- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia Z2 - esszencia
Aktív témák
-
lapa
veterán
lásd #44, butítva lesz sztem, nem fogsz tudni vele sávelhagyást, ilyesmit megakadályozni. meg a műholdas technológia sztem nem az igazi, csak eddig nem voltak olyan brutális napszelek...
UPD: mondjuk a napelemes folyton-repülők, amikkel a nasa küzd, már jobban hangzanak.
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
új nap-új remények.
1. hogyan lehetne a legegyszerűbben lemérni a mozgó jármű távolságát az ellenőrző pontoktól? rádió vs. radar vs. infra vs. mittomén.
2. megvalósítható-e valahogy a (pl.) rendszám(ba épített elektronika) saját áramellátása nélkül?
3. milyen távolságokat képes áthidalni a jelenlegi technológia, avagy milyen közel kell rakni egymáshoz a csekkpontokat a folyamatos észleléshez? -
lapa
veterán
na most, hogy kicsit befulladtunk, összegzem az eddig hallottakat:
1. hirtelen senkinek nincs konkrét, technikailag megvalósítható elképzelése arról, hogy az nyomon követés hogyan kéne kinézzen a jövőben. erre várunk még jó kis hsz-eket.
2. az látszik, hogy nem én vagyok az egyetlen elborult csávó, akinek ezzel kapcsolatban gondolatok fogantak a fejében. ez jó. a további 1.-re vonatkozó hsz-ekig elmegyek asszem sugárhajtóművet építeni :D
szóval írjatok még meg minden.
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
Latissimus Dorsi #47 üzenetére
mondjuk én bukót csak versenyen használtam, mert kötelező volt. de bringázáskor tudtam, hogy a fák nem fognak elém ugrani, járműveket meg nagyívben kerültem, hegyen nyomtuk, ismerem régóta a saját és a fizikai határokat.
autóban ofkorsz mindig bekötve és szigorúan megáll a jármű, ha hátul vki nem klattyan...
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
pontosan. és mivel mindenki hallott már zavaróberendezésekről, mondjuk bizonyos főbb átjárókban aszfalban érzékelők, amik sírnak, ha nincs jel miközben épp átment rajta vmi.
UPD: csak ezzel pont az a baj, hogy nem pontos. a galileo is butított lesz sztem polgári célra. így jutottam el az útba rakott rendszerhez...
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
amíg a rendszer nem kényszeríti ki belőled az ellenkezőjét. mivel munkám során emberek által végzett folyamatok szabályozásával fogalkozom, taopasztalatból tudok egy dolgot: amíg az ember megteheti, sumákolni fog. onnantól kezdve nincsen sumák, hogy nem rakom ki neki a ''sumákolás'' gombot. a szoftverek nagyon szigorúak tudnak lenni.
-
lapa
veterán
válasz
kretenallat #30 üzenetére
nem antikrisztus téma. a vezetés élménye már csak az átállás gyakorlati problémái miatt is meg kell hogy maradjon. a szabályzásról van szó. aki normálisan vezet (képes rá), tegye. aki nem, tanulja meg.
-
lapa
veterán
-
lapa
veterán
naaaa. innentől kezdett volna el érdekes lenni, mér hagytad abba. én magamra dobtam a közlekedés-isten-számítógépet, ami a vezérlést végzi úgy, hogy mindenki leghamarabb célba érjen. mittomén buszok, ilyesmi priorizálva. sőt, ha megvan a jármű üres súlya, akkor talán még azt is kinézheti, hányan ülnek benne. ilyen aszfaltba épített cuccok már ma is vannak (pl. m0 máriamittomén lejtő), de csak a sebességet mérik. gondolom a 100 km/óra tömegének kimérése bonyi, de meg lehetne oldani. ha teli a csomagtartó, hamarabb hazaérsz. de hát végülis a csomagok is csak anyag, amit a-ból bébe kell juttatni...
-
lapa
veterán
köszönöm, ezt nem tudtam eddig. mondjuk még minig inkább a windowsra bízom rá magam, mint akárki emberre, akinek a ''vészféken a keze''.
akkor hogyan nézhetne ki ennek az adaptációja közútra? a távolságmérés mennyire pontos egy ilyen rádióskártyás cucuval? mik a technológiai korlátok? radar jobb lenne? mondjuk az jelentős zajszennyezés, lásd atomtengeralattjáró vs. élővilág... -
lapa
veterán
-
lapa
veterán
nemá megin egyedül fogok itt jópofizni (tisztelet a kivételnek). Steve Jobs mondta, hogy ''a jövőbelátás legegyszerűbb módja, ha mi magunk találjuk mi a jövőt''. segítsetek már kitalálni, hogy mi lesz...
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
na igen, pont ez volt az, ami miatt elkezdtem filózni. sztem a ''kompjúta vezeti a kocsit'' elég messze van. ezért gondoltam arra, hogy sokkal reálisabb külső segítséget adni neki, ez megfelelő árak mellett belátható időn belül bevezethető lenne. gondoltam olyan technológiákra, mint a rádióskártyákban van, hogy a kocsi indukálná a visszajelzéshez szükséges áramot az útszéli bigyóknak, de ez a relatíve nagy távolság szerint nem biztosan működik. esetleg a csík festése alá bizonyos távolságokban lerakott áramkörök megvalósíthatóak lennének.
a sava-borsa sztem leginkább akkor, amikor egyedül mész a kihalt úton. a többit szívesen kihagynám... -
lapa
veterán
szóval sztem infotech, és ahogy a topikcím is mondja, még manuálisan vezetünk. engem régóta foglalkoztat a közlekedési infrastruktúra továbbfejlesztése. ez ügyben személyes vízióm, hogy az útszéli-közepi fehér csíkokba vannak beépítve a jeladók, amik képesek mondjuk első-hátsó rendszám alapján meghatározni a járművek helyzetét - loggolás, balesetek azonnali jelzése, büntetés stb. - későbbiekben jármű vezérlése.
szóval ebben a témában várom a hozzászólásokat lehetséges technológiai megoldások, követelmények ügyben. jöhet még szuperút is, előregyártott, standard betonelemekből, megfelelő kanyarkialakításokkal a konstans 200 km/óra eléréséhez, ilyesmi.
Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Opel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged