- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Lesz Xperia 10 VII, méghozzá újratervezett külsővel
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zka67
őstag
válasz
bambano #8756 üzenetére
Szia, a felbontást hol tudom beállítani? Mert a Raspbian azt írja, hogy a monitor típusát nem tudja megállapítani, amikor a tévé van rádugva.
Egyébként egész használhatónak tűnik a kis jószág. Csak egy dolog hiányzik még, valami C IDE a Codelight helyett, mert az nem igazán működik ARM procival, ha jól olvastam.
Tulajdonképpen amire használni szeretném, az egy adatgyűjtő program lenne, ami hálózaton keresztül lekéri az adatokat, mysql adatbázisban eltárolja őket, és apache-php szerveren keresztül le lehet kérdezni róla.
A mysql-apache-php működik faszán, csak magát a programot még nem fordítottam le ezen.
Ja igen, lenne még egy kérdésem: hogy tudok beállítani fix IP címet a raspbian-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-10400, 16GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (37)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I3-10105, 16GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (36)
- Intel PC + monitor
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-11400, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok! (35)
- Számítógép, i5 7400, Gtx 1050Ti 4GB, 16gb ddr4, 512gb ssd
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest