- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
paizinho
tag
válasz
gery2123 #514 üzenetére
Szia gery2123!
Köszi az infokat, akkor egyelőre a 16+4 GB RAM lesz a kiinduló állapot.
Nekem is van még a listán néhány kis fogyasztású konténer (pl.: whoogle)#515 Patice
Üdv a csapatban/cipőben: 4 gyerek, kertrendezési megoldandók.
pfSense-t én azért váltanám opnSense-re mert a 2.6.0 CE telepítésre majd egy éve semmi frissítés nem jött. Ha jól olvastam opnSense ennél ritmusosabban frissít. Álmoskönyv szerint router/tűzfal vonalon "ha megállsz, meghalsz".#518 Longeye
Köszi az információt. Akkor egy kis Proxmox network konfigolási olvasgatni valóm is akad hamarosan. Így elsőre azt gondolnám, hogy a WAN-nak szánt kártyán elérve a Proxmoxot kellene beállítani a két alaplapi LAN bondját, majd a switch-ben összvonni a portokat és ezután összekábelezni. És ezután jöhet az opnSense install és beállítás.
Hát lesz mit éjszakázni úgy látom (mert napközben nem annyira népszerű a nincs net állapot).
-
ViZion
félisten
válasz
gery2123 #397 üzenetére
Lehet, h jobb bármiben IS. Viszont az is ZFS, ext4 megosztást nem támogatja, ahogy olvastam. Nem kísérleteztem vele, mert gépigényre is magasabbat írtak.
HA alatt gondoltam még samba share-t konfigolni, de ott a root hozzáférés több idő, mint OMV-t felrakni... Meg így ha vmi meghal, hátha nem visz mindent magával... -
nemurea
aktív tag
válasz
gery2123 #250 üzenetére
Onnan indultam én is, hogy felraktam az OMV-t virtuális gépként, és egy SATA-vezérlő-passthrough-val amúgy tökéletesen látta is a HDD-t, szóval ez a vonal is működik. Csak mivel amúgy minimálisan használtam volna a szolgáltatásait - samba és NFS share, csak ennyi, úgy láttam, ehhez azért valóban nem kellene egy külön teljes értékű VM, még ha erőforrásilag bele is fér.
Az persze nem úgy indult, hogy fejfájást akartam magamnak az LXC miatt
Az volt a mondás (netes fórumok), hogy az LXC frissebb, tisztább, jobb. Ami biztos így is van, nekem most ezzel nem volt szerencsém, valamit még hegeszteni kell rajta. Linuxnál azért ez benne van. (Még off-abb: most pl. az udisks2 okozott stabilan 60%-os prociterhelést úgy, hogy semmi nem volt aktív.)
-
tasiadam
Topikgazda
válasz
gery2123 #198 üzenetére
Mivel nem ismerem a proxmoxot, nem tudom hogy van a vCPU és a memória allokálás, csak az ESXi-t ismerem ebből a tekintetből. az a 4 thread elvisel ilyen 1:3-1:4 overprocisiont? Én olyan 4-5 VM-et akarok rá tenni,. ebből 1 PiHole, egy plex teszt, meg ilyen egyéb lightweight VM-ek. Leginkább UI nélküli OS-ekkel. ESXi-nél tudom, hogy ha van overprovision memóriára, akkor simán lehet 4gb-t 4vm-nek kiosztani, hogy mind kap 2gb-t pl, és mivel ritkán használják ezt ki, elég is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest