Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
Sziasztok!
A topik témájában teljesen tudatlan vagyok, ezért lehet akár ostobaságnak tűnő ötletem, kérdésem is. Ezekért előre is elnézést kérek
Nagyon kellene nekem otthonra egy nyomtató szerver. Gondoltam ilyen kis masina bőven megtenné, de elvesztem az információk rengetegében és nagyon nem ismerem ezeket a rendszereket sem. Amit szeretnék:
Nyomtató szerver 7/24 használatra. Canon IP4500 és IP 4600, HP 1020 és egy Lexmark képolvasó aminek működni kellene hálózati eszközként, az otthoni win10 pro rendszerű gépekről elérhetően. Megvalósítható különösebb mókolás nélkül egy ilyen kis pc-vel?
Amiket kinéztem:
Raspberry Pi 3 model B+
Banana Pi BPi-M64
Orange Pi 3 H6 2GB LPDDR3 + 8GB EMMC Flash
Orange Pi Prime: Development Board H5 Quad-core
Kevés, elég vagy sok erre a feladatra? Ha sok, az nem baj, szeretem, ha van valamiben tartalék
Ha ezek közül valamelyik ajánlottabb, akkor arra milyen rendszert kellene telepíteni a cél érdekében?
Mindenféle hasznos információt megköszönnék ebben a témakörben, akár privátban is. Ha esetleg itt rossz helyen vagyok, egy útba-igazítást is szívesen vennék.
Van ugyan egy szerverem itthon, freeNAS oprendszerrel, de még nem találtam meg, hogy tudnám a fentebb felsorolt eszközeim működésre bírni alatta és hálózaton elérhetővé tenni
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Nyaralás topik
- Parfüm topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- További aktív témák...
- Eladó gamer / workstation PC + monitor garanciás, dobozos alkatrészekkel
- RTX 4070/ Ryzen 5 9600X/ 32GB DDR5 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Új BMAX B9 Power mini PC 32 GB RAM 1 TB SSD Intel Core-i9
- Eladó Konfig I5 8400 16GB DDR4 1TB SSD 1TB HDD RTX2060 6GB!
- Asztali PC , i5 9400F , RX 5700 XT , 24GB DDR4 , 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest