- Netfone
- Google Pixel topik
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kínosan környezettudatos a HMD
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalosnak tűnő képeken a Galaxy S25 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
Sziasztok,
Én is gondolkoztam egy ilyen beszerzésén (inkább a Banana Pi tetszik).
Elsősorban torrentre lenne használva (ebben a maximumot kéne nyújtania). HDD-nek lehetne egy USB-s külső vinyó, aminek nem kell külön táp. Ezt gondolom elbírná. Egyéb perifériát (billentyűzet, egér) akár le is lehetne húzni róla miután elindult a kliens.A legfontosabb az lenne, hogy folyamatosan fusson sok (4-500) torrenttel. Nyilván seedben tartásról van szó, nem arról, hogy egyszerre ennyit töltene le vagy töltene fel maximum sebességgel. Ebben az esetben olyan 10 szimultán letöltés illetve 20 szimultán feltöltés (a pár kB/s-től a megabitig, leecherfüggően), amivel számolni kéne. Ezt bírná stabilan?
A második, amennyiben az elsővel képes megbirkózni, mivel alacsony fogyasztású és úgyis folyamatosan üzemel, ezt lőném ki HDMI-vel (HDMI->DVI átalakítóval) fullHD monitorra és filmeket néznék rajta. Mennyire bírna 1080p-s filmeket a folyamatos torrent mellett?
Ezek mellett még nyilván egy localhost webUI futna, amivel hozzáadnám a letöltendő torrenteket.
Valamennyit visszaolvasgattam a topicban, írták, hogy az USB-je nem annyira stabil, meg előfordul, hogy lefagy.
NAS-on is gondolkoztam, de azokon saját firmware van valami gagyi torrentklienssel meg egy rakás kéretlen, általam nem használt szolgáltatással (felhő, biztonsági mentés, RAID, stb.), ellenben hiányzik belőle a rugalmasság, amit egy oprendszer (akár Linux, akár Android) kínál.
Új hozzászólás Aktív témák
- i7 asztali pc játszani, és sok másra, bomba áron!!!! Socket 2066 64GB 8GB VGA
- Eladó Gamer PC 14900K/192GB/5TB SSD
- Asztali PC , i7 6700K , RTX 2060 Super , 32GB DDR4 , 512GB NVME
- HP EliteDesk 800 G6 i5-10500T 4GB 128GB 1 év garancia
- Dell Precision 5810 Intel E5-1650 v3 128GB RAM 2x512GBHDD 1x512GB SSD Quadro K4200
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman N4 FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest