Keresés

Aktív témák

• Versus

senior tag

Ha megengeditek beleszólok a témába ,nekem volt egy rövid ideig Gigabyte Radeon 9700Pro-m és főleg e miatt a probléma miatt váltam meg tőle! Hosszas keresgélés után találtam a baráti körömben egy olyan embert aki nem csak hogy több Radeon tulajdonosa,hanem mivel ez a szakmája kicsit jobban el tudott mélyülni a témában. Mikor megkerestem már túl voltam a ''szokásos'' Radeonos szívásokon és végre stabilnak nevezhető állapotba került a gépem csakhogy nekem is szóról-szóra ez volt a problémám hogy a 19-es monitoron majd kifolyt a szemem a csíkok bámulásától,és hogy nem bírtam rájönni a probléma okára. Kérdeztem és a barátom válaszolt :
    A csíkokat egy hibásan forrasztott nyák okozza,a kártya árnyékolása válik miatta hibássá. Nálam mint kiderült az alacsony fordulatszámú processzorhűtő ''látszott'' a monitoron ,mikor a q-fannal megemeltem a proci hűtő fordulatszámát a sok apró csíkból egy néha átvonuló nagy lett. Érdekes módon mikor a kártyát átraktuk egy másik gépbe a probléma megszűnt ,valószínűleg itt nem volt mivel interferálnia a VGA-nak így gyakorlatilag hibátlanul működött.
    Esetleg ha van olyan barátod akinek könnyen beépíthető a kártya ,kipróbálhatnátok a te monitorodon mit csinál egy másik géppel,lehet hogy semmi gond nem lesz ugyanúgy mint nálunk.A táphoz hozzászólva ha teheted az Acorpot villámgyorsan cseréld le ,nekem nem egészen egy éve okozott egy ilyen táp kb. 200e forint kárt ,tanultam az esetből azóta tápból is ''betápoltam'' ! :)

Aktív témák