Aktív témák
-
[amne]
senior tag
Ez Angliában létezik, ott is csak egy kisebb városban, legalábbis én erről tudok, aztán lehet hogy Svájcban is van.
Szerintem az elsődleges dolog egyéni azonosítók beszerelése, nem kell rendszámra koncentrálni. Egy egyéni azonosító modul ami mondjuk műholdakkal kommunikálna (GPS) minden kocsiba, a sebességet is tudja számolni és azt is hogy hol van éppen az autó. Már csak az egyes utakhoz tartozó sebesség korlátokat kell betáplálni, és a gyorshajtás szűrhető is. -
b.bone
senior tag
''pl. az autód nem megy gyorsabban, mint a megengedett, nem indul el a pirosnál, stb...''
na ez nagyon nem tetszik. egyik este álltam a pirosnál. full kihalt út, sehol egy autó, sehol egy jármű, semmi. a lámpa piros. viszont arra járt 3-4 cigány, akiknek valami nem tetszett és odajöttek arcoskodni, hogy majd kiszednek a kocsiból stb. mielőtt bármi történt volna zokszó nélkül elhajtottam. át a piroson...:U szval ilyen helyzetben nem mondja már nekem egy automatika, hogy nem mész sehova. -
lapa
veterán
naaaa. innentől kezdett volna el érdekes lenni, mér hagytad abba. én magamra dobtam a közlekedés-isten-számítógépet, ami a vezérlést végzi úgy, hogy mindenki leghamarabb célba érjen. mittomén buszok, ilyesmi priorizálva. sőt, ha megvan a jármű üres súlya, akkor talán még azt is kinézheti, hányan ülnek benne. ilyen aszfaltba épített cuccok már ma is vannak (pl. m0 máriamittomén lejtő), de csak a sebességet mérik. gondolom a 100 km/óra tömegének kimérése bonyi, de meg lehetne oldani. ha teli a csomagtartó, hamarabb hazaérsz. de hát végülis a csomagok is csak anyag, amit a-ból bébe kell juttatni...
-
engusz
veterán
Már párszor elgondolkodtam egy olyan központi felügyelő rendszeren, ami minden járművet szemmel tartana. Nem csak az autóban lévő számítógép rögzítené az adatokat (tartózkodási hely, sebesség, műszaki állapot), hanem valami ''wireless cuccossal'' küldené a központba. Így pl. könnyen lehetne szűrni a gyorshajtókat, a tilosban parkolókat, etc. De biztosan lenne olyan szervezet, amelyik belekötne. Lehet, hogy pár emberjogi dolgot sértene a rendszer, de a mai szokások mellett egyre jobban úgy érzem, hogy szükségszerű lenne egy ilyen vagy ehhez hasonló rendszer kialakítása.
-
b.bone
senior tag
németeknél a gyorsvonatok (nem tudom a tipust de az amelyik 300Km/h körül mozog) teljesen automatikusak. a ''vezető'' csak ül, stop gomb fölött a keze. plussz 10 másodpercenként nyomkodnia kell egy gombot, hogy ébren van, figyel stb, ha nem nyomja meg egyből megáll a vonat.
-
lapa
veterán
köszönöm, ezt nem tudtam eddig. mondjuk még minig inkább a windowsra bízom rá magam, mint akárki emberre, akinek a ''vészféken a keze''.
akkor hogyan nézhetne ki ennek az adaptációja közútra? a távolságmérés mennyire pontos egy ilyen rádióskártyás cucuval? mik a technológiai korlátok? radar jobb lenne? mondjuk az jelentős zajszennyezés, lásd atomtengeralattjáró vs. élővilág... -
rATdrAgOn
senior tag
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Macska topik
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest