Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- AGM G3 Pro - ordít róla, hogy szoftverfejlesztők kellenének
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hajlok eléggé Pi 4 felé. Nem tudom lenne-e értelme várni a 4B+-ra (már ha ez lesz a neve a következő verziónak), vagy jövő év végéig biztosan nem jelenik meg és nem is hozna akkora újdonságot korábbi 3B, 3B+ tapasztalatok alapján?
Az a helyzet, hogy már kész a projekt, meg van a nyák hozzá és egy fa lapba (ez az óra) van beszerelve, így méretet se tudnék változtatni. Tehát ezen már nem szeretnék módosítani. Továbbá routeren kívüli hálózatról nem is tudom elérni sajnos, amit Pi-nél meg tudnék oldani egyszerűbben. Nem mint ha nagyon számítana, de ha esetleg több érzékelővel szeretném bővíteni, hogy lássam melyik szobában hány fok van, akkor Pi irányában lenne célszerű.
Munkatársam csinált fűtésvezérlést. Pytonban írt Pi-re szabályzást, ESP8266-al (szintén arduino környezetben) olvassa be a szobák hőmérsékletét és kapcsolgatja a szelepeket. A Pi veszi az ESP-k hőmérséklet adatait, aminek megfelelően a Pyton kóddal beavatkozik és küldi a vezérlő jeleket az ESP-nek. Radiátornál ez elég macerás kialakítani, fal vagy padló fűtésnél egyszerűbb.
Tehát mindenképpen ESP-t javaslok én is, mivel arduino-t kezded megismerni, nagyjából ugyan azt kell használni + wifi-vel kiegészítve, de jó minta kódok vannak neten hozzá. ESP32 vs ESP8266 között meg a fogyasztásban, CPU frekvenciában, pin-ek számában van többnyire különbség + Bluetooth van ESP-ben ha esetleg ez fontos, de szerintem a te projektezhez nem kell feltétlen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Társasjáték topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
- Elektromos autók - motorok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autós topik
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Új Lenovo 14 Yoga Slim9 WQXGA OLED 90Hz Touch i7-1280P 14mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Ganacia / BONTATLAN NULL Perces!
- Bomba ár! HP 250 G7 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
wassermann