- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple Watch
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
klizso2 #1128 üzenetére
hmmm... pedig úgy kell, ahogy leírtad.
Qemu-guest-agent a Debianon telepítve van?
Megnéztem Casa OS-en, ott rendben altatja a lemezeket, nem kell piszkálni semmit.
Esetleg Debian helyett Ubuntu serverrel megnézni? -
ViZion
félisten
Az összefoglalót olvasd el. Ha single node lesz, akkor jelentősen le lehet csökkenteni az írást, SSD is jó. Samba+Plex az meg HDD-re.
Host-nál USB portot, de magát a pendrájvot is lehet átadni VM-nek. A port szerencsésebb, ha a pendrájvot hol itt-hol ott használnád. Viszont hogy a kliens gépből hogy lehet , azt passzolom... Ezt találtam hirtelen, nem próbáltam. Meghallgatni sem tudom, olyan fájdalmasan beszél. Keresnem kellett volna egy rendes indiai videót, bocs...
-
amargo
addikt
Nálam is egy "sima" HP elitedesk van erre a célra befogva. i7-8700 és 64GB RAM van a gépben. 2x1GbE NIC az alaplapin kívül, ha több VM, LXC van, akkor ez kelleni fog.
Nálam 4db HDD és 3db ssd van a gépben. Ezt az alap 200w táp simán kiszolgálja.
idle esetén is meglepően keveset eszik a gép,Nálam egyedül a frigate (NVR+object detection) terheli a gépet, de van egy TPU-m hozzá, viszont a képek méretezése az iGPU/CPU-ból történik.. szóval kb 2 magot elvisz.
-
gery2123
őstag
Szia!
Nem vagyok nagy guru a témában, de szerintem a proci teljesítményét a vm -ek igénybevételével határozd meg.
nekem már egy éve lassan hp elitdesk megy, 2hdd 1 ssd 1nvme. Intel i5 6400 32gb ram.
ezekre nekem bőven elég a teljesítmény de a vm-ek nem sok erőforrást kérnek, mivel nagyrészt idle vannak.vm: - Home Assistant
- Truenas
- pfsense +4 portos nic
- Win11 ( de nincs nagyon használva alap feladatok)
- Linux xfce (ez általában off)
lxc: - tailscale
- docker (6-8 container)
- plex (nincs hw transzkód)
- adgouardSzerintem 8-12 mag elég lehet de én ramot min 64gb terveznék már. De mint az elején írtam felhasználás függő lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest