Hirdetés
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
válasz
draco31
üzenetére
Erre a célra szerintem egyrészt kevés lenne a 3B (az Ubuntu miatt), másrészt felesleges erőforráspazarlás.
Egy headless (GUI nélküli) Raspbian tökéletes erre a célra. Nekem ugyan 4-esem van, de többek között torrent is megy rajta. Éjjel nappal be van kapcsolva, egy 1 TB-os Samsung SSD van rajta és közel 10 hónap alatt észrevehetetlen a villanyszámlán (értsd: a villanyszámlámnak 1000 forint alatti kilengése van, de ez korábban is megvolt). Van webes felület pl. qBitTorrenthez. Felesleges izzasztani a vasat egy GUI-s Ubuntuval.És ilyen frankó webes felület van hozzá, titkosított HTTPS kapcsolaton keresztül bárhol elérem, bár sztem ahogy korábban, újra kikapcsolom a nyilvános elérést és VPN-en keresztül fogom továbbra is használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3340M I 8GB I 500GB HDD I DisplayPort I 15,6" HD I Garancia!
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- Új, Felbontott Bambulab A1 / A1 Combo! ÁFÁ-s! 1 Év garancia!
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann