- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Ennyit dobott egy telefon gyártási költségén a memóriakrízis a Xiaomi szerint
- Így lehet kiszúrni, ha kamu AirPods fülest akarnak eladni neked
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztoja
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni a Raspberry Pi 3B + első konfigurálásához. Abszolút kezdőnek mondanám magam, mert bár évekkel ezelőtt már konfiguráltam egy Pi-t, de aztán elhanyagoltam és mindent elfelejtettem.
A problémám: Smárt Home rendszert szeretnék kiépíteni Raspi alapon, Hass.io vezérléssel, egy SSD-ről indítva, Wifi bekapcsolásával. Már két napja ezzel kínlódom, de nem jutok tovább. Ami nem sikerül: az USB-ről bootolást nem tudtam elérni, és a Wifi sem akar életre kelni. Magyar, német, angol oldalak tucatjait végig böngésztem (ilyen sorrendben erősségem a három nyelv, tehát angol a legkevésbé), végig próbáltam amit találtam, de! a grafikus felületre egyáltalán nem tudtam belépni, hogy a beállításokat elvégezzem, a parancssorral pedig két bajjom van. Az egyik, hogy a billentyűzetemen nincs a függőleges vonal, tehát nem tudom a talált sorokat beírni, a másik, hogy az editálni kívánt kötetek, fájlok írásvédettek, és azt nem tudom átállítani.
Amire szükségem volna: szájbarágós útmutató az írásvédettség megszüntetésére, és a Wifi, valamint USB boot elvégzésére,
Előre is köszönök mindenfajta segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hivatalosan is elkezd védekezni az Intel csodafegyvere ellen az új Geekbench
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amazon Prime Video
- További aktív témák...
- DELL OPTIPLEX 7010 SFF PC, I5-3570 CPU, 2 GB R5 430 VGA, Windows 10
- Mini-ITX Beast: i7-14700F / RTX 4070 Super / 64GB RAM
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650E R9 7900X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB NZXT H9 Flow White Corsair 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI X570 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Kolink Unity Lateral ARG 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R5 9600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB Lian Li LANCOOL II Mesh C RGB 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B360 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Cooler Master MasterboxTD500 FSP 650W
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 6 hónap garancia, számlával!
- Honor Magic 7 Lite 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Lenovo T14s G2 Core i7 1185G7 16Gb 1Tb NVMe Érintőkijelző Intel Iris Boltból Számlával Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann