- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Cáfolja a Realme, hogy leépülne
- OnePlus 15R - régen minden jobb volt
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pé
senior tag
Nekem van egy kínai és van egy angol. Semmi különbséget nem vettem észre működésben.
(#29458) petya220 :
Nyilván attól függ milyen projektben gondolkodsz. Én most csinálok egyet (gyakorlatilag kész van, már csak finomítani kell) egy időjárásállomást. Jelenleg Pi3-on fut, de később tervezem átrakni zerora. DHT22-es van rajta (amit később lecserélek egy BOSCH BME280-ra), meg egy kamera. Percenként mér hőmérsékletet páratartalmat, (később légnyomást) és megjeleníti egy 2x16-os LCD kijelzőn (felváltva dátum/idő - hőmérs/páratartalom)
Az adatokat elmenti adatbázisba is, és kirakja webserverre ahol látod a pillanatnyi mért adatokat valamint a hisztorikus adatokat is. A kamera is percenként csinál képet, szintén kirakja a webszerverre, és nap végén csinál belőle egy timelapse videót. (azt is tervezem hogy rakok rá egy mozgásérzékelőt, és ha mozgás van, akkor is csináljon képet és küldje el mailben). Ahogy írtam kb. 90%-os a kivitelezés, ha minden jól megy, csinálok nyákot az érzékelőknek és nyomtatok neki házat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Óra topik
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 10
- További aktív témák...
- Gamer Pc, csere gamer laptopra is akár
- Gamer Gép - MSI B760M, Intel I9 14900K, 24GB DDR5, RX 6900 XT 16GB, 2 TB M.2 SSD, 750W
- HP EliteDesk 800 G3 PC, I5-7500, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd végig)
- HP EliteDesk 800 G3 MT, PC, I7-7700, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd végig)
- Samsung M393B2G70QH0 4x16GB PC3-10600 DDR3L 1333MHz ECC Registered DIMM 40e
- Panasonic LUMIX G 25mm f/1.7 ASPH objektív
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4527, 100% Akksi
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
wassermann