Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pé
senior tag
Nekem van egy kínai és van egy angol. Semmi különbséget nem vettem észre működésben.
(#29458) petya220 :
Nyilván attól függ milyen projektben gondolkodsz. Én most csinálok egyet (gyakorlatilag kész van, már csak finomítani kell) egy időjárásállomást. Jelenleg Pi3-on fut, de később tervezem átrakni zerora. DHT22-es van rajta (amit később lecserélek egy BOSCH BME280-ra), meg egy kamera. Percenként mér hőmérsékletet páratartalmat, (később légnyomást) és megjeleníti egy 2x16-os LCD kijelzőn (felváltva dátum/idő - hőmérs/páratartalom)
Az adatokat elmenti adatbázisba is, és kirakja webserverre ahol látod a pillanatnyi mért adatokat valamint a hisztorikus adatokat is. A kamera is percenként csinál képet, szintén kirakja a webszerverre, és nap végén csinál belőle egy timelapse videót. (azt is tervezem hogy rakok rá egy mozgásérzékelőt, és ha mozgás van, akkor is csináljon képet és küldje el mailben). Ahogy írtam kb. 90%-os a kivitelezés, ha minden jól megy, csinálok nyákot az érzékelőknek és nyomtatok neki házat.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Synology NAS
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Robotporszívók
- Milyen notebookot vegyek?
- Horgász topik
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó gamer pc, Intel i7, GTX 1660 TI 6gb
- Belépőszintű gamer pc-t keresek 150.000Ft-ig Dunaújvárosi átvétellel!
- DDR5 Mini Gamer PC - i5 12400f, RTX 3070 Fe, 512 gb SSD
- Gamer Pc - i7-6700, 16GB, GTX 1660
- Dell PowerEdge T440 Tower Szervergép,Intel Xeon Gold 6138,4Gb DDR4,iDRAC Ent,16xSFF,PERC H330,gari
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / 100%-os akkumulátor / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro Max (256 GB) (rendelhető)
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
wassermann