- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
shtirley #3148 üzenetére
Ugyanúgy működik mint a dropbox vagy a gdrive. Csak az adataid a nason lesznek és nem a szolgáltatók szerverén. Így céges adatokat is lehet vele megosztani, szerkeszteni, esetleg backup célpontnak megadni és neten át fogja menteni (verzió kezelés is van!). Meg persze nincs tárhelykorlát.
Qnapcloud se kötelező hozzá ha fix ip-d van, de nekem semmi bajom a qnapcouddal. -
shtirley
tag
válasz
Mr Bond 007 #3145 üzenetére
Értem. Azt hittem, hogy ez csak otthoni (hálózaton belüli) dolgokhoz jó, és valami backup megoldás. Akkor kell hozzá mindenféle QNAPcloud meg ilyen marhaságok is?
A Google Drive-ot használom, de csak olyan dolgokat teszek rá, amit a Google is guglizhat. Legyen boldog vele. Egyedül a közös dokumentumhasználatnál látom hasznát, de az nem sokszor kell.
Nekem Samba-n vannak felcsatolva a megosztásaim. Azokat elérem VPN-en is bárhonnan, úgyhogy ott és azt mentek amit csak akarok, bárhonnan. -
Laca0
addikt
válasz
davidsz #3144 üzenetére
Próba kedvéért leállítottam, kitöröltem a mappaárokból a home szinkronizálását. A qsync central-ban látom, hogy a home disabled-en van amúgy is. Csak az az 1 mappa van engedélyezve, amit használok.
Egyre jobban igazolódik a gyanúm, hogy nem a lemezekkel, nem a nas-al van a gond, hanem egyszerűen ez a qsync a gyenge láncszem. Ez az alkalmazás lett rosszul megírva. Keresek egy másik szinkronizáló appot.
Nekem ez fontos, a munkámmal kapcsolatos anyagot kell kezelnem így. Ezt nem akarom a felhőbe tenni. -
Laca0
addikt
válasz
davidsz #3141 üzenetére
Nincs semmilyen kereszthivatkozás.
Van 3 külön megosztott mappa: video, kép, szinkron. Mind a tároló gyökerében van.
Teljesen más fájlok vannak egyikben és másikban. Nincs megosztott mappán belül másik megosztott mappa.
Ha ezeket érted "csomó" alatt, akkor az nincs egyáltalán.
Az egyetlen plusz, hogy a qsync-ben benne van az alap megosztás is. A user mappáé. Az üres, de nem tiltottam le. De igazából ez sem kereszt, mert ez sem a megosztott mappákon belül van. -
davidsz
senior tag
#3133 hsz-ben a valasz. Olvasd és értelmezd figyelmesebben!
A kereszthuvatkozásokat és jogokat semmi nem bírja. "Csomó"
Qsinc és photo és vudeo stationt egy mappába teszed, és még user jogokkal is belekavarsz, pont ez történik.
Photo és video stationt nem is használom, mert sima Windowson keresztül is elérem a mappákat, és azzal amivel akarom. Ergo semmire nem jó, max telefonról...
-
Laca0
addikt
válasz
davidsz #3139 üzenetére
Ez mondjuk pont így történt. Nulláról kezdtem, full törlés, újrainicializálás volt.
Felvettem 1 szink user-t. Felvettem egy szink mappát.
Erre állítottam be 1 mappát a gépemen. Lement a szinkron, nem volt baj.
Visszamásolgattam a képeket, videókat, 200GB.
Ma feltelepítettem a video stationt és a photo stationt. Elkezdte a miniatűrök generálását.
Meghalt a Qsync...
Mit rontottam el? Azt írtad, hogy rájöttél a hibádra. Mi volt a hiba?
Gyerekek! Ennek ezt bírnia kell! Ez célhardver, erre való! Nem tudom elhinni, hogy ez normális, hogy ennek így meg kell halnia... -
davidsz
senior tag
válasz
davidsz #3137 üzenetére
Photo Station-be szokott még belehalni az elején, amikor van fent pl. 20GB képed és miniatűröket megcsinálja. Közben meg még variálsz és belakod a cuccot, van közben restart stb. Ilyenkor is bele szokott dögleni.
Ez user error sajnos.
(én is jártam 2x is így mire rájöttem mint csesztem el) -
davidsz
senior tag
Szia!
Photo Station fent van?
Az lapvető mappa szerkezeten és jogokon változtattál?(valószínüleg igen) Nálam is volt ilyen. Az alapvető gond, hogy vagy kötöttél egy "csomót" a mappaszerkezetre - megosztásra, vagy a jogosultságokra.
Megoldás:
Újra kell tenni az egészet full nulláról!
Home mappát használni.
QSync-et ha használsz szintén vigyázni a mappa jogokkal és megosztással. Itt is hamar csomót lehet kötni!
Erre felveszel egy külön megosztott mappát.
Ne komplikáld túl első körben a megosztásokat, akkor nem lesz baj.Példa:
Home mappa: Onedrive, Googledrive ide van szinkronizálva almappákban - külön user
Qsinc gyökérben létrehozva külön mappa - külön user - csak szinkronra.A mappa a mappában megosztások és hasonlók usere jogok keveredése adatbázis összeomlást eredményez.
-
Sziasztok
Megvettem a nas szervert , ami jó és tetszik , tudja amit kell bőven , nem bántam meg .
De egyéb okok miatt ha valakit érdekel akkor esetleg szívesen átadom , 2-3 hetes . QNAP TS-253A-4G -
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Korábban már írtam a Qsync problémámról a wd purple lemezekkel.
Pár napja betettem próba képpen egy terrás desktop samsung-ot. Csinálnom kellett egy teljes újrainicializálást, mert egy sima gyári visszaállítás kevés volt.
Úgy tűnt, hogy minden rendben. 2 napja megy a qsync. Erre most megjelent az ismerős hibaüzenet: az adatbázis összeomlott....
Tényleg ennyire kényes ez a qnap 228-as a támogatott lemezekre??!? Tényleg csak azokkal működik jól, amik az ajánlási listában benne vannak?
Csak azt nem tudom, hogy mihez fogok kezdeni, ha veszek bele egy támogatott lemezt és azzal sem lesz jó a qsync... -
shtirley
tag
válasz
Mr Bond 007 #3116 üzenetére
Ja-ja. Szoktam látni a hozzászólásaidat az Ubiquiti topicban is.
Hasonló jókat tudok elmondani a cuccokról, nekem is hasonlóak vannak, természetesen ugyanúgy problémamentesek. -
sony309
őstag
-
titus26
tag
Üdv!
TS-220 talajoktól kérdezném, illetve mindenkitől, aki érdemi infóval rendelkezik.
Próbált már valaki UHD felbontású filmeket megosztani hálózaton? Nas-on van a film, kábellal csatlakoztatott tv-n próbálnám lejátszani, de akadozik, folyton újratölt. Tuningolható a nas, hogy akadásmentesen menjen a film?Köszi titus26
-
sony309
őstag
válasz
sony309 #3120 üzenetére
Hozzáértőktől kérdezem, hogy a NAS hálózatkezelésébe beleszól-e valamilyen módon a hálózaton levő PC-ken futó Windows verzió?
Augusztusban, amikor megvettem a NAS-t, akkor is így voltak elhelyezve az eszközök.
A főrouter egy TP-Link 1043 (v2) volt, az alrouter egy TP-Link 841N volt, WDS bridge módban kapcsolódott a főrouterhez és működött a lejátszó akadásmentesen NFS-n vagy SMB-n keresztül. Csak néhány FHD film akadozott a sávszélesség miatt, ezért vettem először egy N18U-t, a gyári bridge mód miatt. A sávszélesség magasabb lett, minden müködött.
Aztán eladtam a 1043-t, hátha még feljebb megy a sávszélesség.Aztán valamikor jött SMB-n keresztül a "Login Fail" hibaüzenetek sora a lejátszón.
Innen kezdődtek a problémáim.Mostanra annyit sikerült kiderítenem, ha a NAS és a lejátszó egy routeren lóg, akár a főrouteren, akár az alrouteren, akkor akadásmentes a lejátszás.
Még megpróbálom visszatenni a PC-re az augusztusban frissnek számító Windows verziót, hátha sikerül elérnem az akkori akadásmentes lejátszást és onnan lépegetve talán kiderül, hogy mi a hunyó!
Ha van valakinek ötlete még, akkor szívesen meghallgatnám/elolvasnám!
-
sony309
őstag
MP-rel kipróbáltam a lejátszást, NAS és routerek újratelepítése után.
NAS-n csak a legalapvetőbb beállítások történtek meg, mint megosztás és engedély.5 perc lejátszás után megint megállt a lejátszás.
Ami a furcsa számomra, az mitől lehet, hogy a "Rendszerkapcsolat-naplók"-ban nem szerepel a lejátszóm és az "Online felhasználók" között is csak a megakadás és kilépés után jelent meg Samba megosztással a MP?
Ha PC-vel lépek be SMB-n a NAS-ra, azt azonnal kiírja!
Most egy próba erejéig összekötöm a MP-t a főrouterrel.
Kíváncsi leszek! -
-
citkar
addikt
válasz
Mr Bond 007 #3116 üzenetére
Mondjuk kisebb netem van, de az AC56U-t használtan, olcsó pénzért vettem és Tomatoval bő másfél éve éjjel-nappal megy egy noti HDD-vel, a QNAP NAS mellett, de még egy alkalommal sem kellett a hibája miatt újraindítanom. Másfél év alatt néhány alkalommal indítottam újra, de gyakorlatilag mindig a UPC hibája volt probléma forrása. Ez a második Asus routerem Tomatoval, de stabilitásukkal nem volt gond soha.
Egyetlen egy gondom volt vele, egyes Samsung TV-k nem szerették a Tomato DLNA alkalmazását.
(#3118) radó :
Vajon aktuális még a posztja? -
Mr Bond 007
őstag
Én meguntam a bohóckodást meg a firmware b-zerálást. Mikor kötötték az 1000-es digit, vettem egy ilyet, egy ilyet, meg egy ilyet.
Nem volt olcsó de azóta soha se kellett semmit restartolni se tutujgatni. Csak fw-t updatelni ha akarom. Atom stabil több mint 2 éve. (sokszor több hónapos uptime-nak általában az áramszünet tesz be)
A switchet kinőttem volna azóta, de a nasomon is van 3 szabad port amiket hadra lehet fogni. -
Laca0
addikt
válasz
shtirley #3114 üzenetére
Az már jó régen volt. Az Asus 18U-ra és pl. az AC56U-ra teljesen jó a Tomato. Talán a gigabites wan kapcsolatoknál volt korábban annyi probléma, hogy nem tudta teljesen kihasználni a teljes sávszélességet (diginet 1000). De tudtommal ez is javítva lett. Az, hogy pl. a lan port ledek nem működnek Tomato-val, engem totál hidegen hagy. A felületen minden infót látok róluk realtime.
De ez már nagyon OFF szerintem itt. -
shtirley
tag
Régen én is azt használtam, csak az a baj ezekkel a custom fw-kel, hogy nincs bennük rendes hardveres támogatás. Nekem egy Linksys routeren volt, de onnantól nem ment gigabiten a net, és az 5 gigás rádióhoz lévő driver sem volt az igazi, állandóan fagyott. De legalább volt hozzá. A ddwrt nem is működött csak a 2,4-es rádióval.
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Erre a hibámra még mindig nem kaptam választ a support-tól.
Közben azért reset-eltem is, próbálkozok beállításokkal is, de sehogy nem akar összejönni, hogy működjön...
Felvettem egy új felhasználót, hátha az admin-al van baja. Beállítottam neki minden engedélyt a felhasználói beállításoknál, minden alkalmazásnál ott a pipa. A qsync-nél is.
Mégis azt mondja a qsync kliens, hogy "A Qsyncet nem engedélyzték"...
Mit kell még beállítani, hogy működjön?!?sony309:
Gyári fw van a router-eiden? Jó eszközök azok a 18-asok, de a gyári fw több sebből vérzik. Én mindegyik asus router-emen, amit üzemeltetek, tomato-t használok. -
sony309
őstag
Mindkét routerem Asus N18U és 1 és 2 hónaposak!
De főrouternek betettem próbából egy TP-Link 1043 (v5) és egy 841N-t is!Azzal is ez volt a hiba!
Alex91:
A routerek az olcsó xarok?
Nem százezres routerek, az biztos!Lehet egyszerűbb lesz a NAS-t a MP-hez vinnem.
De a Powerline is megoldás lehet -
sony309
őstag
Nem okoskodok, mert nyilván jobban értesz hozzá, mint én (ismerve a tudásom hiányosságait)!
Szerintem biztos a wifi a ludas, mert amikor megakad a film, akkor az alrouter nem látszódik a hálózaton sem!
Már túl vagyok a két router megcserélésén, tehát kizárnám valamelyik router hibáját is!Csak az a kérdés, hogy honnan ered az, hogy nincs wifi?
-
sony309
őstag
válasz
shtirley #3103 üzenetére
Nem lehet állítani a pufferméretet a lejátszóban!
Ki fogom próbálni, hogy átteszem a MP mellé, bár akkor bukom a NAS-n a gigabit előnyét, de ez másodlagos most, úgyis csak kb. 300 Mbps a sebesség.Köszönöm az ötletelést!
Alex91:
A főrouter és a Med 600 MP közé gondolod?
Ideiglenesen persze, hogy lehet!
De azzal még nem zárom ki a routert és a Med-t sem, hogy valamelyik problémás, nem? -
shtirley
tag
válasz
sony309 #3102 üzenetére
Szerintem még mindig nem lehet kizárni a médialejátszót. Nézd meg, hogy lehet -e a lejátszás pufferjén emelni, és az emeld meg durván. De én még mindig megpróbálnám a NAS-t a médialejátszó mellé kötni, főleg, hogy ha az a fő funkciója, hogy filmet játszol le róla. Úgy nem kéne, hogy gond legyen vele, és az is kiderülne, hogy a wifi bridge tehet -e a problémáról.
-
sony309
őstag
válasz
shtirley #3101 üzenetére
A bridge módra azért van szükségem, mert az egyik szobában van a router és a NAS (csak itt van fali UTP csatlakozó) és a másik szobában van a lejátszó, ami a bridge módú routerrel kapcsolódik a hálózathoz.
A főroutert nincs módomban kábellel összekapcsolni a lejátszóval.A lejátszó egy Mede8er 600, a saját szoftverével. Szerintem Linux.
A lejátszót kicseréltem egy laptopra és SMB-n keresztül játszottam le a filmet MPC HC-vel.
Így is megakadt, tehát kizárnám a MP-t is.A bridge módot két darab Asus N18U szolgáltatja a gyári, legújabb fw.-rel.
-
shtirley
tag
válasz
sony309 #3100 üzenetére
Ez így eléggé kevés infó. Minek a két bridgelt router? Milyen médialejátszó? Azon milyen szoftver játszik le?
Mindemellett szerintem a NAS nem csinál ilyet, sokkal inkább keresném a gondot a lejátszón. A wifi bridge is érdekes lehet, kipróbálnám, hogyha a NAS-t áthozom a második routerre, ahol a lejátszó is van, akkor is van -e akadás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest