- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nem lesz iPhone 19
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Határtalan erő - szabadjára engedve
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
madrac #45021 üzenetére
Alapvetően egy otthoni kis hobbi szervert szeretnék, amire kitelepíthetek hobbi projekteket containerekben, amik LAN-on 24 órában elérhetőek lennének a fő gépemről. Kipróbálnám hogyan kell Kubernetes clustert telepíteni és konfigolni, egy csomó ötletem van. Viszont ezekre szeretnék egy olcsó dedikált gépet, amin bátran nyitogathatnék portokat meg szórakoznék a hálózati/tűzfal beállításokkal, meg ha olyanom van akár 2 naponta újrahúzhatom, mert erre van.
Memória tekintetében szerintem a 4GB mindenképp érdemes, az OS-nek hagynék azért legalább 1 gigát, míg pl. egy MySQL vagy .NET6 containernek legalább 256MB RAM kéne, és servicekből többet is szeretnék futtatni. Egyébként az kifejezetten érdekel, hogy ilyen szűkösebb memória és CPU keretek között hogy teljesítenének. Pl. ha az egyik .NET6-os projektemet megírom Go-ban, az többet bírna-e egy loadtest alatt pl.
De jobban végiggondolva, lehet jobban járok ha ezt a pénzt inkább elköltöm AWS-en vagy Google Cloudon egy Kubernetes clusterre vagy a legkisebb virtuális gépekre, szerintem 1 év alatt nem menne el költségekre a Pi 4 ára és amikor hetekig épp nincs kedvem dolgozni rajtuk, átmenetileg lelőhetem őket.
A pénz annyira nem éget, 50-60ból szeretném megúszni ezt, ebbe a Pi 4 még beleférne 1-2 kiegészítővel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Ryzen 5 5600, RTX 3070, 32Gb DDR4, 1Tb M.2 gamer pc!
- D5 Gamer PC - i5 12400f, RTX 3070 és 16gb DDR5 RAM + GARANCIA
- TÖBB TÍPUS ELÉRHETŐ!!! Apple Mac Late/Mid 2012 / 2014 / 2011
- AKCIÓ! ÚJ! GAMER PC - RTX 5060 8GB - i5 12400F/14400F - 16GB DDR4 - 500GB Nvme SSD
- Gamer pc eladó! 2070 Super/i5-10600KF/16GB RAM/Be Quiet
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő