- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Longeye
tag
válasz
Longeye #47261 üzenetére
Laggoló egérprobléma megoldása
Most megint volt egy szabad órám és ismét próbálkoztam vele.
Raspberry P OS-hez ez a megoldás tökéletesen működött:https://thepihut.com/blogs/raspberry-pi-tutorials/fix-that-laggy-wifi-mouse
Ez számtalan helyen fellelhető.
Debian 12 és Kali esetében nem hozott megoldást. Arra itt találtam gyógyírt:https://forum.manjaro.org/t/rasppi-4b-after-5-15-43-1-update-mouse-is-glitching-badly/112651
Nekem elég volt az fkms-t lecserélni, az utána lévő lépésekre már nem volt szükség.
Remélem segít másnak is, ha belefut ilyenbe. -
Longeye
tag
válasz
Longeye #47261 üzenetére
Csak gondoltam referálok az eredeti felvetésemre...hátha más is belefut ilyenbe!?
A pendrive-ról azért nem boot-olt a rendszer, mert valamiért nem kompatibilis a Raspberry-vel.
Egy öreg 16GB-os, USB 2.0-ás pendrive-val próbáltam, s azzal nem működik.
PC-n mindent is tudok boot-olni róla, de a Pi-ben meghal.Most beszereztem egy újat, ami már 3.0-ás. Ezzel pöccre megy.
Na! Erre nem gondoltam volna!
Köszönöm mindenkinek a segítő hozzáállást!
-
-
válasz
Longeye #47264 üzenetére
Ha mindenikkel ezt műveli, akkor inkább az XFCE beállításai között nézz szét:mouse(accelerate)
Esetleg a dmesg-el csekkolni nem panaszkodik-e valamire.Igen, ha átállítod, hogy USB-ről bootoljon, akkor pendrive-ről futott volna. KB mint egy live rendszer, vagy egy op.rendszerrel szálított, előre telepített PC. Vagyis nem telepítéskor tudod tesreszabni, hanem kapsz egy kész rendszert és utólag kell bővíteni/csonkolni ízlés szerint. Ezért érdemes gyakran lementeni az SD kártya/pendrive tartalmát. Megmaradnak az eddigi beállítások, nem kell nulláról kell kezdeni. Plusz az SD kártyák/pendrive-ok nem rendelkeznek olyan felylett cellavédelemmel mint az SSD-k ezért az élettartammuk is jóval rövidebb. Így ha elromlik, lesz egy -remélhetően nem túl régi- mentésed amit egy másik háttértárra visszatöltve folytathatod az ismerkedést, bitfaragást.
-
válasz
Longeye #47261 üzenetére
Mert ez nem úgy működik mint a PC-s telepítők, itt nincs telepítő, a készre beállított, futtatásra kész rendszert írod ki az SD kártyára. rendszert képzelj el.
Nyilván nem írtad le melyik tutorialok segítségével próbálkoztál, és pontosan hol akadtál el. Enélkül csak annyit tudunk írni, hogy pedi annak mennie kellene.A kali helyett válaszd a Raspberry Pi OS-t ami az utolsó szögig támogatja a HW, mondhatni hozzá van faragva. Plusz konrolnak is jó, hogy lásd másik rendszeren mennyire problémás az "egérkövetés". Milyen HW van rádugva? Valami spéci (gamer) fityfene, vagy mezei noname egér. A GUI-ról sem esett szó, X vagy Wayland? lxde,xfce, kde,...?
Intel fan11
Ha jól tudom 2TB-ig kezeli a kártyákat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- E-book olvasók
- Milyen notebookot vegyek?
- Motoros topic
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged