- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atos23
senior tag
Köszi a tippet, kipróbálom!
Szövegként kell a cucc, mert a prezinél meg van adva, hogy hány karakter kell, és nézi a Microsoft karakterszámlálóját.
-
Atos23
senior tag
Sziasztok,
Arduino C forráskód egy részét szeretném prezentációba másolni. Az Arduino tool felülete nem túl színes, pl. a kommentek színe ugyanolyan, mint az utasításoké.
Szuper volna, ha a wordhoz hasonlóan tudnék formátumot másolni, azaz nem csak az egyszínű kódformátum másolódna át, hanem kicsit látványosabb, színesebb lenne az átmásolt kód, pl. a kommentek zölddel jelennének meg.Ti hogy csinálnátok legegyszerűbben?
Köszi!
-
Atos23
senior tag
válasz
sztanozs #7117 üzenetére
@sztanozs: Nagyon köszönöm a segítséged, szuper kódot írtál
Jó volna már ilyen szintem DB-t programozni
@martonx: Sokan olvassák szerintem még a fórumot rajtad kívül. És sokaknak joggal ez a véleménye, ami Neked is. Ellenben a másik 4321 ember el tudott menni szó nélkül a dolog mellett.
Én 10 éve foglalkozom IT-vel. Kb. 1 éve OOP programozással, kezdő vagyok. Jól keresni még az MSDN topikokban nem tudok. Remélem ez javulni fog.
Bocsesz, hogy a fórum használatával megzavartam a nyugalmadat... -
Atos23
senior tag
válasz
sztanozs #7107 üzenetére
MSSQL 2012
martonx: Köszi, megkeresem
Most youtubes tutorialokkal küzdök.
Ennek elvileg működnie kellene így?
USE [SqlProg]
GO
SET ANSI_NULLS ON
GO
SET QUOTED_IDENTIFIER ON
GOCREATE PROCEDURE [dbo].[UJDIAK_NYELVVIZSGA]
@Diak_ID int, @NyV_ID int
AS
SET NOCOUNT ON
INSERT INTO Diak_Nyelvvizsga ( Diak_ID, Nyv_ID ) values (@Diak_ID, @NyV_ID)C# hívása:
try
{
Connect.Open();string sqlquery3 = "EXECUTE UJDIAK_NYELVVIZSGA @Diak_ID, @NyV_ID ";
SqlCommand UJDIAK_NYELVVIZSGA = new SqlCommand(sqlquery3, Connect);
SqlParameter @Diak_ID = new SqlParameter("@Diak_ID", textBox7.Text);
SqlParameter @NyV_ID = new SqlParameter("@NyV_ID ", textBox8.Text);UJDIAK_NYELVVIZSGA.ExecuteNonQuery();
}
catch (SqlException)
{
MessageBox.Show("Valami nem fáin!");}
finally
{Connect.Close();
MessageBox.Show("Új Diák-Nyelvvizsga Kapcsolat felvéve!");TablaFrissites();
}
Természetesen előtte a Connect és a Connectionstring deklarálva van.
-
Atos23
senior tag
Nekem a tárolt eljárásokról kellene valami nagyon alapoktól induló könyv, weboldal, esetleg suli tananyag. C#-al akarom összehozni a DB-t.
A netes anyagok tárolt eljárásból csapnivalóak, vagy in medias res kezdődnek
-
Atos23
senior tag
-
Atos23
senior tag
válasz
bambano #7095 üzenetére
Köszi az ötletet, tényleg jók!
Annyit kifelejtettem, hogy a tanárom mondta, mivel programtervező informatikus a képzés, legyen kicsit közelebb a .net programozáshoz, mint az elektronikához.
Persze bármilyen tárgyból írhatok, szerencsére voltak hardveres óráink, bár sajnos a legtöbb tanár kizárólag szoftveres érdeklődésű.Az eddigi ötleteim:
- Rádióamatőr állomásvezérlő program, Winformok, soros porton keresztül morzézik is ha kell
- Távirányítós autó formájú "robot". Benne Raspberry pi-féle mini számítógép, futó grafikus OS-el. A gép wifivel kimegy netre. A Raspberryre távoli asztallal csatlakozom, és azon keresztül futtatom a léptetőmotor vezérlő programot. Internetes távirányítós autó, saját szoftverrel.
-
Atos23
senior tag
Halihó!
Kreatív fórumtársakat, ötleteket keresek
PTI-s Szakdoga témát kell választanom, aminek sok köze van a programozáshoz. Szeretnék belevinni egy kis elektronikát, műszaki tartalmat is.
Először én is adatbázis témát akartam választani, de a tanárok sorra fakadtak ki, mert mindenki a DB-ket, webes technológiákat hajkurássza, és tele van a hócipőjük a sablon dogáktól.
Így elővettem rádióamatőr Énem, ki szeretnék gondolni valami okosat, amihez felhasználok c# programozást, portokon vezérlést, pici elektronikai tervezést is.Pl. Robotika, léptetőmotorok vezérlése programból, PC kommunikáció mérőműszer fejekkel, aminek adatait a gép feldogozza, stb stb.
Tudom, hogy nekem kell kreatívnak lennem, de mégis sok ember sok jót tud mondani. Lehet nem is jut most eszembe olyan, amiben jó vagyok, de elsiklok felette tervezéskor. Ötleteket várok, számítok rátok
-
Atos23
senior tag
válasz
Jim Tonic #6930 üzenetére
Én is elneveztem bújtaott mateknak ezt a dolgot. Nálunk ez úgy megy, hogy a Matematika Logikai Alapjait átnevezték Informatika logikai alapjaira, és a Matematikai statisztikát átnevezték Komputerstatisztikára.
És máris a suliban ráfoghatják, hogy a srácok informatikát tanulnak, nem tölteléket.
Tisztelem a matematikát, de azért az egy kicsit sok, hogy a 180 megszerzendő kreditemből kb. 90 matek.
Én is belejöttem a tanulásba, kifejezetten szeretek suliba járni. Vizsgaidőszak végén mindig olvasnom kell valamit, mert megszoktam a tanulást
Talán a szürke hétköznapjainkban jól esik egy ilyen kihívássorozat nekünk.
-
-
Atos23
senior tag
Én is levelezős vagyok, 29 évesen, az EKF-en. Szintén PTI, szintén 4. félév.
Ugyanezt látom, amit leírtál: Sokan már a második félévben elhelyezkedtek jó állásba, emiatt hanyagolni kezdték a sulit.
Én is észrevettem, hogy az önéletrajzban már az is jól mutat, hogy el van kezdve a suli. Ha lassan is, de csináld meg mindenképpen, ha itt maradsz az országban. Persze, ha csak ez tart vissza a külföldre indulástól, ne várd ki.
A diploma olyan alap lesz itt is 10 év múlva, mint az érettségi manapság. Ha nem is maradsz mindig fejlesztő, de kell egy meló 62 évesen, sz@r lesz papírok nélkül, még a sarki kiskerbe sem vesznek fel.
Később seniornként, csoportvezetőként pedig szintén hülyén mutat egy diplomás mérnökcsapat vezetője papírok nélkül.Nekem most kezdődik a vizsgaidőszak, 17 tárgyam van felvéve, 42 kredittel és kb. 10 beadandóm, komplex Winformos progik. Mellette meló, hétvégi teljes napos műszakokkal. Mellé építkezés, házeladás, és még a hobbikkal is kell foglalkozni, na meg nem árt a sulis anyagon kívüli önfejlesztésre való hajlandóság, ami nálam jelen esetben Oracle. De végigcsinálom, legalábbis megpróbálom.
Ha asszony lenne és még gyerekek is pluszban, tényleg tökönszúrnám magam -
Atos23
senior tag
válasz
Sk8erPeter #5552 üzenetére
Valahol hallottam mar lanykoromban
De itt stilusosan progszakma, nem?
-
Atos23
senior tag
válasz
Sk8erPeter #5550 üzenetére
Popszakma? Bakker, a logoutra tevedtem?
Gyengebbek kedveert termeszetesen csak kiegeszito kerdesem volna.
-
Atos23
senior tag
Hazi feladattal kapcsolatos C# help kerdeshez mit szolnatok?
-
Atos23
senior tag
Sziasztok,
Van itt valaki köztetek, aki EKF proginfóra jár vagy járt, levelező szakra?
Ha igen, privizzen le légyszi, Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- EAFC 25
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Bontatlan Sony WH-1000xm5 bluetooth fejhallgató.
- Eredeti Bose QuietComfort Bluetooth fejhallgató
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest