- Poco F7
- iPhone topik
- Ovális kamera és Exynos az S26 Ultra pletykakosarában
- Lassan teljes a Xiaomi 16 tudáslistája
- Képeken a Huawei új Watch GT 6 órái
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor 20 - jobb későn, mint soha!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megéri lecserélni a Nothing Phone (1) és (2) készülékeket
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
Szia!
Reklámblokkolós DNS szervernek én is megcsináltam már egyszer.
Futott pár hétig, majd a PiOS kernel hibával nem indult el. Illetve gondolom előtte valamikor le is állt.
Szerencsére hamar vissza tudtam állítani a router DNS szerver címét.
Gondoltam, hogy esetleg az SD kártya nem okés, így vettem újat. Az új kísérlet meghiúsult, mikor az LG monitoraim közül egyiken sem jelent meg a Pi képe, hogy beállítsam. Gyanakodtam, hogy esetleg maga a Pi halott és ezért volt kernel hiba. De rádugtam a TV-re, kettőre is és ott meg van kép.
Viszont ekkor már 3D nyomtatóhoz akartam használni, így felkerült a PiOS, Mainsail, Klipper, meg nagy nehezen felvarázsoltam egy 5GHz-es TP-Link USB adaptert is. És a 16 GB-os SD kártyán maradt úgy 300 MB hely. De működött, igaz, hogy nem 7/24-ben.
Most megint parlagon hever, mert lecseréltem a nyomtatót és még nem volt időm és energiám ismét reklámblokkolót csinálni belőle.Próbáltam win-ről távoli elérést, de nem akart összejönni. Először fekete kép, majd az USB wifi-vel már nem fekete volt a gép, de még mindig nem tudtam használni.
A Mainsail-t webes felületről gond nélkül elértem.Házi szerver-médialejászó gyanánt egy miniPC van a TV alatt W10-zel. Fájlokat elérek mindenhonnan a lakásból. Direkt a TV-re van kötve, így mindenféle kodekprobléma is megoldva.
A Pi-n természetesen kipróbáltam a youtube-os 4K videót, LAN kábeles csatlakozással. Ez egy 4B 4GB modell. Sajnos rettenetes volt. Így a PC és W10 leváltására nincs esély.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini M4 garanciával
- Félkonfig - MSI Z590 PRO WIFI / I7-10700K / 64 GB RAM
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B760M DS3H DDR4 + Intel I5 12400F + Corsair 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Dell ReadyRails 2U PowerEdge R520 & R720 Szerverhez
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9400F / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15AHP9 15 FHD notebook - R7 8845HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest