- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemurea
aktív tag
válasz
tomigonzo #3692 üzenetére
A technika ugyanaz, ha jól emlékszem (most nincs itt a PVE), az LXC beállításain a Resources részen tudsz MP-t (mount point-ot) felvenni.
Igazából azt kell megérteni, hogy nem az egyik LXC adott mappáját osztod meg a másik LXC-vel, hanem a közös nevező az maga a host, a PVE: ott van egy mappa, amit mindkét LXC használ. És emiatt lesz ugyanaz a technika a két LXC esetében, hiszen mindkettő csak megkapja a host egy adott mappáját használatra (az egyik írásra, a másik, a plex csak olvasni fog belőle).Csak amit meg most én nem értek: a "tartalmat szolgáltató LXC" (eufemizmus a transmission-re?
) az a saját meghajtójára menti a tartalmakat? Van neki dedikálva egy hatalmas HDD? Végül is meg lehet így is oldani. Lehet, hogy mondtad, de ezen elsiklottam. Mert ha így van, akkor
1) kivetted a HDD-t a host kezeléséből (passthrough például)
2) odaadtad a tartalom-LXC-nek
3) és most vissza kellene adni a host-nak az egészet vagy egy részét, pl. videókat, hogy
4) az meg megoszthassa a plex LXC-vel?Mert ha a fenti esetleg így lenne, akkor szerintem már az is egyszerűbb, ha a tartalom-LXC-be teszel dockerben egy plex szervert, ott helyben megkapja az anyagot.
-
nemurea
aktív tag
válasz
tomigonzo #3683 üzenetére
A kifotózott log valami mély szintű CIFS hiba, nem szimpla jogosultsági kérdés, erről lövésem sincs.
A megosztott mappa két LXC között: a legegyszerűbb a ViZion által is említett bind mount:
- kinézel a proxmox-on vagy valahol, ami mount-olva van a root-ba egy jóképű könyvtárat, abba készítesz egy közöset nekik. Ha csak átmeneti fájlok lesznek itt, akkor javaslom a /tmp/valami-t.
- ha nem akarsz vesződni a jogosultságokkal, akkor erre adsz 777 jogot, ha igen, akkor belemélyedsz az LXC user mapping témakörébe VAGY az írásra jogosult LXC-t privileged-re állítod. Ez utóbbi esetben csak a 'normál' jogosultságállítást kell végigjátszanod.
- az LXC-kben létrehozol könyvtárat, amibe majd belinkeled ezt a közös mappát
- az LXC beállításaiban elkészíted az összerendeléseket (host mappa -> LXC mappa)Kb. ennyi. Lehet, hogy van egyszerűbb is, ha így van, a többiek megírják.
-
nemurea
aktív tag
válasz
tomigonzo #3679 üzenetére
Ott a #3678-as hozzászólásban a screenshoton, ha a 'hibára fut' alatt az utolsó parancsot érted, akkor az kb. annyi, hogy a mount szerintem legalább két paramétert igényel, a <mit> és <hova>.
Az meg, hogy utána az LXC-n belül a shell-ben látod a tartalmat, de ha már a plexben nézed, ott meg nem, az arra utal, hogy a plex user-e (akivel a plex szolgáltatás, docker fut), nem kap read jogot arra a könyvtárra. Én lehet, hogy futnék még egy kört, mert a 777 szerintem túlzó, meggajdul valamelyik másik szolgáltatás vagy neked szalad meg a kezed egy törléssel, az nagyobb károkat tud okozni.
-
tomigonzo
aktív tag
válasz
tomigonzo #3678 üzenetére
mar nem tudtam szerkeszteni, kozben sikerult felcsatolnom, de hogy megis melyik lepes oldotta meg arrol hirtelen fogalamam nincs
de gyanus, hogy a @ViZion fele megoldas lett a jo, mert ott meg rakuldtem a 'chmod -R 777 /mnt/shared
' es utanna elerhetoek lettek a tartalmak a PMS-enmost akkor megprobalom az egeszet 'osszedrotozni' egy PlexDebrid-Zurg megoldassal, ha valkinek ismeros vagy hasznalja jelezze pls, nalam Synologyn dockerban mar mukodokepes
-
-
ViZion
félisten
válasz
tomigonzo #3671 üzenetére
....ööö, akkor nem értem a kérdést.
Van egy működő megosztásod a syno-n, ugye? Ha nem, akkor az syno topik. Ha igen, akkor proxmox datacenter storage a csatolás helye, de vm-en belül is megoldható.
Milyen vm-hez kellene csatolni? Linux? Debian, ubuntu, arch, stb... ez kellene a válaszhoz, ha ez nem megy.
Szal. több infó, jobb válasz.ohh, látom. Plex LXC trükkös lesz, mert oda bind mount kellene, mert ha csak tárolóként adod, akkor sztem egy üres meghajtót hoz létre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Delta Force (2024)
- Sorozatok
- Ingatlanos topic!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged