- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
Aktív témák
-
bélanéni
őstag
''Csak azt nem értem, ha kiadsz valamiért egy rakás pénzt, akkor ha hibás miért szenvedsz vele ''
60e-ért vettem használtan, szóval csak ezért szenvedek vele. Nem hiszem, hogy az előző tulaj visszavásárolná az említett hiba miatt, ugyanis postán küldte el, és a szállításra fogná a sérülést. Egyébként márciusig garis, még gondolkozom, lehet hogy visszaviszem, csak kissé körülményes a dolog, mert Pesttől 150km-re lakom.
85Hz vagy azalatt nincsenek csíkok, úh. valószínűleg a RAMDAC lesz a ludas. DVI-re kötve viszont tökéletes.
Ezenkívül lenne 2 kérdésem:
- Hogy lehet beállítani WinXP alatt az ATI kártyáknál az OpenGL-es Refresh Rate-t. D3D-ben beállítottam a DXDIAG--->Override--->100Hz-el, de ez az OpenGL-re nem vonatkozik. (nVidia-nál volt több program is erre, pl. RivaTuner, RRFix stb...)
- DivX lejátszásra van valamilyen hardveres gyorsítás a kártyán? Mert olvastam valamit a 9700 Pro leírásánál, hogy ''faster videoplay...'' vagy ez csak reklámduma? -
bélanéni
őstag
kipróbáltam a 350W-os Acorp táppal, de azzal is jelentkezett a hiba.
ezután átkötöttem a monitort a DVI kimenetre (átalakítóval), valamivel fakóbb és homályosabb a kép (persze azért nem radikális a különbség, de érzékelhető), viszont így nem futkároznak a csíkok. :F ki érti ezt?
asszem azt a VGA memória állítást beállítom a BIOS-ban. bár úgy tudom az ''AGP aperture size'' azt jelenti, hogy a gép fizikai memóriájából mennyit használjon a VGA kártya, ha esetleg a kártyán lévő memória nem elég valamilyen alkalmazásnak. (tehát nem azt, hogy a VGA-n mennyi a memória) -
bélanéni
őstag
válasz
_Volkovy_ #38 üzenetére
én is leginkább ilyesmire gyanakszom. a jóöreg régi 235W-os Acorp tápommal az ég világon semmi gondom nem volt (mármint akkor még nem volt meg ez a kártya, de a többi alkatrészem ugyanaz volt), csak azért cseréltem le a mostani ''minőségi'' Codegenre, mert mindenhol olvastam, hogy kell az a 300W és hogy kicsit halkabb legyen a gép. most visszatérek asszem az Acorphoz :)
-
bélanéni
őstag
mit kell az AGP-vel kapcsolatban beállítani? az én ECS K7S5A alaplapom biosában csak azt lehet, hogy 4X enabled vagy disabled. arra is gondoltam, hogy lehet hogy kicsit kevés vagy kicsit sok áramot nyomat az AGP-n keresztül. vagy ha tápról kapja akkor az AGP-n keresztül nem is kap áramot?
úgy is próbáltam, hogy a boot winyó volt csak rádugva: 1 winyó, 2 CD, FDD, hangkártya, hálókártya kiiktatva (előző 3 lehúzva, utóbbiak kiszedve) -
bélanéni
őstag
mindenesetre holnap reggel majd megírom hogy mik a fejlemények az új táppal :)
ha az újjal jó lesz, akkor kicsit ideges leszek, mert nekem azt mondták hogy a Codegen nem egy rossz típus :((( -
bélanéni
őstag
tuti 100%, hogy gépen belül zavarja valami, de fingom sincs hogy mi. szerintem a táppal nem fér össze (már ha egyáltalán van ilyen :) )
azért vagyok benne biztos, hogy a gépen belül nem stimmel valami, mert épp most hétvégén költöztem új lakásba, és a régiben és az újban is csinálja teljesen más körülmények között. -
bélanéni
őstag
ha piros csíkok futkároznának, én is kissé szkeptikusabb lennék azzal a kijelentéssel szemben, hogy más okozza a hibát. de nálam szó sincs piros csíkokról, hanem olyasmi a jelenség mintha valami jel bezavarna, és rendszertelenül futkározik hol lefelé hol felfelé 5-10 nagyon halvány csík (vagy inkább hullám). éppen hogy csak észre lehet venni, de azért idegesítő.
viszont mint írtam, egy másik gépben nem jelentkezett a probléma! -
bélanéni
őstag
most már csak azt kéne kipróbálni, lehet hogy a RAMDAC-al van a gond, mert a boltban 60Hz-en próbáltuk én meg otthon 100Hz-en. otthon is leveszem a képfrissítést. de remélem inkább táphiba lesz...
-
bélanéni
őstag
kipróbáltuk másik gépben, és nem jelentkezik a probléma!!!
235W-os Acorp tápról kapta az áramot!
valami nagyon nincs rendben a gépemmel :(
elhoztam a boltból egy 350W-os Acorp tápot, beüzemelem, és letesztelem azzal. -
bélanéni
őstag
köszönöm a segítséget, ki fogom próbálni másik gépben. nagyon bízom benne, hogy nem b@szt@k át a palánkon! :((( :(
-
bélanéni
őstag
megkérhetném valamelyik moderátort/operátort hogy tegye át a topicot a ''Videokártyák''-hoz?
-
bélanéni
őstag
baszki, ez hogy került a ''Hardver Piac''-ba? én a ''Videokártyák''-ba szántam (ott is hoztam létre) .
valaki? -
bélanéni
őstag
Az lenne a problémám, hogy vettem egy Radeon 9700 Pro-t, és a képernyőn néha (2-3 percenként) le-föl megy 5-10 vízszintes csík. Mintha valami zavarná a képet.
Nem túl feltűnő, de azért kicsit idegesítő.
A volt tulajt megkérdeztem, ő azt mondta hogy nála ez a jelenség nem jelentkezett (hiszek neki), szerinte a Codegen tápom lehet a ludas. (mert ugye külön tápkábelről kapja az áramot, mert az AGP már nem elegendő neki)
én is ilyesmire gyanakszom, lehet hogy kissé túl van terhelve a táp? 1 DVD + 1 CD-RW + 2 Winch van a gépemben. Bár próbáltam egy winyót lehúzni és úgy is mentek a csíkok. Azt is írta, hogy valami földelési probléma is lehet. :)
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Dacia topic
- Fotók, videók mobillal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xbox Series X|S
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest