akkora problémád. Hálózaton full létöltésnél lehetnek, adódhatnak ilyen esetek. -
Beni2360
félisten
válasz
Cool Face #19634 üzenetére
"nem is tudom, hogy egyesek, hogy képesek pl Kínából rendelt gyagyi "iPad" töltővel használni, ráadásul meg 24/7-be. Öngyilkosság" Hát én sem?
De azért nem megy 24/7 délbe bekapcs és 00h kikapcs vagyis most is megy az az 12h csak. Csak filmeket nézek rajta NAS-ról hálózaton. Rá akasztottam ezt Kínai mérő vackot és 34gb film mellett ez a gagyi töltő 5.12V , 1.85A mutatott a szerkentyű. -
Beni2360
félisten
válasz
zozó72 #19619 üzenetére
Hát ha csak ezért váltasz érdemes volna egy kis matekot elvégezni.
Mennyi a napi géphasználat, mennyibe kerül és azt a befektetett szerzeményed összes összegével össze vetni.
Hány év alatt fogod megspórolni a befektetett pénzedet az áram számlán?
És kínlódásokat is figyelembe venni.
Ha hobbinak szánnád az más kérdés volna. -
Beni2360
félisten
válasz
dragon1993 #19542 üzenetére
nekem volt-van egy ilyen hasonló WD 500 vinyóm aminek egybe van építve a micró usb csatlakozója és elég hamar gajra ment a csati és vele vinyó is.
-
Beni2360
félisten
válasz
Blaise #19519 üzenetére
Érdekes itt a kanapén van egy hosszabbító amibe a laptop van dugva, na ebbe szoktam a töltőt dugni és ha kell nyugodt szívvel itt hagyom éjjelre. Még nem történt semmi baleset, nem úgy mint az irányítóban beletett duracel elemmel ami egyszer csak egy hatalmas durranás közepette felrobbant szétroncsolta a 12 e ft távomat. Olyan volt mint egy pisztolylövés.
Kérdésre a válaszom előre van. -
Beni2360
félisten
válasz
Blaise #19512 üzenetére
Mert? indokold meg
Már több 2A töltő kilehetlte a lelkét de ez még mindig megy és leadja a cuflát.
Nekem van belőle 2 db és kb 2 éve teszi a dolgát. evvel töltöm a7000 mA 9" tabletet és most 2 hete folyamatosan rajta a rpi 2 és meghajt egy 750gb vinyot is mellette. Langyi. -
Beni2360
félisten
válasz
dugesz77 #19511 üzenetére
Tudod több mint 53 éve tanították nékem, de akkor sem volt erősségem a fizika.
De azért vannak 5V/2A töltők közt is különbségek.
Én mielőtt beüzemeltem teszteltem házilag a rendelkezésre álló töltőket és kábeleket avval a bizonyos kinnyai 2A ellenállással amit lehet kapni. -
Beni2360
félisten
válasz
artiny #19509 üzenetére
Szerintem nem csak a 2A és felette a lényeg hanem, hogy hány wattos?
Nekem egy 12W 2.4A Wall Charger töltőm van hozzá.
Ez pl. eleg lehet arra hogy akar kulso HDD-t tegyek rá? - esetleg egy szolid 5400 fordulatos kimondottan külső 2.5 vinyót, de kell az több watt szám. -
Beni2360
félisten
Köszi válaszod.
Már megtaláltam az első kérdésemre a választ és bosszankodtam egy sort.
lementettem a 16 gb-s kártyáról és egy másik 16gb-ra szerettem volna átírni.
Na kérem nem ment mert valamivel kevesebb volt a másik kártya. Miért csinált 14.9 gb fájlt?
Habár nincs csak egy kis részen a rendszer. Bármit és bárhogyan is formáztam nem volt hajlandó és még az eredeti kártya is sérült már nem indult. Most beüzemeltem be egy 8 gb-t, és írom vissza az eredeti imag fájt vissza a kártyámra. Ide simán felírja.
A többire is a tesztre köszi a választ. -
Beni2360
félisten
Hogyan tudom a meglevő rendszerem egy másik kártyára 1-1 másolni?
Kell valami turpisság vagy elég a copi?
Ez jó lesz a gépnek?
Csak tudnám, hogy 2. 3. 4. sorok mit jelentenek? Esetleg valaki megírná? -
Beni2360
félisten
válasz
truefx #19419 üzenetére
Éppen most akartam írni a saját esetemről.
Van nekem egy WD750gb/5400 fordulatú vinyóm ami USB2 házban volt.Eddig simán szólóban meghajtotta minden kütyüm még egy 3 éves 2/8 gb stikk és az rpi2B+ is. Na most átraktam egy USB3 házban és tegnap mellé volt dugva egy hub az egérnek és a bill. Még a billentyűt sem volt hajlandó kezelni. Semmi mozgás.Na az előző tapasztaltból kiindulva mellé dugtam egy 3.5 külsőt táppal és ment minden simán. A tápom egy 2.2 A 12W.
Szvsz az USB3 nagyon lefogja,de semmi szükség nincs ez esetben rá.
Tehát mindenképpen olyat keressél amit kimondottan külső vinyóba szánnak 5400 és csak USB2 házba rakd. A WD-nál találsz útmutatót.
Remélem kezdésnek megfelel. -
Beni2360
félisten
Köszönöm mindenkinek,már meg van. Az igazság az, hogy valószínű, hogy rossz helyen kerestem az idegességemben.
Más most néztem meg a Mentő akció című filmet fhb-ben hát 3x állt le volt amikor egy másik film képkockái jöttek be és1x kriksz kraksz felirattal. 1x elsötétült, 1x meg kellet állítani és újból indítani. Hát nem tudom mi lehetett a baj. -
Beni2360
félisten
válasz
wassermann #19032 üzenetére
OK ty telepítés lesz
-
Beni2360
félisten
válasz
wassermann #19030 üzenetére
Ty de így sem indul adtam neki 2x 2.4A Y kábellel de semmi .
telepítem újból és remélem menni fog.
A másik kártyán levő cucc indul. -
Beni2360
félisten
válasz
dugesz77 #18995 üzenetére
cigam :
Gyakorlatilag is, csak a menük szoknak trükkösek lenni, amik összezavarhatják a szoftveres dekódert. A licence kód beírásával aktiválod a hardveres mpeg dekódert, ami leveszi a cpu válláról a terhet, és a menükkel is jobban megbirkózik. A jó pap is holtig tanul. Ty
-----------------------------------------------------
Neked is egy Ty.
Csak, hogy magamat idézzem. - majd átböngészem holnap frissen és üdén.Más: Tegnap előtt írtam, hogy válogat a 3D iso között, tegnap sztrájkolt, ezért ma csak 2D isot próbáltam és az elsőbe bele is döglött. Női nemet képvisel? megjött neki?
-
Beni2360
félisten
További fejlemények a RPi2+-ról.
Van egy WD 2.5"/ 5400 vinyóm amit eddig minden külső segítség nélkül meghajtott and stikk, 2db lejátszó, de ez nem hajlandó hanem leáll és addig nem megy tovább amig ki nem húzom vagy rásegítek egy töltővel. Na gondoltam kipróbálom a 3.5" külső vinyót, persze táppal és minden ment rendesen, most mellé dugtam simán a 2,5 és az is ment, tehát rásegített a nagytól kapott USB keresztüli energiát. valahol olvastam, hogy lehet az USB portra több energiát erőt átvezényelni.
Rádugtam a NAS-ra a kicsikét de ott meg nic névért meg jelszóért lett volna hajlandó szóba álni velem.
Erre van valami megoldás már olvastam hasonló kínokat itt a topikban. -
Beni2360
félisten
válasz
azimut #18931 üzenetére
Jól végig olvastad ennek a kábelnek a szolgáltatását?
Please note(very important):
· Not all of devices with HDMI or VGA interface is able to use this cable.
· If both input / output device do not support signal conversion, a signal conversion box is required. HDMI to VGA / RCA cable is designed to connect and transfer signals from HDMI port to VGA / RCA port. This cable functions as a signal transmitter, but NOT a signal converter. As HDMI carries digital signals while VGA / RCA carries analog signals. In order for these two formats of signal to communicate with each other, both input and output devices needs to support the signal conversion function (code and decode), please kindly check with your user manual. -
Beni2360
félisten
Na ma reggel felraktam az általad preferált oldalról az rendszert.
Szépen megy rajta az MKV filmek, vált 24 fsp-re, én nem észlelek akadásokat.
A DVD isokat minden zokszó nélkül és kód nélkül menüvel lejátssza .
A BD isokkal már válogatós, ott már van Pl vissza jövőben 1-2 amit nem igazán szeret még léptetni sem enged, szétesik, meg áll,stb
A 2D ISO MÁTRIX 1,2,3 filmekkel nem boldogul akadozik mint egy dia film.Ott valami kódolási hiba van
Van egy mappa amiben több 3 D film van ISO meg MKV. Na ott sorba mentem és volt amelyiknél kérdezte, hogy hogy kívánom lejátszani a 3d-t, volt ahol meg semmi és elindította. Ezekről majd készítek egy filmet aztán felrakom. -
Beni2360
félisten
válasz
KillahHornet #18922 üzenetére
Erre passzolok és nem is értem.
-
Beni2360
félisten
válasz
KillahHornet #18918 üzenetére
manuálisan kell a rendszert frissíteni és megkapja a 16 KODIT. Három napja az az 02.21-től van.
Nekem még csak az első napom és nincs egyelőre sok 3D ISO mert már kiírtam őket. Az újurassic World és a 7.fiu van fent. Amint tapasztaltam sok függ az átalakításon. bele nyultak a navigációs menübe vagy valami hasonló és nem tudja kibontani.
Pl DVD ISO-t sem indítja el mindegyiket. majd még írok ha kell.Holnap folytatom a beüzemelést. De a 4K filmek nem mennek. -
Beni2360
félisten
válasz
Benoe77 #18913 üzenetére
Köszi ezt tudom. De érdekes amit megállapítottam, vannak olyan DVD ISO filmek amiket szó nélkül megnyit és lejátszik, másokkal meg majdnem, hogy lefagy a rendszer, vagyis csak a hang immel ámmal elindul és annyi. Van amelyiknek megnyílik a navigációs menülye és lehet állítani benne, van amelyik megnyílik de nem tudok állítani és ebben a filmben már elindulás után sem lehet Fi, vagy hangot választani.
Még mindig várom arra a kérdésemre a válasz, hogy az openelecben hogyan tudom a KODIt frissíteni? -
Beni2360
félisten
Sziasztok, megjött e kis masinám. NOOBS alól telepítettem az OpenELEC ment fel rá és máris frissítettet magát de a KODI az marsad 14. valamennyi. Hogyan tudom frissíteni a 16.0-ra? Itt mennek a DVD ISOk.
Van egy másik rendszerem is OSMC ott már a 16 fut megy is rajta a 3D ISO szépen átvált, csak ott meg a DVD ISOk nem mennek és kellenek neki serial kódok. -
Beni2360
félisten
válasz
Geripapa #18579 üzenetére
hát nekem nincs még pi2 de lejátszottam a K1 plus gépemmel KODIval, amin a droidban 24ps-revan állítva a frissítés. Ott simán lejátszotta de az egyik proci 78% ment.Át állítottam 50ps-re mert a film ugye ilyen és ott is simán vitte de 20-25% között volt kettő proci. Semmi akadást nem észleltem.
Ez valami 4k mobil felvétel? A média info alapján? -
Beni2360
félisten
válasz
Froclee #18573 üzenetére
És az itt található cucc használható az RPi 2+ -nál?
-
Beni2360
félisten
Na de uraim ennyit káromkodni ,466-467 .
Ha megjön a cuccom át sem veszem mert ezekre én nem vagyok képes.
Azt hittem imag letőlt, telepít,kártya bedug,bekapcs és usb filmek.
Mit fogok én még vén fejemmel tanulni.
25 éve a DOS, majd a win95---- aztán az android, most meg ez. A linux valahogy kimaradt az életemből. -
Beni2360
félisten
válasz
szasanyi #18237 üzenetére
Sanyikám már olvasom egy ideje, hogy milyen "harcot" vívsz a rspi2-vel.
Nekem most van útban és ezért olvasgatom a hozzá szólásokat, meg a tanácsokat. Már annyi elmentett lehetőség van, hogy nem fogom tudni mi lesz a kiválasztott.
Kérdésem a filmek léptetéséről volna. Milyen filmek,mekkora bittráts filmek és mennyi lenne az a bizonyos léptetés? És az se mindegy, hogy vezetéken, vagy vezeték nélkül megy a lejátszás.
Énszerintem nem várható el egy ilyen cucctól a blu ray lejátszó léptetési milyensége, vagy igen?
Látom elég sok mindent megtanultál lassan én rajtam a sor. -
Beni2360
félisten
válasz
szasanyi #18064 üzenetére
A nem minden napos használatnál én úgy oldottam meg, hogy egy billenő kapcsolós dugajba volt dugva és oda ballagtam és bekapcs, majd lefekvés előtt kikapcs, úgy mint anno a TV-nél.
Emlékei szerint eddig egy készülék tudta kikapcsolni teljesen. Legalább is a (220V) segítő fórumtárs szerint. De csak csöndbe íróm mert megszólnak. -
Beni2360
félisten
válasz
ZolkoW #17664 üzenetére
Köszi a segítségedet!
Nem tudom, hogy a nyugdíjhivatal mit szólna hozzá?
Van egy 16 évvel ezelőtti saját adó számom, nem tudom, hogy bolygatná-e valaki ha azt írnám be.
----------------------------------
BlaiseVannak próbálkozások, de Pi2-n nem nagyon működik az Android.
Ty. -
Beni2360
félisten
Sziasztok!
Van olyan lehetőség, hogy Pi2-ön másik sd kártyáról esetleg egy normális androidot futtatni és netán azon belül dolgokat feltelepíteni? -
Beni2360
félisten
A Raspberry PI 512MB-os verziójához általunk javasolt tápegység. 1200mA-es 5V-os -ez nem jó hozzá van erősebb.
Miért a málnáéknál van rendes hozzá való táp.
-
Beni2360
félisten
válasz
yusukee #17531 üzenetére
A HDD-re az van ráírva, hogy +5V 0.85A és nem bírja meghajtani az R PI.
Hát az a 0.85A soknak tűnik.
Milyen sebességű a vinyó?
A 7200 nem jó. 5400 kellene.
Esetleg egy 1A töltővel Y kábellel meg lehet támogatni.
Érdekes mert van egy 2 éves rk3188 stikkem amit egy 2A táp hajt és vígan megy vele a 750 gb /5400 WD vinyó. Külön vannak vinyók amiket külsőre ajánlanak. -
Beni2360
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest