Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
Lehet nem jó helyen kérdezek, bár szerintem topik-on (PHP, Python, SQL megoldásokra gondolok/számítok, mint lehetséges megoldások a netes kereséseimre alapozva)...
Az lenne a problémám, hogy van egy sokezer sorból álló vesszővel elválasztott, idézőjelek közötti adatokat tartalmazó CSV állományom mely tele van duplum sorokkal. A sorok mindig azonos számú oszlopból állnak, kivétel ez alól a csillagozás, mely egy új egyedi oszlopba került (esetleg a többi rekordnál segíthet, ha ide, az adott sor tekintetében üres cellába egy egyedi karaktersort teszünk?)...
Például:
"Alma","Körte","1989","","","piros","","","<100>","<200>"
"Alma","Körte","1989","","","piros","","","<100>","<200>","****"Na most az alap duplumszűrést NP++-ban elvégeztem TextFX-el és a tökéletesen egyforma sorokkal meg is birkózott. Az eredeti 55.000 sorból nagyjából 23.000 maradt. Ez eddig OK. Ez lett az eredmény.
"Alma","Körte","1989","","","piros","","","<100>","<200>","****"Viszont ahogy látható vannak még duplikációk bőven, mivel a megmaradt duplum sorok nem 100%-ban egyformák (lásd csillagos jelölés, amire szükségem is lenne a jövőben).
Megpróbáltam Excellel is az ismétlődéseket eltávolítani, és bár ez látszólag tökéletes munkát végzett, ugyanis minden ilyen 2-es 3-as 4-es ismétlődésből csak 1 maradt, de itt meg más problémába ütköztem. Ez ugyanis a duplum feltételekként megadott oszlopokat jól lekezelte (Alma, 1989, 100 például), viszont ha csak ennyit adtam meg neki feltételnek, akkor hol a csillagozott sor maradt meg az egyformákból, hol nem, vagyis random lett az eredmény (mivel ugye a csillagozás nem volt feltétel). Ez nekem nem jó, mivel a csillagozás ellenőrzöttséget jelent (esetleg mássá át lehet konvertálni, ha az megoldást hozhat). Ha viszont megadtam az Excelnek, hogy figyelje a csillagos oszlopot is, akkor pedig ugyanazt az eredményt kaptam, mint NP++ esetében, mivel ebben az esetben (jogosan) különbözőnek titulálta a sorokat:
Arra lenne szükségem, hogy a sorokat úgy vonja össze egy valamilyen program, hogy mindig a "leghosszabb" / legtöbb oszlopból álló sort vagyis a csillagozott sort tartsa meg az ismétlődések közül. Jelenleg 8832 ilyen csillagozott rekordom van, amit természetes módon nem szeretnék "elveszíteni", mivel ez 8832 ellenőrzött rekordot jelent.

Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen NAS-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Samsung kuponkunyeráló
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Samsung 4GB DDR4 laptop memória (2400 MHz) eladó ( 10 db )
- Xbox one 500Gb fat kinecttel és 8db játékkal
- ERŐMŰ! Dell XPS 9570 - 15,6" 4K IPS touch / i9-8950HK / 32GB DDR4 / 1TB NVMe SSD / GTX 1050 Ti 4GB
- Turtle Beach Stealth Ultra Xbox PC kontroller kijelzős Bluetooth app vezérelt controller mint az új!
- 512 Gb samsung NVME SSD 100/100
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4388
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Használt iPhone 16 felvásárlás gyors, korrekt, biztonságos
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4224
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest