- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- iPhone topik
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Hatalmas kamerasziget emelkedik ki a Z Fold7 vékony házából
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Den
veterán
Köszi a magyarázatot. Ha nem feltétlenül szükségesek az ellenállások asszem elhagyom őket, az ugyanis nagyon leegyszerüsítené a dolgomat mert mint az gondolom mostanra egyértelmű, nagyon nem vagyok otthon az elektronikában
. Ellenálások nélkül a g és s láb pont bemenne a raspiatx kimenő furataira, a d-re meg ráforrasztom a bekapcs ágat és kész, nem kell nyák, meg ilyenek.
Viszont kulturáltan akarom megoldani, tehát nem forrasztgatbám a táp vezetékeit a nyákra, hanem egy csatlakozóval csatlakoznék a táp atx csatlakozójához, A kérdés. hogy lehet-e venni olyan csatlakozót ami ahhoz illeszkedik? Nem kell hogy pont olyan hoSszú legyen csak a lábai legyenek megfelelőek. Vagy van-e olyan tűkiosztású darabolható "tűsor" mint pl a raspi gpio tűsora, ami köré nyomtathatnék egy megfelelő csatlakozót.
-
Den
veterán
Pont eltaláltam a lábkiosztást?
Akkor már csak be kell szereznem a hozzávalókat. A lábak a lapos, vagy a hengeres rész felől nézve vannak így? Illetve mit jelentenek a betűk? (tippem: Drive, Source, Gate)
Még két kérdés. Az ellenállások mire szolgálnak? A 10k gondolom az áramot korlátozza, de a 100k-sra nincs tippem.
-
Den
veterán
Lerajzoltam amit írtál, ahogy én értelmeztem. A lábakhoz a betűket találomra írtam, lövésem sincs, hogy a valódi tokon melyik melyik.
Tehát ha jól értem, akkor így a raspiatx kapja a kikapcsolt tápról a standby 5 voltot, és rá van még kötve a táp egyik testkábelére. Mikor megnyomom a bekapcsoló gombot akkor az atxraspi mikrokontrollere az 5 voltot kiadja azon a kimenetén amire eredetileg a raspi lenne kötve. Most viszont ez az 5 volt bemegy a mosfet-be ami összekapcsolja a táp (zöld) bekapcsoló kábelét egy testkábellel, és elindul a táp. Az jutott most hogy így írom eszembe, hogy a bekapcsolt táp is ad-e ki standby 5 voltot, mert az továbbra is kell az atxraspi-nak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- PayPal
- OTP Bank topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Olcsó táblával készül a OnePlus
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Medence topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Filmvilág
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest