- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Yettel topik
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Sencsenben
- Akciófigyelő: Kedvezményekkel nyílt új Xiaomi Partner üzlet a Westendben
- Netfone
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Poco F7 – bajnokesélyes
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Longeye
tag
Sziasztok!
Kb. 2 éve vettem egy Raspberry Pi 4-et (2GB RAM) és kicsit szórakoztam ugyan vele, de nem igazán volt rá szükségem, csak szerettem volna beletanulni valamennyire, meg megnézni mi is ez. A felületes ismerkedésen kívül nem volt más célom.
Most viszont szeretném használni.Azt gondoltam, felírom Pendrive-ra az Imager-rel vagy az Etcher-rel a telepítő image-et (mindkettővel próbáltam) és ugyanúgy, ahogy PC-n szoktam, szépen feltelepítem a Linux-ot, a Pi-ben lévő SD kártyára.
Expert install-al szoktam, mert szeretek mindent kézzel pontosan a saját tapasztalataimnak és ízlésemnek megfelelően beállítani.Ok! Már tudom, hogy ez így nem megy. Végül az SD kártyára írtam ki az image-et és arról boot-oltam. Most legutóbb egy Kali linux-ot, egyelőre az csücsül rajta. Tanuláshoz, ismerkedéshez bőven jó lesz most az is.
A kérdésem az lenne, miért nem tudtam boot-olni a pendrive-ról. Nyilván tutorialok segítségével próbálkoztam. Az eredeti málnás OS volt rajta és megpróbáltam a raspi-config-ban átállítani a firmware-t és a boot order-t is, mégsem működött.
Ezekben az image-ekben amolyan félig előtelepített OS-ek vannak?
Azért gondolom, mert első indítás után nem kérdezett semmit, csak kiterjesztette a fájlrendszert az egész SD kártyára, ahogy a státussorokból láttam. Persze most angol beállításokkal fut, még nem állítottam át.A másik kérdésem, hogy nálam az egér és az egérkurzor úgy működik, mint egy bolygó és a holdja. Ha mozgatom az egeret, az egérkurzor túlszalad azon, ahol megállítom. Így elég körülményes navigálni vele. Nem találtam megoldást erre a problémára, sajnos, illetve amit találtam, az nekem nem működik. Ha valaki tapasztalt már ilyet és meg tudta oldani, akkor megköszönném, ha elárulná hogyan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Minis Forum Mini PC MS-A2 Ryzen 9955HX RAM és SSD nélkül 1 év garanciával
- (Cini) Minis Forum mini PC Ryzen AI 9 HX 370 AMD Radeon 890M RAM és SSD nélkül! 1 év garanciával
- Sosem használt! (Cini)Minis Forum Ryzen AI 9 HX 370 AMD Radeon 890M 96 GB RAM 2 TB SSD 1 év garancia
- HP DL360 G8 /2x 2695v2, 336GB DDR3, 3x600GB SAS 10k/
- Workstation PC render, videó, gaming i7-5930K RTX 2080 Super 64 GB RAM folyadékhűtés
- Bomba ár! HP Elite Dragonfly G1 - i5-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3591
- Intel Core i5 4590S 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő