- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
Nálam vga, meg dvi kimeneten is csíkoz, de 3d-ben nem bántó. :F
-
bélanéni
őstag
''Csak azt nem értem, ha kiadsz valamiért egy rakás pénzt, akkor ha hibás miért szenvedsz vele ''
60e-ért vettem használtan, szóval csak ezért szenvedek vele. Nem hiszem, hogy az előző tulaj visszavásárolná az említett hiba miatt, ugyanis postán küldte el, és a szállításra fogná a sérülést. Egyébként márciusig garis, még gondolkozom, lehet hogy visszaviszem, csak kissé körülményes a dolog, mert Pesttől 150km-re lakom.
85Hz vagy azalatt nincsenek csíkok, úh. valószínűleg a RAMDAC lesz a ludas. DVI-re kötve viszont tökéletes.
Ezenkívül lenne 2 kérdésem:
- Hogy lehet beállítani WinXP alatt az ATI kártyáknál az OpenGL-es Refresh Rate-t. D3D-ben beállítottam a DXDIAG--->Override--->100Hz-el, de ez az OpenGL-re nem vonatkozik. (nVidia-nál volt több program is erre, pl. RivaTuner, RRFix stb...)
- DivX lejátszásra van valamilyen hardveres gyorsítás a kártyán? Mert olvastam valamit a 9700 Pro leírásánál, hogy ''faster videoplay...'' vagy ez csak reklámduma? -
-
bélanéni
őstag
kipróbáltam a 350W-os Acorp táppal, de azzal is jelentkezett a hiba.
ezután átkötöttem a monitort a DVI kimenetre (átalakítóval), valamivel fakóbb és homályosabb a kép (persze azért nem radikális a különbség, de érzékelhető), viszont így nem futkároznak a csíkok. :F ki érti ezt?
asszem azt a VGA memória állítást beállítom a BIOS-ban. bár úgy tudom az ''AGP aperture size'' azt jelenti, hogy a gép fizikai memóriájából mennyit használjon a VGA kártya, ha esetleg a kártyán lévő memória nem elég valamilyen alkalmazásnak. (tehát nem azt, hogy a VGA-n mennyi a memória) -
Versus
senior tag
Ha megengeditek beleszólok a témába ,nekem volt egy rövid ideig Gigabyte Radeon 9700Pro-m és főleg e miatt a probléma miatt váltam meg tőle! Hosszas keresgélés után találtam a baráti körömben egy olyan embert aki nem csak hogy több Radeon tulajdonosa,hanem mivel ez a szakmája kicsit jobban el tudott mélyülni a témában. Mikor megkerestem már túl voltam a ''szokásos'' Radeonos szívásokon és végre stabilnak nevezhető állapotba került a gépem csakhogy nekem is szóról-szóra ez volt a problémám hogy a 19-es monitoron majd kifolyt a szemem a csíkok bámulásától,és hogy nem bírtam rájönni a probléma okára. Kérdeztem és a barátom válaszolt :
A csíkokat egy hibásan forrasztott nyák okozza,a kártya árnyékolása válik miatta hibássá. Nálam mint kiderült az alacsony fordulatszámú processzorhűtő ''látszott'' a monitoron ,mikor a q-fannal megemeltem a proci hűtő fordulatszámát a sok apró csíkból egy néha átvonuló nagy lett. Érdekes módon mikor a kártyát átraktuk egy másik gépbe a probléma megszűnt ,valószínűleg itt nem volt mivel interferálnia a VGA-nak így gyakorlatilag hibátlanul működött.
Esetleg ha van olyan barátod akinek könnyen beépíthető a kártya ,kipróbálhatnátok a te monitorodon mit csinál egy másik géppel,lehet hogy semmi gond nem lesz ugyanúgy mint nálunk.A táphoz hozzászólva ha teheted az Acorpot villámgyorsan cseréld le ,nekem nem egészen egy éve okozott egy ilyen táp kb. 200e forint kárt ,tanultam az esetből azóta tápból is ''betápoltam'' ! :) -
Drizzt
nagyúr
Nálam is van csík, leginkább a hwsw oldalán látszódik...
Pedig a dvi-n van... -
tsello
aktív tag
VGA mem méretét beállítani a biosban!
-
Johnny
senior tag
Ha tényleg a táp. akkor egyszerű a dolog. Kicseréled - 360-as Chieftec olyan 11-12e nettoért már van.
Egyébként ismerősnek volt 8500-asa, amin szintén hullámzott a kép. De nála azután jelentkezett csak, amikor túlhajtotta és így ment terhelésen egy ideig. Ha kikapcsolta a gépet, akkor megszünt 1-2 órán belül.
Földhurok ellen ott a monitorkábelen a ferritgyűrű (a vastagabb műanyag részben). -
bélanéni
őstag
válasz
_Volkovy_ #38 üzenetére
én is leginkább ilyesmire gyanakszom. a jóöreg régi 235W-os Acorp tápommal az ég világon semmi gondom nem volt (mármint akkor még nem volt meg ez a kártya, de a többi alkatrészem ugyanaz volt), csak azért cseréltem le a mostani ''minőségi'' Codegenre, mert mindenhol olvastam, hogy kell az a 300W és hogy kicsit halkabb legyen a gép. most visszatérek asszem az Acorphoz :)
-
bélanéni
őstag
mit kell az AGP-vel kapcsolatban beállítani? az én ECS K7S5A alaplapom biosában csak azt lehet, hogy 4X enabled vagy disabled. arra is gondoltam, hogy lehet hogy kicsit kevés vagy kicsit sok áramot nyomat az AGP-n keresztül. vagy ha tápról kapja akkor az AGP-n keresztül nem is kap áramot?
úgy is próbáltam, hogy a boot winyó volt csak rádugva: 1 winyó, 2 CD, FDD, hangkártya, hálókártya kiiktatva (előző 3 lehúzva, utóbbiak kiszedve) -
tsello
aktív tag
A biosban az AGPvel kapcsolatos dolgot beállítottad?
Gondolom úgy is próbáltad hogy csak az alaplap és a vga volt benne (vinyó,fdd stb. nuku). -
bélanéni
őstag
mindenesetre holnap reggel majd megírom hogy mik a fejlemények az új táppal :)
ha az újjal jó lesz, akkor kicsit ideges leszek, mert nekem azt mondták hogy a Codegen nem egy rossz típus :((( -
bélanéni
őstag
tuti 100%, hogy gépen belül zavarja valami, de fingom sincs hogy mi. szerintem a táppal nem fér össze (már ha egyáltalán van ilyen :) )
azért vagyok benne biztos, hogy a gépen belül nem stimmel valami, mert épp most hétvégén költöztem új lakásba, és a régiben és az újban is csinálja teljesen más körülmények között. -
bélanéni
őstag
ha piros csíkok futkároznának, én is kissé szkeptikusabb lennék azzal a kijelentéssel szemben, hogy más okozza a hibát. de nálam szó sincs piros csíkokról, hanem olyasmi a jelenség mintha valami jel bezavarna, és rendszertelenül futkározik hol lefelé hol felfelé 5-10 nagyon halvány csík (vagy inkább hullám). éppen hogy csak észre lehet venni, de azért idegesítő.
viszont mint írtam, egy másik gépben nem jelentkezett a probléma! -
bélanéni
őstag
most már csak azt kéne kipróbálni, lehet hogy a RAMDAC-al van a gond, mert a boltban 60Hz-en próbáltuk én meg otthon 100Hz-en. otthon is leveszem a képfrissítést. de remélem inkább táphiba lesz...
-
[lAyCsI]
addikt
Nekem van egy sanda gyanúm:
volt egy sima Radeon 9700-esem, ami ugyanezt a hibát kreálta,(vízszintes piros csíkok jelentek meg a képernyőn, sztem a memória szemetelt)
amúgy kókler volt a kártya, mivel 9.7 pro bios volt rajta, sztem egy átalakított sima 9.5-ös volt...)
fogtam, és visszavittem... -
bélanéni
őstag
kipróbáltuk másik gépben, és nem jelentkezik a probléma!!!
235W-os Acorp tápról kapta az áramot!
valami nagyon nincs rendben a gépemmel :(
elhoztam a boltból egy 350W-os Acorp tápot, beüzemelem, és letesztelem azzal. -
tsello
aktív tag
Érdemesebb DVIn hajtani a monitort?
Én múltkor rádugtam a DVIre de nem jött elő kép.
Megoldás? -
Padre
tag
Alaposan nézzd át a [L]http://www.Rage3D.com[/L] fórumát. Ott mintha olvastam volna hogy másnál is előfordúlt ilyesmi gond.
-
Alvin_ti4200
félisten
Most jól megilyesztettél ezzel az OEM-es dologgal, mert éppen a Magicompban láttam raktáron Saphire Radeon9800-at OEM-et 67,4 bruttóért. Most mit csináljak? Cipeljem be a gépet oszt próbáltassam ki az üzletben? Ja még egy kérdés, elég egy 300W-os Acorp táp a karihoz. Egyelőre az aláírásban szereplő konfigot hajtja és biztosan tudom, hogy még egy vincsit is elvisel, mert azzal is használtam 1 hónapig, ami ugye +20W-ot fogyaszt.
-
Chapell
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #15 üzenetére
Nem általános hát, csak nem szabad megbízni az OEM kártyákba. Ezt sajnos tapasztalatból mondom :P
-
Alvin_ti4200
félisten
Ne idegesítsetek! Végre sikerült magam rávennem, hogy átáljak a sötét oldalra (ATi) és most jön ez a baromság, jajj. Pedig már kezdtem beleélni magam, hogy egy Radeon9800 Karácsonykor megoldja a VGA-gondolmat egy jó ideig, mert a Ti4200 jövőre valszeg kevés lesz az 1152x864-hez vagy az 1024x768-hoz:-( Nyugtassatok meg, hogy a probléma nem általános, please.
-
fLeSs
nagyúr
használd a DVI-ról a kártyát, a topicot pedig áthelyezem.
-
-
törölt tag
nekem is ien csikos volt a kep amikor tegnap véletlenül nem dugtam be a ventit a gef3 ti500amon..kicsit meleg volt a chip.nálad nem lehet vmi ilyesmi?sztem checkold meg a hütest is
-
bélanéni
őstag
köszönöm a segítséget, ki fogom próbálni másik gépben. nagyon bízom benne, hogy nem b@szt@k át a palánkon! :((( :(
-
Johnny
senior tag
Én nem állítom, hogy átbaszták. De azért az eladónak se nagyon hinnék - én is vettem már alaplapot, ami aztán hibás volt. Az eladó meg váltig állította, hogy amikor ő feladta még jó volt. Persze bebuktam végül, eladtam hibásként 2 rugóért :( Az eladó azóta is üzletel azon a fórumon.
Mindenesetre próba másik gépben - minél hamarabb. Ha ott is ugyanez, akkor egyértelmüen a kártya a rossz. Ha ott jó, akkor más a gond. -
Gomezz
senior tag
Most vettem egy ATI9800Pro-t és a régi tápom 300-as volt ha nagyon gyötörtem akkor újraindult a gép Azt kizártnak tartom hogy a táp a hiba az vagy megy vagy kikapcsol.
Szerintem is átbaztak. -
Mintha valamilyen interferencia lenne. Asszem itt a PH!-n volt egy topic erről, nem olyan régen.
-
Johnny
senior tag
Táptól biztosan nem csinál ilyet. Ha kevés lenne neki a táp, akkor terhelés alatt újraindulgatna. De Terheletlen állapotban nem vesz fel sok áramot a kártya, tehát a desktop alatt 2d-ben még ez sem jelentkezne.
Földelés lehet, bár akkor valószínüleg a régi kártyáddal is csinálta volna.
Nem volt tartósan túlhajtva a kártya esetleg ?
Ha teheted, akkor próbáld ki egy másik gépben a kártyádat. Ha itt is jelentkezik a jelenség, akkor átbasztak és cseréltesd ki. Hidd el, ami most csak kicsit zavar, egy hónap múlva már nagyon idegesítő lesz.
Ha beírod hol laksz, biztos lesz jelentkező, aki segít. Ha pl. Zalában, hozzám hozhatod. -
Terrayon
tag
-
bélanéni
őstag
megkérhetném valamelyik moderátort/operátort hogy tegye át a topicot a ''Videokártyák''-hoz?
-
bélanéni
őstag
baszki, ez hogy került a ''Hardver Piac''-ba? én a ''Videokártyák''-ba szántam (ott is hoztam létre) .
valaki? -
bélanéni
őstag
Az lenne a problémám, hogy vettem egy Radeon 9700 Pro-t, és a képernyőn néha (2-3 percenként) le-föl megy 5-10 vízszintes csík. Mintha valami zavarná a képet.
Nem túl feltűnő, de azért kicsit idegesítő.
A volt tulajt megkérdeztem, ő azt mondta hogy nála ez a jelenség nem jelentkezett (hiszek neki), szerinte a Codegen tápom lehet a ludas. (mert ugye külön tápkábelről kapja az áramot, mert az AGP már nem elegendő neki)
én is ilyesmire gyanakszom, lehet hogy kissé túl van terhelve a táp? 1 DVD + 1 CD-RW + 2 Winch van a gépemben. Bár próbáltam egy winyót lehúzni és úgy is mentek a csíkok. Azt is írta, hogy valami földelési probléma is lehet. :)
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest