-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
Nem vagyok nagy linux guru, eléggé kopottak az ismereteim, de olvasgatok.
Most még tesztelgetem a Pi4-et, nem jött még meg a ház / micro hdmi átalakító, szóval jelenleg a Raspbian Bluster Lite-al próbálkozok. Samba megosztás lenne rajta, működött is, csak érdekes, mármint az usb meghajtó mountolása. Erre kaphatnék egy leírást?
Készítek bárhova, mondjuk a /media -ba egy mappát. Utána chmod 777-es jogok erre a mappára a pi usernek.
Utána ide csatolom?
Próbáltam csatolni, ment is. Látszólag rendben volt, utána kivettem a pendrive-ot és ugyanúgy elértem a hálózaton a mappát, benne a file-okkal, tehát valójában az sd kártyán volt a tartalom, ez így nem okés.
Vagy azért lehetett mert rebootoltam és ugye lecsatolódott, a mappa meg ugye ott van az sd kártyán...Nekem ehhez kellene egy leírás, meg az fstab szerkesztéséhez. EXT4 partíciót fogok használni.
Raspbian Bustel Light-ban üres a Home? Tehát se downloads mappa, se semmi?
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Háztartási gépek
- YouTube
- Autós topik
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- Építő/felújító topik
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3384, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest