- MWC 2026: telefonból kivehető akciókamerát hoz az Ulefone RugOne
- Megkaptuk az első hivatalos fotókat a Honor Magic V6-ról
- Tényleg kicsit más lesz a Xiaomi 17 Ultra európai különkiadása
- Ez a Samsung volt Európa kedvenc telefonja tavaly
- Magyarországra érkezett a Mijia, a Xiaomi okos háztartási nagygépeinek márkája
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Így fotóz és ennyire melegszik a Galaxy S26 Ultra
- Huawei Pura 80 Pro – a másik zsebbe
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- Honor Magic V2 - origami
- Google Pixel topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
madrac
üzenetére
Alapvetően egy otthoni kis hobbi szervert szeretnék, amire kitelepíthetek hobbi projekteket containerekben, amik LAN-on 24 órában elérhetőek lennének a fő gépemről. Kipróbálnám hogyan kell Kubernetes clustert telepíteni és konfigolni, egy csomó ötletem van. Viszont ezekre szeretnék egy olcsó dedikált gépet, amin bátran nyitogathatnék portokat meg szórakoznék a hálózati/tűzfal beállításokkal, meg ha olyanom van akár 2 naponta újrahúzhatom, mert erre van.
Memória tekintetében szerintem a 4GB mindenképp érdemes, az OS-nek hagynék azért legalább 1 gigát, míg pl. egy MySQL vagy .NET6 containernek legalább 256MB RAM kéne, és servicekből többet is szeretnék futtatni. Egyébként az kifejezetten érdekel, hogy ilyen szűkösebb memória és CPU keretek között hogy teljesítenének. Pl. ha az egyik .NET6-os projektemet megírom Go-ban, az többet bírna-e egy loadtest alatt pl.
De jobban végiggondolva, lehet jobban járok ha ezt a pénzt inkább elköltöm AWS-en vagy Google Cloudon egy Kubernetes clusterre vagy a legkisebb virtuális gépekre, szerintem 1 év alatt nem menne el költségekre a Pi 4 ára és amikor hetekig épp nincs kedvem dolgozni rajtuk, átmenetileg lelőhetem őket.
A pénz annyira nem éget, 50-60ból szeretném megúszni ezt, ebbe a Pi 4 még beleférne 1-2 kiegészítővel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Tápos kibeszélő offtopik
- Tavasszal végleg leállnak a Call of Duty Warzone Mobile szerverei
- Kétarcú űrutazás: az Artemis II startra kész, a Starlinert elmarasztalták
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Path of Exile (ARPG)
- erer1000: Milyen tesztekre lennétek kíváncsiak a lenti káosz gépet illetően?
- További aktív témák...
- Apple Mac Pro Workstation Dual Xeon,18GB RAM,WIFI,BT,Profi Munkaállomás és Szerver
- Asus Prime H310M-R R2.0 + i3 8100 + 16 Gb Samsung 2.400 Mhz Beszámitok!
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)!
- Gigabyte Z170X, 32GB DDR4, GTX 1070 - 500 GB SSD + 1 TB HDD
- HP ProDesk 400 G3 (SFF), i3-6100T,4GB DDR4,256GB SSD, DVD,WIN11
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- Legjobb kijelzős!!! HP ZBook Power 15 G8 i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000 1 év garancia
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 4 Intel Core i7-1370P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann