Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ravensky13

tag

Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni egy esetleges SSD vásárlás ügyében. Szeretnék beújítani a Pi4-hez egy SSD-t, mivel az USB3-as WD mypassport HDD-m egyik pillanatról a másikra nem akar vele működni. Egy másik linuxos gépen sikerült megnyitnom a rajta levő fájlokat, de gyanítom hogy véres a torka, mivel 24/7 torrent futott rajta kb 1 évig. Mondjuk nem feltétlenül kellene megpusztulnia ettől, de a jelenlegi helyzetben ez most mellékes :D A másik dolog, hogy eddig is voltak teljesítménybéli gondok, különösen amikor kevés volt a szabad hely, leesett a letöltési sebesség kilobyte-okra, és ilyenkor meg-meg emlegettem a rendszer felmenőit :D Ezen a fórumon ajánlotta valaki, hogy cseréljem le az egészet SSD-re, ha jól emlékszem arra hivatkozva, hogy a kis tárhely miatt a drasztikusan megnövekszik a késleltetés meg még ott van a CMR/SMR kérdés is, és itt már több sebből vérzik a történet ez számomra is világos, csak nem tudtam/akartam rá túl sok időt szánni...eddig :D

Szóval a kérdésem az lenne, hogy milyen SSD-t vegyek? Konkrét típus ami bevált? Van-e valakinek jól bevált config? Ti mit használtok torrent/dlna/samba alá? Szvsz BŐVEN elég lenne nekem egy sata3 SSD is egy aliexpress-es USB3->SATA3 csatolóval, de rémlik valahonnan, hogy ott sem minden típust szeret a málna. De lehet van jobb vétel ami nvme csatolású, de akkor ahhoz kellene usb3->nvme átalakító. Persze arra is gondoltam, hogy nem árt egy betáplálással ellátott USB3 hub. Ezen vívódom, minden véleményre kíváncsi vagyok, előre is köszi :)

Új hozzászólás Aktív témák